Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
samo_ti

#1276 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Eh onda si ti dosta stariji :D

Ma znas ga, stalno je u carsiji, na onom puticu, setalistu prema Kineskom zidu ili na toj klupi ( bude ih klapica )...trenerka style, celav, visok i "pun" :D
zemomak

#1277 Re: Zeničani

Post by zemomak »

totos, jel to onaj sto je znao uzet dvije cigle i plivat uzvodno u rijeci bosni, kazu da je puko :)

tt via iPad
motorola01

#1278 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

samo_ti wrote:Eh onda si ti dosta stariji :D

Ma znas ga, stalno je u carsiji, na onom puticu, setalistu prema Kineskom zidu ili na toj klupi ( bude ih klapica )...trenerka style, celav, visok i "pun" :D
Eh mislim da znam sad. Mislim da ih ima trojica burazera. Jedan je odlijepio od droge. A jedan od preostale dvojice je mislim bio ranjen u nekoj od pucnjava dole u staroj carsiji, kolegijumu?! Valjda sam potrefio :) . Mislim da su iz kineskog, naravno ako su to ti momci..
motorola01

#1279 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

zemomak wrote:totos, jel to onaj sto je znao uzet dvije cigle i plivat uzvodno u rijeci bosni, kazu da je puko :)

tt via iPad
Ne znam za cigle, ali jest puko. Sad je najcesce gore u Radakovu. Prije rata bio mangup veliki i kad se zapucalo, izgubio se. Neki kazu da je bio u armiji i da je tu "otisao". Nakon rata ga nije dugo bilo i samo se odjednom pojavio kao i titulajko :D
Mobile_Disco

#1280 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

motorola01 wrote:
samo_ti wrote:
CVIKERASH wrote:Dvojica burazera.Lepina se Suad zvao a za Cevapa ne znam.Lokalne kabadahije sa pocetka 2000tih.Lepina se vise kurcio nego buraz.Valjda je i metak primio prije mnogo godina .
Pa i sad se tako zove :D

@motorola, pa imas li ti vise od 15 godina, kada nista i nikoga od njih ne znas ?

p.s. jaka stvar sto ih i mi znamo :D
Ma ne znam ja te novokomponovane. Mislim cuo sam za lepinu, ali mi je u sjecanju ostao samo po nadimku(cuj lepina :D ). Mozda sam ga nekad i vidio, ali da ga sretnem na ulici ne bih znao da je to on.

Ja se vise sjecam Lorisa, Zebe, Somija, Marfija, Arke, spice, trisnje :D , Kineza i ostalih jer smo slicna generacija. Ti se vjerovatno njih ne sjecas :)

edit:zaboravio sam totosa :D i jos dosta njih...
Zaboravio si Adelu :) Trisnjo krao klikere, on i Zeba su bili najbolji jarani? Prije se znalo ko je mangup ko smije ko ne smije, danas sve neki mangupi, a niko mangup nije..
motorola01

#1281 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

KOju Adelu??? Znao sam samo jednu Adelu i bila je iz Crkvica :-D
Mobile_Disco

#1282 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

motorola01 wrote:KOju Adelu??? Znao sam samo jednu Adelu i bila je iz Crkvica :-D
Iz Nove Zenice ja mislim, a moze biti i iz Crkvica, bila je u rangu sa ovima kabadahijama, ako ne i jaca od pojedinih hahahha
zemomak

#1283 Re: Zeničani

Post by zemomak »

ma jeste,to je taj...bio je aktivan tamo nekad poslije rata dok sam isao u srednju i onda se iznenada izgubio...e sad ne znam da li je mit ili istina, cuo sam da je uz sebe nosio mačetu :D

tt via iPad
motorola01

#1284 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Mobile_Disco wrote:
motorola01 wrote:KOju Adelu??? Znao sam samo jednu Adelu i bila je iz Crkvica :-D
Iz Nove Zenice ja mislim, a moze biti i iz Crkvica, bila je u rangu sa ovima kabadahijama, ako ne i jaca od pojedinih hahahha
Ne mislimo onda na istu :) . Nje se ne sjecam..
muhafuca

