Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
abondanzieri

#12751 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

shalla wrote:Jebala vas ponuda ;-)
Meni se više i ne igra ovo, ali ono iskreno :sad: Ako se kome da nek preuzme rezultate i tabele, ja ću odigrati kad mi bude na ruku i tu se završava moje učešće... Jebote ne mogu da vjerujem da na ponudi ima Metalist-Metalurg ili Lausanne-Grasshopper a nema Real-Barcelona ili Milan-Lazio :-) I nemoj ovo niko ništa lično da shvati, ovo se ponavlja već nekoliko kola, meni je izgubilo smisao koji mi je imalo prije, pogađanje NAJZANIMLJVIJIH tekmi za taj vikend a ne nagađanje kako će odigrati neko u Švicarskoj, Brazilu i sl.

Bye bye
U potpunosti dijelim tvoje misljenje,to je ono sto mi odavno smeta i zbog cega sam izmedju ostalog u dobar kraj izgubio volju da ucestvujem u ovome.Nedopustivo je da najveci evropski derbiji ne budu u ponudi jer u tim utakmicama igraju timovi koje vecina nas najvise prati,poznaje formu ekipa,listu povrijedjenih igraca,tradiciju i slicno.Kakva je logika pogadjati rezultat na utakmicu Olhanense - Setubal,gdje skoro niko od nas ne zna niti jednog od igraca pomenutih ekipa,a da nemas mogucnost da predvidis ishod utakmice Real-Barca?Nidje veze :oops:
perfect_guy

#12752 Re: Sa-x liga, komentari

Post by perfect_guy »

nakon poluvremena gdje nije viđen nijedak pogodak, u nastavku se situacija ipak nešto popravila:
Image
malik nije postavio

Image
shalla

#12753 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

abondanzieri wrote:
shalla wrote:Jebala vas ponuda ;-)
Meni se više i ne igra ovo, ali ono iskreno :sad: Ako se kome da nek preuzme rezultate i tabele, ja ću odigrati kad mi bude na ruku i tu se završava moje učešće... Jebote ne mogu da vjerujem da na ponudi ima Metalist-Metalurg ili Lausanne-Grasshopper a nema Real-Barcelona ili Milan-Lazio :-) I nemoj ovo niko ništa lično da shvati, ovo se ponavlja već nekoliko kola, meni je izgubilo smisao koji mi je imalo prije, pogađanje NAJZANIMLJVIJIH tekmi za taj vikend a ne nagađanje kako će odigrati neko u Švicarskoj, Brazilu i sl.

Bye bye
U potpunosti dijelim tvoje misljenje,to je ono sto mi odavno smeta i zbog cega sam izmedju ostalog u dobar kraj izgubio volju da ucestvujem u ovome.Nedopustivo je da najveci evropski derbiji ne budu u ponudi jer u tim utakmicama igraju timovi koje vecina nas najvise prati,poznaje formu ekipa,listu povrijedjenih igraca,tradiciju i slicno.Kakva je logika pogadjati rezultat na utakmicu Olhanense - Setubal,gdje skoro niko od nas ne zna niti jednog od igraca pomenutih ekipa,a da nemas mogucnost da predvidis ishod utakmice Real-Barca?Nidje veze :oops:
Normalno. Ja i kad odigram kladionicu odigram na tekme koje cu taj dan ili gledati ili pratiti neki livescore i sl. jer mi je tako jos zanimljivije pratiti tu tekmu, jebe me se zivo za portugalsku ili cesku ligu...
Jbt jucer gledam real-barca i poslije milan-lazio i kontam "sta li sam odigrao na sa-x na ovim tekmama" i pogledam i vidim da sam odigrao qratz :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
roboth

#12754 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

Nakon toliko vremena, napokon lider :D
Iz dva uzastopna gostovanja sam ocekivao najvise 2 boda, a osvojio ipak 6. Uvezao 3 pobjede, a narednog vikenda nadam se da cu i ovjeriti ovu poziciju :D :D
cyprus

#12755 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu :)

Za zainteresovane napomena da bi sad sredinom sedmice trebalo na programu biti četvrtfinale kupa...
shalla

#12756 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

I u ponudi je bio par Espanyol - Real Sociedad a igrali su Espanyol - Valladolid a Sociedad - Betis...
riko-ga

#12757 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

cyprus wrote:Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu :)

Za zainteresovane napomena da bi sad sredinom sedmice trebalo na programu biti četvrtfinale kupa...
Neka malo.Nemoj te ko djeca."Nije gol jeste nije e ja nosim loptu kuci necu se vise igrati" :D I proslo kolo kada sam ja postavio ponudi @shalla se "mracio" na istu.Mada je parova bilo i suvise malo.No i ja sam primjetio da kada ti postavljas ponudu (a najvise je postavljas jer si po meni jedan od najzasluzni sto ova liga i postoji) da ubacis neke timove iz "znje" lige.Ranije sam Guglao :D da skontam koja je liga u pitanju al sam ubrzo odustao.Jer u ponudi bude preko deset parva iz liga "petice" tako da nji vecinom izaberem.

