Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#12751 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 16:16
Entropio wrote: 14/07/2020 16:12 Bas mocno izgleda.
i meni je odlicna,bolje nego ono ruglo staro,a bit ce i garaza :thumbup:
Neka mi oproste peticionari ali je i meni zgrada odlična :|
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12752 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

Cossack wrote: 14/07/2020 16:54
Neka mi oproste peticionari ali je i meni zgrada odlična :|
nece ti oprostiti,jer oni vole te zgrade ,ali ne stanuju u njima,vole i trg ispred pozorista mladih ,a nikad tu nisu sjeli na klupu ili stali da promuhabete :D
Logovan

#12753 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 16:51
Logovan wrote: 14/07/2020 16:42
Haha čuj kmečanje za starim raspalim zgradurinama. AU zgrade, treba ih održavati, a ne zapuštati pa kasnije rušiti. A to gdje bi mi pristali da živimo to apsolutno nema nikakve veze i nije ti nikakav argument.

I ja ne znam odakle tebi da se svugdje ruši staro i gradi novo. :?
pa eto sto ih ne odrzavas? zrakni malo u new yorku sta se sve srusilo i sta se sve izgradilo :D
Ja da ih održavam? :? Sjajan odgovor. Eto fino, u New Yorku se srušilo, hajmo i mi. :roll: Vijećnica - rušiti, Zemaljski muzej - rušiti, Baščaršija - rušiti, itd.

Samo se radujte zgradi i podzemnoj garaži. :thumbup: Sa vama će se radovati i Malagić (i još neki) koji će ubirati milione. Radi frajer šta mu je ćejf od grada, ali eto to očito nije bitno. Bitno je kako izgleda nova zgrada.
bitanga_sa_otesa

#12754 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: 14/07/2020 16:58
Ja da ih održavam? :? Sjajan odgovor. Eto fino, u New Yorku se srušilo, hajmo i mi. :roll: Vijećnica - rušiti, Zemaljski muzej - rušiti, Baščaršija - rušiti, itd.

Samo se radujte zgradi i podzemnoj garaži. :thumbup: Sa vama će se radovati i Malagić (i još neki) koji će ubirati milione. Radi frajer šta mu je ćejf od grada, ali eto to očito nije bitno. Bitno je kako izgleda nova zgrada.
pa eto kad kmecis odrzavaj je ako ti smeta sto je propala.ko je rekao sta za vijecnicu? zemaljski muzej? pozoriste? bascarsiju? kakve nebuloze pises?
boli mene kita za malagica ,ali ljepse je da se napravi nova nego da stoji ruglo u sred grada kao i mnoga rugla sto stoje i niko nista ne poduzima...
veci je spomenik elektricna centrala na skenderiji od te futave zgradurine hotela poste ,pa niko nista ne poduzima ni po pitanju toga .sve to treba porusiti jer mi nismo za toga ,dodje neko sa strane i gleda rusevine 25 godina poslije rata i smije nam se,a sta se para opralo za gluposti...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 14/07/2020 17:03, edited 2 times in total.
Haris.ba

#12755 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Je li ovo najveci problem sto se neko zaraditi lovu? :bih:
zubi

#12756 Re: Sarajevo Construction

Post by zubi »

Logovan wrote: 14/07/2020 16:58 Bitno je kako izgleda nova zgrada.
A izgleda odvratno... mogu mislit tek uzivo kako ce da izgleda...
Logovan

#12757 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:00 pa eto kad kmecis odrzavaj je ako ti smeta sto je propala.ko je rekao sta za vijecnicu? zemaljski muzej? pozoriste? bascarsiju? kakve nebuloze pises?
boli mene kita za malagica ,ali ljepse je da se napravi nova nego da stoji ruglo u sred grada kao i mnoga rugla sto stoje i niko nista ne poduzima...
Pa vidim da bi ti rado da se sruši sve što je staro. Eto ti navedeni objekti su stari. Hoćemo li ih srušiti? Ili eto ti navedi sam stare objekte koji se trebaju srušiti, a da imaju neki značaj. :oops: A na "argument" oko održavanja fakat ne bih više obraćao pažnju. :-)

Ruglo je zato što se nije održavalo i zgrada je namjerno dovedena u ovakvo stanje. Namjerno puste da prođe neko vrijeme, da objekat propadne pa da bi se moglo reći, "joj moramo rušiti ovu zgradu, žao nam je, ali moramo". Na stotinu puta urađeno, ali očito da pali kod mnogih. :oops:

