U potpunosti dijelim tvoje misljenje,to je ono sto mi odavno smeta i zbog cega sam izmedju ostalog u dobar kraj izgubio volju da ucestvujem u ovome.Nedopustivo je da najveci evropski derbiji ne budu u ponudi jer u tim utakmicama igraju timovi koje vecina nas najvise prati,poznaje formu ekipa,listu povrijedjenih igraca,tradiciju i slicno.Kakva je logika pogadjati rezultat na utakmicu Olhanense - Setubal,gdje skoro niko od nas ne zna niti jednog od igraca pomenutih ekipa,a da nemas mogucnost da predvidis ishod utakmice Real-Barca?Nidje vezeshalla wrote:Jebala vas ponuda![]()
Meni se više i ne igra ovo, ali ono iskrenoAko se kome da nek preuzme rezultate i tabele, ja ću odigrati kad mi bude na ruku i tu se završava moje učešće... Jebote ne mogu da vjerujem da na ponudi ima Metalist-Metalurg ili Lausanne-Grasshopper a nema Real-Barcelona ili Milan-Lazio
I nemoj ovo niko ništa lično da shvati, ovo se ponavlja već nekoliko kola, meni je izgubilo smisao koji mi je imalo prije, pogađanje NAJZANIMLJVIJIH tekmi za taj vikend a ne nagađanje kako će odigrati neko u Švicarskoj, Brazilu i sl.
Bye bye
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- abondanzieri
#12751 Re: Sa-x liga, komentari
- perfect_guy
#12752 Re: Sa-x liga, komentari
nakon poluvremena gdje nije viđen nijedak pogodak, u nastavku se situacija ipak nešto popravila:

malik nije postavio

malik nije postavio

- shalla
#12753 Re: Sa-x liga, komentari
Normalno. Ja i kad odigram kladionicu odigram na tekme koje cu taj dan ili gledati ili pratiti neki livescore i sl. jer mi je tako jos zanimljivije pratiti tu tekmu, jebe me se zivo za portugalsku ili cesku ligu...abondanzieri wrote:U potpunosti dijelim tvoje misljenje,to je ono sto mi odavno smeta i zbog cega sam izmedju ostalog u dobar kraj izgubio volju da ucestvujem u ovome.Nedopustivo je da najveci evropski derbiji ne budu u ponudi jer u tim utakmicama igraju timovi koje vecina nas najvise prati,poznaje formu ekipa,listu povrijedjenih igraca,tradiciju i slicno.Kakva je logika pogadjati rezultat na utakmicu Olhanense - Setubal,gdje skoro niko od nas ne zna niti jednog od igraca pomenutih ekipa,a da nemas mogucnost da predvidis ishod utakmice Real-Barca?Nidje vezeshalla wrote:Jebala vas ponuda![]()
Meni se više i ne igra ovo, ali ono iskrenoAko se kome da nek preuzme rezultate i tabele, ja ću odigrati kad mi bude na ruku i tu se završava moje učešće... Jebote ne mogu da vjerujem da na ponudi ima Metalist-Metalurg ili Lausanne-Grasshopper a nema Real-Barcelona ili Milan-Lazio
I nemoj ovo niko ništa lično da shvati, ovo se ponavlja već nekoliko kola, meni je izgubilo smisao koji mi je imalo prije, pogađanje NAJZANIMLJVIJIH tekmi za taj vikend a ne nagađanje kako će odigrati neko u Švicarskoj, Brazilu i sl.
Bye bye
Jbt jucer gledam real-barca i poslije milan-lazio i kontam "sta li sam odigrao na sa-x na ovim tekmama" i pogledam i vidim da sam odigrao qratz :-(
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
roboth
#12754 Re: Sa-x liga, komentari
Nakon toliko vremena, napokon lider
Iz dva uzastopna gostovanja sam ocekivao najvise 2 boda, a osvojio ipak 6. Uvezao 3 pobjede, a narednog vikenda nadam se da cu i ovjeriti ovu poziciju

Iz dva uzastopna gostovanja sam ocekivao najvise 2 boda, a osvojio ipak 6. Uvezao 3 pobjede, a narednog vikenda nadam se da cu i ovjeriti ovu poziciju
- cyprus
#12755 Re: Sa-x liga, komentari
Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu
Za zainteresovane napomena da bi sad sredinom sedmice trebalo na programu biti četvrtfinale kupa...
Za zainteresovane napomena da bi sad sredinom sedmice trebalo na programu biti četvrtfinale kupa...
- shalla
#12756 Re: Sa-x liga, komentari
I u ponudi je bio par Espanyol - Real Sociedad a igrali su Espanyol - Valladolid a Sociedad - Betis...
