Znaci u slucaju da je nesto na svoju ruku radila mimo propisa i zatvorenih staza, znaci naravno je spasiti. jebi ga neces je ostaviti da umre u snijegu negdje.huxley wrote:
Bez uvrede, ne znam koliko godina imas, ali vidjeces da nista nije dzabe, a pogotovo nesto slicno ovome. Npr.
- Trosak goriva za ovaj podhvat
- Trosak odrzavanja helikoptera
- Amortizacija helikoptera
- Trosak heliodroma
- Trosak pilota - ako su ovo uradili u nocnim satima, ili npr. vikendom, i dalje postoji trosak opreme
- Trosak medicinskog tima i opreme...
Uradili su pravu stvar sto su je spasili, ali bi se ovo svugdje u svijetu masno naplatilo.
Ali sve sto si naveo bi islo na licni trosak.
Znaci zasto bih JA placao iz pdv-a koji izdvajam kad kupujem npr djecije knjige za njeno extremiziranje i drkanje po planini po mjestima gdje nije uredjeno skijaliste ili sl. ovo gore sto si naveo je strasno veliki izdatak. igrom slucaja sam jedne prilike "sredjivao" nesto vezano za bolnicki helikopterski transport van drzave. Kad su mi ljudi podastrli koji su to troskovi samo da se helikopter upali, digne, i sleti u krug klinickog centra, zamantalo mi se 3 puta oko sebe.
Isto bih tako naplacivao:
troskove lijecenja za nekoga ko je pijan fiknuo autom u banderu,
vozacu kad pijan udari pjesaka pa lijecenje nesretnika
vozio 200 pa sletio sa ceste,
onome ko je upucao nekoga pa taj neko na lijecenju,
nije vodio djete na vakcinu pa to djete dobilo tu bolescuru protiv koje bi vakcinom bilo zasticeno,
spustao se paraglider-om pa malkice prekalkulisao vjetar
napio se pa hodajuci po cesti opleo u trotoar facom,
predozirao se pa ga dizi iz mrtvih......
Pusti ba vise merhameta. Znam da je sranje u zdravstvu i bez ovoga navedenog ali i ovakvo nesavjesno izdrkavanje individua dovodi vec lose stanje u jos gore.
E ako je koka imala neko osiguranje "extremno", onda fino od tog osiguranja naplatiti troskove i lijecenja i operacija i after-party u bolnici, a ne od zavoda za javno zdravstvo.