Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

miop

#1276 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by miop »

andr0id wrote:Edo kao sto i vidis na raznim forumima i facebooku se svasta pise.. Ja ne stojim iza ovih rijeci koje sam napisao o stadionu (o radovima). Nego sam samo napisao ono sto sam cuo od poslovodje albe koji je sa svojim ljudima zajedno radio na zavrsnom dijelu terena, to jest postavljanju travnjaka.

On je to rekao pre par dana, kada se uradilo 70% travnjaka.. tacnije 2 dana prije kraja postavljanja trave. Govorio je o tim prskalicama kako nesto nije uredu sa "pojedinim" do zapadne tribine i sjeverne.. Sad bi kaze to sve trebalo otkopati pa ponovo nesto napraviti bla bla.. kao sto vidimo, nije se nista kopalo niti diralo.. Ali vidjet cemo da li rade svakako..

ITC je zajebao stvar u tome.. i nije ok da se ulozi toliko novca, a ne uradi posao kako treba.. naravno to je jedna zamjerka za izvodjaca.. Austrijancima svaka cast na obavljenom poslu.. a takodjer i ITC-u koji je uradio podlogu po propisima.. zato je trava i ovako legla da kazem na podlogu.. da nema ni centimetra grbe nekakve.. koja bi zasmetala Ronaldu.. ili nekom drugom.. :)
Image
4xl

#1277 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 4xl »

Chuckie wrote:Jel ovo trava na bilinom?
Da...
Sezam

#1278 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Sezam »

brazzo20 wrote:
4xl wrote:Image
Prestani me zajebavati, a ako me ne zajebaješ, svaka čast Zenico :D :thumbup:
Doduse, malo je heravo, ali nije im zamjeriti, prvi put rade ovako nesto...
Eborg

#1279 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

I ja bih volio da malo ljepše ovo "izbriju". :mrgreen: Mislim, ako ćemo da karnemo razne protivnike neka makar ćiza bude kako treba. :mrgreen:
samo_ti

#1280 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Zavrsno sisanje trave ce biti pod konac, sa "spagom" odradjeno :) :D
hrastov žižak

#1281 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by hrastov žižak »

vembli alahami zelenog!
dinty2

#1282 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinty2 »

4xl wrote:Image
mislim da nije ---al eto
do 11. će trava na bilinom izgledati i bolje
samo_ti

#1283 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Danas :)

Image
ledeni_caj

#1284 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Sjo trave, zar je moguce da je ovo u Bosni. :D
Djubre_

#1285 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ko misli da je photoshop, neka se sad uvjeri :) Malo su linije krive, ali jos jedno kosenje ima sa spagom :) Nova kosilica je haos dobra :)
dinty2

#1286 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinty2 »

andr0id wrote:Ko misli da je photoshop, neka se sad uvjeri :) Malo su linije krive, ali jos jedno kosenje ima sa spagom :) Nova kosilica je haos dobra :)

da,,,trava će još podosta narasti i neće biti ni centimetra da nije zelen ko lubenica...zatim će uslijediti još jedno košenje--dakle..da se sve to poravna pod konac ..svaka travka...a tek onda završno valjanje-čime se i dobijaju ove kocke zapravo
sve u svemu do 11.- septembra će travnjak izgledati kao onaj na wamblyju
dinty2

#1287 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinty2 »

majke mi...podići još sjever i jug na nivo zapada i ništa vbiše ne treba ,, imali bi prelijep i odličan stadion
ultima_palabra

#1288 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Svaka čast Zenici... ipak se može kad se hoće.
4xl

#1289 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 4xl »

dinty2 wrote:majke mi...podići još sjever i jug na nivo zapada i ništa vbiše ne treba ,, imali bi prelijep i odličan stadion
Upravo tako , podici kapacitet na 20k i to je to ! Mozda jos malo srediti one poslovne prostore ispod zapada i istoka da to izgleda malo bolje , ovako je bas ko na buvljaku , ali polako , vjerujem da ce i to doci na red :bih:
simonese

#1290 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

4xl wrote:
dinty2 wrote:majke mi...podići još sjever i jug na nivo zapada i ništa vbiše ne treba ,, imali bi prelijep i odličan stadion
Upravo tako , podici kapacitet na 20k i to je to ! Mozda jos malo srediti one poslovne prostore ispod zapada i istoka da to izgleda malo bolje , ovako je bas ko na buvljaku , ali polako , vjerujem da ce i to doci na red :bih:
mozda sam dosadan ali i dalje mislim da ja 20k malo
Ingot

#1291 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ingot »

20 hiljada dido rucho. Nikad necu zaboravit tekmu BiH-SCG na Kosevu, stadion nije bio ispunjen, moglo je stat jos milja-dvije. Kad se tad nije napunilo Kosevo, glupo je pricat da reprezentaciji treba veci stadion
simonese

#1292 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

Ingot wrote:20 hiljada dido rucho. Nikad necu zaboravit tekmu BiH-SCG na Kosevu, stadion nije bio ispunjen, moglo je stat jos milja-dvije. Kad se tad nije napunilo Kosevo, glupo je pricat da reprezentaciji treba veci stadion

na Kosevo stane 35 milja minus tvoje milje-dvije ispadne 33 hiljade
p206

#1293 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by p206 »

simonese wrote:
Ingot wrote:20 hiljada dido rucho. Nikad necu zaboravit tekmu BiH-SCG na Kosevu, stadion nije bio ispunjen, moglo je stat jos milja-dvije. Kad se tad nije napunilo Kosevo, glupo je pricat da reprezentaciji treba veci stadion

na Kosevo stane 35 milja minus tvoje milje-dvije ispadne 33 hiljade
i minus prazan jug za gostujuće navijače...
burek_in_space

#1294 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by burek_in_space »

:thumbup: Svaka chast, ovo izgleda fenomenalno.
mistek

#1295 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mistek »

Da je sreće, bar upola ovako bi nam izgledao još koji stadion u državi. Svaka čast. I ograda mi izgleda bolje od one koja je bila ranije, bar nije "labava", puplja, pa ko najveće ruglo (jednako ko ona na Koševu na istoku, ili Grbavici na sjeveru).

