SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#12776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel to onaj sto je u Marshalu pucao na onom SDP derneku, ranio neku curu u noge ili tako nesto. Znam da je bio hairlija od Green Oil.
- drug_profi
#12777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da se korigujem, nije Marshal nego Fery na Igmanu i pucao je na svoju tadasnju djevojku Eminu Karisik, koja je poznata po tome sto je navodno bila manekenka.drugi profil wrote:Jel to onaj sto je u Marshalu pucao na onom SDP derneku, ranio neku curu u noge ili tako nesto. Znam da je bio hairlija od Green Oil.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stetoskop wrote:
Ovakva združena akcija je ujedno i jedna kvalitetna vježba, a vježbati se mora.
Jedino što na teret zzo ide je dalje liječenje, ali ako je cura platila osiguranje, ima pravo na to. A bogami će se i naplaćati svega.
da... odjednom zzo valja... odjednom doktori sjajni bajni kad postavljaju dijagnoze za NAŠE pare
kao da neće morati ići na terapije kod privatnika davati privatnicima SVOJE pare ići u banje i tako to
na kraju bolje da pare potroše na spašavanje cure nego da odu za regrese
- Truba
#12779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma šta god se dogodi uživaju ljudi i u negativnim vijestimadrugi profil wrote:Da se korigujem, nije Marshal nego Fery na Igmanu i pucao je na svoju tadasnju djevojku Eminu Karisik, koja je poznata po tome sto je navodno bila manekenka.drugi profil wrote:Jel to onaj sto je u Marshalu pucao na onom SDP derneku, ranio neku curu u noge ili tako nesto. Znam da je bio hairlija od Green Oil.
mislim verena vještica i tome slično
sad je 18 godina obezbijeđena za alimentaciju
- JThomas
#12780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a šta ko sam sebi plaća doprinose, jel i njemu besplatno? 
- drug_profi
#12781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nakon par tudjih postova, vidio sam odakle to dolazi i odlucio da ne ucestvujem u tom izljevu zlobe cak ni kao oponent.Black swan wrote:stetoskop wrote:
Ovakva združena akcija je ujedno i jedna kvalitetna vježba, a vježbati se mora.
Jedino što na teret zzo ide je dalje liječenje, ali ako je cura platila osiguranje, ima pravo na to. A bogami će se i naplaćati svega.
da... odjednom zzo valja... odjednom doktori sjajni bajni kad postavljaju dijagnoze za NAŠE pare
kao da neće morati ići na terapije kod privatnika davati privatnicima SVOJE pare ići u banje i tako to
na kraju bolje da pare potroše na spašavanje cure nego da odu za regrese
-
ing-ecc
#12782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad prije prođe dvije godine od vatrometne proslave rođenja sina u Kulovića i oko pozorišta?? jooojjj jest onomad puškaromuha_sa wrote:Poznata bh. pjevačica Verena Cerovina vodi tešku bitku s bivšim partnerom, sarajevskim biznismenom Mirzom Muhovićem, za starateljstvo nad dvogodišnjim sinom.O'zone wrote:A ko da je jučer pucao u zrak iz pištolja kad je dobio sina pa bio uhapšen i zbog toga.....
znal ko koji je biznis u pitanju
ahhhh što vrijeme letii
- Truba
#12783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam bio neprijavljen 5 godinaJThomas wrote:a šta ko sam sebi plaća doprinose, jel i njemu besplatno?
pa sam prijavljen 10
ista plata
ono kad takstisa za 40 maraka osigura nezaposlenu ženu i 4 djece?
naravno da je skoro pa besplatno
- JThomas
#12784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znači skoro 
-
Nepass
#12785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haj sto je biznismen ali mora li u svakoj recenici biti biznismen?
