Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- relax11
#12751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idem od Bara prema Kobiljoj glavi kad negdje na sredini vidim rotacije to blica to se lijepi daje zmigavac, reko sta je sad bog te jesam li koga ubio, da se reko nisam zamislio pa prosao na crveno u Barama i haj onde onaj trotoar malo veci i popnem se na njega reko hoce me stjerat s ceste ako ne stanem odma, Kad izlazi nakav kaze vozacku saobracajnu nit dobra vece nit koji dzavo, kaze razlog zaustavljanja zatamnjena stakla
, ja stao u njega i ne vjerujem znaci ganjaju me pod rotacijama zbog zatamnjenih stakala

-
zdruzdjo
#12752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svima nam se desi u gradskoj voznji da se uvucemo u mrtvi ugao nekome i krenemo prestrojavanje. Ok taj neko iza tebe zablica, svirne, zakoci....nakon toga mahnes ono "izvini paša".
Medjutim kad ja tako skocim po kocinicama a hairlija zbog kojeg moras kociti, poslije zakuje pogled na cestu kao "ne vidi on tebe" e onda bih stvarno bio u stanju otuci ga glavom od sofer-sajbu. Njegovu.
Pa baci pogled, mahni.......
Medjutim kad ja tako skocim po kocinicama a hairlija zbog kojeg moras kociti, poslije zakuje pogled na cestu kao "ne vidi on tebe" e onda bih stvarno bio u stanju otuci ga glavom od sofer-sajbu. Njegovu.
Pa baci pogled, mahni.......
- skafiskafsnjak
#12753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj neki dan pratim zenu, Jablanica -Konjic relacija.
Jebote na svakoj krivini koci obavezno, usporava na 40kmh. Nakoj toga gas na 60kmh. Ama obavezno svaka krivina je kocnica i 40kmh, ja poludio.
Na prvoj isprekidanoj je predjem...gledam, nabila se mlada na volan. Ne kontam to. Kako ne shvataju da je zo opasno
Jebote na svakoj krivini koci obavezno, usporava na 40kmh. Nakoj toga gas na 60kmh. Ama obavezno svaka krivina je kocnica i 40kmh, ja poludio.
Na prvoj isprekidanoj je predjem...gledam, nabila se mlada na volan. Ne kontam to. Kako ne shvataju da je zo opasno
- xamp
#12754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne zna brze i bolje.skafiskafsnjak wrote:Joj neki dan pratim zenu, Jablanica -Konjic relacija.
-
r_faruk
#12755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakvu prednost ako si prosao kroz crveno?holowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#12756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osjećaš li se ko krimos ?relax11 wrote:Idem od Bara prema Kobiljoj glavi kad negdje na sredini vidim rotacije to blica to se lijepi daje zmigavac, reko sta je sad bog te jesam li koga ubio, da se reko nisam zamislio pa prosao na crveno u Barama i haj onde onaj trotoar malo veci i popnem se na njega reko hoce me stjerat s ceste ako ne stanem odma, Kad izlazi nakav kaze vozacku saobracajnu nit dobra vece nit koji dzavo, kaze razlog zaustavljanja zatamnjena stakla![]()
![]()
, ja stao u njega i ne vjerujem znaci ganjaju me pod rotacijama zbog zatamnjenih stakala
![]()
To i mene interesujer_faruk wrote:kakvu prednost ako si prosao kroz crveno?holowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
-
Emir92
#12757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tom semoforu kasno otvara zeleno za tramvaje i ostaje dok se ne upali zeleno ovima iz pravca Alte.liaar wrote:To i mene interesujer_faruk wrote:kakvu prednost ako si prosao kroz crveno?holowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
Tako da je vjerovatno tramvaj proslo kroz raskrsnicu kad mu je pocelo treptati ono zeleno za skretanje, pa je ostao u raskrsnici.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa šta bi, samo rutinska kontrola ili?relax11 wrote:Idem od Bara prema Kobiljoj glavi kad negdje na sredini vidim rotacije to blica to se lijepi daje zmigavac, reko sta je sad bog te jesam li koga ubio, da se reko nisam zamislio pa prosao na crveno u Barama i haj onde onaj trotoar malo veci i popnem se na njega reko hoce me stjerat s ceste ako ne stanem odma, Kad izlazi nakav kaze vozacku saobracajnu nit dobra vece nit koji dzavo, kaze razlog zaustavljanja zatamnjena stakla![]()
![]()
![]()
- holowey
#12759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treba li ti se crtati kako izgleda tramvaj, gdje je pozicija vozaca, koja je brzina prolaska kroz raskrsnicu/preko skretnice, sta prevozi?r_faruk wrote:kakvu prednost ako si prosao kroz crveno?holowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
-
tempuser
#12760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. Po Cl 49/3holowey wrote:
treba li ti se crtati kako izgleda tramvaj, gdje je pozicija vozaca, koja je brzina prolaska kroz raskrsnicu/preko skretnice, sta prevozi?