Zato mislim da bi trebao nastaviti povremeno postavljati ponudu al pokusati izbjegavati ove manje lige koliko je to moguce.Naravno da je bolje igrati Real-Barca vec tamo neki zdrudreman :D .Nebi valjalo da sada odustaju ljudi sto su starosjedioci u ovoj ligi.Problem indetifikovan idemo ga rijesiti i svima dobro :dance:

Pa ja ;-) Ja ponovo zijani mense cini :D
adis.p

#12758 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Živio riko govornik :dance: :dance: :sax:
Hantraga

#12759 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Ja se slazem sa jednom i sa drugom stranom ovog argumenta oko postavljanja parova...

Slazem se sa Kiprom da trebamo malo izlaziti iz kutije velike Petice, i tu i tamo ubaciti i koji par iz drugih liga.

Takodje je Kipar u pravu da svaka ponuda ima dovoljan broj parova iz Liga petice da ostale nemorate ni igrati. Nadasve, ja kad postavljam svoje prognoze, obicno se ogranicavam na lige Petice, ostale ponude iz Svice, Portugala, holandije i negledam. Uvjek imam dovoljno da postavim 10 parova iz liga petice.

Medjutim, slazem se da kad se postavljaju parovi iz drugih liga, da se postave bar neka poznata imena.Pa cAk i kad se postavljaju parovi liga Petice, lakse mi je prognozirati Liverpul - Totenham nego Norvich - Sanderlend... :D

Po pitanju derbija, ma koliko dosadilo kome mislim da svaki evropski derbi treba da bude u ponudi.

Ja sam par puta ubacivao i parove derbija iz bivse Yu liga. Neznam zasto ali ovde je tabu staviti Hajduk -Rijeka, ili Partizan - OFK Beograd.
Ajatolah_

#12760 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Treba napraviti reviziju pravila za postavljanje ponude.
Kao prvo mislim da treba lige petice trajno definisati kao englesku, francusku, špansku, njemačku i italijansku, a ne kao pet najjačih po koeficijentu. Pa ako nekad neka liga bude jača, zanimljivija i medijski propraćenija neka uleti umjesto neke druge, lako je promijeniti pravila, ali zasad džaba portugalskoj ligi koeficijent kad je osim 4 ekipe golo smeće koje ne može skupiti ni 5.000 ljudi na tribine, a ne računajući streaming možeš pogledati ukupno jednu utakmicu sedmično, na SportKlubu. Ako UEFA mora po pravilima pratiti svoju listu, ne moramo i mi biti tako kruti. :wink:
Ja se potpuno slažem sa trenutnim pravilom da bude bar tri utakmice izvan liga petice, štaviše i sam gledam rusku i holandsku ligu više od italijanske i francuske, ne bih se nimalo žalio ni da bude i pet takvih parova u ponudi. Ali to trebaju biti Ajax, PSV, Feyenoord, CSKA, Šahtar, Zenit, i da ne nabrajam više. Ne moraju biti ni striktno te ekipe ako ne igraju zanimljivu utakmicu, ali onda bar stavi nešto što se daje na TV-u ili je bitno za ishod prvenstva, a ne nasilu gurati Zorja - Iličivec i Silkeborg - Elsbjerg bez ikakvog razloga. Ne mora se to posebno naglašavati pravilnikom, ali jebi ga, treba imati nekog razumijevanja da neko na prvu neće znati ni iz koje zemlje su klubovi, pa se gubi ćeif i prvobitna namjena ove igre, za razonodu.

Dakle moji prijedlozi su izmjena definicije liga petice, usput predlažem i da se lista sa 15 najjačih liga po koeficijentu skrati na 12 - da se izbace Švicarska, Kipar i Danska. Predlažem i da se u izuzetke od pravila uvrste utakmice između Crvene Zvezde i Partizana, Celtica i Rangersa te Dinama i Hajduka. I da se da obaveza postavljaču da postavi minimalno jednu a maksimalno dvije utakmice bh. Premijer lige, malo promocije domaćeg fudbala nije na odmet. :)
Eto pa javite šta mislite, mada ne znam da l' cyprus dopušta izmjene pravila usred sezone.
cyprus

#12761 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga wrote:
cyprus wrote:Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu :)

Neka malo.Nemoj te ko djeca."Nije gol jeste nije e ja nosim loptu kuci necu se vise igrati" :D I proslo kolo kada sam ja postavio ponudi @shalla se "mracio" na istu.Mada je parova bilo i suvise malo.No i ja sam primjetio da kada ti postavljas ponudu (a najvise je postavljas jer si po meni jedan od najzasluzni sto ova liga i postoji) da ubacis neke timove iz "znje" lige.Ranije sam Guglao :D da skontam koja je liga u pitanju al sam ubrzo odustao.Jer u ponudi bude preko deset parva iz liga "petice" tako da nji vecinom izaberem.

