uh imala dok nije riknuo grijac i onda u Becu kupim za 15 ojra na tri sprata hepek vrijedi svake marke,neku vecer sam ribu kuhala u njemu mmmm losos pogotovo.vanad wrote:Posto vidim da ovdje ima dosta ljubitelja zdrave hrane da se pohvalim da sam kupila sebi onu elektricnu serpu na paru (ne znam kako da se tacno izrazim) i mogu reci da sam stvarno zadovoljna. Pravila sam povrce, voce, ribu, knedlice od mladog sira...Hem brzo, hem zdravo, hem ukusno...Jedino sto zauzima prostor u kuhinji
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
duboka_misao
#1276 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- vanad
#1277 Re: Bebe - ALL ABOUT!
imam i ja taj na tri sprata, nikad brze nisam napravila rusku salatuduboka_misao wrote:uh imala dok nije riknuo grijac i onda u Becu kupim za 15 ojra na tri sprata hepek vrijedi svake marke,neku vecer sam ribu kuhala u njemu mmmm losos pogotovo.vanad wrote:Posto vidim da ovdje ima dosta ljubitelja zdrave hrane da se pohvalim da sam kupila sebi onu elektricnu serpu na paru (ne znam kako da se tacno izrazim) i mogu reci da sam stvarno zadovoljna. Pravila sam povrce, voce, ribu, knedlice od mladog sira...Hem brzo, hem zdravo, hem ukusno...Jedino sto zauzima prostor u kuhinji
-
safran
#1278 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eeeeee, nikad veće sreće nego kad je bebac II počeo da jede i da jede i jede ..... do dana današnjeg sve jede. Već sam se pripremala za igru živaca kao sa prvim jer taj nije htio jesti ništa. Medjutim .... 
-
duboka_misao
#1279 Re: Bebe - ALL ABOUT!
neka mashala ,nista sladje nego kad ga ugrizem za debeli guz !safran wrote:Eeeeee, nikad veće sreće nego kad je bebac II počeo da jede i da jede i jede ..... do dana današnjeg sve jede. Već sam se pripremala za igru živaca kao sa prvim jer taj nije htio jesti ništa. Medjutim ....
- vanad
#1280 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja starija je jela sve - mislim i dan danas jede sve, hvala Bogu. Povrce, voce, meso, ma sta god joj serviram. Nadam se da ce i ovaj drugi...A da je patnja kad dijete ne jede, to stvarno jeste. Ja znam kad njoj nesto fali pa nema apetita kako mi to tesko padne. Ja se potrudim, napravim joj nesto sto ona voli i ona nece. Onda se unervozim jer znam da sta god napravim, donja sam....sem supe, tu jos nikad nije odbila. Kad je bolesna, mama odmah pretis vadi 
-
safran
#1281 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jooooj, ja tabane glođem dok su još debeliduboka_misao wrote:neka mashala ,nista sladje nego kad ga ugrizem za debeli guz !safran wrote:Eeeeee, nikad veće sreće nego kad je bebac II počeo da jede i da jede i jede ..... do dana današnjeg sve jede. Već sam se pripremala za igru živaca kao sa prvim jer taj nije htio jesti ništa. Medjutim ....
Nego da se pohvalim - danas nam stigla vreća za spavanje sa nogavicama i lola oduševljen a ja, presretna, nema više ganjanja sa jorganima i dekama.
- vanad
#1282 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hahaha sad sam se sjetila da je i moja mala imala jednu takvu. Izgledala isto Teletubbiessafran wrote:jooooj, ja tabane glođem dok su još debeliduboka_misao wrote:neka mashala ,nista sladje nego kad ga ugrizem za debeli guz !safran wrote:Eeeeee, nikad veće sreće nego kad je bebac II počeo da jede i da jede i jede ..... do dana današnjeg sve jede. Već sam se pripremala za igru živaca kao sa prvim jer taj nije htio jesti ništa. Medjutim ....![]()
![]()
![]()
![]()
Nego da se pohvalim - danas nam stigla vreća za spavanje sa nogavicama i lola oduševljen a ja, presretna, nema više ganjanja sa jorganima i dekama.
- Alhemicarkaa
#1283 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne kontam, o kakvim šerpama pričate?