Idealno bi bilo dograditi sjever i jug :) Ništa posebno, samo pomalo. Mislim da ima prostora, jer nije to neka ogromna tribina. Može i na fazon dva sprata, poput stadiona u Podgorici, samo ne znam koliko bi to onda estetski bilo lijepo s obzirom na preostale tribine :) To bi bilo oko 20.000, do 24.000 najviše i taman je. Dođe i Njemačkoj neka utakmica, i da imaju stadion od 200.000, napunili bi ga, ali šta se može. Sigurno da bi protiv Španije, Njemačke, u baražu, Francuske bilo i po 50.000 u 90% slučajeva, ali šta se može. Dok se Koševo ne osposobi poput Bilinog, ovako je kako je.

Ovo će čeliku biti najgore, svi će jedva dočekati da se nadigravaju i nose bodove s ovakvog stadiona :D
Gandalf

#1296 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Gandalf »

ko zna, možda ovaj teren učini i utakmice naše lige kvalitetnijima, ako ima makar par jakih tehničara u ligi, na ovom stadionu će moći pokazati svo svoje znanje, možda poneko i zaradi poziv u A selekciju, makar na prijateljsku utakmicu
zecko_kupuz

#1297 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Svaka čast i palac gore za Bilino, ali meni je jedan drugi detalj zapao za oko - Koševo je prije desetak godina imalo fino "šrafiran" travnjak, ali posljednjih godina su te linije nestale. :-)
Co0l

#1298 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

zecko_kupuz wrote:Svaka čast i palac gore za Bilino, ali meni je jedan drugi detalj zapao za oko - Koševo je prije desetak godina imalo fino "šrafiran" travnjak, ali posljednjih godina su te linije nestale. :-)
Pošmrkali ih :D
Djubre_

#1299 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Trava ko trava.. skoro svaka pa ista.. samo sto sad proizvode tu travu kao tjesteninu.. nije neka bit u travi.. ako se redovno zaljeva i kosi.. bit je u podlozi koja se nalazi ispod trave..

Kada sam kupovao travu u kutijama da posijem kod sebe nekih 50 m2 ispred kuce.. nailazio sam na razne proizvodjace itd.. Namjenjene ako hoces gdje je suncana strana.. gdje je hlad.. itd.. Znaci ima je danas svakakve..

Kod nas imas firmi uzgajaju pilice .. tako isto moze se i trava uzgajati tj saditi ovako i motati u busjen.,. ali kome je prodati? Jbg austrijanci su biznis napravili, pa su sa ovom travom prekrili pola evropskih stadiona.. od nizi liga do prvi.. Dovoljno je reci da su u Poljskoj i Ukrajini pred evropsko prvenstvo radili oni i jos par firmi.. pare su tu..

No, ovdje je bitna podloga.. kad sam kupovao travu, na kutijama pise kako se posije.. prije toga kakva je podloga najbolja za nju.. Podloga ide zemlja naravno.. ali pise da ide i pjesak.. da se mora zemlja mjesati sa pjeskom.. mislim ovim sitnim pijeskom savskim.. Logicno.. daje joj vlaznost korijenju.. neku dovoljnu.. gdje nece sjeme struhnuti..

Pa eto prednost ovog travnjaka u Zenici je sto ima jako dobru podlogu od tog pijeska... i dobre drenaze.. gdje voda odmah prodire dole, i ne ostaje gore.. pa tako ne stvara blato je li.. Dakle to je neki kljuc ovog napretka..

Vidite kolike su suše zavladale.. ja sam mislio da ce ovo sve da izgori.. oni zaljevaju u pola bijela dana.. kada najvise przi.. a to nije preporucljivo.. Srecom, to se ispostavilo sasvim ok.. i brzo je se prilagodila podlozi.. I vjerujem da ce ostati uvijek ovako kvalitetna.. samo ako je budu redovno odzavali, zaljevali kosili valjali... Jer ona to trazi.. ;)

Evo jedna slika sa snimanja dokumentarca o Zenici i Bilinom..

Image

Image

Image
Djubre_

#1300 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

ultima_palabra wrote:Hvala Bilinom i Zeničanima, ali nadam se da se tamo više neće igrati, bar ne sljedeći ciklus. Ovaj put nam je dobro došao skučen i loš teren protiv tehnički jakih Portugalaca, ali ako uzmemo u obzir protivnike u sljedećim kvalifikacijama BP nam nikako ne odgovara. Jednostavno, reprezentacija je prerasla onaj stadion... dosad smo bili autsajderi i BP je odgovaralo toj priči, sada se ta situacija mijenja.

Ako već ne možemo srediti Grbavicu ili napraviti novi stadion, onda treba ići sa Koševom.
Imas mahanje barem jos ove kvalifikacije :)
Locked