-
riko-ga
#12757 Re: Sa-x liga, komentari
Neka malo.Nemoj te ko djeca."Nije gol jeste nije e ja nosim loptu kuci necu se vise igrati"cyprus wrote:Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu![]()
Zato mislim da bi trebao nastaviti povremeno postavljati ponudu al pokusati izbjegavati ove manje lige koliko je to moguce.Naravno da je bolje igrati Real-Barca vec tamo neki zdrudreman
Pa ja
- Hantraga
#12759 Re: Sa-x liga, komentari
Ja se slazem sa jednom i sa drugom stranom ovog argumenta oko postavljanja parova...
Slazem se sa Kiprom da trebamo malo izlaziti iz kutije velike Petice, i tu i tamo ubaciti i koji par iz drugih liga.
Takodje je Kipar u pravu da svaka ponuda ima dovoljan broj parova iz Liga petice da ostale nemorate ni igrati. Nadasve, ja kad postavljam svoje prognoze, obicno se ogranicavam na lige Petice, ostale ponude iz Svice, Portugala, holandije i negledam. Uvjek imam dovoljno da postavim 10 parova iz liga petice.
Medjutim, slazem se da kad se postavljaju parovi iz drugih liga, da se postave bar neka poznata imena.Pa cAk i kad se postavljaju parovi liga Petice, lakse mi je prognozirati Liverpul - Totenham nego Norvich - Sanderlend...
Po pitanju derbija, ma koliko dosadilo kome mislim da svaki evropski derbi treba da bude u ponudi.
Ja sam par puta ubacivao i parove derbija iz bivse Yu liga. Neznam zasto ali ovde je tabu staviti Hajduk -Rijeka, ili Partizan - OFK Beograd.
Slazem se sa Kiprom da trebamo malo izlaziti iz kutije velike Petice, i tu i tamo ubaciti i koji par iz drugih liga.
Takodje je Kipar u pravu da svaka ponuda ima dovoljan broj parova iz Liga petice da ostale nemorate ni igrati. Nadasve, ja kad postavljam svoje prognoze, obicno se ogranicavam na lige Petice, ostale ponude iz Svice, Portugala, holandije i negledam. Uvjek imam dovoljno da postavim 10 parova iz liga petice.
Medjutim, slazem se da kad se postavljaju parovi iz drugih liga, da se postave bar neka poznata imena.Pa cAk i kad se postavljaju parovi liga Petice, lakse mi je prognozirati Liverpul - Totenham nego Norvich - Sanderlend...
Po pitanju derbija, ma koliko dosadilo kome mislim da svaki evropski derbi treba da bude u ponudi.
Ja sam par puta ubacivao i parove derbija iz bivse Yu liga. Neznam zasto ali ovde je tabu staviti Hajduk -Rijeka, ili Partizan - OFK Beograd.
- Ajatolah_
#12760 Re: Sa-x liga, komentari
Treba napraviti reviziju pravila za postavljanje ponude.
Kao prvo mislim da treba lige petice trajno definisati kao englesku, francusku, špansku, njemačku i italijansku, a ne kao pet najjačih po koeficijentu. Pa ako nekad neka liga bude jača, zanimljivija i medijski propraćenija neka uleti umjesto neke druge, lako je promijeniti pravila, ali zasad džaba portugalskoj ligi koeficijent kad je osim 4 ekipe golo smeće koje ne može skupiti ni 5.000 ljudi na tribine, a ne računajući streaming možeš pogledati ukupno jednu utakmicu sedmično, na SportKlubu. Ako UEFA mora po pravilima pratiti svoju listu, ne moramo i mi biti tako kruti.
Ja se potpuno slažem sa trenutnim pravilom da bude bar tri utakmice izvan liga petice, štaviše i sam gledam rusku i holandsku ligu više od italijanske i francuske, ne bih se nimalo žalio ni da bude i pet takvih parova u ponudi. Ali to trebaju biti Ajax, PSV, Feyenoord, CSKA, Šahtar, Zenit, i da ne nabrajam više. Ne moraju biti ni striktno te ekipe ako ne igraju zanimljivu utakmicu, ali onda bar stavi nešto što se daje na TV-u ili je bitno za ishod prvenstva, a ne nasilu gurati Zorja - Iličivec i Silkeborg - Elsbjerg bez ikakvog razloga. Ne mora se to posebno naglašavati pravilnikom, ali jebi ga, treba imati nekog razumijevanja da neko na prvu neće znati ni iz koje zemlje su klubovi, pa se gubi ćeif i prvobitna namjena ove igre, za razonodu.
Dakle moji prijedlozi su izmjena definicije liga petice, usput predlažem i da se lista sa 15 najjačih liga po koeficijentu skrati na 12 - da se izbace Švicarska, Kipar i Danska. Predlažem i da se u izuzetke od pravila uvrste utakmice između Crvene Zvezde i Partizana, Celtica i Rangersa te Dinama i Hajduka. I da se da obaveza postavljaču da postavi minimalno jednu a maksimalno dvije utakmice bh. Premijer lige, malo promocije domaćeg fudbala nije na odmet.
