Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GRASovci se nisu odazvali na poziv da dodju na posao i ciste snijeg sa tramvajske trase, a ovi koji su dosli, gledali sa strane turke i studente kako ciste...
Direktor im telefon prijetio....
ja firme i kurca
ne do bog da se zarati, oni bi nas prvi pokopali, kakva je to marva od ljudi i firme
leo karan wrote:GRASovci se nisu odazvali na poziv da dodju na posao i ciste snijeg sa tramvajske trase, a ovi koji su dosli, gledali sa strane turke i studente kako ciste...
Direktor im telefon prijetio....
ja firme i kurca
ne do bog da se zarati, oni bi nas prvi pokopali, kakva je to marva od ljudi i firme
nemoj tako, mozda nemaju bas svi Grasovic radne vize
VjecitiStudent wrote:Veoma, veoma zanimljiv detalj:
Član 28. (Posebna naknada za zaštitu i spašavanje)
(1) Sva pravna lica i grañani, koji obavljaju samostalnu djelatnost i državni organi svih
nivoa vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, dužni su u skladu sa članom 180. Zakona o zaštiti i
spašavanju plaćati posebnu naknadu za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u visini od 0,5 % od
osnovice koju čine isplaćene neto plate zaposlenika u radnom odnosu i svih lica angažovanih po
ugovoru o vršenju privremenih i povremenih poslova i po ugovoru o djelu
Da odvajamo i za vodozastitu, isti iznos. Samo je pitanja da li se te pare cuvaju sto cisto sumanjam ili se preliju u neku drugu rupu da zakrpe budzet.
VjecitiStudent wrote:Veoma, veoma zanimljiv detalj:
Član 28. (Posebna naknada za zaštitu i spašavanje)
(1) Sva pravna lica i grañani, koji obavljaju samostalnu djelatnost i državni organi svih nivoa vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, dužni su u skladu sa članom 180. Zakona o zaštiti i spašavanju plaćati posebnu naknadu za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u visini od 0,5 % od osnovice koju čine isplaćene neto plate zaposlenika u radnom odnosu i svih lica angažovanih po ugovoru o vršenju privremenih i povremenih poslova i po ugovoru o djelu
Da odvajamo i za vodozastitu, isti iznos. Samo je pitanja da li se te pare cuvaju sto cisto sumanjam ili se preliju u neku drugu rupu da zakrpe budzet.
Budžetski novac namijenjen za CZ se čuva, svake godine se prenosi u narednu.
Mislim da je situacija daleko od mirne. Pogotovo u Sarajevu gdje je saobraćaj na koljenima. Dezinformacije spinuju oko linija, udesa, pokretanja tramvaja. Onda ovo sa GRAS-ovcima i ljudima koji hoće ili neće da to čiste. I naročito u Mostaru. Uveli ljudima radnu obavezu. Istočna Bosna je i dalje odsječena. Ja ne znam šta je to "normalno" u ovoj situaciji za preCednika ?! Ostali dijelovi su u relativno teškoj situaciji. Valjda se onaj dio Hercegovine oko Neuma i Čapljine polako stabilizira, ali je zauzvrat pala elektrifikacija u Banovićima.
Ostatak BiH je podnošljiv, koliko-toliko. Treba uzeti u obzir da će i sutra cijeli dan biti padavina, pa bi se situacija mogla još mijenjati.
Pa danas su se mogli prijaviti samo oni koji su bili na birou...a tamo u pozivu nigdje nisu naglasili da samo oni dolaze u obzir, jer biro plaća nezaposlenim čišćenje snijega. Oni njihovi uposlenici (mislim na GRAS) zezaju se u onom njihovom krugu, šetkaju se, a nema ko da im čisti.
Sasvim_Obican wrote:...Ostali dijelovi su u relativno teškoj situaciji. Valjda se onaj dio Hercegovine oko Neuma i Čapljine polako stabilizira, ali je zauzvrat pala elektrifikacija u Banovićima...
Neum još uvijek nema struje, a Neumljani se, mahom, griju na struju, ali u informaciji o ovakvom stanju u Neumu naši mediji daju po jednu usputnu rečenicu Kompletno stanovništvo sela u zaleđu Neuma je danima odsječeno od svijeta, a ni struje namaju, ali, koga briga...
azurna_obala wrote:Pa danas su se mogli prijaviti samo oni koji su bili na birou...a tamo u pozivu nigdje nisu naglasili da samo oni dolaze u obzir, jer biro plaća nezaposlenim čišćenje snijega. Oni njihovi uposlenici (mislim na GRAS) zezaju se u onom njihovom krugu, šetkaju se, a nema ko da im čisti.
e ja nisam cula sad da su spominjali nezaposlene, ali sam cula da treba ponijeti lopatu i da je ispred BBI okupljanje
azurna_obala wrote:Pa danas su se mogli prijaviti samo oni koji su bili na birou...a tamo u pozivu nigdje nisu naglasili da samo oni dolaze u obzir, jer biro plaća nezaposlenim čišćenje snijega. Oni njihovi uposlenici (mislim na GRAS) zezaju se u onom njihovom krugu, šetkaju se, a nema ko da im čisti.
e ja nisam cula sad da su spominjali nezaposlene, ali sam cula da treba ponijeti lopatu i da je ispred BBI okupljanje
i da ce biti placeno
Možda sada mogu svi, ali danas znam da nije moglo...(bila ja na licu mjesta ), a rekoše da će i sutra biti ta akcija.