Izuzetno od odredaba st. (1) i (2) ovog člana, vozilo koje se kreće po šinama ima prvenstvo prolaza na raskrsnici ili u susretu s drugim vozilom, bez obzira na to s koje mu strane ono nailazi, osim ako postavljenim saobraćajnim znakom nije drugačije određeno. Semaforom jeste odredjeno.
2. Po Cl 53
Vozač koji je vozilom ušao u raskrsnicu na kojoj je saobraćaj regulisan uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova može da napusti raskrsnicu ne čekajući da svjetlosnim saobraćajnim znakom saobraćaj bude otvoren u smjeru kojim namjerava da produži kretanje, pod uslovom da propusti sve učesnike u saobraćaju koji se kreću u smjeru u kojem je saobraćaj dozvoljen
3. Po Cl 54
Vozač kojem je svjetlosnim saobraćajnim znakom dozvoljen ulazak u raskrsnicu ne smije da uđe vozilom u raskrsnicu ako je gustina saobraćaja takva da on vozilo očigledno mora da zaustavi u raskrsnici i na taj način, pri promjeni svjetlosnog znaka, ometa ili onemogući saobraćaj vozila koja dolaze sa bočnih kolovoza.
4. Vozac tramjava nije izuzet ni iz jednog od ova dva zadnja clana, a o brzini, duzini, poziciji na kojoj sjedi treba a ovdi racuna vozac tramjava, a ne vozaci oko njega.
Znaci, ne postoji apsolutno nijedna opcija da vozac tramvaja u toj situacji ima prednost.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#12761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je l' ono Goran bi ?tempuser wrote:1. Po Cl 49/3holowey wrote:
treba li ti se crtati kako izgleda tramvaj, gdje je pozicija vozaca, koja je brzina prolaska kroz raskrsnicu/preko skretnice, sta prevozi?
Izuzetno od odredaba st. (1) i (2) ovog člana, vozilo koje se kreće po šinama ima prvenstvo prolaza na raskrsnici ili u susretu s drugim vozilom, bez obzira na to s koje mu strane ono nailazi, osim ako postavljenim saobraćajnim znakom nije drugačije određeno. Semaforom jeste odredjeno.
2. Po Cl 53
Vozač koji je vozilom ušao u raskrsnicu na kojoj je saobraćaj regulisan uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova može da napusti raskrsnicu ne čekajući da svjetlosnim saobraćajnim znakom saobraćaj bude otvoren u smjeru kojim namjerava da produži kretanje, pod uslovom da propusti sve učesnike u saobraćaju koji se kreću u smjeru u kojem je saobraćaj dozvoljen
3. Po Cl 54
Vozač kojem je svjetlosnim saobraćajnim znakom dozvoljen ulazak u raskrsnicu ne smije da uđe vozilom u raskrsnicu ako je gustina saobraćaja takva da on vozilo očigledno mora da zaustavi u raskrsnici i na taj način, pri promjeni svjetlosnog znaka, ometa ili onemogući saobraćaj vozila koja dolaze sa bočnih kolovoza.
4. Vozac tramjava nije izuzet ni iz jednog od ova dva zadnja clana, a o brzini, duzini, poziciji na kojoj sjedi treba a ovdi racuna vozac tramjava, a ne vozaci oko njega.
Znaci, ne postoji apsolutno nijedna opcija da vozac tramvaja u toj situacji ima prednost.
Hvala na ovome, jer sam 100% uvjeren da je vozač tramvaja ušao u raskrsnicu u zadnjoj sekundi njegovog otvorenog semafora, nakon čega je začepio komplet raskrsnicu na 10 sekundi minimalno. Zvuči smiješno tih 10 sekundi, ali u onoj glavnoj špici u pola 5 je to ko minuta.
-
tempuser
#12762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo argument za sve one sto im je voznja od 40 kmh lijevom i srednjom trakom ok i koji tvrde da takvi debili (u ovom slucaju je ona) za volanom ne stvaraju guzve.
