Ukrajina
-
The 51st State
#12751 Re: Ukrajina
bas isto u picku materinu...., kakva hinjaluk i necovjecstvo....
- General War
#12752 Re: Ukrajina
Kako drugacije obasnit vec da povecas dioptriju ako nesto drugo nije u pitanju...a sve ukazuje "na ono drugo"dječak sa šibicama wrote:pici wrote:
ma goni ruse preko urala u sibir...
rugala se sova sjenici...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12753 Re: Ukrajina

ruski antifasizam

Drzava slobodnog svijeta

ako nemre do tokija makar do krima...daj sta das

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12754 Re: Ukrajina
naravno isto ti ga to dodjedječak sa šibicama wrote:pici wrote:
ma goni ruse preko urala u sibir...

- General War
#12755 Re: Ukrajina
Izgleda da su Ruje pocele sa ekzekucijama u stilu koje ved duze vrijeme gledamo u siriji...
Postoji video klip gdje nekakav brkajlija naredjuje strijeljanje dva Ukrajinska oficira (obucena u civilno odijelo u nekakvoj prostoriji) nesto trtlja na ruskom i naredjuje poaljbu poslije koje dva civila padaju.
Navodno je trazio razmjenu za nekakvog komorata kojeg s zarobile ukrajinske snage, pa kad su odbili...naredio streljanje.
Vide klip necu postavljati zbog postovanja prema forumu, koga interesuje neka potrazi na web-u.
Igor Bezler (nicknamed 'devil') threatens to execute six more soldiers if "his man is not released".
Postoji video klip gdje nekakav brkajlija naredjuje strijeljanje dva Ukrajinska oficira (obucena u civilno odijelo u nekakvoj prostoriji) nesto trtlja na ruskom i naredjuje poaljbu poslije koje dva civila padaju.
Navodno je trazio razmjenu za nekakvog komorata kojeg s zarobile ukrajinske snage, pa kad su odbili...naredio streljanje.
Vide klip necu postavljati zbog postovanja prema forumu, koga interesuje neka potrazi na web-u.
Igor Bezler (nicknamed 'devil') threatens to execute six more soldiers if "his man is not released".
- Co0l
#12756 Re: Ukrajina
Ma poznato je i sa drugih tema da lik zna ubost poentu ko prstom u govnoThe 51st State wrote:bas isto u picku materinu...., kakva hinjaluk i necovjecstvo....
-
zilog
#12757 Re: Ukrajina
Bravo, gdje na ovoj slici mozes vidjeti optuzenika. za ratne zlocine, pred medjunarudnim sudom?dječak sa šibicama wrote:
Sve mozete... I biti uredni forumasi i sve ostalo, ali se osloboditi MITOLOGIJE - NIKADA.
-
llull
#12758 Re: Ukrajina
Vidio sam vec juce to na jednom forumu, ali izgleda je identitet fejk , msm ja nisam siguran ali vecina forumasa kazu da je fejk. A taj lik je najavio likvidacije svih zarobljeniih stranih placenika kako sam upratio.General War wrote:Izgleda da su Ruje pocele sa ekzekucijama u stilu koje ved duze vrijeme gledamo u siriji...
Ludaci.
Elem, jel ko provalio novu tehniku kod snaga trenutne vlade u Kijevu, ne znam kad prije dobise NATO opremu , posebno bataljon DONBAS !

- GAU8
#12759 Re: Ukrajina
Topovsko meso...
Žali bože čelika...
Jurišanje oklopnjacima na zauzete gradove je ludost. Općepoznato je kako je nekadašnja SSSR planirala veće gradove.
Taktički ispravno bi jedino bilo izolacija (čitaj nema vode struje hrane...) sve ostalo je ravno samoubistvu
Žali bože čelika...
Jurišanje oklopnjacima na zauzete gradove je ludost. Općepoznato je kako je nekadašnja SSSR planirala veće gradove.
