Znam,to sam naveo kao ilustraciju da kad su do sad bili spremni i takve sisteme da im posalju ne znam sta bi jos drugo mogli slati nakon dizanja embarga sto do sad nisu.muhafuca wrote:ma S-300 dogovorili ali nikad poslali , jer se guralo od strane Rusije "daj da smisimo situaciju , da se pregovara a ne da se puca" plus S-300 nema veze sa borbom protiv pobunjenika - to je PVO sistemCo0l wrote:Pa i prije dizanja embarga dogovorili su slanje S-300,pored svega sto su do tad im slali (aviona,tenkova,raketnih i artiljerijskih sistema,itd.),tako da ne znam sta vise im mogu slati sto do sad nisu slali godinama.Jedino jos da im atomsku posaljumuhafuca wrote:
normalno - al jel mislis da Rusi i Iranci nece poceti otvoreno snabdjevati rezim pod izgovorom da ako EU salje rebelsima
mogu i oni Assadu - pogotovo sto oni Siriji mogu slati kompleksnije sisteme jer ovi imaju ljude koji iole znaju rukovati kompleksnijim oruzjem a rebelsima se moze slati samo oruzje koje je jednostavno za upotrebu
Zapad pobunjenicima i ako bude slao sta vise nego do sad slace i dalje lako naoruzanje i slicno,ne sto su ovi glupi da ne mogu koristit nesto komplikovanije (i Rusi salju svoje instruktore da obuce pripadnike SAA kad im posalju nesto komplikovano) nego sto se jednostavno ne zna kome bi to oruzje moglo pasti u ruke ako ga posalju.
Sirija
- Co0l
#12751 Re: Sirija
-
nemoguce vruce
#12752 Re: Sirija
Evo i ja stojim na raspolaganju i tebi i svakom siji, bujrum na PP...Opetja033 wrote:Nisam vehabija, nemam bradu. Ali vjerujem u istog Boga u kojeg i oni vjeruju. Hajde molim te, preklinjem te.. Hajde ucini mi uslugu i pokusaj me natjerati da kazem da je Assad bozanstvo. Molim te. Bices srce pa ces mi ispuniti tu zelju?DzeBra wrote:Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
- Man of steel
#12753 Re: Sirija
Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.matematicar_teski wrote:da vas vidimo sad psi asadovi kako se borite, kad imaju lavovi oruzje
- bogoljub
#12754 Re: Sirija
Man of steel wrote:Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.matematicar_teski wrote:da vas vidimo sad psi asadovi kako se borite, kad imaju lavovi oruzje
- muhafuca
#12755 Re: Sirija
vise i bolje - kad ti vec moram crtatiCo0l wrote:Znam,to sam naveo kao ilustraciju da kad su do sad bili spremni i takve sisteme da im posalju ne znam sta bi jos drugo mogli slati nakon dizanja embarga sto do sad nisu.muhafuca wrote:ma S-300 dogovorili ali nikad poslali , jer se guralo od strane Rusije "daj da smisimo situaciju , da se pregovara a ne da se puca" plus S-300 nema veze sa borbom protiv pobunjenika - to je PVO sistemCo0l wrote:
Pa i prije dizanja embarga dogovorili su slanje S-300,pored svega sto su do tad im slali (aviona,tenkova,raketnih i artiljerijskih sistema,itd.),tako da ne znam sta vise im mogu slati sto do sad nisu slali godinama.Jedino jos da im atomsku posalju
Zapad pobunjenicima i ako bude slao sta vise nego do sad slace i dalje lako naoruzanje i slicno,ne sto su ovi glupi da ne mogu koristit nesto komplikovanije (i Rusi salju svoje instruktore da obuce pripadnike SAA kad im posalju nesto komplikovano) nego sto se jednostavno ne zna kome bi to oruzje moglo pasti u ruke ako ga posalju.
npr ako su mu do sad slali 1000 minobacackih raketa mjesecno cisto da se brani i odrzava , jer su Rusi gurali sjedanje za pregovaracki sto - sada mu mogu slati 1000 000 mjesecno jer sponzori rebelsa ocito nisu zainteresovani za pregovaranje
pa nek se onda roka
ako su mu do sada slali 5 tenkova mjesecno sad mogu 50 itd itd
SAA zna voziti i upravljat tenkovima jer ima ljude obucene za to a jako mali procenat rebelsa to zna cak iako im EU posalje tenkove a sumnjam da ce
ako su mu do sada slali 10 haubica mjescno sada mogu slati 100 .....