Kod mene to sve po starinski, zepter i dinstaj
duboka, još ćemo pričati
Kod mene to sve po starinski, zepter i dinstaj
duboka, još ćemo pričati
- Alhemicarkaa
#1284 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dobro si, ja vidim na nešto me podsjećavanad wrote:hahaha sad sam se sjetila da je i moja mala imala jednu takvu. Izgledala isto Teletubbiessafran wrote:jooooj, ja tabane glođem dok su još debeliduboka_misao wrote:
neka mashala ,nista sladje nego kad ga ugrizem za debeli guz !![]()
![]()
![]()
![]()
Moja neće slatko. Tu stvarno ne znam na koga se metnula
- putujucidzindas
#1285 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ovaj mali pomete sve, nebitno je li toplo, hladno, rijetko, gusto. bitno je da je klopa i da je ima puuuno
a ja, hvala bogu, sve to nesto pazim, te ne smije ovo, te ne smije ono, te ne smije previse. pocela me familija sprdat da mi se dijete nece najesti dok ne bude sam znao batak uhvatiti
a ja, hvala bogu, sve to nesto pazim, te ne smije ovo, te ne smije ono, te ne smije previse. pocela me familija sprdat da mi se dijete nece najesti dok ne bude sam znao batak uhvatiti
- putujucidzindas
#1286 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pusti je malo, pa probaj poslije opet. ovaj se bunio prvi put protiv krompira, drugi put pomeo. i mrkvicu isto tako..Alhemicarkaa wrote:
Moja neće slatko. Tu stvarno ne znam na koga se metnula, jedino na moju mamu, ali ona obožava jabuke. A ova duša moja strpljiva i nagodna, uredno jede, ali svaki put se strese i pravi užasne grimase. Baš se vidi da joj ne prija. Nemam pojma da li da prestanem davati slatko ili da navaljujem. Slano mete, obožava tikvice i tikvu.
- putujucidzindas
#1287 Re: Bebe - ALL ABOUT!
zna li neko gdje da kupim one bebece kvadrate spuzvaste za pod, sto se uklope jedan u drugi? ili nesto drugo, da mi se ovo dijete ne mrzne po podu...
- Nisrin
#1288 Re: Bebe - ALL ABOUT!
One 2 Play i neka jeftinija varijanta u Penny Plusu sam vidjelaputujucidzindas wrote:zna li neko gdje da kupim one bebece kvadrate spuzvaste za pod, sto se uklope jedan u drugi? ili nesto drugo, da mi se ovo dijete ne mrzne po podu...
- Alhemicarkaa
#1289 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ali nahvalila je bebu, kaže da je predivna, da ima izvanredan psihomotorni razvoj i da nam najveća briga bude što zubići nikako da izbiju, a simptomi tu.
- putujucidzindas
#1290 Re: Bebe - ALL ABOUT!
a nije ti rekla kako normalni i divni ljudi poput vas ne trebaju ni zivjeti ovdje?
tako nam je isto prosli put, al mi je rekla kako ona (kao sto i znas) pokusava biti ljubazna prema roditeljima, imati strpljenja i razumijevanja, a onda je ljudi samo napadaju, skidaju s dnevnog reda, ali kako ce ona ipak ostati kakva je u ovom nasem nenormalnom drustvu. Neko ju je prije mnogo iznervirao ...
koju ste vakcinu primili?
Mi smo tek onu ruka-noga (hib i dtpr, kako li se vec pise), ali ne znam kad nam je sljedeca tura. tek sam danas vidjela, dobili smo je 17.10, a pise nam u knjizici da se javimo poslije 20.10. meni to nekako bas brzo? mi smo se kupali, jedino su nam rekli da ne izlazimo tih 2-3 dana
tako nam je isto prosli put, al mi je rekla kako ona (kao sto i znas) pokusava biti ljubazna prema roditeljima, imati strpljenja i razumijevanja, a onda je ljudi samo napadaju, skidaju s dnevnog reda, ali kako ce ona ipak ostati kakva je u ovom nasem nenormalnom drustvu. Neko ju je prije mnogo iznervirao ...