Taktički ispravno bi jedino bilo izolacija (čitaj nema vode struje hrane...) sve ostalo je ravno samoubistvu
- Challenger__
#12760 Re: Ukrajina
A šta nije ludost u ovom, iz vana navođenom, cirkusu? Sve je ludost, od puča, preko zabrane jezika do ovog jada od ATO (tzv. "antiterorističke operacije" na jugoistoku). Sve je neizmjerna ludost, glupost, potpuni promašaj.GAU8 wrote:Jurišanje oklopnjacima na zauzete gradove je ludost... sve ostalo je ravno samoubistvu
______
Veliki talas izbjeglica iz istočne Ukrajine u pograničnom Rostovu na Donu:

Twelve Thousand People Flee Eastern Ukraine to Rostov – Russian Rights Ombudsman - LINK
-
jastuk1
#12761 Re: Ukrajina
Čeli, znam tvoje stavove - ko čita forum - jasno je ko dan. E sad da vidim tvoje mišljenje - u kojoj se mjeri US sveti Rusiji za neuspjeh planova u Siriji. Jer, gledano sa strane, svi vide da su Ukrajina i Sirija monete za potkusurivanje. Ne pratim Siriju, pa ne znam stanje snaga i ko napreduje ko gubi (trenutno), tnbam da je bilo Asad skoro zbačen, ali se nekako oporavio, a i zahvaljujući nejedinstvu opozicije, ali šta misliš da li će Rusija na posljetku morati da žrtvuje "Siriju" jer joj je Ukrajina naravno u principu puno važnija. Da li uopšte smatraš da će morati išta da žrtvuje? Da li je žrtvovanje uopšte opcija?
Gledano u istorijskom konceptu preraspodjela snaga i razloga za ratovanje, Sirija ustvari onda ispada nešto nebudiprimjenjeno kao novi Vijetnam. Ovo iznurivanje može izgleda potrajati godinama. Jer ni Rusiji nikako ne odgovoara parčanje Ukrajine, već da je ima cijelu u svojoj sferi. Kako trenutno stvari stoje, izgleda da je jedina nada za Rusiju da čeka da Ukrajinska ekonomija krahira i da se narod na zapadu pobuni i napravi treći Majdan. No izgleda da zapad može održavati zapadnu Ukrajinu na infuziji godinama, baš kao što Iran i Rusija održavaju Asada. Znači gledano unaprijed kakva su tvoja predviđanja. Pazi, nemoj odgovarati sa šta bi ti htio da se desi, to znamo, već šta misliš da je najizglednije da će se desiti sa Sirijom i Ukrajinom jer su izgleda postale vezane pupčanom vrpcom.
Gledano u istorijskom konceptu preraspodjela snaga i razloga za ratovanje, Sirija ustvari onda ispada nešto nebudiprimjenjeno kao novi Vijetnam. Ovo iznurivanje može izgleda potrajati godinama. Jer ni Rusiji nikako ne odgovoara parčanje Ukrajine, već da je ima cijelu u svojoj sferi. Kako trenutno stvari stoje, izgleda da je jedina nada za Rusiju da čeka da Ukrajinska ekonomija krahira i da se narod na zapadu pobuni i napravi treći Majdan. No izgleda da zapad može održavati zapadnu Ukrajinu na infuziji godinama, baš kao što Iran i Rusija održavaju Asada. Znači gledano unaprijed kakva su tvoja predviđanja. Pazi, nemoj odgovarati sa šta bi ti htio da se desi, to znamo, već šta misliš da je najizglednije da će se desiti sa Sirijom i Ukrajinom jer su izgleda postale vezane pupčanom vrpcom.
- Challenger__
#12762 Re: Ukrajina
Vanjska politika je jedna od mojih fascinacija i u analizama se nikada nisam rukovodio ličnim željama. Da je tako, ne bih iznio seriju tačnih procjena i anticipacija, od Sirije preko Irana do Egipta i dalje.
