nope, ja sam ovamo na drugom brduescobar__ wrote:Tušanj-Đape i to?maida95 wrote:imam ja Joldiće u komšiluku, ovi moji nisu Romi
Upoznajte Tuzlu :)
-
maida95
#1276 Re: Upoznajte Tuzlu :)
- MikroBelaj
#1277 Re: Upoznajte Tuzlu :)
plain vanilla wrote:cobra securitymaida95 wrote:Cobra videoteka/prodavnica igrica? je li to još radi
Mekso je vlasnik
kakav Mekso...Maksa bona nebila
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1278 Re: Upoznajte Tuzlu :)
znas kako se on zove?MikroBelaj wrote:plain vanilla wrote: cobra security
Mekso je vlasnik
kakav Mekso...Maksa bona nebila
- escobar__
#1279 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Meksim... Ali ga ja poznajem kao "Maksu". 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1280 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ako se ne varam, Meksimilijanescobar__ wrote:Meksim... Ali ga ja poznajem kao "Maksu".
ne znam sta je s njim, nisam ga vidjela 100 godina
- escobar__
#1281 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Družio sam se sa starijom mu kćerkom ali nikad nisam čuo da se zove Meksimilijan.
Još uvijek je gore u Mandićima čini mi se ali mu firmi baš i ne cvjetaju ruže.
Još uvijek je gore u Mandićima čini mi se ali mu firmi baš i ne cvjetaju ruže.
- SkyLimit
#1282 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Jede li ko u T.N.T ?
Fora mi što se sve naručuje i kažu ti dođi za 15 minuta, nekako sve dobija na važnosti
Godinama tu navraćam s vremena na vrijeme a nikad da pitam kuhara sa bradom i one što se uvijek vrte tu koja je fora pa je sve u duhu Alan Forda
A na Brčanskoj preko puta stanice za Simin Han i dalje ima pekara sa vrhunskim burekom od 1 KM
Mada mi je boravak u Tuzli postao monoton u posljednje vrijeme, ili pijem kahvu u Slobodi ili jedem u Pivnici, moram nešto novo pronaći. Ima dobar kafić na Korzu kad se skrene u one uvale sa strane, ne mislim na Romu, ali nikako da mi naumpadne kako se zove. Uglavnom imaju sjajno grijanje, dobro dođe ovih dana
A na Brčanskoj preko puta stanice za Simin Han i dalje ima pekara sa vrhunskim burekom od 1 KM
Mada mi je boravak u Tuzli postao monoton u posljednje vrijeme, ili pijem kahvu u Slobodi ili jedem u Pivnici, moram nešto novo pronaći. Ima dobar kafić na Korzu kad se skrene u one uvale sa strane, ne mislim na Romu, ali nikako da mi naumpadne kako se zove. Uglavnom imaju sjajno grijanje, dobro dođe ovih dana
- Lord Vader
#1284 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Naleti u Irish pub (kod crvenih 7, pored zvijezde odma), dobro pivo i dobra hrana.SkyLimit wrote:Jede li ko u T.N.T ?Fora mi što se sve naručuje i kažu ti dođi za 15 minuta, nekako sve dobija na važnosti
Godinama tu navraćam s vremena na vrijeme a nikad da pitam kuhara sa bradom i one što se uvijek vrte tu koja je fora pa je sve u duhu Alan Forda
![]()
Što se hrane tiče, dobar je Little Italy (bivša Žuta kuća), meni je dobar i Pizza Cut (tržni na Brčanskoj), poljev kod Bekira (kod male pijace), ćevapdžinica Mejdan (kod Higijene u onom zidu) ima odličan poljev i ćevape. Zlaja je je već legendaran, ali kod njega je gužva, trka, frka, zato ima njegov buraz Grole (u onim garažama ispod Gradine, kad se krene od male pijace). Kod čovjeka naručiš poljev, dođe pola kile mesa unutra.
Što se tiče klasičnih restorana, Česma ima super hranu za male pare, ali je hrana daleko najbolja u Zlatniku (po mom iskustvu do sad). Doduše jesu i skuplji malo, ali ništa strašno.
- SkyLimit
#1285 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Meni su ćevapi u Tuzli najbolji u "Tržnom"(tako svi zovu) na Brčanskoj. A i to je valjda neka Pivnica.
- Skream
#1286 Re: Upoznajte Tuzlu :)
fino je gore u snack baru u hotelu tz
imaju fine paste, uštipke i klepe i mirno je uvijek
Bekir i Grole ako prodaju do 13h možeš se slikat hehe
imaju fine paste, uštipke i klepe i mirno je uvijek
Bekir i Grole ako prodaju do 13h možeš se slikat hehe
- Lord Vader
#1287 Re: Upoznajte Tuzlu :)
To u tržnom je vjerovatno Play, prije je bio bolji, u zadnje vrijeme onako, srednja žalost.
Eh nisam u Snacku jeo nikako kako se ovo obnovilo i renoviralo, a prijatelji mi kažu da je odlično. Mene nikako put da navede tamo.
Kod Bekira i Groleta se još može i naći za jesti, kod Zlaje slaba fajda, pukne sve začas.
Eh nisam u Snacku jeo nikako kako se ovo obnovilo i renoviralo, a prijatelji mi kažu da je odlično. Mene nikako put da navede tamo.
Kod Bekira i Groleta se još može i naći za jesti, kod Zlaje slaba fajda, pukne sve začas.
-
sumirprimus
#1288 Re: Upoznajte Tuzlu :)
kod zlaje poranite majka mu stara do 10 nekad do 11 
u trznom je play pivnica nasljednica pleja preko puta male pijace kod pokojnog otrova.
vlasnistvo.....
u trznom je play pivnica nasljednica pleja preko puta male pijace kod pokojnog otrova.
vlasnistvo.....