Sati 10.15, nigdje guzve do AP i tacno sam znao da je sta je razlog i pripremio mob. Poksao sam da uhvatim brzinomjer, ali nije islo. Elem sa malo manje od 50 sam bio brzi od njih koje su uzivale u laganom caskanju, a razmak do sljedece auta se samo povecavao!

Sati 10.15, nigdje guzve do AP i tacno sam znao da je sta je razlog i pripremio mob. Poksao sam da uhvatim brzinomjer, ali nije islo. Elem sa malo manje od 50 sam bio brzi od njih koje su uzivale u laganom caskanju, a razmak do sljedece auta se samo povecavao!

-
tempuser
#12763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo je cisto po zakonu, a u paksi vozaci tramjava uredno prolaze kroz "tramvajska" crvena jer znaju intervale semafora itd.liaar wrote: Je l' ono Goran bi ?
Hvala na ovome, jer sam 100% uvjeren da je vozač tramvaja ušao u raskrsnicu u zadnjoj sekundi njegovog otvorenog semafora, nakon čega je začepio komplet raskrsnicu na 10 sekundi minimalno. Zvuči smiješno tih 10 sekundi, ali u onoj glavnoj špici u pola 5 je to ko minuta.
-
r_faruk
#12764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne trebas nista crtati, doduse, mozda samo semafor!holowey wrote:treba li ti se crtati kako izgleda tramvaj, gdje je pozicija vozaca, koja je brzina prolaska kroz raskrsnicu/preko skretnice, sta prevozi?r_faruk wrote:kakvu prednost ako si prosao kroz crveno?holowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
ja ne znam po kojem pravilu neko ko prodje kroz crveno ima prednost u odnosu na bilo koga drugog. evo i tempuser postavi par clanova zakona. pa i vozila pod pratnjom podlijezu nekim pravilima i uslovima ako prolaze kroz crveno....
- holowey
#12765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u tom slucaju nijedan tramvaj ne moze zakonski proci raskrsnicu kroz skretnicu... a i dalje skrecu... kako da ih niko ne kazni? kako da nema udesa svaki dan?tempuser wrote:1. Po Cl 49/3holowey wrote:
2. Po Cl 53
3. Po Cl 54
semafori za skretanje tramvaja traju jako kratko, a brzina prolaska preko skretnice je mala da nema sanse da prodje dok traje otvoren semafor za skretanje... stani na raskrsnicu sa skretnicom i prati
-
BadBoy
#12766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ova tvoja druga slika je prejasan argument da SPORAČI NE STVARAJU GUŽVU nego količina automobila. Gledaj brisanog prostora i ispred tebe i ispred nje. Ona vozi 20 na sat ali je TI MOŽEŠ PRETIĆI I ZAOBIĆI. Kad je auto na auto, kad svi i idu autom i 200-300 metara jer su lijeni, onda ne možeš nidje maknuti bez obzira na sporače ili ne.
-
tempuser
#12767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li si ti uopste procitao sta sam ja napisao???? Guzve nije bilo do AP gdje je ova zahajala lijevu traku sa 40 kmh. Predpostavljajuci sta je uzrok sam pripremio mobitel.
Nije bitno sta je ispred nego sta je iza. Prostor ispred nje je brisan, ali je iza nje kolona. Kad je prodjes guzva nestane. Prostor ispred mene se stvorio samo da je uslikam i eventualno uhvatim brzinomjer kako gamize po cesti.
Sto ti je klasicni bosnjak kontrash, on ce osporavati i ono sto vidi na fotografiji i palamuditi to nije to sto je na slici nego nesto drugo....
Nije bitno sta je ispred nego sta je iza. Prostor ispred nje je brisan, ali je iza nje kolona. Kad je prodjes guzva nestane. Prostor ispred mene se stvorio samo da je uslikam i eventualno uhvatim brzinomjer kako gamize po cesti.
Sto ti je klasicni bosnjak kontrash, on ce osporavati i ono sto vidi na fotografiji i palamuditi to nije to sto je na slici nego nesto drugo....
Last edited by tempuser on 01/12/2017 12:50, edited 3 times in total.