- drug_profi
#12786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Njemu ne treba dati djete da ga odgaja. Iz očiglednog razloga.ing-ecc wrote:Pa kad prije prođe dvije godine od vatrometne proslave rođenja sina u Kulovića i oko pozorišta?? jooojjj jest onomad puškaromuha_sa wrote:Poznata bh. pjevačica Verena Cerovina vodi tešku bitku s bivšim partnerom, sarajevskim biznismenom Mirzom Muhovićem, za starateljstvo nad dvogodišnjim sinom.O'zone wrote:
A ko da je jučer pucao u zrak iz pištolja kad je dobio sina pa bio uhapšen i zbog toga.....
znal ko koji je biznis u pitanju![]()
ahhhh što vrijeme letii
- Truba
#12787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zbog takvih koji uplaćaju malo ili nimalo
a žele uslugu kao u klinici švarcvald i u star treku
nam i djelomično jeste ovako
znam babe koje leže na parama ali čekaju po pola godine da nešto odrade... jer zaboga one su uplaćivale 40 godina u to zašto bi sad plaćale
a žele uslugu kao u klinici švarcvald i u star treku
nam i djelomično jeste ovako
znam babe koje leže na parama ali čekaju po pola godine da nešto odrade... jer zaboga one su uplaćivale 40 godina u to zašto bi sad plaćale
- Logovan
#12788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nit je ona poznata, nit je on biznismen.
Tako je to kad širiš noge kriminalcu.
- JThomas
#12789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i u pravu su. upravo zato što ljudi shvataju da je besplatno, sutra će sda do kraja provući koncept gdje ćemo plaćati i na mostu i na ćupriji. na koševu će biti nepregledni redovi i lista čekanja mjesecima i godinama, a na marin dvoru acibadem pa se lijepo izuj. i to će proći jer narod misli da je ovo prvo besplatno...eto hajd ako je ovo besplatno, mogu ovo drugo platiti. a nije tako.
- Truba
#12790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
daj ljudima priliku da sami plaćaju
pa ćeš vidjeti raspada zdravstvenog sistema za mjesec dana
to je kad plaćaju svojim novcem
druga je stvar što malo ljudi uplaćuje a puno se liječi
daboga mi 40 godina uzimali a nikad mi ne trebali
eto vam sve 
pa ćeš vidjeti raspada zdravstvenog sistema za mjesec dana
to je kad plaćaju svojim novcem
druga je stvar što malo ljudi uplaćuje a puno se liječi
daboga mi 40 godina uzimali a nikad mi ne trebali
- JThomas
#12791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne treba to. ali nije besplatno ako se plaća. niti je bitno samo kako se uzima, već i kako se troši. nije u redu da to guta koruptivni stranački aparat i da za uzvrat ne možeš dobiti ništa zadovoljavajućeg kvaliteta, nego moraš platiti ekstra. raspad zdravstvenog sistema oni proizvode, a uzimaju nam milijarde.
- drug_profi
#12792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno da i tu treba reforma, samo smo previse upali u blato da sad ide lako.
Obicno je u normalnom svijetu obavezan neki iznos kao za fond solidarnosti kojim se pokrivaju hitni slucajevi i nesrece, te u nekom procentu tebi umanjuje cijena usluge. Onda ti biras koliko dopunsko zelis placati ili ga nemoj placati nikako, ali plati keshom po potrebi uz onaj pomenuti popust ako placas obavezni dio.
To se moze i kod nas sad lagano poceti primjenjivati dok vrijeme i biologija ne natjeraju sve da razmisljaju drugacije.
Zasto ja ne bih mogao u Sunce ili Eurofarm sa knjizicom i oni mi kazu usluga je toliko, vama je popust za toliko (iznos koji bi npr. i UKC Koševo naplatio iz Fonda ZZO, samo taj Fond plati Eurofarmu). ja platim razliku i svi sretni.
Obicno je u normalnom svijetu obavezan neki iznos kao za fond solidarnosti kojim se pokrivaju hitni slucajevi i nesrece, te u nekom procentu tebi umanjuje cijena usluge. Onda ti biras koliko dopunsko zelis placati ili ga nemoj placati nikako, ali plati keshom po potrebi uz onaj pomenuti popust ako placas obavezni dio.
To se moze i kod nas sad lagano poceti primjenjivati dok vrijeme i biologija ne natjeraju sve da razmisljaju drugacije.
Zasto ja ne bih mogao u Sunce ili Eurofarm sa knjizicom i oni mi kazu usluga je toliko, vama je popust za toliko (iznos koji bi npr. i UKC Koševo naplatio iz Fonda ZZO, samo taj Fond plati Eurofarmu). ja platim razliku i svi sretni.