Jel ti sad jasnije o cemu pricam?
-
Dr_dre
#12756 Re: Sirija
Hizbullat uzvikuje Bozije ime dok ubija muslimane.Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.
Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko,valjda si mu ti blize.
- Co0l
#12757 Re: Sirija
Ocito tebi nije jasno da ni do sad nije bilo nikakvih smetnji da Rusi salju rezimu sta i kolko god su htjeli a sto su i radili.Rusija nije imala embargo na slanje oruzja Siriji i embargo EU ih nije ni do sada obavezivao.Kontas?muhafuca wrote:
vise i bolje - kad ti vec moram crtati
Ocito tebi nije jasno da ni do sad nije bilo nikakvih smetnji da Rusi salju rezimu sta i kolko god su htjeli a sto su i radili.Rusija nije imala embargo na slanje oruzja Siriji i embargo EU ih nije ni do sada obavezivao.Kontas?
npr ako su mu do sad slali 1000 minobacackih raketa mjesecno cisto da se brani i odrzava , jer su Rusi gurali sjedanje za pregovaracki sto - sada mu mogu slati 1000 000 mjesecno jer sponzori rebelsa ocito nisu zainteresovani za pregovaranje
pa nek se onda roka
ako su mu do sada slali 5 tenkova mjesecno sad mogu 50 itd itd
SAA zna voziti i upravljat tenkovima jer ima ljude obucene za to a jako mali procenat rebelsa to zna cak iako im EU posalje tenkove a sumnjam da ce
ako su mu do sada slali 10 haubica mjescno sada mogu slati 100 .....
Jel ti sad jasnije o cemu pricam?
- bogoljub
#12758 Re: Sirija
Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.Dr_dre wrote:Hizbullat uzvikuje Bozije ime dok ubija muslimane.Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.
Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko,valjda si mu ti blize.
- muhafuca
#12759 Re: Sirija
Koliko sam skontao ovo ti je bio odgovor jer si nesto zeznuo u svom postuCo0l wrote:
Ocito tebi nije jasno da ni do sad nije bilo nikakvih smetnji da Rusi salju rezimu sta i kolko god su htjeli a sto su i radili.Rusija nije imala embargo na slanje oruzja Siriji i embargo EU ih nije ni do sada obavezivao.Kontas?
Da tacno oni (Rusi) su sami sebi ogranicili isporuku oruzja Siriji
nadajuci se mirovnom rjesenju
Kao sto je i EU sama sebi postavila Embargo na isporuku oruzja rebelsima
Sad kad su EU sami sebi podigli embargo tako isto i Rusija moze sama sebi dozvoliti da salje
vise i bolje - ne znam sta ti ovdje nije jasno
- Co0l
#12760 Re: Sirija
Nije mi jasno da neko moze tvrdit da je Rusija ogranicila isporuku oruzja rezimu a godinama,decenijama,im salju sve zivo u ogromnim kolicinama i da ce nesto sto se ruskih isporuka oruzja tice promjeniti ovo dizanje EU embarga jer su i do sad rezimu u Damasku nesmetano slali kolko i sta su htjeli.Eto,to mi nije jasno.muhafuca wrote:Koliko sam skontao ovo ti je bio odgovor jer si nesto zeznuo u svom postuCo0l wrote:
Da tacno oni (Rusi) su sami sebi ogranicili isporuku oruzja Siriji
nadajuci se mirovnom rjesenju
Kao sto je i EU sama sebi postavila Embargo na isporuku oruzja rebelsima
Sad kad su EU sami sebi podigli embargo tako isto i Rusija moze sama sebi dozvoliti da salje
vise i bolje - ne znam sta ti ovdje nije jasno
- Opetja033
#12761 Re: Sirija
Kako ste samo licemjerni, jos jedan odlican - ma enciklopedijski primjer - taqiyye. Dakle boricemo se protiv tekfira samo onda kada nama odgovara. Hind je bila muslimanka, umrla kao muslimanka (na stranu moje licno misljenje o njoj) - i sam Poslanik a.s. je nije smatrao necim drugim.bogoljub wrote:Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.Dr_dre wrote:Hizbullat uzvikuje Bozije ime dok ubija muslimane.Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.