Zato mislim da bi trebao nastaviti povremeno postavljati ponudu al pokusati izbjegavati ove manje lige koliko je to moguce.Naravno da je bolje igrati Real-Barca vec tamo neki zdrudreman :D .Nebi valjalo da sada odustaju ljudi sto su starosjedioci u ovoj ligi.Problem indetifikovan idemo ga rijesiti i svima dobro :dance:

Pa ja ;-) Ja ponovo zijani mense cini :D
Nisam rekao da se neću igrati :mrgreen: nego nisam toliko tvrdoglav da nastavljam raditi po svom, iako se to drugima vrlo očito ne sviđa (nikad lidera od mene :mrgreen: )... Dakle, odstupam od postavljanja ponude i ostavljam prostor drugima da to urede kako misle da je najbolje...

Samo još jednom napominjem, trebalo bi postaviti neku ponudu za četvrtfinale kupa :-D
Hantraga

#12762 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Postavljeno...

Good luck :D
Ajatolah_

#12763 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Eto i liga je tu, nadam se da nije toliko kontroverzno :D , doduše nema nekih derbija za ovaj vikend. Ipak su tri utakmice van liga petice po pravilu.
adis.p

#12764 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Ništa od tablice? :? :)
Hantraga

#12765 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Cetvrt Finale Sa-X Kupa - FINAL

W mistek - madtv 0:2
X Josip_ - cyprus 2:1
Y Dzontra Volta - Admir_1984 2:2, 2:0
Z Malik Urcic - SaPna 0:1

90'
120'
Penali

Polufinale Sa-X Kupa
A1 madtv - Josip_
A2 Dzontra Volta - SaPna
roboth

#12766 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

Cetiri drugoligasa u polufinalu :D :D
madtv

#12767 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

jooooooooooj sta je ovo :mrgreen: :mrgreen:

'ajmo navijaci :mrgreen:
Ajatolah_

#12768 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Prva liga nek' ide zasad ovako... Ako vam nije mrsko uporedite svoju poziciju s prošlom tabelom i vidite je li sve ok, prvi put ovo radim.

Code: Select all

Pos |      Tim      | Pld | W | D | L |  F |  A | Pts
----------------------------------------------------
01. |  J.P. Montoya |  8  | 4 | 2 | 2 | 14 |  9 | 14
03. |    Hantraga   |  8  | 4 | 2 | 2 | 11 |  8 | 14
02. |     shalla    |  8  | 4 | 2 | 2 | 10 |  8 | 14
06. |     cyprus    |  8  | 4 | 2 | 2 |  9 |  7 | 14
04. |      EdoI     |  8  | 3 | 4 | 1 | 10 |  8 | 13
05. |     mistek    |  8  | 3 | 3 | 2 | 13 | 11 | 12
07. |    riko-ga    |  8  | 3 | 2 | 3 | 12 | 11 | 11
08. |    adis.p     |  8  | 3 | 1 | 4 |  8 | 10 | 10
10. |   van Basten  |  8  | 3 | 1 | 4 |  7 |  9 | 10
09. |   translater  |  8  | 2 | 2 | 4 |  6 | 11 |  8
11. |  abondanzieri |7(-1)| 2 | 1 | 5 |  4 |  5 |  7
12. |      lerdi    |7(-1)| 1 | 1 | 6 |  7 | 14 |  4
Hantraga - van Basten 1:0
riko-ga - translater 0:1
abondanzieri - J.P.Montoya 1:0
mistek - cyprus 1:1
shalla - lerdi 3:2
EdoI - adis.p 2:1
Last edited by Ajatolah_ on 09/03/2013 10:12, edited 2 times in total.
abondanzieri

#12769 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Nije ok momcino,ja sam pobijedio 1-0 :D
J.P.Montoya

#12770 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

tako je...ja sam zijanio nesretno al zasluzeno...
Ajatolah_

#12771 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Pardon, ispravljeno. :wink:
Boga mi eto me pri vrhu, valja se dobro potruditi. :-D
van Basten

#12772 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

kako sad imam 7 bodova a kolo prije imao 10? sada se za poraz gube 3 boda?
abondanzieri

#12773 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

van Basten wrote:kako sad imam 7 bodova a kolo prije imao 10? sada se za poraz gube 3 boda?
:lol:
Ajatolah_

#12774 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

...Skont'o sam da sam gledao pretprošlu tabelu! :lol: :oops: Ispravit ću sve uskoro. :-)
Edit: eto ga.
mistek

#12775 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mistek »

Koje sam ja sreće :D
Zabijem 2 gola, pogodim par stativa, a za protivnika imam Montoyu, koji jednako dobro gađa. Nakon prvog poluvremena 2-2, a preostali parovi:

Newcastle - Stoke 0-1
Basel - Young Boys 2-1
Celta Vigo - Real Madrid 0-2
Lazio - Fiorentina 1-1

vs

Juventus - Catania 1:0
Liverpool - Tottenham 1:1
Newcastle - Stoke 2:2
Stuttgart - Hamburger 3:2
Celta Vigo - Real Madrid 1:4
Post Reply