-
tempuser
#12768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve ovo sto si napisao ne mijenja stvar da tramvaj u datoj situaciji nije imao pravo prvenstva kao sto si tvrdio.holowey wrote:
u tom slucaju nijedan tramvaj ne moze zakonski proci raskrsnicu kroz skretnicu... a i dalje skrecu... kako da ih niko ne kazni? kako da nema udesa svaki dan?
semafori za skretanje tramvaja traju jako kratko, a brzina prolaska preko skretnice je mala da nema sanse da prodje dok traje otvoren semafor za skretanje... stani na raskrsnicu sa skretnicom i prati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros nekom frajeru stalo auto kod americke ambasade na Putu Zivota.
Vergla ne moze da upali, izgubio se momak vidi se da ga panika hvata. I haj stanem na trotoar ne bi li ga izgurao da se skloni sa ceste, kad ide zandar
Ne mos na trotoar stani u izlivnu tamo prema muzeju . Uze blok zapisuje lika
hoce i mene da zapise, reko brate ja odoh samo pomazem covjeku jbt
A raja svira ko da im se ne moze sutra isto desit.
Vergla ne moze da upali, izgubio se momak vidi se da ga panika hvata. I haj stanem na trotoar ne bi li ga izgurao da se skloni sa ceste, kad ide zandar
Ne mos na trotoar stani u izlivnu tamo prema muzeju . Uze blok zapisuje lika
A raja svira ko da im se ne moze sutra isto desit.
- Logovan
#12770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma glupani._BataZiv_0809 wrote: A raja svira ko da im se ne moze sutra isto desit.
-
BadBoy
#12771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što sam klasični bošnjo kontraš? Što idem protiv ustaljenog narativa na ovom PDF-u da su sporači glavni i jedini uzroci gužvi u Sarajevu kad to nema veze sa zdravim razumom niti činjenicama. Sporači samo nerviraju nervozne vozače. Nerviraju i mene. Doprinose i gužvama ali ne u tolikom obimu u kojem im se to pripisuje na ovom forumu.tempuser wrote:Da li si ti uopste procitao sta sam ja napisao???? Guzve nije bilo do AP gdje je ova zahajala lijevu traku sa 40 kmh. Predpostavljajuci sta je uzrok sam pripremio mobitel.
Prvi i osnovni uzrok je prevelik broj automobila na saobraćajnicama u Sarajevu. Dakle, svi oni kojima je mrsko otići stanicu- dvije tramvajem ili prošetati. Takvih je bruka. Tek onda, sa daleko manjim procentom učešća su ovi guslatori.
-
ciza_bliza
#12772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U zadnje vrijeme sve više primjećujem da raja daje žmigavac pri ulasku u kružni a ne daje na izlazu, šega
- beni-bu-man
#12773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Debiliciza_bliza wrote:U zadnje vrijeme sve više primjećujem da raja daje žmigavac pri ulasku u kružni a ne daje na izlazu, šega
-
Emir92
#12774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros na Otoci na kruznom lik vozi vanjskom trakom sa upaljenim zmigavcem za desno, 2 izlaza na 3-cem izlazu je izasao.beni-bu-man wrote:Debiliciza_bliza wrote:U zadnje vrijeme sve više primjećujem da raja daje žmigavac pri ulasku u kružni a ne daje na izlazu, šega
-
tempuser
#12775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije nego sto ili ne procitas ili ne razimijes napisano, a krenes sa kontrom i filozofijom. Eto zato!BadBoy wrote:
Što sam klasični bošnjo kontraš? Što idem protiv ustaljenog narativa na ovom PDF-u da su sporači glavni i jedini uzroci gužvi u Sarajevu kad to nema veze sa zdravim razumom niti činjenicama. Sporači samo nerviraju nervozne vozače. Nerviraju i mene. Doprinose i gužvama ali ne u tolikom obimu u kojem im se to pripisuje na ovom forumu.
Prvi i osnovni uzrok je prevelik broj automobila na saobraćajnicama u Sarajevu. Dakle, svi oni kojima je mrsko otići stanicu- dvije tramvajem ili prošetati. Takvih je bruka. Tek onda, sa daleko manjim procentom učešća su ovi guslatori.
Sporaci nije jedini urok guzvi, ali jesu glavni kad se guzve stvaraju u trenucima kad su ceste rasterecene.
Da ti nacrtam, nema guzve od Pofalica do Grasa, izmedju Grasa i RTV-a se stvara guzva u lijevoj i srednjoj traci, prodes debilusu u Sharanu i guzva nestane. Dva takva debila i eto ti guzve kad je ne bi trebalo biti. As simple as that!