Prvobitno se i ti i tebi slicni bore protiv tekfira (za one koji ne znaju- termin koji se upotrebljava da bi se muslimani proglasili nemuslimanima) a onda pokazete svoje pravo lice. Nije vama problem tekfirenje opcenito, vama je samo i iskljucivo problem kada se siti tekfire.
I opet dolazimo do toga da stanete kmecati o tome kako teoloskim raspravama nije mjesto na ovoj temi samo kada se pocne pricati o sitima. Medjutim nijednom od vas nije problem na dugo i na siroko ovdje pricati o teologiji ako se raspravlja o bilo kojem pravcu unutar ehlu sunneta. Tada nema povika da se prekine rasprava o teologiji.
-
Dr_dre
#12762 Re: Sirija
Idemo u off,nepotrebno,otvori temu na pdf religija.Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.
Ako je Hindi oprostio i primio njen islam Poslanik s.a.w.s ko sam ja da je tekfirim?
Za mene su svi ashabi pouzdani i povjerljivi,najbolja generacija koja je hodala zemljom.
Sa ovim stajem na ovoj temi,NISAM MOGAO OTRPITI,mislim da joj nije mjesto ovdje.
- Man of steel
#12763 Re: Sirija
Da uzvikuju i da ubijaju.Dr_dre wrote:Hizbullat uzvikuje Bozije ime dok ubija muslimane.Uzvikivati božije ime noseći cionističko oružje u rukama dok ubijaš muslimane mogu samo pacovi a ne lavovi.
Neupućeni bi rekli da su to skoro pa dvije iste strane, ali razlike su drastične ako smijem primjetiti.
Za razliku od terorističkog ološa u vidu FSA, koji ubijaju noseći oružje cionističkih zemalja sa dugom historijom i tradicijom proljevanja muslimanske krvi, Hezbolah nosi i ubija oružjem koje ima dugu tradiciju borbe protiv cionista i njihovih satelita.
Zar nisi u stanju da primjetiš tu ogromnu razliku između suprostavljenih strana?
- Opetja033
#12764 Re: Sirija
I da, ako je ova kriza bilo sta dobro donijela onda su to dvije stvari:
1) konacno bacanje svih maski na stranu.
2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
Šam ce biti oslobodjen i tom blagoslovljenom zemljom ce opet vladati muslimani.
2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
Šam ce biti oslobodjen i tom blagoslovljenom zemljom ce opet vladati muslimani.
Last edited by Opetja033 on 28/05/2013 15:59, edited 1 time in total.
- muhafuca
#12765 Re: Sirija
Onda ti nista nece nikad ni biti jasno i ne znam sto se ukljucujes u pricu uopsteCo0l wrote:
Nije mi jasno da neko moze tvrdit da je Rusija ogranicila isporuku oruzja rezimu a godinama,decenijama,im salju sve zivo u ogromnim kolicinama i da ce nesto sto se ruskih isporuka oruzja tice promjeniti ovo dizanje EU embarga jer su i do sad rezimu u Damasku nesmetano slali kolko i sta su htjeli.Eto,to mi nije jasno.
Slali su im oruzje godinama i decenijama kao nezavisnoj drzavi koja kupuje oruzje za vlastitu odbranu
kao i svaka druga drzava na svije tu , i mi kupjemo oruzje od nekoga i Hrvatska kupuje i Saudija kupuje i Tajland kupuje
i Juzno Africka Republika kupuje i Izrael kupuje i Norveska kupuje i Brazil ..... jasnije ?