#1285 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Ma nek se rokaju da se hoce svi medjusobno pobit samo je
steta sto uvijek neko dijete strada u procesu

nego sve ih jednog dana pokupit na smetove "podat" im utoke u ruke
i rokanje pola sata pa ko prezivi nek uzima reket u carsiji
a ostale na prasnice i to je to
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1286 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

muhafuca wrote:Ma nek se rokaju da se hoce svi medjusobno pobit samo je
steta sto uvijek neko dijete strada u procesu

nego sve ih jednog dana pokupit na smetove "podat" im utoke u ruke
i rokanje pola sata pa ko prezivi nek uzima reket u carsiji
a ostale na prasnice i to je to
Ma kakvi, na zadnjem nek se vjezbaju vucjaci i rotvajleri iz policije. :lol:
haps01

#1287 Re: Zeničani

Post by haps01 »

samo_ti wrote:
CVIKERASH wrote:Gdje su Cevap i Lepina ? :D
Eee, Lepina je u svoje vrijeme haaraaoo :D
Mada, i dan danas zna da zapuca, ali urijetko je to sve :-D
Ma kolika je sila da ne puca vise u ljude nego zadnja pucnjava mu u kineskom na kerove hahahahaha
Eborg

#1288 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A gdje je tačno bila pucnjava, tamo na onom platou ispred buregdžinice "Hamzić" pa su se zaganjali ili šta? :?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1289 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

U jbt vi znate svakog, ja sam još mlad, 91 god i ne znam puno tih sila jbt :D znam iz priča ali ne znam nikog kako izgleda tako da sam se jednom slučajno zakačio sa onim Šekijem i to prije 5-6 godina kad sam još klinjo bio na Vitezu na utakmici :lol: i oko nas se okupila rulja ljudi i gledaju kako se svađamo a niko da mi kaže "Šuti mali" :lol: , na kraju je završilo sve to tako što smo se kladili u pive ko je upravu. :lol:

A od ovih novijih znam ove Mahmice, Jasara itd, ne znam sjecatel se Manijaka malog ;), ma ima mangupa u pm... neki dan lik me u prolazu zakači, onako mangupcic neki, vidi se da trazi belaja i okrenu se i gleda u mene, ja jebiga "Izvini majstore" :-) on nešto progundja i ode. Smijem se kladit da bi ga mogo pojest ali danas svako pištolj ima. Znam za sebe, kad budem svoj čovjek da cu izvadit dozvolu za oružje...
Eborg wrote:A gdje je tačno bila pucnjava, tamo na onom platou ispred buregdžinice "Hamzić" pa su se zaganjali ili šta? :?
Gdje nije bila je bolje pitanje? Prvo su rekli na Kamenom mostu, pa su neki pobjegli prema Kineskom, pa dole na staroj pijaci, pa na bulevaru pa čak i u onom prolazu u staroj čaršiji. :-)
motorola01

#1290 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Jimmy McNulty wrote:U jbt vi znate svakog, ja sam još mlad, 91 god i ne znam puno tih sila jbt :D znam iz priča ali ne znam nikog kako izgleda tako da sam se jednom slučajno zakačio sa onim Šekijem i to prije 5-6 godina kad sam još klinjo bio na Vitezu na utakmici :lol: i oko nas se okupila rulja ljudi i gledaju kako se svađamo a niko da mi kaže "Šuti mali" :lol: , na kraju je završilo sve to tako što smo se kladili u pive ko je upravu. :lol:

A od ovih novijih znam ove Mahmice, Jasara itd, ne znam sjecatel se Manijaka malog ;), ma ima mangupa u pm... neki dan lik me u prolazu zakači, onako mangupcic neki, vidi se da trazi belaja i okrenu se i gleda u mene, ja jebiga "Izvini majstore" :-) on nešto progundja i ode. Smijem se kladit da bi ga mogo pojest ali danas svako pištolj ima. Znam za sebe, kad budem svoj čovjek da cu izvadit dozvolu za oružje...
Eborg wrote:A gdje je tačno bila pucnjava, tamo na onom platou ispred buregdžinice "Hamzić" pa su se zaganjali ili šta? :?
Gdje nije bila je bolje pitanje? Prvo su rekli na Kamenom mostu, pa su neki pobjegli prema Kineskom, pa dole na staroj pijaci, pa na bulevaru pa čak i u onom prolazu u staroj čaršiji. :-)
Ma nece tebi Seki nista. On se samo voli posvadjati i nista vise. Prije ce te ona budala Jasar nalupati nego on. Narod samo prica price, a 90 posto toga nije istina. Valjda im drago kad nekome naskode, sta li :roll:
samo_ti

