Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
Tutnjavac
#1277 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
kosava wrote:Tnnt Komusinu ste pustili u ruke cetnicima da spale samostan , a za Borovicu priupitaj Kuzmana kopilana koje prvi pobio Brnjicane u Borovickoj sumi ?
Komušina je, znači, pala 10. 8. 1992., zajedno sa Komušinom palo je i veliko bošnjačko selo Kamenica. Kamenjani su se branili zajedno s Komušanima. Mjesec i par dana poslije, 18/19. 9. 1992. Lozančić je već u Tesliću na pregovorima i dogovorima sa predstavnicima VRS i civilne vlasti u Tesliću. Otada, pa sve do kraja septembra 1995! Lozančić je bio u stalnom kontaktu sa VRS-om.
-
ZAGORS
#1278 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Na nekom hrvatskom forumu vidjeh da je Armija BIH sa odredom El Mudzahid napravila osvetu za Ahmiće. Zna li neko nešto o tome ?
-
Tutnjavac
#1279 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Gdje je napravila osvetu, i kada? Ima dosta ratnih zločina, uglavnom puno manjih i obimom i nivoom (ne)planiranja koje je Armija, ili jedinice i pojedinci u ime Armije, u Srednjoj Bosni počinila nakon Ahmića.ZAGORS wrote:Na nekom hrvatskom forumu vidjeh da je Armija BIH sa odredom El Mudzahid napravila osvetu za Ahmiće. Zna li neko nešto o tome ?
-
ZAGORS
#1280 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Pa ne znam ni ja, zato sam došao da pitam.Sjecam se dobro da su na hrvatskom forumu su rekli " zar samo za Ahmiće da se onoliko svetite ".
-
Tutnjavac
#1281 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
U samoj okolini, u regiji gdje su Ahmići nikad nije bilo takvog i toliko zločina, gdje je smišljeno pobijeno cijelo selo, uništena džamija, ubijana djeca. Zbog tog zločina, zbog načina na koji je planiran i izveden Sveti Dario Busovački je popušio toliko godina zatvora, a pored njega je još par ljudi dobilo velike kazne.
Razlika između Ahmića i svega drugog je suštinska razlika između svih zločina Armije i HVO: HVO, kad je činio zločine, pravio je akcije da počini zločine; Armija, kad je činila zločine, činila ih je tokom/neposredno nakon vojne akcije u naseljenoj zoni, kakva je bila dolina Lašve.
Pretpostavljam da neutralisanje usnulih pripadnika postrojbi za posebne namjene mnogi Hrvat smatra ratnim zločinom.
Razlika između Ahmića i svega drugog je suštinska razlika između svih zločina Armije i HVO: HVO, kad je činio zločine, pravio je akcije da počini zločine; Armija, kad je činila zločine, činila ih je tokom/neposredno nakon vojne akcije u naseljenoj zoni, kakva je bila dolina Lašve.
Pretpostavljam da neutralisanje usnulih pripadnika postrojbi za posebne namjene mnogi Hrvat smatra ratnim zločinom.
-
ZAGORS
#1282 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nisam baš najbolje informisan o hrvatsko-muslimanskom ratu. Zna li se broj strdalih i progonjenih u tom ratu ?
-
Tutnjavac
#1283 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Haaške presude, dokumenti Istraživačko-dokumentacionog centra, izvještaji nevladinih organizacija... Red je da se informišeš tamo a na forumu o informacijama diskutuješ. 
-
ZAGORS
#1284 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Već mnogo vremena pokušavam naći podatak o broju strdalih, ali ga nigdje nema. Ima samo broj prognanih. Na stranim stranicama nisam ni tražio jer imaju dosta laži.
-
Tutnjavac
#1285 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Čak i na ovom forumu negdje imaš grafikone o broju stradalih po regijama, po statusu (civil, vojnik), po nacionalnosti i pripadnosti vojnoj formaciji.