- pirpa
- oldtajmer
#12794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -km/197816
hebo mater u ovoj drzavi nije hapao samo onaj ko nije bio u prilici
-
zdruzdjo
#12795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citam u tekstu da je hotel "emiran" oduzet.
Svaki dan prodjem tuda i uopste mi ne djeluje kao "oduzeta imovina". uredno radi, ljudi ulaze, izlaze, parkiraju ispred.....
Ili ima neki modalitet tog "oduzimanja".
- zgiba
#12796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Upravljanje firmama u vlasništvu optuženih povjereno je Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom."zdruzdjo wrote:
Svaki dan prodjem tuda i uopste mi ne djeluje kao "oduzeta imovina". uredno radi, ljudi ulaze, izlaze, parkiraju ispred.....
-
ing-ecc
#12797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dakle Emiran oduzet od Emiranovaca a preuzela Agencija, objekat je i dalje u funkciji, reklo bi se da je i dinamičnije u odnosu na ranije.zgiba wrote:"Upravljanje firmama u vlasništvu optuženih povjereno je Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom."zdruzdjo wrote:
-
BadBoy
#12798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I u tome ne vidim apsolutno ništa lošije. Tu ima zaposlenih radnika koji nemaju veze sa cijelom tom pričom, šta ih sada treba ostaviti bez posla i izbaciti na ulicu?ing-ecc wrote: dakle Emiran oduzet od Emiranovaca a preuzela Agencija, objekat je i dalje u funkciji, reklo bi se da je i dinamičnije u odnosu na ranije.
-
ing-ecc
#12799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da uopšte ne raspravljamo o tome da li treba ili ne da nastavi da radi. Konstatacija je da je bolje nego prije, neka samo nastave s poslomi hajirli imBadBoy wrote:I u tome ne vidim apsolutno ništa lošije. Tu ima zaposlenih radnika koji nemaju veze sa cijelom tom pričom, šta ih sada treba ostaviti bez posla i izbaciti na ulicu?ing-ecc wrote: dakle Emiran oduzet od Emiranovaca a preuzela Agencija, objekat je i dalje u funkciji, reklo bi se da je i dinamičnije u odnosu na ranije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otac-se ... /170331053
Ovog covjeka bih podrzao i moralno i finansijski u naumu.
Place mi se, jednim dijelom zbog toga sto je ovaj posteni covjek izgubio kcerku i sto je zavijen u crno do kraja zivota, a drugim s kakvim se sve govnima mora zivjeti.
"Tužiteljica se nikada nije pojavila ni na jednom ročištu, a u ime tužilaštva zastupa moju kćerku i Editu. Uvijek je neko mijenja. Dobio sam papir od nje u kojem je tražila da se izjasnim da li ćemo podignuti krivičnu prijavu protiv Sefića i da napišem izjavu o materijalnoj šteti. Tražila je od mene da napišem koliko vrijedi moja kćerka", kaže Agić.
"Niko me iz porodice Sefić nije kontaktirao, nakon 25 dana je došlo bezvezno pismo u kojem se izvinjavaju. Borit ću se do besvijesti. Prodat ću kuću ako treba i živjeti u šatoru, ali neću odustati. Šta treba, da se moja kćerka okreće u mezaru i misli da je njen babo odustao od nje? Oni misle da smo mi glupi ako smo iz provincije. Nismo mi glupi. To je moje dijete, ja sam se brinuo o njoj i onda je neko pokupi i još kaže da nije kriv. Vjerujem da će se svi drugačije ponašati kad me vide u sudnici. Hoću da vidim tog čovjeka, da vidim njegovog advokata koji kaže da se digla hajka. Protiv dvije studentice su podnesene prijave prošli put, bunile su se jer nisu mogle ući na suđenje", kazao je Selmin otac.
Ovog covjeka bih podrzao i moralno i finansijski u naumu.
Place mi se, jednim dijelom zbog toga sto je ovaj posteni covjek izgubio kcerku i sto je zavijen u crno do kraja zivota, a drugim s kakvim se sve govnima mora zivjeti.