Sirija vol. 2

Locked
The 51st State

#127726 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Jasno je to, ali ne uklapa se u rezimsku propagandu
dječak sa šibicama

#127727 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

znaci, skiknuo isilovac
The 51st State

#127728 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Znaci i katoliban je tu
Čitalac

#127729 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Od početka maja, na prostoru Sirije i Iraka izgorelo je nekoliko hiljada hektara useva. Iako je Isil javno pozvao svoje pristalice da spaljuju polja, u Siriji se za požare svi međusobno optužuju. Kurdi krive Arape, Arapi Kurde, a spominje se i inostrani faktor. Nakon nekoliko godina suše i rata, očekivala se prva dobra žetva ali će na hiljade poljoprivrednika opet ostati bez ičega.
Then came the mysterious crop fires — blamed on and claimed by the Islamic State, but perhaps not entirely the work of the militants. Starting in early May, tens of thousands of acres of farmland have been burned across an expanse of territory stretching from the Iranian border in the east to near the Mediterranean coast in the west. The scorch marks across the landscape are visible from satellites.
“We can’t say who is doing it,” he said. “Is it Arabs? We can’t say. Is it Kurds? We can’t say. Is it the government? We can’t say. Is it Turkey? We can’t say. Is it foreigners? We can’t say. There are many enemies, and we have no proof.”
https://www.washingtonpost.com/world/my ... edirect=on
husein_kapetan

#127730 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

dječak sa šibicama wrote:znaci, skiknuo isilovac
Bio ne bio..pravdali ga ili velicali..danas je samo ofucana relikvija ono malo ispranih mozgova koji nadu ne gube..
eh da im nije ovih "simbola"..
A i ova raja ovdasnja (neka)..nikako da svari..
Muko svagdasnja..
husein_kapetan

#127731 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

I da..
Kako se nekim crtati mora..
Ta tkzv.. "FSA" nikada postojala nije..danas ponajmanje..
De bolan malo prelistajte silne stranice napisane..pa onda "nesto" pisite..
Jah.. fsa i trica..
muhami

#127732 Re: Sirija vol. 2

Post by muhami »

husein_kapetan wrote:I da..
Kako se nekim crtati mora..
Ta tkzv.. "FSA" nikada postojala nije..danas ponajmanje..
De bolan malo prelistajte silne stranice napisane..pa onda "nesto" pisite..
Jah.. fsa i trica..
:lol: hvala Bogu pa znam arapski, pa mi nisu izvor info jednomuni mediji na bhs iliti engleskom jeziku.
To je to jednoumlje: ako nisi za rezim, odmah si za Isil/Nusru. :-)
dragma
Vozim: Pješe

#127733 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

@Handžar rides again :thumbup:
muhami

#127734 Re: Sirija vol. 2

Post by muhami »

husein_kapetan wrote:
Bio ne bio..pravdali ga ili velicali..danas je samo ofucana relikvija ono malo ispranih mozgova koji nadu ne gube..
Muko svagdasnja..
Par hiljada ljudi na dzenazi... Boli te, znam.
Nigdje zastave Isila.... Boli te, znam.
Klanjali dzenazu sehidu (vjerovatno ne znas propis dzenaze sehidu koji selefije praktikuju, kitab u ruke)... Boli te, znam.
Covjek je volio ga ili ne, obiljezio revoluciju i ostace pomen na njega, koliko god pojedinim forumasima tesko bilo.
insomnia78

#127735 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

dragma wrote:@Handžar rides again :thumbup:
Nije on. On samo chelengeru vjeruje :D
insomnia78

#127736 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kae ubili ga sand hyposi
Baki19

#127737 Re: Sirija vol. 2

Post by Baki19 »

Al Assad mora dati ostavku i Siriju predati sunitima. Aleviti ne mogu pretvarati Siriju nesto sto ona nije. Sirija nikada nije bila shijska zemlja.
zrakomlat

#127738 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Djulizare, ti li si?
dragma
Vozim: Pješe

#127739 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

insomnia78 wrote:
dragma wrote:@Handžar rides again :thumbup:
Nije on. On samo chelengeru vjeruje :D
:lol:
husein_kapetan

#127740 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

muhami wrote:
husein_kapetan wrote:
Muko svagdasnja..
Par hiljada ljudi na dzenazi... Boli te, znam.
Nigdje zastave Isila.... Boli te, znam.
Klanjali dzenazu sehidu (vjerovatno ne znas propis dzenaze sehidu koji selefije praktikuju, kitab u ruke)... Boli te, znam.
Covjek je volio ga ili ne, obiljezio revoluciju i ostace pomen na njega, koliko god pojedinim forumasima tesko bilo.
E jesi nasao hljeb za svoje zube..kakvi god da su..
U par fraza..si mrco reflektovao svu svoju neukost i zatupljenost..
Ergo..
"par hiljada" nusrica na dzenazi pomenutog za mene znaci da osim simbola nekakvog fanomatskog "mucenistva" vise im nista ostalo nije..sve manje para..ono cim su se do sada "sutali" postalo lose i nikakvo..od "revolucije" cipela mojih samo ogrisci ostase..fakat..ja o ovom pisah ima ravno 5 godina..sta to mene bolan "boli" ili treba da boli..
Isil je ljudino tamo nastao iz alkaide- nusre-hts..ili kako vec..samo primati zamjenili odore i malo finansijere..kozmeticke promjene naravno nista sostancijalno..naum i nauk vazda isti ostao..i o tome napisah tomove ovdje..koje evidentno nisi smatrao za shodnim da prelistas..
"Sehide" ljudino ne odredjujes niti kvalifijujes ti..ima ko ZNA i kome se suplja ne moze prosipati..jesu "sehidi" cipela mojih.. Evo upravo na N1 gledam aspirante tog tvoga poimanja "revolucije"i konzekventnigh "zasluga" dunjaluckih.. samo se sj..li malo..vele nismo mi..nismo znali..prevarili nas..
Kao i svaka gnjida koja je za pare sijala zulum i jad po zemlji sirijskog i ovaj tvoj "sehid" ce zavrsiti na smetljistu istorije bez traga i pomena..
Jedina bolna stvar u svemu ovom za mene je da likovi (neki) dosledno..bezobzirno i drsko serviraju i promovisu nauk placenicki cak i ovdje..Ali njima njihovo a meni moje..
I nemoj hljebati o ovim "bolovima"
Jos ces mi i suhvu svezati..
The 51st State