Isto se radi i sa kasarnom Jajce. Nedavno je dio zgrade otpao i Malagići i slični njemu su se naravno obradovali. Korak naprijed prema rušenju kasarne.
Haris.ba wrote: 14/07/2020 17:01 Je li ovo najveci problem sto se neko zaraditi lovu? :bih:
Nije najveći i nema potrebe da pišeš nešto što nije napisano.
Ako je tebi drago što će onakav čovjek klepati još više love, onda hajde fino. Stavljaj slobodno :bih: i raduj se zajedno sa njim.
bitanga_sa_otesa

#12758 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: 14/07/2020 17:09
Pa vidim da bi ti rado da se sruši sve što je staro. Eto ti navedeni objekti su stari. Hoćemo li ih srušiti? Ili eto ti navedi sam stare objekte koji se trebaju srušiti, a da imaju neki značaj. :oops: A na "argument" oko održavanja fakat ne bih više obraćao pažnju. :-)

Ruglo je zato što se nije održavalo i zgrada je namjerno dovedena u ovakvo stanje. Namjerno puste da prođe neko vrijeme, da objekat propadne pa da bi se moglo reći, "joj moramo rušiti ovu zgradu, žao nam je, ali moramo". Na stotinu puta urađeno, ali očito da pali kod mnogih. :oops:

Isto se radi i sa kasarnom Jajce. Nedavno je dio zgrade otpao i Malagići i slični njemu su se naravno obradovali. Korak naprijed prema rušenju kasarne.
gdje sam ja to napisao? citiraj molim te :-) :roll:
cije je vlasnistvo jajce kasarna? sto je ne odrzava? jesam je ja pustio da propada? meni je svejedno hoce li napraviti novu istu ili novu drugaciju,sve je bolje nego smetljarnik.prodji samo ulicom kotromanjica pa vidi divotu spomenika i prekrasnih zgrada austrougraskih .pa ono nema ni u bangladesu onakav smetljarnik i ruglo :run:
bitanga_sa_otesa

#12759 Re: Sarajevo Construction

Ako je tebi drago što će onakav čovjek klepati još više love, onda hajde fino. Stavljaj slobodno :bih: i raduj se zajedno sa njim.
taj covjek je kap u moru klepaca sarajevskih ,on je mala maca za druge koje ne vidis i ne znas koliko klepaju.
Haris.ba

#12760 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Znaci, neko moze u carsiji zaraditi samo ako prodje istancanj moralni sud javnosti?

Mislim, briga me za Malcom. Bilo bi najbolje da je ideja rusenja zgrade i spajanje trgova dva pozorista u realizaciji.

Nego, sada me zanima je li ideja risenja zgrade radi trga pustena da bi sama ideja rusenja zgrade prosla, ili se stvarno htjelo napraviti trg.
bitanga_sa_otesa

#12761 Re: Sarajevo Construction

Image
Logovan

#12762 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:15 gdje sam ja to napisao? citiraj molim te :-) :roll:
cije je vlasnistvo jajce kasarna? sto je ne odrzava? jesam je ja pustio da propada? meni je svejedno hoce li napraviti novu istu ili novu drugaciju,sve je bolje nego smetljarnik.prodji samo ulicom kotromanjica pa vidi divotu spomenika i prekrasnih zgrada austrougraskih .pa ono nema ni u bangladesu onakav smetljarnik i ruglo :run:
Vidim gore po prvom postu. I fino što ti je svejedno. :thumbup:
Pa kako već rekoh, namjerno se pušta i dovodi se na nivo ispod Bangladeša. :oops: Problem je prvo što se pušta, iako se govori da će se obnoviti (npr. kasarna), pa je problem što neće identičnu zgradu napraviti, nego će jedan dio biti npr. staklen ili možda čitava zgrada, a tamo nekakav tajkun će klepati lovu, a vlast će govoriti kako je zgrada poklon Sarajevu i njegovim građanima.
Logovan

#12763 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:16
taj covjek je kap u moru klepaca sarajevskih ,on je mala maca za druge koje ne vidis i ne znas koliko klepaju.
On je aktuelan u ovoj raspravi, znam ja dobro da je kap u moru.
bitanga_sa_otesa

#12764 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: 14/07/2020 17:23 Vidim gore po prvom postu. I fino što ti je svejedno. :thumbup:
ma gdje vidis? gdje sam napisao da se srusi bascarsija,pozoriste,zemaljski muzej,jajce kasarna i ostalo sto si nabrojao iz glave???
pisemo o zgradi stracari bivsi hotel u ulici branilaca grada...
zubi

#12765 Re: Sarajevo Construction

Post by zubi »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:25
Logovan wrote: 14/07/2020 17:23 Vidim gore po prvom postu. I fino što ti je svejedno. :thumbup:
ma gdje vidis? gdje sam napisao da se srusi bascarsija,pozoriste,zemaljski muzej,jajce kasarna i ostalo sto si nabrojao iz glave???
Nije istina da je stracara, da smo pametna drzava, obnovili bi je i sacuvali u originalnom izdanju.
Logovan

