Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Tarantula_ba

#12751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

Ma klasicno ulizivanje, ziheranje strankice koja je u nekoliko godina uspjela da promjeni ideju ; stav pa cak i ime predsjednika. Jos jedino nije , zvanicno, promjenila naziv Nasa stranka. Doduse,realno to nije Nasa nego njihova partija.
Sto rece prethodnik da mi je emigrurati ali dodajem jedino u Amazon. Kazu nema NASIH ( NJIHOVIH ) tamo !!
Innovation

#12752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Predsjednik stranke je promijenio ime prije makar 16 godina.
Tarantula_ba

#12753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

Innovation wrote:Predsjednik stranke je promijenio ime prije makar 16 godina.

Sto ce reci da ni Karadzic nije kriv za rat koji je bio prije 20 godina?? Ne razumijem sta hoces reci !!!
ultima_palabra

#12754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

convict wrote:Prvi (očito i najjači) argument je "iskorak iz konstitutivne matrice". Kandidovati nekoga prvenstveno zato što nije BHS jednako je pogrešno kao kandidovati nekoga zato što jeste BHS. Ako smo već za građansku državu, vjera i nacija bi trebale biti lična stvar i nebitne kod ocjene kandidata za bilo koju funkciju.

Ne mogu da vjerujem da mu upravljanje ADS-om uzimate kao pozitivnu referencu?!?!

Da ne dužim, uspjeli ste me razočarati nakon 4 i po godine. Još jedino emigracija preostaje.
Ovo upravo hoću napisati... jebo ti kandidata kojem je nacionalnost najbitnija referenca :roll:
hrastov žižak

#12755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hrastov žižak »

ultima_palabra wrote:
convict wrote:Prvi (očito i najjači) argument je "iskorak iz konstitutivne matrice". Kandidovati nekoga prvenstveno zato što nije BHS jednako je pogrešno kao kandidovati nekoga zato što jeste BHS. Ako smo već za građansku državu, vjera i nacija bi trebale biti lična stvar i nebitne kod ocjene kandidata za bilo koju funkciju.

Ne mogu da vjerujem da mu upravljanje ADS-om uzimate kao pozitivnu referencu?!?!

Da ne dužim, uspjeli ste me razočarati nakon 4 i po godine. Još jedino emigracija preostaje.
Ovo upravo hoću napisati... jebo ti kandidata kojem je nacionalnost najbitnija referenca :roll:
Potpuno ste u pravu. Kako ćeš izaći iz "konstitutivne matrice" ako operišeš upravo u okvirima tog ideološkog obrasca!? Samo prividno je izlaz iz nje, a radi se o njenom odrazu.
iz dna duše

#12756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by iz dna duše »

hrastov žižak wrote:
ultima_palabra wrote:

Potpuno ste u pravu. Kako ćeš izaći iz "konstitutivne matrice" ako operišeš upravo u okvirima tog ideološkog obrasca!? Samo prividno je izlaz iz nje, a radi se o njenom odrazu.

Upravo sam i ja to prvo pomislila...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Baš bi cool bilo da naredni gradonačelnik bude mlad i progresivan čovjek koji će Sarajevo načiniti gradom prilagođenim potrebama generacija koje dolaze...dosta više ishlapljelih penzića kako god da se zovu, krste/klanjaju i nebitno iz koje stranke dolaze!

ovo je jedini izlaz iz nazi matrice
rahmanjin

#12758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

JoseMujica wrote:Baš bi cool bilo da naredni gradonačelnik bude mlad i progresivan čovjek koji će Sarajevo načiniti gradom prilagođenim potrebama generacija koje dolaze...dosta više ishlapljelih penzića kako god da se zovu, krste/klanjaju i nebitno iz koje stranke dolaze!

pa makar bio i Bosnjak :D
Ujak Sam

#12759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ujak Sam »

hrastov žižak wrote:
ultima_palabra wrote:

:thumbup:

Gospodin Peđa reče da se titula gradonačelnika, prema stavu Naše stranke i njegovom ličnom, neće dodjeljivati kao "ordenje" i po ranijim zaslugama. Hmm, ja ne vidim veliku razliku između Kljuića i Fincija, osim što je jedan Hrvat, drugi Jevrej, tj. po toj famoznoj "konstitutivnoj matrici" iz koje se bježi.