Mi smo tek onu ruka-noga (hib i dtpr, kako li se vec pise), ali ne znam kad nam je sljedeca tura. tek sam danas vidjela, dobili smo je 17.10, a pise nam u knjizici da se javimo poslije 20.10. meni to nekako bas brzo? mi smo se kupali, jedino su nam rekli da ne izlazimo tih 2-3 dana
- partybrakerica
#1291 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Blago vama pa vam djeca fino i uredno jedu
Moja mala od neki dan pocela odbijati mlijeko,hapu i sve mlijecno sto ide na flasicu.Uzme flasicu jedino ako osjeti da je voda, eventualno caj
...pa se snalazim.Naoruzala sam se vocem,povrcem,grizom,cokolinom,keksolinom i slicnim zafrkancijama,a flasicu joj uvalim u snu,pa popije oko 150 ml svaki put.a kad joj dajem da jede ona to u igri,moram je hvatat i varat da zine...sve hoce da vidi,dotakne,dokuci...jedino dok traju reklame uspije poneki zalogaj uzet normalno
ja bila odlucna da nece dobit slatko,posoljeno,zacinjeno i sl. do godine dana..a bgm ako joj je neukusno,ona nece ni da pomirisi
valjda je to normalno za dijete od 7 mjeseci..
barem mi je pocela spavat fino otkako jede vise ovu hranu
banana joj je omiljena,svaki dan je jede,sve dok je kakica ok..
Moja mala od neki dan pocela odbijati mlijeko,hapu i sve mlijecno sto ide na flasicu.Uzme flasicu jedino ako osjeti da je voda, eventualno caj
ja bila odlucna da nece dobit slatko,posoljeno,zacinjeno i sl. do godine dana..a bgm ako joj je neukusno,ona nece ni da pomirisi
barem mi je pocela spavat fino otkako jede vise ovu hranu
- Alhemicarkaa
#1292 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nemoj joj spominjati to neizlaženjeputujucidzindas wrote:a nije ti rekla kako normalni i divni ljudi poput vas ne trebaju ni zivjeti ovdje?![]()
Ne kontam ovo 17. 10. pa 20. 10.? Jesi li mislila 20. 11.? Nije ti valjda rekla da dođeš za tri dana
Užasno mi je teško danas palo to kako me napala. Počela sam da sumnjam u svoje majčinske sposobnosti
partybrakerice, svako djete drugačije reaguje na hranu. Ti uredno nudi, a zna ona koliko njoj treba. Stavi joj malo mlijeka u bananu.
- Alhemicarkaa
#1293 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gdje nam je doktor? Nisam fan traženja mišljenja online, jer smatram da se dijagnoza ne može postaviti bez pregleda, ali imam jedno uopćeno pitanje.
Dakle doktore Bajraktarević, ili istina19, možete li mi rastumačiti jednu dilemu. Beba ima sve simptome izbijanja zubića (obrazi crveni kao da je neko nacrtao krugove, sve trpa u usta, prija joj kad se češu desni, ima hipersalivaciju). Pri pregledu vilice, stručnjak konstatuje da je vilica otečena, a zubi na pomolu, samo što nisu. Da li se taj otok vilice, i sve druge promjene na vilici koje ukazuju na izbijanje zubića mogu povući? Dakle, da li je moguće da zubi krenu, pa zastanu, a svi simptomi se povuku?
Ne brine mene što nema zubića, znam da će izbiti, već me ovo baš interesuje?
Unaprijed zahvaljujem.
Dakle doktore Bajraktarević, ili istina19, možete li mi rastumačiti jednu dilemu. Beba ima sve simptome izbijanja zubića (obrazi crveni kao da je neko nacrtao krugove, sve trpa u usta, prija joj kad se češu desni, ima hipersalivaciju). Pri pregledu vilice, stručnjak konstatuje da je vilica otečena, a zubi na pomolu, samo što nisu. Da li se taj otok vilice, i sve druge promjene na vilici koje ukazuju na izbijanje zubića mogu povući? Dakle, da li je moguće da zubi krenu, pa zastanu, a svi simptomi se povuku?
Ne brine mene što nema zubića, znam da će izbiti, već me ovo baš interesuje?
Unaprijed zahvaljujem.
- vanad
#1294 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jao, kakva ruka-noga, noga-ruka
vidim da su sheme vakcinacije u svim drzavama skroz drugacije.
