Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
mirzet87sa
#1276 Re: Raiffeisen banka
Vodili smo prije nekoliko sedmica neku diskusiju u vezi zatvaranja racuna i kao da pojedini nece da zatvore, a ni da placaju odrzavanje racuna.. Prije mjesec dva sam otvorio kreditnu karticu, treba mi posla radi, medjutim prvom uplatom meni je skinuto 80km jer nisam placao odrzavanje kartice od 2004 do 2007-8.. Pa eto, da vas napomenem opet, zajebat banku necete.. 
-
Saka
#1277 Re: Raiffeisen banka
Jedno je održavanje kartice i tekućeg računa čije se održavanje plaća i za to si potpisao ugovor, a drugo je održavanje a-vista računa koji je dosad bio besplatan i čije plaćanje nikad nisam potpisao. Znači miješaš babe i žabe. Niko nije rekao da želimo zajebati banku, ali neće ni ona zajebavati nas.
- dzemaludin007
#1278 Re: Raiffeisen banka
Ja znam kako je kod mene u NLB Banci u vezi Transakcionog racuna. SKidaju 2KM (1.5KM racun i 0.5KM clanarina za Visa), samo kad je aktivan racun, tj. kad ima priliva u toku mjeseca. Ako nema nikom nista, nista se ne odbija naredni put. Gledao sam istoriju uplata/isplata i vidio sta se desava , a cini mi se da nesto slicno pise u dokumentu za naknade na sajtu.
Pretpostavljam da je slicno i za Visa Electron Debitne kartice za internet. Ako racun, miruje nece ni skidati mjesecno vodjenje racuna, jer nemaju sta ni voditi. Jesam li u pravu ili grijesim ?
I slazem se da ni jedna banka nece ici u korist korisnika naravno, ograde oni sebe u svakoj situaciji, i u svakoj situaciji nista ne ulazu a dobijaju. Da nije tako ne bi bankarski sluzbenici imali plate po par hiljada BAM.
Pretpostavljam da je slicno i za Visa Electron Debitne kartice za internet. Ako racun, miruje nece ni skidati mjesecno vodjenje racuna, jer nemaju sta ni voditi. Jesam li u pravu ili grijesim ?
I slazem se da ni jedna banka nece ici u korist korisnika naravno, ograde oni sebe u svakoj situaciji, i u svakoj situaciji nista ne ulazu a dobijaju. Da nije tako ne bi bankarski sluzbenici imali plate po par hiljada BAM.
-
raiffeisen-prevara
#1279 Re: Raiffeisen banka
Odlican tekst o prevari Raiffeisen banka BiH
modem33 wrote:Presude Sud u Sarajevu odlučio u korist Zorice Bambulović i Predraga Petrovića
Nakon osam godina dobili nestali novac uplaćen putem Western Uniona
Bambulović 3.000 EUR poslala na ime Petrovića, a u Italiji ga podigla nepoznata osoba – u „Novoj banci“ iz koje je novac poslan kazali da to nije njihov problem i da oni nisu odgovorni.
Zorica Bambulović i Predrag Petrović iz Brčkog nakon punih osam godina dobili su sudski proces protiv „Raiffeisen banke“ Sarajevo i „Nove banke“ AD. Bijeljina, banka odgovornih za nestanak njihovog novca uplaćenog putem Western Uniona.
Učinjeni propusti:
Bambulović je 2006 godine u poslovnici „Nove banke“ u Brčkom putem Western Uniona svom suprugu Predragu, koji se u to vrijeme nalazio u Italiji, poslala 3.000 EUR, a novac se, zbog propusta u transakciji dograbila druga, nepoznata osoba.
Kada sam u Italiji pokušao podići novac, saznao sam da je on već podignut. Kako je neko i sa kojim dokumentima mogao uzeti novac poslan na moje ime, nisam dobio odgovor. Supruga se obratila „Novoj banci“ u Brčkom, ali tamo su smatrali da je to naš problem i da nemaju ništa s tim, premda su, vidi se iz dokumentacije učinili niz propusta prilikom popunjavanja obrazaca putem kojih je poslan novac – navodi Petrović, koji je zahvaljujući odluci suda, ovih dana došao do svog novca.
Petrović i Bambulović obraćali su se i Agenciji za bankarstvo RS, koja je bez obzira na to što su ukazali na brojna kršenja osnovnih postulata bankarskog poslovanja u njihovom slučaju, odbacila svaku mogućnost odgovornosti banke.