Sve u svemu, i nije loše kako je moglo biti, imao finih kandidata (iako prestarih) - ipak će biti kakvog-takvog autoriteta.
JoseMujica

#12760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

rahmanjin wrote:
JoseMujica wrote:Baš bi cool bilo da naredni gradonačelnik bude mlad i progresivan čovjek koji će Sarajevo načiniti gradom prilagođenim potrebama generacija koje dolaze...dosta više ishlapljelih penzića kako god da se zovu, krste/klanjaju i nebitno iz koje stranke dolaze!

da makar bio i Bošnjak-musliman, ali koji ima muda da provodi zakon i kaže da svi građani Sarajeva imaju ista prava i stane na čelo Gay pride-a :D
rahmanjin

#12761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

JoseMujica wrote:
rahmanjin wrote:

da makar bio i Bošnjak-musliman, ali koji ima muda da provodi zakon i kaže da svi građani Sarajeva imaju ista prava i stane na čelo Gay pride-a :D
malo sale, slazem se s tobom 100%
hrastov žižak

#12762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hrastov žižak »

JoseMujica wrote:
rahmanjin wrote:

s džojom u ustima :D
JoseMujica

#12763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

why not :lol: :lol: :lol: al treba granice postepeno pomjerati a ne sve odmah i sad...de da se prvo osigura poštivanje zakona, pa tek onda da se progresivno mijenjaju

ps

a dodaj još sa Let 3 size dildos i zamisli samo Fincija, Kljujića ili Betmena u toj roli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rahmanjin

#12764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

JoseMujica wrote:why not :lol: :lol: :lol: al treba granice postepeno pomjerati a ne sve odmah i sad...de da se prvo osigura poštivanje zakona, pa tek onda da se progresivno mijenjaju

ps

a dodaj još sa Let 3 size dildos i zamisli samo Fincija, Kljujića ili Betmena u toj roli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evo moj prijedlog: Peđa Kojovic, i jos nije Bosnjak :D
O'zone
Globalni moderator

#12765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

rahmanjin wrote: evo moj prijedlog: Peđa Kojovic, i jos nije Bosnjak :D
Savršeno :thumbup:
convict

#12766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

O'zone wrote:
rahmanjin wrote: evo moj prijedlog: Peđa Kojovic, i jos nije Bosnjak :D
Savršeno :thumbup:
Ne znam, danas me zbunio ovim hvalospjevom Finciju - "ima iskustva s administracijom", a čovjek institucionalizirao korupciju u zapošljavanju.
Banksy

#12767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Dopodne ...
Pedja Kojovic wrote:
Banksy wrote:
zašto su sve četiri kandidatkinje za načelnička mjesta u Sarajevu bile Bošnjakinje?
(... imajući u vidu vaše zamjerke kako stranke iz ''suprotnog bloka'' nisu dovoljno multietničke).
Iako mnogi misle da je kandidovanje cetiri zene za nacelnice bio strateski potez NS-a, moram priznati da nije i da je to iskljucivo rezultat nezavisnih odluka opstinskih odbora.
Kandidati/inje su birane iskljucivo po osnovu kvaliteta.

p.k.
i popodne ...
Pedja Kojovic wrote:

Kandidatura gospodina Fincija je zasnovana na tri-cetiri vrste podjednako snaznih argumenata.
Prvo, predstavlja iskorak iz "konstitutivne matrice" po kojoj je jedina dilema da li ce na nekom mjestu biti Bosnjak, Srbin ili Hrvat, ...

p.k.
Pedja Kojovic

#12768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Te dvije izjave nisu kontradiktorne.
(Pazljivim citanjem i obracanjem paznje na rijeci poput "iskljucivo", itd i vi cete doci do tog zakljucka).
Redosljed kojim su razlozi Fizlozeni je proizvoljan, a ne njihovo tepenovanje po vaznosti.