Od pocetka sukoba smanjena je isporuka oruzja od Rusije Siriji iako nije bilo razloga za to jer nisu bili stavljeni pod UN embargo - znaci Rusija je mogla slati i dalje kolko hoce i sta hoce ali je smanjila isporuku na minimalan nivo koji je potreban Sirijskoj vladi da ne padne - u cilju da se ne doljeva ulje na vatru i da se ide prema mirovnom rjesenju za pregovarackim stolom
Sad kad te nade padaju u vodu dizanjem embarga od strane EU - nema razloga vise da se Rusija suzdrzava u isporukama oruzja
Cistija situacija ? Ili jednostavno ne zelis to da shvatis da ne odgovaram vise bezveze
Last edited by muhafuca on 28/05/2013 16:00, edited 1 time in total.
- Man of steel
#12766 Re: Sirija
Para vrti gdje burgija neće.Opetja033 wrote:I da, ako je ova kriza bilo sta dobro donijela onda su to dvije stvari:
- muhafuca
#12767 Re: Sirija
Jesam ja onda nevjernik ? Jer se ne slazem s ovim a smatram se muslimanomOpetja033 wrote: 2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
- Cyrax
#12768 Re: Sirija
Posto ima haman dvije milijarde muslimana jel se to negdje glasalo podrzavaju li se ovi kanibali ili smo malo neskromni bili? 
- Co0l
#12769 Re: Sirija
A ja covjeka jebo te zivotmuhafuca wrote:Onda ti nista nece nikad ni biti jasno i ne znam sto se ukljucujes u pricu uopsteCo0l wrote:
Nije mi jasno da neko moze tvrdit da je Rusija ogranicila isporuku oruzja rezimu a godinama,decenijama,im salju sve zivo u ogromnim kolicinama i da ce nesto sto se ruskih isporuka oruzja tice promjeniti ovo dizanje EU embarga jer su i do sad rezimu u Damasku nesmetano slali kolko i sta su htjeli.Eto,to mi nije jasno.
Slali su im oruzje godinama i decenijama kao nezavisnoj drzavi koja kupuje oruzje za vlastitu odbranu
kao i svaka druga drzava na svije tu , i mi kupjemo oruzje od nekoga i Hrvatska kupuje i Saudija kupuje i Tajland kupuje
i Juzno Africka Republika kupuje i Izrael kupuje i Norveska kupuje i Brazil ..... jasnije ?
Od pocetka sukoba smanjena je isporuka oruzja od Rusije Siriji iako nije bilo razloga za to jer nisu bili stavljeni pod UN embargo - znaci Rusija je mogla slati i dalje kolko hoce i sta hoce ali je smanjila isporuku na minimalan nivo koji je potreban Sirijskoj vladi da ne padne - u cilju da se ne doljeva ulje na vatru i da se ide prema mirovnom rjesenju za pregovarackim stolom
Sad kad te nade padaju u vodu dizanjem embarga od strane EU - nema razloga vise da se Rusija suzdrzava u isporukama oruzja
Cistija situacija ? Ili jednostavno ne zelis to da shvatis da ne odgovaram vise bezveze
Da su se samoogranicili nakon izbijanja sukoba ne bi insistirali da,kobajagi,ispostuju ranije dogovore o isporuci na primjer S-300 ili Yakhont raketa.Da je tako ko sto ti kazes jednostavno bi stopirali to nakon izbijanja sukoba kao sto su stopirali dogovorenu isporuku S-300 Iranu.
-
sarajevoxxxx
#12770 Re: Sirija
Slabo se snalazis sa datumima. Nusru niko nije spomenuo na pocetku sukoba. Prvi put se spominje krajem 2011. dakle osam mjeseci je Kasapin marljivo radio na imidju kasapina, i nije nikome dao da ga ometa u tome. Nusra je Asadov proizvod, zapravo ona je dosla kao logicna reakcija na nasilje koje je cinio pred cijelim svijetom. Imas stotine izvjestaja HRW-a i drugih nevladinih organizacija o mucenjima i hapsenjima sirijskih demonstranata. Na hiljadama stranica su ispisane ispovjesti Sirijaca sta im je idiot radio svih tih osam mjeseci.DzeBra wrote: Gine, a zašto gine? Je li narod u Siriji gino prije dvije godine, prije nego su se pojavile al-Nusra, al-Qaida, FSA ?
