Federalna televizija
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#1276 Re: Federalna televizija
I kako neko uopste to moze gledati
100 kanala na kablovskoj, filmovi, serije, Tesna koza na pinku
taman posla da gledam 60 minuta.
- ultima_palabra
#1277 Re: Federalna televizija
To.dječak sa šibicama wrote:Nije cetnik, on je puno gore od toga, licemjer. Po meni ista fela kao i Dino Merlin ili bivsi ministar kulture kantona Sarajevo. Karakter nula. Mijenjaju dresove svako jutro kad se probude.
- Banksy
#1278 Re: Federalna televizija
E, to je bilo najmučnije gledat' ...stochar wrote: ovdje se opet ne radi toliko o Bregi, koliko o cinjenici da je intervju u 60 minuta napravljen u stilu tinejdzerice koja intervjuise Justina Biebera i poskakuje od srece
...
Nego, Sabato napisao pismo hvale Bregoviću? Veliko, skidam kapu ...
- Banksy
#1279 Re: Federalna televizija
To i jeste bila poenta, da nesretnik priča o sebi ...KatarinaKosaca wrote:Na stranu Bregović, ko ga sluša, a ko ne, ko ga voli a ko ne. Intervju je novinarsko smeće, jer smo slušali uglavnom Bakirove seminare i više je govorio od onoga kojeg je intervjuisao..
- Banksy
#1280 Re: Federalna televizija
21. Februar 2012. u 07:24
Čije je pravo na istinu u BiH?
Medijska scena BiH je podijeljena po etničkoj, entitetskoj i političkoj osnovi. Da li se pred političkim i ekonomskim interesima gubi primarni interes za istinom?
Među mnogim dodirnim tačkama zemalja Zapadnog Balkana, se nažalost mogu naći i zajednički negativni principi. Između ostalog, u oblasti medija je u regionu prisutno netransparentno vlasništvo, kao i veliki ekonomski i politički uticaj na medije. I dok fizičke prijetnje novinarima polako nestaju sa ovih prostora, korupcija i nametanje političkih stavova i dalje su primjetni i zabrinjavajući.
"Neophodno je napraviti razliku između opće slobode medija i medijske politike, ali u atmosferi ekstremne polarizacije i staljinističke retorike 'ako nisi za mene onda si protiv mene', koja nije svojstvena samo za Balkan, za medije je važno da se uzdrže od 'zauzimanja strana'", kaže za DW, Marc Gruber, direktor za Evropu u Međunarodnoj federaciji novinara.
On dodaje: "Problem na Balkanu je u tome što u mnogim slučajevima ljudi koji posjeduju medije imaju i sopstvene i političke planove, tako da kroz svoje medije šalju svoju poruku, a ponekad i lažnu informaciju. To su veliki problemi u upravljanju medijima i nezavisni su od problema slobode medija. Dakle, imamo problem u etici i odgovornosti medijskog sistema na Balkanu".
Mediji kao ogledalo države
Nedavno je Evropska komisija izvještavanje Federalne televizije BiH nazvala "netačnim i neprofesionalnim". U pitanju je bio, prema riječima evropskog komesarijata za proširenje, redovan sastanak u okviru strukturalnog dijaloga, ovoga puta sa predstavnicima zakonodavstva Republike Srpske, dok se prema ocjeni Federalne TV samo nastavilo sa udarima RS-a na sve što je državno. Iz Brisela je tada poručeno da za takvu vrstu izvještavanja nema mjesta na javnoj televiziji zemlje koja pretenduje na članstvo u EU: "Mi smo zgranuti načinom na koji se FTV bavila ovim pitanjem. Ne samo što je netačno izvještavala, već je i širila lažne informacije i neosnovane optužbe na račun evropskog zvaničnika u Sarajevu", izjavio je portparol komesara za proširenje, Peter Stano.
