Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#1276 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by omar little »

jes seljak :D bezze cojka provocira.
jethro

#1277 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by jethro »

Ibrakadabra zabi 2 gola iz 2 penala Marselju u prvom poluvremenu. Sad je i zvanicno najbolji strelac PSG-a svih vremena sa 110 golova :)
LBVIEW

#1278 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by LBVIEW »

Ibra ce rekord proslaviti "u cetiri oka s Rihanom" doznaje agencija tric-trac. :D
Logovan

#1279 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Logovan »

jethro wrote:Ibrakadabra zabi 2 gola iz 2 penala Marselju u prvom poluvremenu. Sad je i zvanicno najbolji strelac PSG-a svih vremena sa 110 golova :)
Bilo je pitanje vremena kada će postati najbolji strijelac.
Maverick78

#1280 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Maverick78 »

Kupio crkvu u centru Stockholma za 110 miliona kruna, to mu dodje oko 12 miliona eura :D . Vjerovatno ce da pretvori u nesto perverzno za sebe, a i svedi legende, hebe se njima, mozes kupiti crkvu, pa pravi sta zelis... doduse ne svaku, ali ima ih na prodaju :D

http://www.expressen.se/sport/fotboll/z ... er-kronor/
insomnia78

#1281 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Poznavajuci njega vjerovatno ce osnovati svoju religiju :lol:
Maverick78

#1282 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Maverick78 »

Vjerujem mi da bi imao puno sljedbenika, jer to bi bilo nesto u njegovom stilu :evil: :D
SSemir

#1283 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by SSemir »

i onda kad vidis koliko švedi gotive ibrahimovica a koliko nasi pljuju džeku, tad pogotovo skontas koliko smo mi pogan narod..
LBVIEW

#1284 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by LBVIEW »

Maverick78 wrote:Vjerujem mi da bi imao puno sljedbenika, jer to bi bilo nesto u njegovom stilu :evil: :D
Ima onaj skec(partaj),kad komsijama pokazuje kako je preuredio crkvu. :lol:
Bianconeri1988

#1285 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Bianconeri1988 »

Zlatan Ibrahimović Dancima poslije baraža: ''Rekli su da će me poslati u penziju, a ja sam njihovu kompletnu naciju poslao u penziju''.

Image
mO k3

#1286 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by mO k3 »

one and only

zlatannnnnn :mrgreen:
kakav igrac .... najveci igrac sa nasih prostora i ako ne igra za bih
Logovan

#1287 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Logovan »

IBRAHIMOVIĆ!!!! :thumbup:
relativno84

#1288 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by relativno84 »

:kakoste:
Maharadza

#1289 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Maharadza »

Kralju, šahu, IDOLU! :thumbup: :thumbup:
insomnia78

#1290 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Top :thumbup:
Savrsen igrac
manipulacija

#1291 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by manipulacija »

mozda je mogao i malo bolje sutati al dobro nije ni ovo lose :D
luckylaka

#1292 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by luckylaka »

Maharadza wrote:

Kralju, šahu, IDOLU! :thumbup: :thumbup:
Slicno ko nasa ,,sveta krava" :(
Baka Slišković

#1293 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Baka Slišković »

Ibra je je klasa za sebe.
mO k3

#1294 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by mO k3 »

Ibrahimovic osvaja evropsko , pardon Svedska :mrgreen:
ima ibra da ih srusi sve sam ...
Stari

#1295 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Stari »

Centrirati na 39 sekundu !

:D :izet:

Spasio si mi slijedece ljeto da imam sta gledati ... Tack grabben
Maverick78

#1296 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Maverick78 »

Kralj zakupio cijeli najveci trg (Stortorget) tu u Malmö-u i bit ce postavljen veliki ekran za gledanje tekme MFF-PSG :D :thumbup:

Mali filmic o njegovom dolasku u grad u kojem je odrastao... kako ga samo tu vole, ludnica... :thumbup:

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/99672
mO k3

#1297 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by mO k3 »

Stari wrote:Centrirati na 39 sekundu !

:D :izet:

Spasio si mi slijedece ljeto da imam sta gledati ... Tack grabben
odrekao bih se pola sadasnje repke za jednog ibrahimovica :mrgreen:
Thorgerson

#1298 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Thorgerson »

- Istina je da sam pričao sa ljudima iz saveza. S predsjednikom Pušinom koji je bio vrlo korektan, potom sa jednim iskusnim trenerom koji je tada bio u savezu. Na moje insistiranje i želju da pozovu Zlatana rečeno mi je „Imamo mi takvih u Bosni". To me jako pogodilo. Nisam više zvao. I tada su Šveđani u njemu vidjeli svjetskog napadača, a ja sam to znao od momenta kada je Zlatan prvi put počeo igrati. Ja sam vjerovao u svog sina i stalo mi je da igra za Bosni i Hercegovinu. Nikad neću reći ime trenera koji nas je odbio. Neka je njemu na čast. Ja sam ponosan na svog Zlatana, na moju krv, na to što je svjetska zvijezda, a još više što je pravi čovjek - govorio nam je Šefik Ibrahimović.