Nasilje jednostavno radja nasilje. Idiotu je uzor bio babo Kasapin koji je Hamu sravnio sa zemljom i pobio za nekoliko dana 40 000 Sirijaca, sva ta prica o mirnom i finom i uzornom Asadu kojem eto ne moze niko ziv biti alternativa,je pokusaj relativizacije zlocina, bas kao sto ruski generali poklanjanjem ordena Mladicu pokusavaju predstav iti istoga kao uzornog generala koji se borio za svoj narod. Mogu mu pokloniti i Fapa u zatvor, lik ce ostati zapamcen kao covjek koji je pocinio genocid nas stanovnicima Srebrenice.
I Dzebra jos uvijek si nam ostao duzan za ono da ce vehabije biti ubijeni u Bosni ako vec ne zijane u Siriji. Jos uvijek nisi objasnio sta mislis pod time. Ko ce ih likvidirati ? Od koga ce zijaniti Dzebra ? Da gluho bilo ne mislis kome zlo, ili ne namjeravas ti nekoga odraditi ? Mislim krenes pa stanes, nikako da zavrsis misao.
Last edited by sarajevoxxxx on 28/05/2013 16:29, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#12771 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Vecina sunnijske uleme svih pravaca - je stala iza Hizbollata i osudila ovog ludjaka (mada se, kao i svaki general poslije bitke, pitam zapravo da li je covjek mozda i bio u pravu). Prvi koji ga je zestoko napao jeste upravo sejh al Qaradawi, kojeg vi danas tako slasno pljujete.
Inace za par dana mozemo ocekivati i da EU stavi Hizbollat na listu teroristickih organizacija, sto bi u mnogome olaksalo i Izraelu napade njihovih polozaja u Libanonu (bas poput Turske koja je napadale polozaje PKK u Iraku).
Hizbollat je nepovratno izgubio simpatije koje je imao medju sunitima. Ta prica je gotova, jednom za sva vremena. Koliko zapravo Assad znaci Teheranu, ukazuje i to da su spremni odreci se imidza koji je Hizbollat imao zarad cilja koji je unaprijed izgubljen - a to je opstanak Assada.
- muhafuca
#12772 Re: Sirija
Tako reci - jasno i glasno - imas svoj film , svoje vidjenje stvari i nikakve cinjenice i argumenti to nece promjenitiCo0l wrote:
A ja covjeka jebo te zivotKoliko puta ti treba ponoviti da Rusija nije smanjivala isporuke oruzja Damasku zbog izbijanja sukoba nego su im cijelo vrijeme slali koliko im je bilo potrebno kao sto ce i nastaviti,digla EU embargo ili ne!?Mada su im do sad toliko toga poslali da vise i nema neke posebne potrebe da salju,posebnu kad se zna cime sve (ne)raspolazu pobunjenici.
Da su se samoogranicili nakon izbijanja sukoba ne bi insistirali da,kobajagi,ispostuju ranije dogovore o isporuci na primjer S-300 ili Yakhont raketa.Da je tako ko sto ti kazes jednostavno bi stopirali to nakon izbijanja sukoba kao sto su stopirali dogovorenu isporuku S-300 Iranu.
da se ne zamaram vise - do sad si okolisao valjao neke nebuloze pa ja kontao nisi upucen pa reko da ti crtam neke stvari
a ovako nikom nista - imas pravo na svoje misljenje a zivi bili pa vidjeli kako ce se stvari dalje odvijati
- Klavikula
#12773 Re: Sirija
veze ti nemas. zdrao.sumirprimus wrote:![]()
![]()
kako neozibljno...
ajde,de eto rusi i odluče da isporuče s-300 sutra...
valja dopremit te sisteme...morem?ostaju na snazi sankcije asadovom rezimu!
avionima?embargo skinut,valja sletit
nema veze dopreme to nekako,to je sigurno nekakav lagan sistem za rukovanje,ne trebaju posebne obuke za rukovanje i koristenjeSAA?
eto prodje i to,koliko vremena?!?!?..."but if it is, God forbid, we will know what to do"![]()
nisu djabe ove zalopojke kao pa sta im mogu dati(rebelsima)sto im vec nisu dali...
i kao nesto slika,ima i 4 stotka![]()
------------------------------------------------
izvinjavam se ako je vec neko napisao, samo sam preletio posljednjih nekoliko stranica.