Eto pa javite šta mislite, mada ne znam da l' cyprus dopušta izmjene pravila usred sezone.
Kao prvo mislim da treba lige petice trajno definisati kao englesku, francusku, špansku, njemačku i italijansku, a ne kao pet najjačih po koeficijentu. Pa ako nekad neka liga bude jača, zanimljivija i medijski propraćenija neka uleti umjesto neke druge, lako je promijeniti pravila, ali zasad džaba portugalskoj ligi koeficijent kad je osim 4 ekipe golo smeće koje ne može skupiti ni 5.000 ljudi na tribine, a ne računajući streaming možeš pogledati ukupno jednu utakmicu sedmično, na SportKlubu. Ako UEFA mora po pravilima pratiti svoju listu, ne moramo i mi biti tako kruti.
Ja se potpuno slažem sa trenutnim pravilom da bude bar tri utakmice izvan liga petice, štaviše i sam gledam rusku i holandsku ligu više od italijanske i francuske, ne bih se nimalo žalio ni da bude i pet takvih parova u ponudi. Ali to trebaju biti Ajax, PSV, Feyenoord, CSKA, Šahtar, Zenit, i da ne nabrajam više. Ne moraju biti ni striktno te ekipe ako ne igraju zanimljivu utakmicu, ali onda bar stavi nešto što se daje na TV-u ili je bitno za ishod prvenstva, a ne nasilu gurati Zorja - Iličivec i Silkeborg - Elsbjerg bez ikakvog razloga. Ne mora se to posebno naglašavati pravilnikom, ali jebi ga, treba imati nekog razumijevanja da neko na prvu neće znati ni iz koje zemlje su klubovi, pa se gubi ćeif i prvobitna namjena ove igre, za razonodu.
Dakle moji prijedlozi su izmjena definicije liga petice, usput predlažem i da se lista sa 15 najjačih liga po koeficijentu skrati na 12 - da se izbace Švicarska, Kipar i Danska. Predlažem i da se u izuzetke od pravila uvrste utakmice između Crvene Zvezde i Partizana, Celtica i Rangersa te Dinama i Hajduka. I da se da obaveza postavljaču da postavi minimalno jednu a maksimalno dvije utakmice bh. Premijer lige, malo promocije domaćeg fudbala nije na odmet.
Eto pa javite šta mislite, mada ne znam da l' cyprus dopušta izmjene pravila usred sezone.
- cyprus
#12761 Re: Sa-x liga, komentari
Nisam rekao da se neću igratiriko-ga wrote:Neka malo.Nemoj te ko djeca."Nije gol jeste nije e ja nosim loptu kuci necu se vise igrati"cyprus wrote:Dobro, nakon uvaženih pritužbi, odlučio sam da više neću biti među takmičarima koji postavljaju ponudu![]()
Za zainteresovane napomena da bi sad sredinom sedmice trebalo na programu biti četvrtfinale kupa...I proslo kolo kada sam ja postavio ponudi @shalla se "mracio" na istu.Mada je parova bilo i suvise malo.No i ja sam primjetio da kada ti postavljas ponudu (a najvise je postavljas jer si po meni jedan od najzasluzni sto ova liga i postoji) da ubacis neke timove iz "znje" lige.Ranije sam Guglao
da skontam koja je liga u pitanju al sam ubrzo odustao.Jer u ponudi bude preko deset parva iz liga "petice" tako da nji vecinom izaberem.
Zato mislim da bi trebao nastaviti povremeno postavljati ponudu al pokusati izbjegavati ove manje lige koliko je to moguce.Naravno da je bolje igrati Real-Barca vec tamo neki zdrudreman.Nebi valjalo da sada odustaju ljudi sto su starosjedioci u ovoj ligi.Problem indetifikovan idemo ga rijesiti i svima dobro
![]()
Pa jaJa ponovo zijani mense cini
Samo još jednom napominjem, trebalo bi postaviti neku ponudu za četvrtfinale kupa
- Hantraga
#12762 Re: Sa-x liga, komentari
Postavljeno...
Good luck
Good luck
- Ajatolah_
#12763 Re: Sa-x liga, komentari
Eto i liga je tu, nadam se da nije toliko kontroverzno
, doduše nema nekih derbija za ovaj vikend. Ipak su tri utakmice van liga petice po pravilu.