-
muflon1977
#1286 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ti izgleda spavas...koju osvetu i prije i poslije Ahmica nije to bila osveta nego obicni ritualZAGORS wrote:Na nekom hrvatskom forumu vidjeh da je Armija BIH sa odredom El Mudzahid napravila osvetu za Ahmiće. Zna li neko nešto o tome ?
valjda vjerski...koji im pripada pa da odrubljuju glave.Kako Hrvatima tako i Srbima
i jos nesto.Jedan hotel na Hrvatskoj obali je bio prepun izbjeglica sto Muslimana a i Hrvata
palo Bugojno logori ovo ono mrtvi...nestali
vec navece je bila pjesma ali tisa i sota se plesala a pogodi na kojoj strani....
Jos jednom kazem svi su aduti ispucani vise ih nema kako dalje do hljeba....aj ga znaj valjda na ulicu
no Hrvati nedaju proci pomoci humanitarcima..da nije jeste boze koga okriviti sada.
-
Tutnjavac
#1287 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Muflon zvani Smiljko. 
A evo još jedan prilog časnoj historiji žepačkog vojnog i civilnog vodstva iz 1993:
http://www.garevac.net/tekst/265/
A evo još jedan prilog časnoj historiji žepačkog vojnog i civilnog vodstva iz 1993:
http://www.garevac.net/tekst/265/
Sada sa prilično velike vremenske distance mogu reći da je jedan od najzaslužnijih da Usora i Tešanj nikada nisu pokoreni, premda je bilo strahovito žestokih napada, upravo pokojni velečasni Bajić.
Među mnoge činjenice koje bi trebalo reći o pokojnom Anti Bajiću, neke sam spomenuo, mislim da teba reći i sljedeće:
Negdje pred blagdan Svetog Ive 1993. godine bio je pozvan u Žepče vojni vrha HVO-a Usora (110 HVO brigada), Vodstvo Hrvatske Zajednice Usora, Zapovjedništo policije Usore i svećenici s područja Usore (pet svećenika). U Žepču smo se našli s istim sastavom s područja Žepča. Tom zgodom nam je pročitan fax (pročitao ga je gospodin Ivo Lozančić, zapovjednik 111XP brigade HVO-a iz Žepča) otprilike sljedećeg sadržaja: - Palite svoje kuće da ne ostanu Balijama i krenite prema Banja Luci gdje vas čeka biskup Komarica i banjolčki Caritas. Odatle ćete u organizaciji Caritasa poći prema Zagrebu gdje vas čeka svećenik Pero Pranjić. - Fax je došao iz zapovjedništva Hercegbosne.
Na te riječi prvi je ustao velečasni Bajić i rekao: «Mi ne idemo nikuda, makar svi izginuli!» Svi svećenici i usorskog i žepačkog kraja stali su na stranu velečasnog Ante. Vojno i civilno vodstvo Usore i Žepča nije nažalost tako reagiralo. Ostali su neopredijeljeni. Tada je gospodin Lozančić, da prekine diskusiju, rekao: «Prepustite to meni ja ću to riješiti.»
Nekoliko dana nakon toga 111XP HVO žepačka brigada je dopustila preko svog teritorija da se Srbi iz Teslića povežu sa Srbima na Ozernu i mi smo ostali u potpunom okruženju. Ovo totalno okruženje je trajalo skoro godinu dana.
Naime, Usora se nalazila na prometnom pravcu Teslić-Doboj i dalje preko Republike srpske prema Bijeljini, pa je prisustvom nepokorene Usore i Tešnja bila onemogućena komunikacija Teslića sa spomenutim područjem. Zbog toga su Srbi morali ići zaobilaznim putem preko Banja Luke pa u Doboj i Bijeljinu. Stoga im je bilo itekako stalo da pokore Usoru i Tešanj i tako oslobode prolaz prema Bijeljini i dalje prema Srbiji.
Kada smo pali u okruženje isključen nam je dovod struje, opskrba gorivom je onemogućena a malo pomalo nestajalo je svih zaliha hrane, lijekova i sanitetskog materijala. Kasnije je za ovo područje bila uvedena takozvana «akcija padobran» u kojoj su dopremane male, vrlo male količine pomoći. Zbog toga se u doslovnom smislu riječi u ovom području «umiralo se od gladi».