- Ommadawn
#1289 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ja sam jednu večer sa hanumom (dok smo još bili cura i momak) naletio u Diskreciju i klopa je bila fantastična.
A sa Maksom (ili Meksom) sam jednu noć rakijao u Mandićima. Interesantan i prijatan lik.
A sa Maksom (ili Meksom) sam jednu noć rakijao u Mandićima. Interesantan i prijatan lik.
- SkyLimit
#1290 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Inače moje najveće negativno iskustvo je vezano za pijacu, na pijaci u Tuzli ne dajte nikome prići na 2 metra, pogotovo onima što prodaju mobitele i nude ručne satove.
-
nightvision
#1291 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ne znam sto tolika reklama groletu, ja sam kod njega jednom pojeo cevape i nikad vise, nikad gorih cevapa u zivotu nisam pojeo.
- seln
#1292 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Cuj to, "naletio" u Diskreciju...Ommadawn wrote:Ja sam jednu večer sa hanumom (dok smo još bili cura i momak) naletio u Diskreciju i klopa je bila fantastična.
fakat je onako usput.
-
sumirprimus
#1293 Re: Upoznajte Tuzlu :)
pa akoš na kiseljak usput je... 
- Lord Vader
#1294 Re: Upoznajte Tuzlu :)
seln wrote:Cuj to, "naletio" u Diskreciju...Ommadawn wrote:Ja sam jednu večer sa hanumom (dok smo još bili cura i momak) naletio u Diskreciju i klopa je bila fantastična.![]()
fakat je onako usput.
- Ommadawn
#1295 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pa sad, s obzirom kakve su substance prethodno u pitanju bile i Zagreb grad bi se činio usputnoLord Vader wrote:seln wrote:Cuj to, "naletio" u Diskreciju...Ommadawn wrote:Ja sam jednu večer sa hanumom (dok smo još bili cura i momak) naletio u Diskreciju i klopa je bila fantastična.![]()
fakat je onako usput.![]()
No dobro, klopa je bila solidna.
- Lord Vader
#1296 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Razumljivo 
- seln
#1297 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pa sad, s obzirom kakve su substance prethodno u pitanju bile i Zagreb grad bi se činio usputnoOmmadawn wrote:Lord Vader wrote: Cuj to, "naletio" u Diskreciju...![]()
fakat je onako usput.![]()
No dobro, klopa je bila solidna.[/quote]
Ime je malo nesretno izabrano i budi neke asocijacije koje nisu na mjestu. Lokacija je lijepa, jelo je odlicno, ali usluga je ponekad mizerna.
Ako je zauzeto pola stolova, kelneri se vec gube.
- Spear
#1298 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pozdrav ljudi!
Ja do prošle godine nikad nisam bio u Tuzli. Onda sam upoznao curu iz Lukavca tako da smo znali svratiti i u Tuzlu.
Moram priznati da mi se grad jako sviđa. Onaj centralni dio trg/ setališta je dosta veliki i lijep, ugodno za setati. Ljudi ljubazni i susretljivi, nikakva loša iskustva nisam imao.
Cevape sam jeo na 2 mjesta, Sarajka i ona neka cevadzinica pored Little Italy. Ukusni su, jedino za moj ukus ona lepina bude previše masna.
Kad sam prvi put jeo kontam puno mi 10 cevapa i vidim nešto piše srednja porcija, ja kontam e taman to garant 7 cevapa ili tako nesto, kad mi donesose 5 cevapa i čitav somun
Kafe smo najčešće pili tamo u onim kaficima oko glavnog trga sa fontanom, a nismo stigli neke noćne izlaske.
Imate li mi preporučihi kakvih finih mjesta za piti kafu, i mjesto gdje se moze fino jesti? Sta ima za nocni zivot, ima li dobar pub?
Uglavnom ja se snalazim u tom centralnom dijelu, pored toga znam gdje panonsko i mejdan i to je to o mom snalaženju po Tuzli.
Ja do prošle godine nikad nisam bio u Tuzli. Onda sam upoznao curu iz Lukavca tako da smo znali svratiti i u Tuzlu.
Moram priznati da mi se grad jako sviđa. Onaj centralni dio trg/ setališta je dosta veliki i lijep, ugodno za setati. Ljudi ljubazni i susretljivi, nikakva loša iskustva nisam imao.
Cevape sam jeo na 2 mjesta, Sarajka i ona neka cevadzinica pored Little Italy. Ukusni su, jedino za moj ukus ona lepina bude previše masna.
Kad sam prvi put jeo kontam puno mi 10 cevapa i vidim nešto piše srednja porcija, ja kontam e taman to garant 7 cevapa ili tako nesto, kad mi donesose 5 cevapa i čitav somun
Kafe smo najčešće pili tamo u onim kaficima oko glavnog trga sa fontanom, a nismo stigli neke noćne izlaske.
Imate li mi preporučihi kakvih finih mjesta za piti kafu, i mjesto gdje se moze fino jesti? Sta ima za nocni zivot, ima li dobar pub?
Uglavnom ja se snalazim u tom centralnom dijelu, pored toga znam gdje panonsko i mejdan i to je to o mom snalaženju po Tuzli.
Last edited by Spear on 14/01/2017 13:11, edited 1 time in total.
- Lord Vader
#1299 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Također u Priluku ima vrhunski ribnjak-restoran, al' je malo zajebano naći. Jedino da se zapitkuje usput ili da vas vodi neko ko je već bio. 
- salik79
#1300 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Nema sta plaho lutatiLord Vader wrote:Također u Priluku ima vrhunski ribnjak-restoran, al' je malo zajebano naći. Jedino da se zapitkuje usput ili da vas vodi neko ko je već bio.