- Čitav globus je poprište sukoba suprostavljenih elita, prije svega anglocionističkih, sa jedne strane i rusijske* i njenih saveznika sa druge strane. Prvima je cilj održati globalni monopol, a drugima uspostavljanje multipolarnog svijeta. U skladu sa tim, sasvim je sigurno da su Sirija i Ukrajina povezani i neodvojivi subjekti u ovoj globalnoj borbi. Jedan (ali ne i jedini) razlog neulaska trupa RF u Ukrajinu je upravo Sirija, jer bi takav potez indirektno legitimizirao analogan potez anglocionističke elite u Siriji i njihovih regionalnih satelita.
- Da li će RF žrtvovati Siriju? Ne, neće. Prateći izjave J. Kerrya, možemo reći da se anglocionistički zapad, ZA SADA, pomirio sa neuspjehom u Siriji (neuspjeh u naporima da se smjeni postojeća vlast i promjeni sistem u Siriji).
Dakle, RF neće žrtvovati Siriju i tu neće biti nikakve kompenzacije.
______
* (Rusijsko nije isto što i rusko. Rusko se odnosi na etničke Ruse a Rusijani su svi državljani RF, oni koji to žele da budu ili oni koji taj civilizacijski koncept vide kao svoj, bez obzira na nacionalnu/vjersku pripadnost, bez obzira gdje žive. Primjer, ministar vojske Sergej Šojgu je po ocu Tuvan, pripadnik mongolske zajednice naroda, budista. Ministar Sergej Lavrov je Jermen (Armen), a brojna finansijska i ekonomska elita RF pripadaju zajednici ruskih ne-rusa. Primjer, direktor Gasproma, Sergej Miller je njemačkog porijekla kao i bivši patrijarh Aleksej Ridiger. Da ne pominjem brojnu kavkasko-muslimansku zajednicu koja drma u poslovnoj sferi, kako u Moskvi, tako širom RF. Ali, svi su oni Rusijani i čine jednu jedinstvenu elitu RF i panruskog geopolitičkog i kulturološkog radijusa.)
- Čitav globus je poprište sukoba suprostavljenih elita, prije svega anglocionističkih, sa jedne strane i rusijske* i njenih saveznika sa druge strane. Prvima je cilj održati globalni monopol, a drugima uspostavljanje multipolarnog svijeta. U skladu sa tim, sasvim je sigurno da su Sirija i Ukrajina povezani i neodvojivi subjekti u ovoj globalnoj borbi. Jedan (ali ne i jedini) razlog neulaska trupa RF u Ukrajinu je upravo Sirija, jer bi takav potez indirektno legitimizirao analogan potez anglocionističke elite u Siriji i njihovih regionalnih satelita.
- Da li će RF žrtvovati Siriju? Ne, neće. Prateći izjave J. Kerrya, možemo reći da se anglocionistički zapad, ZA SADA, pomirio sa neuspjehom u Siriji (neuspjeh u naporima da se smjeni postojeća vlast i promjeni sistem u Siriji).
Dakle, RF neće žrtvovati Siriju i tu neće biti nikakve kompenzacije.
______
* (Rusijsko nije isto što i rusko. Rusko se odnosi na etničke Ruse a Rusijani su svi državljani RF, oni koji to žele da budu ili oni koji taj civilizacijski koncept vide kao svoj, bez obzira na nacionalnu/vjersku pripadnost, bez obzira gdje žive. Primjer, ministar vojske Sergej Šojgu je po ocu Tuvan, pripadnik mongolske zajednice naroda, budista. Ministar Sergej Lavrov je Jermen (Armen), a brojna finansijska i ekonomska elita RF pripadaju zajednici ruskih ne-rusa. Primjer, direktor Gasproma, Sergej Miller je njemačkog porijekla kao i bivši patrijarh Aleksej Ridiger. Da ne pominjem brojnu kavkasko-muslimansku zajednicu koja drma u poslovnoj sferi, kako u Moskvi, tako širom RF. Ali, svi su oni Rusijani i čine jednu jedinstvenu elitu RF i panruskog geopolitičkog i kulturološkog radijusa.)