...

I onda na scenu stupa Munib Ušanović, koji je na poziciji generalnog sekretara zamijenio Ivicu Mioča. Ušanović, po njegovom priznanju, zove Zlatana da bude u našoj reprezentaciji koja je igrala na turneji u Indiji, a koju je vodio Husnija Arapović. Bilo je to 2000. godine. Ibrahimović je, već kao gotov igrač, tada prvotimac Ajaxa pozvan da igra s Peceljom, Granovom, Brašnićem, Kulenovićem, Medvidom, Nadarevićem, Mitrovićem, Karićem, Papcem, Šilićem, N. Halilovićem, Mešanovićem, Bešlijom... :roll:

Navodno je Zlatan bio zagrijan da na svoju odgovornost dođe i zaigra za BiH. Mislio je da će igrati sa Salihamidžićem, Baljićem, Hibićem, Musićem, Babarezom, ali kada je čuo imena Arapovićevih vedeta, zahvalio se na pozivu.

I tu je prestala svaka priča o dolasku Ibrahimovića. Nedugo nakon toga Ibrahimović je potpisao za Ajax i najavio impresivnu karijeru koju je gradio u klubovima poput Barcelone, Juventusa, Intera, Milana, PSG-a... Tek kasnije će se u trku uljučiti Vlatko Marković, tadašnji predsjednik HNS-a, ali propisti FIFA nisu dozvoljavali takvu mogućnost. Zlatana su svojatali i u Srbiji, ali on, pogotovo njegov otac nikad nisu krili da Zlatanovim venama teče bosanska krv.
Tito_i_Partija

#1299 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Tito_i_Partija »

Thorgerson wrote:
- Istina je da sam pričao sa ljudima iz saveza. S predsjednikom Pušinom koji je bio vrlo korektan, potom sa jednim iskusnim trenerom koji je tada bio u savezu. Na moje insistiranje i želju da pozovu Zlatana rečeno mi je „Imamo mi takvih u Bosni". To me jako pogodilo. Nisam više zvao. I tada su Šveđani u njemu vidjeli svjetskog napadača, a ja sam to znao od momenta kada je Zlatan prvi put počeo igrati. Ja sam vjerovao u svog sina i stalo mi je da igra za Bosni i Hercegovinu. Nikad neću reći ime trenera koji nas je odbio. Neka je njemu na čast. Ja sam ponosan na svog Zlatana, na moju krv, na to što je svjetska zvijezda, a još više što je pravi čovjek - govorio nam je Šefik Ibrahimović.

...

I onda na scenu stupa Munib Ušanović, koji je na poziciji generalnog sekretara zamijenio Ivicu Mioča. Ušanović, po njegovom priznanju, zove Zlatana da bude u našoj reprezentaciji koja je igrala na turneji u Indiji, a koju je vodio Husnija Arapović. Bilo je to 2000. godine. Ibrahimović je, već kao gotov igrač, tada prvotimac Ajaxa pozvan da igra s Peceljom, Granovom, Brašnićem, Kulenovićem, Medvidom, Nadarevićem, Mitrovićem, Karićem, Papcem, Šilićem, N. Halilovićem, Mešanovićem, Bešlijom... :roll:

Navodno je Zlatan bio zagrijan da na svoju odgovornost dođe i zaigra za BiH. Mislio je da će igrati sa Salihamidžićem, Baljićem, Hibićem, Musićem, Babarezom, ali kada je čuo imena Arapovićevih vedeta, zahvalio se na pozivu.

I tu je prestala svaka priča o dolasku Ibrahimovića. Nedugo nakon toga Ibrahimović je potpisao za Ajax i najavio impresivnu karijeru koju je gradio u klubovima poput Barcelone, Juventusa, Intera, Milana, PSG-a... Tek kasnije će se u trku uljučiti Vlatko Marković, tadašnji predsjednik HNS-a, ali propisti FIFA nisu dozvoljavali takvu mogućnost. Zlatana su svojatali i u Srbiji, ali on, pogotovo njegov otac nikad nisu krili da Zlatanovim venama teče bosanska krv.

Dobar tekst. :thumbup:

Interesuje me koji je bio taj trener sto ga je odbio. Ne bi trebala bit' duga lista ljudi koji su imali takvu autoritet, u ono vrijeme.
van Basten

#1300 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by van Basten »

Tito_i_Partija wrote:
Thorgerson wrote:

...

Dobar tekst. :thumbup:

Interesuje me koji je bio taj trener sto ga je odbio. Ne bi trebala bit' duga lista ljudi koji su imali takvu autoritet, u ono vrijeme.
katalinski
Post Reply