Sada sa prilično velike vremenske distance mogu reći da je jedan od najzaslužnijih da Usora i Tešanj nikada nisu pokoreni, premda je bilo strahovito žestokih napada, upravo pokojni velečasni Bajić. Kao najstariji među nama osjetio je da mora reagirati brzo i odlučno. I reagirao je, istina uz podršku svih svećenika – i Usore i Žepča.
Tako Usora u lijepoj, možemo reći najvećoj mjeri, svoj opstanak može zahvaliti velečasnom Anti. Da smo mi svećenici tada pristali i s oltara najavili odlazak, Usora bi danas sigurno bila u Republici srpskoj.
Anto Burić, svećenik
-
muflon1977
#1288 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Sta reci za Zepce ko je zahvalan sto je opstalao....ajde molim te cim ti ide voda na mlin
odmah je dobar ovo-ono tipicno a?Da ti ja kazem neznam sta je bilo u tom kraju samo iz prica
a jedino sto sam cuo da su ti Zepljaci bas neki tvrdoglavi kad su napravili nemoguce
odmah je dobar ovo-ono tipicno a?Da ti ja kazem neznam sta je bilo u tom kraju samo iz prica
a jedino sto sam cuo da su ti Zepljaci bas neki tvrdoglavi kad su napravili nemoguce
-
Tutnjavac
#1289 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
I ja iz priča znam da mi je jedan jaran karo Vesnu Zmijanac.muflon1977 wrote:Sta reci za Zepce ko je zahvalan sto je opstalao....ajde molim te cim ti ide voda na mlin
Drugo, Žepljaci su ljudi iz slavnog sela Žepa, a Žepčaci su ljudi iz Žepča.
Nisu Žepčaci napravili ništa nemoguće, osim ako ti pobratimstvo s četnicima smatraš mogućim.
Evo malo audio-vizuelnih materijala za naobrazbu: https://www.youtube.com/watch?v=_QiopYrMFqc
-
muflon1977
#1290 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Tutnjavac wrote:I ja iz priča znam da mi je jedan jaran karo Vesnu Zmijanac.muflon1977 wrote:Sta reci za Zepce ko je zahvalan sto je opstalao....ajde molim te cim ti ide voda na mlin
a jedino sto sam cuo da su ti Zepljaci bas neki tvrdoglavi kad su napravili nemoguceZnači, kani se priča. Ja imam milion priča o ratu na tom prostoru, ali nijednu nisam u ovoj temi ispričao jer nije relevatno ono što se priča, sve dok čovjek pod imenom i prezimenom ne da izjavu, intervju, napiše tekst. Mogu ti danima pričati šta moj otac ili rođak ili komšija misli o bilo kojoj akciji na Bukoviku, Suhom Križu, haosu u gradu tih dana... ali to nije relevatno.
Drugo, Žepljaci su ljudi iz slavnog sela Žepa, a Žepčaci su ljudi iz Žepča.
Nisu Žepčaci napravili ništa nemoguće, osim ako ti pobratimstvo s četnicima smatraš mogućim.
Evo malo audio-vizuelnih materijala za naobrazbu: https://www.youtube.com/watch?v=_QiopYrMFqc
Ma netreba bolan...stvarno su Srbi bili dobri isto oni malo i na Velezu pobratimstvo prosirili a sta velis
-
Tutnjavac
#1291 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Vječni kurton-argument forumaša napravljenih u tvornici HB foruma: Safa kupovao artiljeriju od četnika.
Sine dragi, dovoljno je samo dokumente HVO-a pogledati, eto makar u Žepču, a možeš i one iz centrale u Vitezu, pa da vidiš šta znači kad dvije vojske zajedno rade akcije! Ne znači "tucite ih malo da mi probijemo", nego "vi prvi ešalon, a mi drugi", "vama padne linija, mi je vraćamo".
Al opet ti kažem, nije tolika sramota priznati lopovluk, izdajstvo i prevarantsko lukavstvo u ratu. Sramota je lagat i godinama srat!
BONUS, samo za Muflona
Još malo audio-vizualnih materijala za naobrazbu. I to od duhovnog vođe HB foruma.
https://www.youtube.com/watch?v=2GqE-HE9YxU
BONUS PLUS, za Muflona i Ttn :*

Pretpostavljam da znaš da je "Bojna" ustvari bojna "Andrija Tadić" iz pukovnije "Burno Bušić". Rame uz rame s četnicima.