#127741 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Ko da je husu patrijarh iz srbije poveo u posjetu asadu, u najmanju ruku
muhami

#127742 Re: Sirija vol. 2

Post by muhami »

Huso 5 godina mlati praznu slamu na ovoj temi. Smislenog posta o Siriji i situaciji nije napisao.
Najgore se sa neukim ubjeđivati i nesto im dokazivati.
Idi covjece cekaj, da neki inostrani novinar prevede arapski clanak/tekst na engleski, pa onda cekaj da nasi prevedu na bhs, pa izanaliziraj situaciju u aoristu.
Last edited by muhami on 11/06/2019 23:33, edited 1 time in total.
Superhikk

#127743 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Handžara banovali na Siriji, iskoristio pauzu da ga šejh poduči i evo ga sad razvaljiva arapski. Gleaj sad kad se Salafixxx, nastradao u Venecueli, vrati pa počne da fercera tekstove na španskom :lol:
Nadzornik

#127744 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Militanti na istoku Hame su spremni da docekaju Tigra.... :D

Image
Nadzornik

#127745 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Pojacanja SAA stizu na sjever Hame.

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#127746 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Uskoro se održava tripartitni samit USA, Rusije i Izraela u Jerusalimu koji ima za cilj da osigura bezbjednost i samoodrživost svih zemalja Bliskog istoka, okonča rat u Siriji i region prevede iz stanja nestabilnosti i rata u kakav-takav, po mogućnosti što duži mir. Sastancima će rukovoditi čelnici nacionalnih savjeta za bezbjednost, Džon Bolton, Meir Ben-Shabbat i Nikolaj Patrušev.

Njih trojica trebaju da definišu osnovnu arhitekturu sporazuma a diplomate da razrade detalje u kooperaciji sa regionalnim akterima.

Šta bi značio eventualni uspjeh dogovora za samu Siriju? Povratak suvereniteta nad čitavom zemljom, priznanje vlade Bašara al-Assada i kraj rata.

______

Prije nego što pređem na detalje, kako o akterima, tako o njihovim ciljevima, želim da podsjetim na ono što sam pisao od prvoga dana ove krize. Hoće li biti predstavnika sirijske nazovi-opozicije u tim razgovorima? Neće, naravno. Jer, oni su od prvoga dana samo pijuni USA i Izraela, pa pošto su istrošeni, poraženi i poniženi, osnovni akteri "arapskog" nazovi-proljeća (USA i Izrael), bacaju koplje u trnje, pišaju se po glavama esktremističkih i islamističkih militanata koji su kao majmuni ginuli za njihove interese i sada u direktim pregovorima sa Rusijom žele da obezbjede minimum svojih interesa.
Nadzornik

#127747 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Neki tvrde da se na tom samitu USA, Rusije i Izraela pravi zavjera protiv Irana.
Challenger_

#127748 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Sklonost ka tome da se Iran zamoli da napusti Siriju? Izrael i USA će na tome insisitirati, svakako. Ali, ovaj razgovor se ne može posmatrati izvan drugih razgovora i pregovora a posebno onih O NUKLEARNOM NAORUŽANJU a tu je tvrdi stav Rusije da i Izrael mora biti tim obuhvaćen. U tom smislu je ovo "antiizraelska zavjera".

U osnovi, ovo se može interpretirati kao etapno izvlačenje narcisa iz primitivne a kancerogene filozofije "izuzetnosti" u sferu juridičke jednakopravnosti.

Cinici bi rekli, prevođenje Rusije i Amerike u status kondominijumskog sizirena koga su, do sada, na BI imali Izrael i USA.
Last edited by Challenger_ on 12/06/2019 01:39, edited 1 time in total.
Challenger_

#127749 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

O Džonu Boltonu se, manje-više sve zna:

Image

Sa izraelske strane će biti kudikamo obrazovaniji, inteligentniji i vispreniji, Meir Ben-Shabbat,

Image

a sa ruske, najmoćniji čovjek iz sjene, Nikolaj Patrušev:

Image

Više drugi put, aBd.

Laku noć.
Nadzornik

#127750 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

ELIJAH J. MAGNIER

A RUSSIAN-AMERICAN-ISRAELI MEETING IN JERUSALEM: SYRIA AND IRAN ON THE TABLE

https://ejmagnier.com/2019/06/11/a-russ ... the-table/
Locked