- Hantraga
#12765 Re: Sa-x liga, komentari
Cetvrt Finale Sa-X Kupa - FINAL
W mistek - madtv 0:2
X Josip_ - cyprus 2:1
Y Dzontra Volta - Admir_1984 2:2, 2:0
Z Malik Urcic - SaPna 0:1
90'
120'
Penali
Polufinale Sa-X Kupa
A1 madtv - Josip_
A2 Dzontra Volta - SaPna
W mistek - madtv 0:2
X Josip_ - cyprus 2:1
Y Dzontra Volta - Admir_1984 2:2, 2:0
Z Malik Urcic - SaPna 0:1
90'
120'
Penali
Polufinale Sa-X Kupa
A1 madtv - Josip_
A2 Dzontra Volta - SaPna
-
roboth
#12766 Re: Sa-x liga, komentari
Cetiri drugoligasa u polufinalu

- madtv
#12767 Re: Sa-x liga, komentari
jooooooooooj sta je ovo
'ajmo navijaci
'ajmo navijaci
- Ajatolah_
#12768 Re: Sa-x liga, komentari
Prva liga nek' ide zasad ovako... Ako vam nije mrsko uporedite svoju poziciju s prošlom tabelom i vidite je li sve ok, prvi put ovo radim.
Hantraga - van Basten 1:0
riko-ga - translater 0:1
abondanzieri - J.P.Montoya 1:0
mistek - cyprus 1:1
shalla - lerdi 3:2
EdoI - adis.p 2:1
Code: Select all
Pos | Tim | Pld | W | D | L | F | A | Pts
----------------------------------------------------
01. | J.P. Montoya | 8 | 4 | 2 | 2 | 14 | 9 | 14
03. | Hantraga | 8 | 4 | 2 | 2 | 11 | 8 | 14
02. | shalla | 8 | 4 | 2 | 2 | 10 | 8 | 14
06. | cyprus | 8 | 4 | 2 | 2 | 9 | 7 | 14
04. | EdoI | 8 | 3 | 4 | 1 | 10 | 8 | 13
05. | mistek | 8 | 3 | 3 | 2 | 13 | 11 | 12
07. | riko-ga | 8 | 3 | 2 | 3 | 12 | 11 | 11
08. | adis.p | 8 | 3 | 1 | 4 | 8 | 10 | 10
10. | van Basten | 8 | 3 | 1 | 4 | 7 | 9 | 10
09. | translater | 8 | 2 | 2 | 4 | 6 | 11 | 8
11. | abondanzieri |7(-1)| 2 | 1 | 5 | 4 | 5 | 7
12. | lerdi |7(-1)| 1 | 1 | 6 | 7 | 14 | 4
riko-ga - translater 0:1
abondanzieri - J.P.Montoya 1:0
mistek - cyprus 1:1
shalla - lerdi 3:2
EdoI - adis.p 2:1
Last edited by Ajatolah_ on 09/03/2013 10:12, edited 2 times in total.
- abondanzieri
#12769 Re: Sa-x liga, komentari
Nije ok momcino,ja sam pobijedio 1-0 
- J.P.Montoya
#12770 Re: Sa-x liga, komentari
tako je...ja sam zijanio nesretno al zasluzeno...
- Ajatolah_
#12771 Re: Sa-x liga, komentari
Pardon, ispravljeno.
Boga mi eto me pri vrhu, valja se dobro potruditi.
Boga mi eto me pri vrhu, valja se dobro potruditi.
- van Basten
#12772 Re: Sa-x liga, komentari
kako sad imam 7 bodova a kolo prije imao 10? sada se za poraz gube 3 boda?
- abondanzieri
#12773 Re: Sa-x liga, komentari
van Basten wrote:kako sad imam 7 bodova a kolo prije imao 10? sada se za poraz gube 3 boda?
- Ajatolah_
#12774 Re: Sa-x liga, komentari
...Skont'o sam da sam gledao pretprošlu tabelu!
Ispravit ću sve uskoro. 
Edit: eto ga.
Edit: eto ga.
-
mistek
#12775 Re: Sa-x liga, komentari
Koje sam ja sreće
Zabijem 2 gola, pogodim par stativa, a za protivnika imam Montoyu, koji jednako dobro gađa. Nakon prvog poluvremena 2-2, a preostali parovi:
Newcastle - Stoke 0-1
Basel - Young Boys 2-1
Celta Vigo - Real Madrid 0-2
Lazio - Fiorentina 1-1
vs
Juventus - Catania 1:0
Liverpool - Tottenham 1:1
Newcastle - Stoke 2:2
Stuttgart - Hamburger 3:2
Celta Vigo - Real Madrid 1:4
Zabijem 2 gola, pogodim par stativa, a za protivnika imam Montoyu, koji jednako dobro gađa. Nakon prvog poluvremena 2-2, a preostali parovi:
Newcastle - Stoke 0-1
Basel - Young Boys 2-1
Celta Vigo - Real Madrid 0-2
Lazio - Fiorentina 1-1
vs
Juventus - Catania 1:0
Liverpool - Tottenham 1:1
Newcastle - Stoke 2:2
Stuttgart - Hamburger 3:2
Celta Vigo - Real Madrid 1:4