To ne znaci da nikad nisam "upao" u kontradiktornost.
Nekad zbog toga sto sam promjenio misljenje.
(Suocen sa argumentima koji su mi bili ranije nepoznati, na primjer)
A nekad zbog toga sto i jedno i drugo uvjerenje uspjevaju da egzistiraju u mom svjetonazoru.
(Recimo, socijalna empatija i uvjerenje da svako mora da preuzme odgovornost za svoj zivot)
Ima nekih koji kazu da se o intelektu i moze govoriti samo ukoliko je u stanju da funkcionise uprkos tom fenomenu.
Whitman, recimo.

p.k.
JoseMujica

#12769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

convict wrote:
Ne znam, danas me zbunio ovim hvalospjevom Finciju - "ima iskustva s administracijom", a čovjek institucionalizirao korupciju u zapošljavanju.
to mu je i bio posao
VjecitiStudent

#12770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
convict wrote:
to mu je i bio posao
Povratak na mjesto zlocina :oops:
convict

#12771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

JoseMujica wrote:
convict wrote:
to mu je i bio posao
Da, za tričavih 7-8 hiljada mjesečno. I to još prije 10 godina.

Nije meni toliko zasmetalo što je Finci kandidat koliko oduševljenje s kojim je predstavljen, kao da je novi Boris Johnson, a ustvari je novi Alija Behmen.
zoro3

#12772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zoro3 »

Peđa,
Najavljen je konkurs za prijem policijskih službenika u MUP Kantona Sarajevo. Volio bih da čujem Vase mišljenje, kao poslanika u Kantonu Sarajevo, da li je potrebno zaposliti profilisan stručan kadar npr. pravnike, kriminaliste,političke nauke-smjer sigurnosti ili nastaviti sa dosadašnjom praksom gdje vrsta stručne spreme nije uslov, već „neki drugi kriteriji“, tako da se u policiju zapošljavaju : veterinari, agronomi, treneri itd........
detroit-mercy

#12773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by detroit-mercy »

Samir Kaplan :mrgreen:
ŽIKA_Antić

#12774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ŽIKA_Antić »

Koja glupost, raspravlja se oko necega sto se nece desiti :-) a i ako dodje do minimum mogucnosti da se takvo nesto desi to se nece dozvoliti iz hiljadu i jednog razloga, da je Hrvat ok. da je Srbin ok. ali da gradonačelnik bude jevrej e to nece moci sigurno, znali su namirisati i osjetiti da ce biti belaja pa su medju prvim nestali 1992. neko kaze kakve veze ima Finci sa Israelom i Palestinom, svakom Jevreju na svijetu država No.1 je Israel pa tako i Finciju, ja kao musliman, Bošnjak u solidarnosti sa Palestincima i onome sto im isti ti Jevreji rade ne želim i necu dopustiti da na čelu mog grada bude Jevrej, uostalom sve je to loš marketing pederske stranke pa tako uopste ne treba davato toliko znacaj svemu tome, hvala bogu pa nismo spali na to da nam otpadnici vlastitog naroda, pederi, razni wana be političari, i neprijatelji države BIH kroje sudbinu :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

ŽIKA_Antić wrote:Koja glupost, raspravlja se oko necega sto se nece desiti :-) a i ako dodje do minimum mogucnosti da se takvo nesto desi to se nece dozvoliti iz hiljadu i jednog razloga, da je Hrvat ok. da je Srbin ok. ali da gradonačelnik bude jevrej e to nece moci sigurno, znali su namirisati i osjetiti da ce biti belaja pa su medju prvim nestali 1992. neko kaze kakve veze ima Finci sa Israelom i Palestinom, svakom Jevreju na svijetu država No.1 je Israel pa tako i Finciju, ja kao musliman, Bošnjak u solidarnosti sa Palestincima i onome sto im isti ti Jevreji rade ne želim i necu dopustiti da na čelu mog grada bude Jevrej, uostalom sve je to loš marketing pederske stranke pa tako uopste ne treba davato toliko znacaj svemu tome, hvala bogu pa nismo spali na to da nam otpadnici vlastitog naroda, pederi, razni wana be političari, i neprijatelji države BIH kroje sudbinu :-D
Koji sovinizam i fasizam..i to bez trunke pokusaja da se, barem, upakuje na neki manje ispotencirani nacin.

Poslije ovakvim razmisljanja i stavova, koje pojedinci iskazuju, jako sam ponosan na cinjenicu da sam sa druge strane barikade.
Locked