Svašta, ja sam bila ubjedjena da je to sve poslovni prostor.maxell_sarajevo wrote:Preuredili fabriku u zgradu.Mozes se hvaliti da imas stan u posrnulom gigantu Žici
Novogradnja u Sarajevu?
- manekenka u penziji
#1276 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- manekenka u penziji
#1277 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Čula sam da imaju negdje stanovi iza TV-a vrlo jeftino.Black swan wrote:odron
mada se opet ne bih žalio da mogu kupiti stan pa raji vaditi mast
jer izgleda ljudi uživaju kad si podstanar i nemaš ništa
to im je duševna hrana
Navodno dvosoban stan oko 50000 KM.
Ne znam da li je tacno, a ne znam ni gdje bi ta zgrada mogla biti, ali je cijena za vadjenje masla
-
gidra
#1278 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa ovdje su već kuće dužinom cijele rijeke Željeznice(od fakulteta pa do starog ratnog mosta koji razdvaja S.Koloniju i Butmir), a sa druge strane redom idu: hotel Holivud, Terme, pa zemlja od nekog od fakulteta (Šumarstvo ili Poljoprivreda) pa onda udaraš na Butmirsku cestu pa na Butmir. Fakat ne kontam gdje će to praviti. Jedina solucija je od S. Kolonije pa do Vojkovića (Istočna Ilidža)Država wrote:Ilidza dobija novo moderno naselje za 40 000 stanovnika
Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić je za dnevni list Oslobođenje najavio novi projekt, a riječ je o izgradnji modernog naselja na Ilidži. Kako kaže to će biti moderno naselje za 40.000 stanovnika, koje će se prostirati na desnoj obali rijeke Željeznice od termalne Rivijere do entitetske linije u Vojkovićima.
''Vrijednost projekta je oko dvije milijarde, a za ovo ulaganje je zainteresirano više investitora. Samo zemljište će moći da se proda za 40 miliona KM i time će Opština Ilidža konačno moći otkupiti cijelu vodozaštitnu zonu, legalizovati bespravno izgrađene objekte i konačno riješiti ove dugogodišnje probleme'', kazao je Memić.
Već je urađen idejni projekat, a Opštinsko vijeće je dalo saglasnost da se nastavi sa daljim aktivnostima. Investitorima će se ponuditi uređene parcele sa cjelokupnom inforastrukturom i potrebnim dozvolama.
Prema riječima Memića, to će biti velika šansa koja će opštini donijeti mnoge prednosti. Memić je najavio da ovo neće biti jedina ulaganja i da uskoro stiže holandski investitor koji će u poslovnoj zoni Famosa otvoriti fabriku parketa i podnih obloga i zaposliti preko 60 radnika.
Inače, na Ilidži je započeto još dosta infrastrukturnih objekata, među kojima su Hrasnička cesta, put pored Željeznice, vodovod Rakovica i mnogi drugi.
Memić je najavio i nastavak gradnje puta pored Željeznice i Hrasničke ceste jer su riješeni imovinsko- pravni odnosi.
''Imamo i zainteresovane investitore za izgradnju tramvajske pruge za koju je ostavljen prostor u okviru ove ceste. Investitori iz Norveške, zajedno sa lobistima iz Mađarske, potvrdili su nam da je izvjesna pruga Ilidža- Hrasnica, ako se dobije saglasnost Vlade KS, kao i izgradnja kružnog prstena koji će ići preko Vojkovića, Dobrinje i Nedžarića'', istakao je Memić.
(Oslobođenje/sa-c.net)
-
staradis
#1279 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sjebase nam svo zelenilo u gradu
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- Čudna sorta
#1280 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vala kakva god da je zgrada meni je ljepše ondje uzeti stan nego Tibra naselje na Stupu. Oduvijek sam govorila da tamo ne bih ni pod razno ali odoh u ponedjeljak i do njih da vidim kakvih stanova imaju u ponudi i po kojoj cijeni se može uzeti.maxell_sarajevo wrote:Preuredili fabriku u zgradu.Mozes se hvaliti da imas stan u posrnulom gigantu Žici
Valjda sam ja ovdje jedina kojoj nije odron.
-
iceman2010
#1281 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Oko 1500 KM.Čudna sorta wrote:Koliko se cijena po kvadratu kreće u Tibri? Vjerovatno ste negdje pisali ali da ne tražim sad...
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- drndalo
#1282 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Dobro pogledaj plan izgradnje cijelog naselja, samo je ta zgrada izgradjena, ako budu gradili po jednu godisnje, pitanje je kuda ce se ulaziti na gradiliste, a ko ne zna kako je stanovati pored gradilista par godina, nek se raspita...Čudna sorta wrote:Vala kakva god da je zgrada meni je ljepše ondje uzeti stan nego Tibra naselje na Stupu. Oduvijek sam govorila da tamo ne bih ni pod razno ali odoh u ponedjeljak i do njih da vidim kakvih stanova imaju u ponudi i po kojoj cijeni se može uzeti.maxell_sarajevo wrote:Preuredili fabriku u zgradu.Mozes se hvaliti da imas stan u posrnulom gigantu Žici
-
StupskaBitanga
#1283 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Živo me interesuje hoće li Unipromet stvarno praviti te tolike nebodere gdje je bila Žica
- Skyfox
#1284 Re: Novogradnja u Sarajevu?
u planu je, pa...