#12766 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:25
Pa nisi ih nabrojao, nego govorio općenito. Ne možeš reći "svugdje se ruši staro i gradi novo", jer ispada kao da se vodiš ovim, nebitno o kojem objektu se radi.
I daleko ti je ono od straćare. Daleko. Nema potrebe da je gledamo na ovakav način.
bitanga_sa_otesa

#12767 Re: Sarajevo Construction

zubi wrote: 14/07/2020 17:32
Nije istina da je stracara, da smo pametna drzava, obnovili bi je i sacuvali u originalnom izdanju.
istina je da je stracara u poluraspadajucem stanju ,jesil usao ikad unutra??
ostalo smo svjesni i ja i ti da ovo nije pametna drzava i da se samo gleda imal mene dje tu ? obnova se sigurno nece desiti i to smo svjesni,ne samo datog objekta vec i mnogih drugih...olimpijski muzej je cekao 28 godina obnovu i to da drugi nisu dali pare i sad bi stajao kao rusevina...
bitanga_sa_otesa

#12768 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: 14/07/2020 17:35
Pa nisi ih nabrojao, nego govorio općenito. Ne možeš reći "svugdje se ruši staro i gradi novo", jer ispada kao da se vodiš ovim, nebitno o kojem objektu se radi.
I daleko ti je ono od straćare. Daleko. Nema potrebe da je gledamo na ovakav način.
haj ne preljevaj iz supljeg u prazno vise..postajes gori od smorova gorana i respa :run:
zubi

#12769 Re: Sarajevo Construction

Post by zubi »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 17:47
zubi wrote: 14/07/2020 17:32
istina je da je stracara u poluraspadajucem stanju ,jesil usao ikad unutra??
ostalo smo svjesni i ja i ti da ovo nije pametna drzava i da se samo gleda imal mene dje tu ? obnova se sigurno nece desiti i to smo svjesni,ne samo datog objekta vec i mnogih drugih...olimpijski muzej je cekao 28 godina obnovu i to da drugi nisu dali pare i sad bi stajao kao rusevina...
Do prije nekog vremena, su u prizemlju uredno funkcionisale prodavnice, kafane, tako da da, ulazila sam i uopste nije u losem stanju...
nosara

#12770 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Smijesno je pozivanje na kulturu i istoriju. Ciju? :lol:
bitanga_sa_otesa

#12771 Re: Sarajevo Construction

zubi wrote: 14/07/2020 17:56
Do prije nekog vremena, su u prizemlju uredno funkcionisale prodavnice, kafane, tako da da, ulazila sam i uopste nije u losem stanju...
kafana je drugo i prodavnice su drugo,to je adaptirano.ja sam usao unutra gdje nije za javnost i to 2015.godine je bilo rasulo,sad mogu zamisliti kako je ...
zubi

#12772 Re: Sarajevo Construction

Post by zubi »

nosara wrote: 14/07/2020 17:59 Smijesno je pozivanje na kulturu i istoriju. Ciju? :lol:
Jeste. sve je smijesno... mi se smijemo a Ajnadzic trlja ruke.
bitanga_sa_otesa

#12773 Re: Sarajevo Construction

nosara wrote: 14/07/2020 17:59 Smijesno je pozivanje na kulturu i istoriju. Ciju? :lol:
ma mislim ako cemo se pozivati na to ,na mjestu te zgrade i mnogih austrougarskih zgrada su bile stare autohtone bosanske kuce koje su srusene da bi se ove zgrade izgradile.sta cemo s njima ? :D
nosara

#12774 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/07/2020 18:01
ma mislim ako cemo se pozivati na to ,na mjestu te zgrade i mnogih austrougarskih zgrada su bile stare autohtone bosanske kuce koje su srusene da bi se ove zgrade izgradile.sta cemo s njima ? :D
Daj sliku. Ako su bile cemu, da pustim suzu. :D

A sad ozbiljno, zgrada ima status KIS. Ako i pored toga moze biti srusena, moze se srusit i vijecnica. To je problem.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#12775 Re: Sarajevo Construction

Post by Entropio »

Ma hajte molim vas.

Eno hotel Zagreb su pod pritiskom morali renovirati i zadrzati prijasnji izgled. I kako izgleda? Izgleda ko kurac. Ljepse bilo kad je bilo devastirano. A da je to sruseno i da je nikla neka moderna zgrada, bilo bi 100 puta ljepse. Kad jos u Hastahani nikne Centralna banka sa modernom arhitekturom, bice vrh.

Gore isto... okrenes se na jednu stranu, pozoriste. Na drugu stranu, moderna gradjevina sa podzemnom garazom i modernom fasadom. Vrh.
Post Reply