Ovdje kod nas su obavezne do godine dana 4 tzv. hexavakcine. U svakoj vakcini 6 "bolescura" - crni kasalj, tetanus, virusni hepatitis B, djecija paraliza i difterija. Prva se prima sa tri mjeseca i najkraci period izmedju dvije vakcije je mjesec dana.
Ovdje kod nas su obavezne do godine dana 4 tzv. hexavakcine. U svakoj vakcini 6 "bolescura" - crni kasalj, tetanus, virusni hepatitis B, djecija paraliza i difterija. Prva se prima sa tri mjeseca i najkraci period izmedju dvije vakcije je mjesec dana.
- putujucidzindas
#1295 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma mi primili vakcinu ujutro, uredno nastavili setati do poslijepodne, dosli kuci u 3. sutra sam htjela otici do prijateljice, koja me napade, kao gdje ces s djetetom poslije vakcine, kao pise u omer maslicu da se dijete ne izvodi 3 dana. ja se prepala i ostala kuci, kontam, mozda su mi zaboravili reci. a vi bas sve na vrijeme, mi smo tek prvu dozu ove ruka-noga primili. pa i ja sam pretpostavila da je greska, ne mogu da vjerujem da je za 3 danaAlhemicarkaa wrote:
Nemoj joj spominjati to neizlaženje,.
ma ne znam, ne moras zuriti uopste. mislim da, i ako ti predje iza nove godine, uopste nije frka. ja bih radije i sacekala iza praznika, nego tako da je knapiram.Alhemicarkaa wrote: . A strah me ako tu sedmicu bude prva, narednu bi bila druga sjena, pa nam se vakcina odgađa do pred praznike, pa je možda ne bude i onda bi mi se sve to odužilo.
Užasno mi je teško danas palo to kako me napala. Počela sam da sumnjam u svoje majčinske sposobnostiValjda mene duže drže ti hormoni...
.
A nemoj da brines zbog tog sto te napala. Zeni je samo pun kufer ljudi koji joj se stalno petljaju u posao, pa onda pukne na nekom ko je sasvim normalan. Evo npr. moj muz
- Female_Sa
#1296 Re: Bebe - ALL ABOUT!
.[/quote]
ma ne znam, ne moras zuriti uopste. mislim da, i ako ti predje iza nove godine, uopste nije frka. ja bih radije i sacekala iza praznika, nego tako da je knapiram.
A nemoj da brines zbog tog sto te napala. Zeni je samo pun kufer ljudi koji joj se stalno petljaju u posao, pa onda pukne na nekom ko je sasvim normalan. Evo npr. moj muz
On bas ne voli vakcine i najradije bi da ja odlucim da ne vakcinisemo dijete. Posto ja to necu odluciti, on nece da preuzme odluku na sebe (a ne vjerujem ni da bi mogao
), onda ti on svaki put kad ide sa mnom straaaasno mnogo nju pegla oko vakcina - te ko je proizvodjac, koliko su stare, kakve su reakcije i more nekih pitanja, a odgovori na ista mu bas i ne znace mnogo. Uhvati ga panika i smori zenu. A recimo da je on jedna normalna pismena osoba. E zamisli sad koliko je manje normalni i manje pismeni smaraju i petljaju se u sve. Ja sam sigurna da te nije napala zbog tvojih majcinskih sposobnosti, vec da si joj, slicno kao i ja, dosla nakon sto ju je neko potpuno isfurstrirao.[/quote]
Hahahahahaha, sto se nasmijah...taj tvoj isti moj muž:) I mi kad odvedemo dijete na vakcinu, on pocne peglati doktoricu oko toga, hoce li biti kakvih problema od vakcinacije, "sta ako".. ali jos kad pocne spominjati primjere iz novina kako je ovo ili ono dijete imalo neke posljedice od vakcine...dodje mi da odmah

ma ne znam, ne moras zuriti uopste. mislim da, i ako ti predje iza nove godine, uopste nije frka. ja bih radije i sacekala iza praznika, nego tako da je knapiram.
Hahahahahaha, sto se nasmijah...taj tvoj isti moj muž:) I mi kad odvedemo dijete na vakcinu, on pocne peglati doktoricu oko toga, hoce li biti kakvih problema od vakcinacije, "sta ako".. ali jos kad pocne spominjati primjere iz novina kako je ovo ili ono dijete imalo neke posljedice od vakcine...dodje mi da odmah
- partybrakerica
#1297 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj je potpisao da je protiv vakcinacije 
- Alhemicarkaa
#1298 Re: Bebe - ALL ABOUT!