-
jastuk1
#12763 Re: Ukrajina
Hvala Čeli - takav odgovor sam i pretpostavljao.
U pravi si, često puta stavim Rusi, gdje bih trebao staviti Rusija. To je zato jer je moj termin "Rusi" obuhvatao sve stanovnike, ne samo etničke Ruse.
...Meni se onda definitivno čini da je još veće produbljivanje dukoba u Ukrajini neminovno i trajaće godinama. Koju će taktiku Rusija koristiti, ostaje da se vidi.
Ima i ova vijest:
#Ukraine State Border Guard Service closed 8 checkpoints at border with #Russia in #Donetsk and #Lugansk regions.
http://dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_4259.htm
To znači da je ustvari Rusiji sada "slobodan ulaz" na tih 8 graničnih prelaza, zar ne?
U pravi si, često puta stavim Rusi, gdje bih trebao staviti Rusija. To je zato jer je moj termin "Rusi" obuhvatao sve stanovnike, ne samo etničke Ruse.
...Meni se onda definitivno čini da je još veće produbljivanje dukoba u Ukrajini neminovno i trajaće godinama. Koju će taktiku Rusija koristiti, ostaje da se vidi.
Ima i ova vijest:
#Ukraine State Border Guard Service closed 8 checkpoints at border with #Russia in #Donetsk and #Lugansk regions.
http://dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_4259.htm
To znači da je ustvari Rusiji sada "slobodan ulaz" na tih 8 graničnih prelaza, zar ne?
- Challenger__
#12764 Re: Ukrajina
Nema na čemu.
Negdje sam pročitao da sada ne kontrolišu više od 140 kilometara ukrajinsko-ruske granice. Ama, jad.
Negdje sam pročitao da sada ne kontrolišu više od 140 kilometara ukrajinsko-ruske granice. Ama, jad.
-
Avetinho
#12765 Re: Ukrajina
Na advancetu, gdje bi drugo.
Do sada nisu kontrolisali ni jedan km. Kako da ista kontrolises dok viris ispod ruske cizme.
Do sada nisu kontrolisali ni jedan km. Kako da ista kontrolises dok viris ispod ruske cizme.
-
Avetinho
#12766 Re: Ukrajina
Sad ces od ovdasnjih ruskih mudraca cuti kako su to agenti CIA i snajperisti iz Galicije.General War wrote:Izgleda da su Ruje pocele sa ekzekucijama u stilu koje ved duze vrijeme gledamo u siriji...
- Challenger__
#12767 Re: Ukrajina
- Susret na margini, Francuska: Angela, Putin i Čokolino.

Da nema SAD koje daju sve od sebe da destabilizuju situaciju, ovu krizu bi davno sanirale RF i Njemačka.
Da nema SAD koje daju sve od sebe da destabilizuju situaciju, ovu krizu bi davno sanirale RF i Njemačka.
- Challenger__
#12768 Re: Ukrajina
- Francuska ne odustaje od prodaje ratnih brodova Rusiji:
16:40 Француска не одустаје од продаје ратних бродова Русији - Председник Француске Франсоа Оланд је током разговора са председником САД изјавио да не може да одустане од продаје Русији носача хеликоптера. Француски медији преносе да је Оланд рекао да је Париз навикао да се придржава услова уговора.
Оланд је подсетио Обаму да је уговор склопљен још 2011. и да је Русија исплатила већи део новца, а захваљујући том уговору у Француској су отворена многа радна места.
Раније је руководство САД критиковало Француску за нежељу да одустане од испоруке „мистрала“ Русији.
-
flexibila
-
flexibila
#12770 Re: Ukrajina
Aferim momcino,malo saburanacionalist3 wrote:vaistinu skidoše![]()
nego ne kontam, što ovaj Rus pokušava u autu da uhvati radio Šabac ?
- GAU8
#12771 Re: Ukrajina
To je sitting duck sto bi se reklo na engleskom...
Ne kontam taj mazohizam ukrajinskog vazduhoplovstva
- Renta
#12772 Re: Odg: Ukrajina
Ja Sam Odavle wrote:Na advancetu, gdje bi drugo.