Prva dva izvoda su iz dokumenata iz jula 1993, a ovaj treci dokument je od 2. 9. 1993. Jedna, znači, kontinuirana zajednička borba:

A evo i ovaj od 14. 9. 1993.

Sine dragi, dovoljno je samo dokumente HVO-a pogledati, eto makar u Žepču, a možeš i one iz centrale u Vitezu, pa da vidiš šta znači kad dvije vojske zajedno rade akcije! Ne znači "tucite ih malo da mi probijemo", nego "vi prvi ešalon, a mi drugi", "vama padne linija, mi je vraćamo".
Al opet ti kažem, nije tolika sramota priznati lopovluk, izdajstvo i prevarantsko lukavstvo u ratu. Sramota je lagat i godinama srat!
BONUS, samo za Muflona
Još malo audio-vizualnih materijala za naobrazbu. I to od duhovnog vođe HB foruma.
https://www.youtube.com/watch?v=2GqE-HE9YxU
BONUS PLUS, za Muflona i Ttn :*

Pretpostavljam da znaš da je "Bojna" ustvari bojna "Andrija Tadić" iz pukovnije "Burno Bušić". Rame uz rame s četnicima.

Prva dva izvoda su iz dokumenata iz jula 1993, a ovaj treci dokument je od 2. 9. 1993. Jedna, znači, kontinuirana zajednička borba:

A evo i ovaj od 14. 9. 1993.

-
Tutnjavac
#1292 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Sad si skroz otkrio da pojma nemaš o čemu pričaš. Pisanje SS, ZZ, CC, u to vrijeme je bilo normalno jer mašine/kompjuteri nisu imali Š, Ž, Č... znači - nisi ni dokumente HVO apsolvirao kako treba a tu se podmećeš ko zadnja budala. Vidiš da su ti pametnija braća odustala od diskusije, a ti i dalje pričaš bajke. 
Sandžk, Podrinje, Bihać, pare... sve su to vječne drkadžijske teme HB-a, i to me trenutno ne zanima.
Pošto je očito da si HB forumski bot, koji samo kombinira sintagme i rečenice sa HB foruma, ja se više ne osvrćem na tvoje postove.
Sandžk, Podrinje, Bihać, pare... sve su to vječne drkadžijske teme HB-a, i to me trenutno ne zanima.
Pošto je očito da si HB forumski bot, koji samo kombinira sintagme i rečenice sa HB foruma, ja se više ne osvrćem na tvoje postove.
-
muflon1977
#1293 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ja eto glupan a ti nafilovani kurac koji sve zna...sta da podmecem komu da se ja to opravdavam
naravno da sam Hrvat ali zna se pod kojim podnebljem sam rodjen.Takvi kao ti upropastise i ovo malo
normalnh ljudi...Vjeruj daleko sam ja sad od svega onoga,ti si blize doli eto bolje znas a za HB forum
naravno necu ici tamo gdje se velicaju oni sto glave odrubljivaju.Ovde ima jos normalnih ljudi koji znaju pricati i raspravljati no cini mi se da tebe nesto pogadja na samu spomen svega sto je Hrvatsko.Nazalost onda si slucaj za psihologa ako ga ima u tvojoj kasabi.I jos nesto neidem sa teme i nekitim se citabama kojekakvim,pricam sto sam vidio i sto znam.
naravno da sam Hrvat ali zna se pod kojim podnebljem sam rodjen.Takvi kao ti upropastise i ovo malo
normalnh ljudi...Vjeruj daleko sam ja sad od svega onoga,ti si blize doli eto bolje znas a za HB forum
naravno necu ici tamo gdje se velicaju oni sto glave odrubljivaju.Ovde ima jos normalnih ljudi koji znaju pricati i raspravljati no cini mi se da tebe nesto pogadja na samu spomen svega sto je Hrvatsko.Nazalost onda si slucaj za psihologa ako ga ima u tvojoj kasabi.I jos nesto neidem sa teme i nekitim se citabama kojekakvim,pricam sto sam vidio i sto znam.
