IRAN
- Krokodajl
#12751 Re: IRAN
Ođem i ja sada, čitamo se naredne godine, Iranci će do Srpske ionako svrgnut režim, ne sekiram se za njih.
- insomnia78
#12752 Re: IRAN
Da. Iranci definitivno imaju jaja. Za razliku od nekihvatrogasac wrote:Sve je ovo zbog jaja.
Cijene mnogih osnovnih namirnica, između ostalog jaja, povećane su za 30 do 40 posto prethodnih dana.
- rajv0sa
#12753 Re: IRAN
Joj alofnsa i provala
, ja sam fakat konto to ozbiljan iskusan čovjek
- salik79
#12755 Re: IRAN
Vec sam postavljao, pa cu opetvatrogasac wrote:Sve je ovo zbog jaja.
Cijene mnogih osnovnih namirnica, između ostalog jaja, povećane su za 30 do 40 posto prethodnih dana.

- salik79
#12756 Re: IRAN
insomnia78 wrote:Da. Iranci definitivno imaju jaja. Za razliku od nekihvatrogasac wrote:Sve je ovo zbog jaja.
Approved by Wesley Clark
- Opetja033
#12757 Re: IRAN
rajv0sa wrote:E još si ti falio
P.S. Ne valja ti podatak u onoj diskusiji ranije. Sarajevo spada među sigurnije glavne gradove u Europi.
- Opetja033
#12758 Re: IRAN
Inace @Kiki je toliko iritantan sa svojim komentarima da ce me natjerati da pocnem podrzavati rezim umjesto hrabrih demonstranata.
Last edited by Opetja033 on 31/12/2017 12:32, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#12759 Re: IRAN
Počni odmah. @kiki neće odustati od Kurdistana.Opetja033 wrote:Inace @Kiki je toliko iritantan sa svojim komentarima da ce me natjerati da pocnem podrzavam rezim umjesto hrabrih demonstranata.
- ioannes
#12760 Re: IRAN
ovde ima likova da bog sačuva....rajv0sa wrote:Joj alofnsa i provala, ja sam fakat konto to ozbiljan iskusan čovjek
natakare sa protiv nekoga i ne vide drveća zbog šume.
kognitivna disonanca . Salik dominira
- Opetja033
#12761 Re: IRAN
Dijelovi Teherana pod kontrolom demonstranata, policija i basiji se povukli. Na ulicama i IRGC.
Sirom Irana gore postavljeni posteri Khamneija, Khomeinija i ratnog zlocinca Sulejmanija. U dosta gradova demonstranti upali u sjedista basija, IRGC-a koja su potom zapaljena.
Mimo nezadovoljnih Perzijanaca, ustali su i Kurdi, Azeri, Baluchi i Arapi.
Sirom Irana gore postavljeni posteri Khamneija, Khomeinija i ratnog zlocinca Sulejmanija. U dosta gradova demonstranti upali u sjedista basija, IRGC-a koja su potom zapaljena.
-
sumirprimus
#12763 Re: IRAN
Uuuuu pocelo jeOpetja033 wrote:Dijelovi Teherana pod kontrolom demonstranata, policija i basiji se povukli. Na ulicama i IRGC.
Stigla ih suza kusajra i darije
- vatrogasac
#12764 Re: IRAN
Vratiti odmah dinastiju Pahlavi. Oni će se slagati sa Trumpom i jaja će pojeftiniti.sumirprimus wrote:Uuuuu pocelo jeOpetja033 wrote:Dijelovi Teherana pod kontrolom demonstranata, policija i basiji se povukli. Na ulicama i IRGC.
Mimo nezadovoljnih Perzijanaca, ustali su i Kurdi, Azeri, Baluchi i Arapi.![]()
Stigla ih suza kusajra i darije![]()
![]()
- salik79
#12765 Re: IRAN
K'o onomad kad' Peshmerge udjose u Kerbelu. Stigla ih suza kirkucka.sumirprimus wrote:Uuuuu pocelo jeOpetja033 wrote:Dijelovi Teherana pod kontrolom demonstranata, policija i basiji se povukli. Na ulicama i IRGC.
Mimo nezadovoljnih Perzijanaca, ustali su i Kurdi, Azeri, Baluchi i Arapi.![]()
Stigla ih suza kusajra i darije![]()
![]()
-
sumirprimus
#12766 Re: IRAN
Tako to krene kad je sve ok..i kad se na ulice izlazi godinama da se slavi rezim ..
Izadju ovi sto su protiv ruhanija.snime ih sindikati.porastu i njima damu zbog svojih stvari.onda snime kurdi.malo cia bia snajka.
I ko zna...kad se rulja popali.begova corba za dizaster
Izadju ovi sto su protiv ruhanija.snime ih sindikati.porastu i njima damu zbog svojih stvari.onda snime kurdi.malo cia bia snajka.
I ko zna...kad se rulja popali.begova corba za dizaster
- Opetja033
#12767 Re: IRAN
Majka te Perzija zove, o sine velikog oca!