-
StupskaBitanga
#1285 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako ništa lokacija je bliža gradu prekoputa je Otoka i vjerovatno će im zbog toga prodaja ići dobro
a ovo se pravi na Stupu
www.stanoviizvor.com
a ovo se pravi na Stupu
www.stanoviizvor.com
- Čudna sorta
#1286 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To sam i ja kontala, jer navodno ovaj dio koji je na slici, i gdje sam ja gledala, je useljiv za nekih mjesec dana, a drugi dio zgrade je već počeo da se radi, tu će kao biti veći stanovi... To je bukvalno jedan kompleks i nema šanse da ne čuješ i da te ne ometaju radovi na tom drugom dijelu. A pokazali su mi i gdje će slijedeću zgradu praviti, i odmah iza će ti biti gradilište.drndalo wrote:Dobro pogledaj plan izgradnje cijelog naselja, samo je ta zgrada izgradjena, ako budu gradili po jednu godisnje, pitanje je kuda ce se ulaziti na gradiliste, a ko ne zna kako je stanovati pored gradilista par godina, nek se raspita...Čudna sorta wrote:Vala kakva god da je zgrada meni je ljepše ondje uzeti stan nego Tibra naselje na Stupu. Oduvijek sam govorila da tamo ne bih ni pod razno ali odoh u ponedjeljak i do njih da vidim kakvih stanova imaju u ponudi i po kojoj cijeni se može uzeti.maxell_sarajevo wrote:Preuredili fabriku u zgradu.Mozes se hvaliti da imas stan u posrnulom gigantu Žici
-
StupskaBitanga
#1287 Re: Novogradnja u Sarajevu?
znači i u crvenom dijelu će biti stanovi
- van Basten
#1288 Re: Novogradnja u Sarajevu?
šta te interesuje?Zhìxin wrote:Citava tema Tibra... Ima li ko iz Nina stana
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
eeq650
-
neki
#1290 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kriticine dispozicije...u vecinu stanova ulazis kroz kuhinjueeq650 wrote:Vidite ovo, jos ostala dva stana, zna,li iko ista o ovome?
http://successo.ba/novogradnja/allegria/
-
eeq650
#1291 Re: Novogradnja u Sarajevu?
izgleda da je u vecini stanova kuhinja dio salona, lafo moderno. pitanje je sad kakav je kvalitet stana, oprema i to? zgrada se nalazi u blizini gimnazije na dobrinji
-
gidra
#1292 Re: Novogradnja u Sarajevu?
odlično mjesto za napraviti ni manje ni više nego zgradu. Ovo samo kod nas ima.eeq650 wrote:Vidite ovo, jos ostala dva stana, zna,li iko ista o ovome?
http://successo.ba/novogradnja/allegria/

- sema911s
#1293 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kazu da ce jos jednu pravit u na dobrinjij,., bela casa,,,, samo gdje ce je ubacit,, spominjalo se negdje kod rijeke samo cekaju da otkupe zemljiste
-
neki
#1294 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kakvog salona?? standardna jednoredna kuhinja, a ulazna vrata u stan izmedju sudopera i sporeta. A sad je valjda moderno zvati salonom prcvarnicu gdje ti u prostor od 15 kvadrata strpaju i kuhinju i trpezariju i dnevni boravakeeq650 wrote:izgleda da je u vecini stanova kuhinja dio salona, lafo moderno. pitanje je sad kakav je kvalitet stana, oprema i to? zgrada se nalazi u blizini gimnazije na dobrinji
-
gidra
#1295 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Idealno mjesto za neku kuću sa finom okućnicom. Ali frajer na 800 kvadratnih metara(po slobodnoj procjeni) pravi zgradu 
Inače nisam znao za ovo. Hebote šta čovjek neće vidjeti sve kod nas.
Inače nisam znao za ovo. Hebote šta čovjek neće vidjeti sve kod nas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1296 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ja imo 3 dunuma okućnice pa mi nešto usko bilo
mogu misliti kako je u ovim okolnim kućama
mada opet ne bih se žalio
mogu misliti kako je u ovim okolnim kućama
- sema911s
#1297 Re: Novogradnja u Sarajevu?
toliko im je usko kada komsija guli luk i oni placu,.,.,Black swan wrote:ja imo 3 dunuma okućnice pa mi nešto usko bilo
mogu misliti kako je u ovim okolnim kućama![]()
![]()
![]()
![]()
-
Innovation
#1298 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Ulaz sa stubista. Ako malo jace gurnes ulazna vrata, ode domacica u sudoper.
Cijena 1900 KM.
Pogled
Plus, to je treca zgrada na tom prostoru.

-
eeq650
#1299 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hmm negativni komentari stoje! U dure, medjutim to je skica stana koji je ostao, vjerujem da je bilo stanova vece kvadrature. Taj prozor dole je prizemlje, poslovni prostor. Koliko para toliko muzike sto bi se reklo. Stanovi su sigurno projektovani po potraznji kupaca. Dakle za nase standarde, daj mi dvosoban stan a da nije skup, nemoj mi kvadraturu trosit na hodnike, daj mi kvalitetno a jeftino, daj mi stan u gradu, daj mi ovo daj mi ono. Razumijem izvodjaca radova a razumijem i negativceInnovation wrote:
Ulaz sa stubista. Ako malo jace gurnes ulazna vrata, ode domacica u sudoper.![]()
Cijena 1900 KM.![]()
Pogled
-
StupskaBitanga
#1300 Re: Novogradnja u Sarajevu?
tu je negdje projektovana tramvajska pruga