-
Tutnjavac
#1294 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Momak, radi se samo o tome da nemaš pojma o čemu pričaš, da ne poznaješ ni geografiju, ni povijest, ni sadašnjost podneblja o kojem pričaš; ne poznaješ osnovne podatke, nisi uradio domaću zadaću, ali si spreman vrijeđati pričom o Palestini i irgetovanju...
Meni ništa hrvatsko ne smeta, imam gomilu prijatelja Hrvata, imam poznanika Hrvata u Žepču s kojima se redovno čujem i s kojima na isti način pričam o ovome, nemam problem dakle s Hrvatima - ali imam problem s lažima!
Dobro, ako nećeš da ideš s teme, a tvrdiš da si nešto vidio:
1. šta si, kad i gdje vidio?
2. šta i otkud znaš?
Eto, hajde da budemo na temi...
Meni ništa hrvatsko ne smeta, imam gomilu prijatelja Hrvata, imam poznanika Hrvata u Žepču s kojima se redovno čujem i s kojima na isti način pričam o ovome, nemam problem dakle s Hrvatima - ali imam problem s lažima!
2. šta i otkud znaš?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1295 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ohladi malo, ok?muflon1977 wrote:Ja eto glupan a ti nafilovani kurac koji sve zna...sta da podmecem komu da se ja to opravdavam
-
melac
#1296 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
A zlocin u Trusini nije osveta?Tutnjavac wrote:Gdje je napravila osvetu, i kada? Ima dosta ratnih zločina, uglavnom puno manjih i obimom i nivoom (ne)planiranja koje je Armija, ili jedinice i pojedinci u ime Armije, u Srednjoj Bosni počinila nakon Ahmića.ZAGORS wrote:Na nekom hrvatskom forumu vidjeh da je Armija BIH sa odredom El Mudzahid napravila osvetu za Ahmiće. Zna li neko nešto o tome ?
-
muflon1977
#1297 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Vidis odmah ono kadija te tuzi kadija ti sudi...jedan razlog zbog cega mnogi nezele ovo sto se sad imaTutnjavac wrote:Momak, radi se samo o tome da nemaš pojma o čemu pričaš, da ne poznaješ ni geografiju, ni povijest, ni sadašnjost podneblja o kojem pričaš; ne poznaješ osnovne podatke, nisi uradio domaću zadaću, ali si spreman vrijeđati pričom o Palestini i irgetovanju...
2. šta i otkud znaš?
Odmah admin...crvenim slovima da ohladim a tebe ni da opomene.Sto sam vidio nedo bog vise nikome,a da nisam vjerojatno danas bih bio zdraviji i veseliji.Toliko o slikama a i roditelji bi mi bili zivi da se nije sve desilo.Ugodan dan!!!
-
Tutnjavac
#1298 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Mozda te covjek opominje jer druge korisnike nazivaš sa "kurac".
Ja sam samo konstatovao tvoju neinformiranost i glupost, a svoj dječiji pristup diskusiji opet si potvrdio izjavama tipa "znam ja"...
Sad me definitivno ne zanimaš.
Ovaj što pita za Trusinu... Otkud ja znam je li Trusina osveta, neću da raspravljam o stvarima o kojima nemam nikakve informacije. Kad završi proces za Trusinu znat ćemo šta su bili motivi.
Sad me definitivno ne zanimaš.
Ovaj što pita za Trusinu... Otkud ja znam je li Trusina osveta, neću da raspravljam o stvarima o kojima nemam nikakve informacije. Kad završi proces za Trusinu znat ćemo šta su bili motivi.