"Nije htio islamiju, nije dao perzijsku slavu, volio je svoga kralja i zato je dao glavu... vjeruj dijete svome đedi, ajatolasi sve nas lažu"

"Nije htio islamiju, nije dao perzijsku slavu, volio je svoga kralja i zato je dao glavu... vjeruj dijete svome đedi, ajatolasi sve nas lažu"
-
sumirprimus
#12768 Re: IRAN
To opet neki babin??iranski bakir?
Jebte nista u njih bez nasljedstv.ostavio mu baBo drzavu u amanet.nije cudo sto nasi gotive irance
Jebte nista u njih bez nasljedstv.ostavio mu baBo drzavu u amanet.nije cudo sto nasi gotive irance
- salik79
#12770 Re: IRAN
Iranski tviterasi napravili pravi show s ovim izvjestajima iz bastiona demokracije. Ono, jedva docekali da se sprdaju s kretenima. 
-
sumirprimus
#12771 Re: IRAN
Kazu ima vec i mrtvih???kao kruze neki snimci vec?
-
ultrajvosa 1987
#12772 Re: IRAN
Nije pitanje ima li i koliko je mrtvih, nego jel iko prezivio ?

-
zvizdan
#12773 Re: IRAN
Na stranu sve, ali izvori informacija pojedinih forumasa su mi stvarno enigma. Ja, evo, pratim na telegramu nekoliko iranskih portala, i naravno da se pise i o svemu sto se desavalo proteklih par dana (i o tome se ima stosta sta reci, naravno), ali recimo od vijesti objavljenih u zadnjih sat vremena najcitanije su potvrda Branka Ivankovica da Mehdi Tarami napusta Persepolis zbog ponude nekog evropskog kluba i prica o tome kako Louis Vuitton spaljuje svoje zenske torbice iz proslogodisnje kolekcije. A nije rijec ni o kakvim prorezimskim medijima, da stvar bude jasnija, i radi se o jako citanim portalima na perzijskom jeziku, uredjivanim u Teheranu (koji haman nestaje u plamenu, kako saznadoh povirivsi ovdje).
Ne kontam otkud ovolika ostrascenost na ovoj temi, i cemu potenciranje ove ili one krajnosti? Jbt, procitah ovdje kako je u Iranu ukinut internet, upravo u trenutku kad mi lik salje link na nekav web site za knjizevnost, uz poruku: "glasaj za moju kratku pricu objavljenu na ovom natjecaju, ako ti se da." Toliko o zabrinutosti prosjecnog Iranca desavanjima.
Kako god, ne desava se nista ni blizu dramaticno kako se, iz ovih ili onih razloga, pokusava prikazati. A da ce imati izvjesnog utjecaja na odredjena politicka kretanja i prestrojavanja unutar Irana, vjerovatno hoce. Ali definitivno se nece desiti nista drasticno. Zivi, zdravi i dobre srece bili u dolazecoj godini, pa vidjeli
Ne kontam otkud ovolika ostrascenost na ovoj temi, i cemu potenciranje ove ili one krajnosti? Jbt, procitah ovdje kako je u Iranu ukinut internet, upravo u trenutku kad mi lik salje link na nekav web site za knjizevnost, uz poruku: "glasaj za moju kratku pricu objavljenu na ovom natjecaju, ako ti se da." Toliko o zabrinutosti prosjecnog Iranca desavanjima.
Kako god, ne desava se nista ni blizu dramaticno kako se, iz ovih ili onih razloga, pokusava prikazati. A da ce imati izvjesnog utjecaja na odredjena politicka kretanja i prestrojavanja unutar Irana, vjerovatno hoce. Ali definitivno se nece desiti nista drasticno. Zivi, zdravi i dobre srece bili u dolazecoj godini, pa vidjeli
-
sumirprimus
#12774 Re: IRAN
Ma ja basidj atak atakultrajvosa 1987 wrote:Nije pitanje ima li i koliko je mrtvih, nego jel iko prezivio ?
-
sumirprimus
#12775 Re: IRAN
Kazu bolje frtalj tehnickog nego 4 mlaka drustvenazvizdan wrote:Na stranu sve, ali izvori informacija pojedinih forumasa su mi stvarno enigma. Ja, evo, pratim na telegramu nekoliko iranskih portala, i naravno da se pise i o svemu sto se desavalo proteklih par dana (i o tome se ima stosta sta reci, naravno), ali recimo od vijesti objavljenih u zadnjih sat vremena najcitanije su potvrda Branka Ivankovica da Mehdi Tarami napusta Persepolis zbog ponude nekog evropskog kluba i prica o tome kako Louis Vuitton spaljuje svoje zenske torbice iz proslogodisnje kolekcije. A nije rijec ni o kakvim prorezimskim medijima, da stvar bude jasnija, i radi se o jako citanim portalima na perzijskom jeziku, uredjivanim u Teheranu (koji haman nestaje u plamenu, kako saznadoh povirivsi ovdje).