To je posebna priča i mislim jedina gdje ne možeš osuđivati nijednu stranu, niti joj reči da je ispravno postupio.
S jedne strane su te sve komplikacije oko vakcine, pa i smrti djeteta, a s druge strane je rizik da nevakcinisano djete pokupi neki virus i čitav se život grizeš što nisi vakcinisao. Sestra jedne moje poznanice, koja je ratno djete i nije primila sve vakcine, dobije zaušnjake, iskomplikuje se i eno joj se bore za život.
Ja sam se prije odabira pedijatra dobro raspitala koji je najbolji i dobila sve pohvale za našu doktoricu. Jedinu koju su više hvalili je dr. Šefika, ali kod nje je gužva pa sam se bojala da će mi nekad u žurbi ovlaš pogledati djete, a i komplikovana mi lokacija. Zakonom je imunizacija obavezna, prije rata su bile jako stroge sankcije ko ne vakciniše djete, a kako to sada hoda? Imate li kakve zakonske poslijedice ukoliko niste vakcinisali djete?
S jedne strane su te sve komplikacije oko vakcine, pa i smrti djeteta, a s druge strane je rizik da nevakcinisano djete pokupi neki virus i čitav se život grizeš što nisi vakcinisao. Sestra jedne moje poznanice, koja je ratno djete i nije primila sve vakcine, dobije zaušnjake, iskomplikuje se i eno joj se bore za život.
Ja sam se prije odabira pedijatra dobro raspitala koji je najbolji i dobila sve pohvale za našu doktoricu. Jedinu koju su više hvalili je dr. Šefika, ali kod nje je gužva pa sam se bojala da će mi nekad u žurbi ovlaš pogledati djete, a i komplikovana mi lokacija. Zakonom je imunizacija obavezna, prije rata su bile jako stroge sankcije ko ne vakciniše djete, a kako to sada hoda? Imate li kakve zakonske poslijedice ukoliko niste vakcinisali djete?
- otherside
#1299 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo bili na prvoj kontroli u DZ
dobili smo 1200 gr u prvih mjesec dana i prvu bocu koju smo oplakali jedno 20 sekundi, poslije smo zaspali
a da...doktorica nam je nasla i momka jer je "cura prelijepa i zdrava" tako da se ne morate vise otimati oko moje
dobili smo 1200 gr u prvih mjesec dana i prvu bocu koju smo oplakali jedno 20 sekundi, poslije smo zaspali
a da...doktorica nam je nasla i momka jer je "cura prelijepa i zdrava" tako da se ne morate vise otimati oko moje
- partybrakerica
#1300 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nema nikakvih posljedica,jednostavno potpises da si protiv vakcinacije,osim izljeva bijesa prisutnih doktora i sestara!
...ma jeste to,i ja sam se dvoumila,ne mozes biti siguran sta uraditi,ali muz je bio uporan jer se nagledao,naslusao i nacitao svega!sad je sve u Bozijim rukama...nadam se da nece pokupiti neku bolest...kad smo vec kod toga,
znam pouzdano dva doktora iz Sarajeva koji zagovaraju vakcinaciju,naravno,jer im je u opisu posla-ali svoju djecu ne vakcinisu...
a ja sam vakcinisana protiv zausnjaka i svega ostalog,pa sam ih bolovala kao i mnogi drugi...takodjer znam zenu cije je dijete vakcinisano protiv svih bolesti,pa je sve zivo i bolovalo-ukljucujuci i djeciju paralizu...sto te vakcine nisu djelovale,ja ne znam...
znam pouzdano dva doktora iz Sarajeva koji zagovaraju vakcinaciju,naravno,jer im je u opisu posla-ali svoju djecu ne vakcinisu...
a ja sam vakcinisana protiv zausnjaka i svega ostalog,pa sam ih bolovala kao i mnogi drugi...takodjer znam zenu cije je dijete vakcinisano protiv svih bolesti,pa je sve zivo i bolovalo-ukljucujuci i djeciju paralizu...sto te vakcine nisu djelovale,ja ne znam...