S300 je odbrambeno oruzje i ne podlijeze sankcijama. dakle mozes imati embargo ali i dalje bez problema nabavljati PVO sisteme, naravno ako imas od koga kupiti.
- Co0l
#12774 Re: Sirija
Kazes da su se Rusi samoogranicili u slanju oruzja rezimu u Damasku nakon izbijanja sukoba i kad ti se ukaze da je to zaista tako da ne bi nastavili sa isporukama sofisticiranog oruzja i dvije godine nakon izbijanja sukoba (slucaj S-300 i Yakhont krstarece rakete) pocnes valjat gluposti i sipat uvrede.To su cinjenice a ne neko moje vidjenje stvari.muhafuca wrote:Tako reci - jasno i glasno - imas svoj film , svoje vidjenje stvari i nikakve cinjenice i argumenti to nece promjenitiCo0l wrote:
A ja covjeka jebo te zivotKoliko puta ti treba ponoviti da Rusija nije smanjivala isporuke oruzja Damasku zbog izbijanja sukoba nego su im cijelo vrijeme slali koliko im je bilo potrebno kao sto ce i nastaviti,digla EU embargo ili ne!?Mada su im do sad toliko toga poslali da vise i nema neke posebne potrebe da salju,posebnu kad se zna cime sve (ne)raspolazu pobunjenici.
da se ne zamaram vise - do sad si okolisao valjao neke nebuloze pa ja kontao nisi upucen pa reko da ti crtam neke stvari
a ovako nikom nista - imas pravo na svoje misljenje a zivi bili pa vidjeli kako ce se stvari dalje odvijati
- bogoljub
#12775 Re: Sirija
Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko,valjda si mu ti blize.[/quote]
Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.[/quote]
Kako ste samo licemjerni, jos jedan odlican - ma enciklopedijski primjer - taqiyye. Dakle boricemo se protiv tekfira samo onda kada nama odgovara. Hind je bila muslimanka, umrla kao muslimanka (na stranu moje licno misljenje o njoj) - i sam Poslanik a.s. je nije smatrao necim drugim.
Što se ovog tiče i Mladić i Karadžić i slični mogu džematile primiti Islam. Sigurno bi neki muslimani ih izjednačavali sa borcima koji su bili u Armiji BiH. Ja nikada ne bih. Hind nije isto što i Fatima, Muavija nije isto što i Alija, Jezid nije isto što i Husejn, Hizbullah nije isto što i Alkaida i Al nusra koji samo muslimane ubijati znaju, a mu.a nemaju za pogledati prema Izraelu Rak rani u Islamskom svijetu.
Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.[/quote]
Kako ste samo licemjerni, jos jedan odlican - ma enciklopedijski primjer - taqiyye. Dakle boricemo se protiv tekfira samo onda kada nama odgovara. Hind je bila muslimanka, umrla kao muslimanka (na stranu moje licno misljenje o njoj) - i sam Poslanik a.s. je nije smatrao necim drugim.
Što se ovog tiče i Mladić i Karadžić i slični mogu džematile primiti Islam. Sigurno bi neki muslimani ih izjednačavali sa borcima koji su bili u Armiji BiH. Ja nikada ne bih. Hind nije isto što i Fatima, Muavija nije isto što i Alija, Jezid nije isto što i Husejn, Hizbullah nije isto što i Alkaida i Al nusra koji samo muslimane ubijati znaju, a mu.a nemaju za pogledati prema Izraelu Rak rani u Islamskom svijetu.