#1291 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

motorola01 wrote:
samo_ti wrote:Eh onda si ti dosta stariji :D

Eh mislim da znam sad. Mislim da ih ima trojica burazera. Jedan je odlijepio od droge. A jedan od preostale dvojice je mislim bio ranjen u nekoj od pucnjava dole u staroj carsiji, kolegijumu?! Valjda sam potrefio :) . Mislim da su iz kineskog, naravno ako su to ti momci..
To su ti momci...mada, ima njih cetvorica :D
Jedan je vani, drugi prsn`o, a ova dvojica jos zuje okolo.
etoja

#1292 Re: Zeničani

Post by etoja »

bila na protestima, porodicno. zalosno sto svoje dijete umjesto na igraliste vodim na proteste :? . dokle ovo vise ovako
samo_ti

#1293 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

A ko je uhapsten uopste, zna li se...ko ce odgovarati za ubistvo, posto se pucalo sa obe strane ? :-)
bregano

#1294 Re: Zeničani

Post by bregano »

motorola01 wrote:
zemomak wrote:totos, jel to onaj sto je znao uzet dvije cigle i plivat uzvodno u rijeci bosni, kazu da je puko :)

tt via iPad
Ne znam za cigle, ali jest puko. Sad je najcesce gore u Radakovu. Prije rata bio mangup veliki i kad se zapucalo, izgubio se. Neki kazu da je bio u armiji i da je tu "otisao". Nakon rata ga nije dugo bilo i samo se odjednom pojavio kao i titulajko :D

Na igmanu al ne znam jel 93 ili 94 god-popusio rafal sa ledja heklerom al prezivio.Poslije toga bio je psihicki sve gore i gore- dok nije odlijepio skroz..
dezurni_ucenik

#1295 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Totos luuuuud. Sjedne prije u Romantik ,naruci casu Cole i prica sa njom satima .... :D
dezurni_ucenik

#1296 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Sta je sa Ziketom iz Crkvica? Je li ziv i dalje :)
dezurni_ucenik

#1297 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
CVIKERASH wrote:Totos luuuuud. Sjedne prije u Romantik ,naruci casu Cole i prica sa njom satima .... :D

prije oko dvije godine došao u policiju i tvrdi da se on zove naser orić a da mu je neko izdao ličnu kartu na neko drugo ime

sidje Jason Bourne :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1298 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Sta je ovo, takmicenje ko zna vise budaletina u Zenici :lol: ? Jel to neko mjerilo ko je veci zenicanin ili sta :-) ?Jel ima iko pozitivan a da ga vi znate :D?
sorted

#1299 Re: Zeničani

Post by sorted »

Vidim pricate uglavnom o tim sitnim klosarima i buraniji, a i njih vjerovatno znate samo iz vidjenja ili iz urbanih legendi, a najsmjesnije mi je kad raja za takve kaze kriminalci a nemaju ni za pljuga. :lol: Cinjenica je da je Zenica uvijek imala znacajan broj krimosa u koje ne ubrajam te ulicne klosare i narkomane mada ima i njih ko u prici, nego ljude koji su ostvarili nesto i napravili pare i poslove. Od sanera do poslova s gudrom itd...uglavnom ljudi koji nisu pravili belaje, nisu se ofirali i glumili mangupe nego striktno drzali svog kruga, pa i ako bi dolazilo do incidenata rjesavalo se po kratkom postupku. A ne kao ovi sinoc indijanci i klosari, cujem ispaljeno oko 20 metaka, pa mamu im jebem na onoj lokaciji i u ono doba mogli su pobit jos pet ljudi najmanje. Zao mi momka pravo. :(
Ne treba se cudit puno, ovoga je uvijek bilo i bice, od hinjskih i pickastih obracuna poput ovog sinoc, pucanja u punim objektima, bockanja u ledja itd...,a bilo je i finih i postenih fajtova i zavrsavanja. Od ovih novijih u top 3 bih ubrojao kad su Tabakovici zavrsili Damira, Sema Lorisa, i kad je momak ne mogu se sjetit imena zavrsio Mahira u oba koljena i od tad mirna Blatusa. :mrgreen:
Not My Idea

#1300 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

sorted wrote:a bilo je i finih i postenih fajtova i zavrsavanja. Od ovih novijih u top 3 bih ubrojao kad su Tabakovici zavrsili Damira, Sema Lorisa, i kad je momak ne mogu se sjetit imena zavrsio Mahira u oba koljena i od tad mirna Blatusa. :mrgreen:
daj mi pistolj da i ja sebe zavrsim
Post Reply