Pa upravo tako. Nakon raspada Sovjetskog saveza i osamostaljenja Ukrajine ista se svih ovih 20- tak godina nikada nije zaista otrgla ruskog zagrljaja i dominacije. Potpuno je jasno da je Rusija uvelike drmala putem izabrane vlasti unutarnjim i vanjskim odnosima Republike Ukrajine sve do zadnjeg Majdana. S time si je Rusija stekla odlične pozicije da već i prije ovog sukoba u nekim područjima potpuno matira novu i još neorganiziranu vlast u Kijevu koja ima preteški zadatak uspostaviti poluge nove vlasti u ratnim uvjetima što vojne okupacije i aneksije dijela zemlje što otvorenog separatizma i terorizma pobunjene ruske manjine.
Nešto slično zadesilo je i novoizabranu hrvatsku vlast 1991. pa je država stvarana i podizana u nemogućim uvjetima teške vojne agresije i okupacije 1/3 dijela teritorija.
Rusija je preko marionetske vlasti u Ukrajini faktički kontrolirala sve granične prijelaze a posebno prijelaze prema Ruskoj federaciji. Oni nikada nisu ni bili pod vlašću nove kijevske vlasti! Prema tome, nisu ni mogi pasti.
Kladio bih se da su u pograničnoj policiji zaposleni u velikoj većini ukrajinski rusi pa nije čudo da ne pružaju otpor matičnoj državi - Rusiji odnosno pobuni ruske manjine. Potpuno očekivano i ne predstavlja nikakav značajan argument u omalovažanju kijevske vlasti.
Kijevska vlast je pred teškim ispitom. Propuštene su 25 godina da se ukrajinska nacija - prije svega etnički ukrajinci, homogeniziraju i uspostavi UKRAJINSKA vlast a ne neka marionetska proruska vlast kao do sada gdje je ruska manjina drmala Ukrajinom.
To će sada u uvjetima vojne pobune potpomognute iz Moskve biti "zadatak za milijun dolara".
Svaki narod na planeti ima prirodno pravo da uspostavi vlast u svojoj državi i uzme sudbinu u svoje ruke pa na to ima pravo i Ukrajinski narod koji je većina u svojoj državi.
Zaista vjerujem u pravednu težnju Ukrajinskog naroda i nadam se da će uspjeti u svojoj borbi...ali da će biti teško biti će, jer moćni susjed ima taktičku prednost 100 godišnje faktične okupacije, sovjetske i proruske vlasti.
Last edited by Renta on 06/06/2014 18:18, edited 4 times in total.
- Challenger__
#12773 Re: Odg: Ukrajina
Reci mi "ekspert". A šta je bilo prije tih 100 godina? Imali su svoju, nezavisnu državu?Renta wrote:ali da će biti teško biti će, jer moćni susjed ima taktičku prednost 100 godišnje faktičke okupacije, sovjetske i proruske vlasti.
-
detroit-mercy
#12774 Re: Odg: Ukrajina
Kakve to veze ima sa bilo cime. Jesmo li mi imali svoju drzavu prije 100 godina i da li samo zato sto nismo imali i nezasluzujemo istuChallenger__ wrote:Reci mi "ekspert". A šta je bilo prije tih 100 godina? Imali su svoju, nezavisnu državu?Renta wrote:ali da će biti teško biti će, jer moćni susjed ima taktičku prednost 100 godišnje faktičke okupacije, sovjetske i proruske vlasti.
- Challenger__
#12775 Re: Odg: Ukrajina
Ima veze.detroit-mercy wrote:Kakve to veze ima sa bilo cime. Jesmo li mi imali svoju drzavu prije 100 godina i da li samo zato sto nismo imali i nezasluzujemo istu.
1. lik ne piše o Bosni, nego o Ukrajini;
2. pominje nekih 100 godina "okupacije", pa eto da ga priupitam, "stručnog", šta je bilo prije toga.