Federalna TV ovakve kritike ocjenjuje kao "neshvatljive i nervozne" i naglašava da je transparentnost ono na čemu insistira i sama Evropska komisija: "Bitne su nam državne institucije i bitna nam je BiH, tako da ćemo da nastavimo da pratimo situaciju vezanu i za strukturalni dijalog", poručio je urednik vijesti FTV, Željko Tica. U BiH se, prvi put nakon što je kleveta izbačena iz krivičnog zakona, otvaraju i krivični procesi protiv novinara. Zbog podsticanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti krivične prijave podnijete su i protiv urednika i novinara FTV : "Mislim da je medijska scena prilično usložnjena, radikalizovana i da ide nagore", objašnjava Tica za DW.
Interesi koji uništavaju društvo
I dok u samoj BiH kažu da su domaći mediji podjeljeni po etničkoj, entitetskoj i političkoj liniji, i iz EU stiže ocjena da medijska scena BiH reflektuje interese političkih stranaka. "Uvijek se gleda ko je na čijoj strani", kaže za DW, izvjestilac EP za BiH, Doris Pak, dodajući da je i sama suočena sa tim: "Ponašanje medija je bolno i suprotno onome što je potrebno regionu. Kada građani čitaju te 'lude priče' oni postaju zabrinuti i više ne znaju šta je istina. Tek poneki mediji iznose prave činjenice, dok drugi izmišljaju svoje priče na osnovu činjenica".
Na pitanje ko je kriv za ovakvo stanje, i pored postojanja generalno dobrih zakona u ovoj oblasti, dio krivice se prebacuje na slabo edukovane ad hoc i često nezainteresovane ili koristoljubive novinare. Doris Pak smatra da je problem u tome što su novinari koji žele i znaju da rade zaposleni od strane onih koji uglavnom imaju svoj partijsko-politički interes i koji "žele nešto da vide, a nešto ne": "Mogu samo da apelujem na one koji vode ovaj biznis, a nažalost to jeste više biznis nego govor istine, da imaju na umu činjenicu da uništavaju cijelo društvo svojim 'tumačenjem priče'. Žao mi je mladih koji ne znaju gdje mogu da dobiju prave informacije i gdje mogu da nauče kako bi zemlja trebalo da se vodi i kako se rješavaju problemi", poručuje Doris Pak. A o tome da ovakvo stanje u medijima ne predstavlja problem samo unutar granica države, govore i sve strožiji kriterijumi u oblasti medija koji se postavljaju pred zemlje koje su na putu ka članstvu u EU.
DW-World.de/Radiosarajevo.ba
- saibaba
#1281 Re: Federalna televizija
Ovo sa bregom bi bio jedan lagani intervju za termin 17 30 ili 22 30 za emisiju iz kulture na drugom programu u kojoj se lagano hoducka po gradu i "prepricavaju neke davne prepricane price" u uspjesima kompozitora njegovom zivotnom putu nostalgijom za rodnim gradom .... itd....na kojem se kraju kaze dodjite na koncert tad i tad ulaznice toliko i toliko i sl..... Trebali su ga stavit umjesto dnevnika najbolje ...
- karanana
#1282 Re: Federalna televizija
mene srklet uhvatio gledajuci ono. oni kamermani se klizu, gazaju jedan drugog, onaj jedan im diriguje gdje ce stati i iz koje poze ih snimati.
a najveci srklet me je uhvatio zbog onog kisobrana kojeg je bakir drzao u desnoj ruci i pokrio svoju svoju glovu, a brega s bakirove lijeve strane i njegova kosica pobijelili jer ga kisobran nista nije pokrio. pa nosi kisober lijevom rukom i pokrij obje glave, jebem te smotana.
a najveci srklet me je uhvatio zbog onog kisobrana kojeg je bakir drzao u desnoj ruci i pokrio svoju svoju glovu, a brega s bakirove lijeve strane i njegova kosica pobijelili jer ga kisobran nista nije pokrio. pa nosi kisober lijevom rukom i pokrij obje glave, jebem te smotana.