- Gojeni H
#1299 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ti haman ne citas sta pise. Ne znam za Borovicu, ne znam za Kopijare! Da li bi cijeli svijet znao da je u pitanju bosnjacko selo ne znam. Cisto sumnjam. Previse je spaljenih bezimenih bosnjackih sela kako u Podrinju tako i u Srednjoj Bosni.Hvo_Bobovac wrote:Borovica je gorila 2 dana i 2 noći. To je bilo planirano jer nije mogao pojedinac palit selo dva dana i dvije noći. Eto vidis za Borovicu ne znas, a da je neko muslimansko selo cijeli bi svijet znao i svako malo bi se vrtila na FTV, BH1 i ostalim medijima. Kopijari su spaljeni kao i Borovica, ima po općini Kakanj još sela koja su drastično uništena kao Borovica i Kopijari (više manje).Inače u Općini Kakanj je spaljeno oko 80% hrvatskih objekata. Najgore je sto su poslije Daytona Vareške vlasti radile sve protiv toga da se Hrvati vrate. Da toga nije bilo danas bi sigurno bilo kolko- tolko više Hrvata u općini Vareš. Kažeš da si bio u Vijaci ili Pogari sve si vidio kako se pljačkalo i traktorima odvalačilo( ako ovu činjenicu ne negiraš u sljedećem postu znači da je potvrđuješ ) . 2 Korpus je bio u Vijaci. A za Vijaku znam nekoliko Vijačana koji su se prije rata posvađali s jednim čovjekom koji je iz Careve Ćuprije ( ili iz okolice).Dvojicu od tih su zarobili. Znam da su ih tukli po Vijaci svaki dan on i njegovi .Pojedinac i njegovi ne mogu svkai dan tuci dvojicu ljudi, a da njegovi ne znajui svaki dan mu se dopuštalo da ih posjecuje i tuče u školi koja je u Donjoj Vijaci. Taj čovjek koji je radio te zločine je osuđen. Civile u Vijaci su smjestili u jednu kuću koju si prije toga uništili, a smjestili su ih da bi ih lakše čuvali. A kako su se oni prehranili to samo oni znaju. U Vijaci je spaljena 1 ili 2 kuće. U 2 korpus je bio u Vijaci. A u Pogari je spaljeno 50% kuća, 100% opljačkana. Sad ti prosudi po ovome jesu li Vijaka i Pogar zločin. A čisti kao suza, e to sigurno nisu. Ako je po bosanskim(muslimanskim) medijima tako super velikiii zločin srušit most u Mostaru, kojim onda superlativima opisat patnju sto su dozivjeli Hrvati Vareša?Gojeni H wrote:Za tu Borovicu ne znam, ali Pogar i Vijaka (ne znam koja) su ciste k'o suza vojnicke akcije.
Za svu vojsku na strani 2 korpusa je bila naredba da se civili i zarobljenici ne smiju dirati.
Uvijek postoji mogucnost da se neka budala nadje nasamo s nekim civilom, ali je to bilo malo moguce.
U opCini Kakanj nisam bio za vrijeme rata.. Ne znam da li je spaljeno 10 ili 80% hrvatskih objekata.
Da je bilo haraca po selima oko Varesa - bilo je. Svaka vojska uzima, a borci Armije BiH u tom trenutku nisu znali sta je bijeli hljeb. Naravno da su ljudi uzimali hranu. Pasa, u Tuzli je u ovo vrijeme kila brasna bila 17-20 DM.
Za tu dvojicu sto su navodno pretuceni u nekakvoj skoli ... Kad si u izvidjacko-diverzantskoj jedinici Armije BiH onda te nema po skolama, zatvorima .... Radis u sumi, na livadi, brdu ...ides prema neprijatelju i izvodis borbena dejstva. Predas zarobljenika VP i to je to.
Sve cisto kao suza. To sto se neka kuca potpali nije cudo. Ugrijes ringlu, bacis zavjesu preko nje i ode kuca. U borbi to ima psiholoski efekat. Ne podrzavam, ne volim paljevinu ali da ima efekta na neprijatelja - ima. Ali to se sve nadoknadi. Ljudski zivot se ne moze nadoknaditi.
-
kosava
#1300 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Cuj nemoguce , pa cetnike su pustil u Shere a da ti nepricam kako su srbi oblacili HVO uniforme i pruzali im podrsku a mi dobijali po 2 metka tih dana , 20 za PASP i 50 za garonju i jos ti kazu nemoj sve da ispucasmuflon1977 wrote:Sta reci za Zepce ko je zahvalan sto je opstalao....ajde molim te cim ti ide voda na mlin
Nego jesi li pito Kuzmana ko je prvi poceo , ko je prvo pobio Brnjicane u Borovici?