-
žuta
#1283 Re: Federalna televizija
disney wrote:Trebalo bi izmisliti novu rijec za ovu prostituciju![]()
Ili se moze opravdati lovom koju je urednik dobio za ovaj sat sramote
MISLIM DA NIJE DOBIO NI FENIG RADI OVO IZ LJUBAVI
FUJ OCAM
- iPod
#1284 Re: Federalna televizija
Hehehe, joj sta mi naumpade, Sidran i ona: koja ti je desna koja ti je lijeva ?karanana wrote:mene srklet uhvatio gledajuci ono. oni kamermani se klizu, gazaju jedan drugog, onaj jedan im diriguje gdje ce stati i iz koje poze ih snimati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1285 Re: Federalna televizija
slažem se.dječak sa šibicama wrote:
Kao pa sta hocete sta sam ja mogao uciniti dok je bio rat, ja sam samo gledao da spasim glavu, ja nisam politicar niti vojnik bla bla, ali medjutim prvi NATO avioni tek sto su upalili motore u Avianu, Bregovic je odrzao koncert podrske napacenom srbijanskom narodu u Solunu.
Mislim, smijesno. Nije cetnik, on je puno gore od toga, licemjer. Po meni ista fela kao i Dino Merlin ili bivsi ministar kulture kantona Sarajevo. Karakter nula. Mijenjaju dresove svako jutro kad se probude.
a pogotovo za paralelu da Merlinom i Emirom...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1286 Re: Federalna televizija
znaci, da ocekujemo intervju s Merlinom
zbog ravnoteze medju zvijezdama...
zbog ravnoteze medju zvijezdama...
- Chmoljo
#1287 Re: Federalna televizija
a onda Emira... ionako je aktuelniji u Hrvatskoj 
- plain vanilla
#1288 Re: Federalna televizija
emira ne mogu ni na slici vidjeti, a kamoli da gledam intervju s njim
steta talenta njegovog, stvarno je dobar glumac
ali...
steta talenta njegovog, stvarno je dobar glumac
ali...
- nellington
#1289 Re: Federalna televizija
I Muharem Serbezovski zbog Sejdića, a Lenny Krawitz zbog FincijaChmoljo wrote:a onda Emira... ionako je aktuelniji u Hrvatskoj
- Chmoljo
- dječak sa šibicama
#1291 Re: Federalna televizija
Emir ce kod Stankovica
Ali ja bi bas volio cuti od Merlina odgovor na pitanje zasto Beograd, odnosno da objasni koliko je bio dobar na prici "nikad u Beograd, braco ne zaboravimo, oprostimo ali ne zaboravimo!" a koliko od koncer(a)ta u Beogradu
Samo im Ciro fali
Ali ja bi bas volio cuti od Merlina odgovor na pitanje zasto Beograd, odnosno da objasni koliko je bio dobar na prici "nikad u Beograd, braco ne zaboravimo, oprostimo ali ne zaboravimo!" a koliko od koncer(a)ta u Beogradu
Samo im Ciro fali
- Chmoljo
#1292 Re: Federalna televizija
novinari su na Al Jazeeri... ovo ostalo... 
- dječak sa šibicama
#1293 Re: Federalna televizija
Ne dirajte Nikolinu

- Chmoljo
#1294 Re: Federalna televizija
da je ti možeš dirati, a?
eto ti je, meni je ova Lejla Lipa sa kantonalne ko med. mislim da sam se zaljubio
osjetim leptiriće u stomaku, mada je moguće da je to i od graha...
osjetim leptiriće u stomaku, mada je moguće da je to i od graha...
- nellington
#1295 Re: Federalna televizija
Chmoljo wrote:novinari su na Al Jazeeri... ovo ostalo...

- Chmoljo
- plain vanilla
#1297 Re: Federalna televizija
nelliii

- novi.dan.nova.nafaka
#1299 Re: Federalna televizija
Fkt, kad čoek pogleda one priloge na Đeziri i "ono" šta nam državna TV nudi, da ne povjeruješ koja razlika...Chmoljo wrote:novinari su na Al Jazeeri... ovo ostalo...
- bambina78
#1300 Re: Federalna televizija
Je li ovo sad na poluvremenu utakmice opet bila najava jucerasnjeg 60 minuta i bestidno rekose ponedjeljak poslije drugog dnevnika