Naknada troškova
Kako je za naš list izjavio Azur Prnjavorac, advokat koji je zastupao Bambulović i Petrović u ovom dugotrajnom procesu, konačnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, osim naknade nestalog novca njegovim klijnetima, „Raiffeisen banci“ kao zastupnik Western Uniona u BIH naređuje se i zakonske zatezne kamate i troškovi parničnog postupka u visini od 3.829 KM.
Upozorenje građanima
Ne znam je li ovo prvi slučaj nestanka novca poslanog putem Western Uniona u BiH, ali svakako je upozorenje mnogim građanima koji novac šalju na taj način. Čudo je da se Agencija za bankarstvo RS nije osvrnula na jasno kršenje Zakona o bankarstvu u poslovanju Western Uniona, na koje smo ih upozorili. Naime, na poleđini obrasca za uplatu, čija se slova teško mogu vidjeti, stoji da se Western Union odriče svih odgovornosti ako transakcija ne bude obavljena pravilno. To je i bio razlog što smo tužili njihovog zastupnika u BiH i banku u kojoj je novac uplaćen – kazao nam je Prnjavorac.
-
samki12
#1280 Re: Raiffeisen banka
primio sam uplatu danas negdje oko 14-15h i mene zanima koliko vremena treba da se uplata azurira da bih mogao vidjeti preko raifaisen internet bankarstva? stanje mi je preko neta nepromjenjeno. uplata je izvrsena takodjer u jednoj od raifaisen poslovnica.
- seoBIH
#1281 Re: Raiffeisen banka
Preko interneta uplatu neces vidjeti na prometu do ponedjeljka/utorka. Na pocetnoj stranici pod kartice, tj racuni, trebalo bi da je prikaze vec sada. IB im je uzas.
-
samki12
#1282 Re: Raiffeisen banka
evo sad mi javi momak da je uplatio preko druge banke, tacnije nova banka. sta mislis koliko vremenski treba da legne novac? hocel do sutra ili?seoBIH wrote:Preko interneta uplatu neces vidjeti na prometu do ponedjeljka/utorka. Na pocetnoj stranici pod kartice, tj racuni, trebalo bi da je prikaze vec sada. IB im je uzas.
- seoBIH
#1283 Re: Raiffeisen banka
Trebalo bi bude, ali nije ništa čudno ako bi bilo tek u ponedjeljak.
- 4m3l
#1284 Re: Raiffeisen banka
Imam orocen novac sa slobodnom stednjom vec nekoliko mjeseci, sad vidim da sam se zeznuo, ima banki koje nude duplo vecu kamatnu stopu pa planiram da predjem kod njih. Mogu li ja podici sav svoj novac bez naknade banci ? Na stranici im pise da je moguce 1 mjesecno, ukoliko je iznos manji od 20%. Ja ih zvao i oni mi rekli da je moguce, bez naknade, ali da ostane minimalno 50km na racunu do isteka orocenja.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1285 Re: Raiffeisen banka
Ja jučer oko 15-16 h povukao pare sa skrill-a, zafrkao se i nisam vidio da je oznaceno na bank transfer(nekada davno sam ja upisao IBAN i SWIFT,ne znam jel jos stra trebalo), odnosno da mi uplacuje pare na racun direkt, umjesto da ide na karticu. Bio sam skeptican, nisam mislio da će to ikako stići, ali danas u periodu od 11-11:40h legle pare, i odmah je prikazalo transakciju na promet listi na mobilnoj aplikaciji, u mene je bas suprotno, prije mi pokaze transakciju u aplikaciji nego na bankomatu.seoBIH wrote:Preko interneta uplatu neces vidjeti na prometu do ponedjeljka/utorka. Na pocetnoj stranici pod kartice, tj racuni, trebalo bi da je prikaze vec sada. IB im je uzas.
Kada je uplata u € prosla, to znaci da mi moze bilo ko uplatiti pare na račun u drugoj valuti, to bi se trebalo automatski prebaciti u BAM
- seoBIH
#1286 Re: Raiffeisen banka
To je durga stvar, te naravno da ti neko moze uplatiti preko neta u drugoj valuti pare, a one ce automatski biti u BAM. Nikakva novost, oduvijek je tako.
-
Mehemed
#1287 Re: Raiffeisen banka
Mislio sam da se mora imati devizni u toj valuti da bi ti neko uplatio pare u toj valuti.
IB dosta prije pokaže transakciju nego sto se ona pojavi na listingu sto se isprinta u banci.
IB dosta prije pokaže transakciju nego sto se ona pojavi na listingu sto se isprinta u banci.
- mirnisan
#1288 Re: Raiffeisen banka
da li ima njihova poslovnica na grbavici i gdje?
-
Mehemed
#1289 Re: Raiffeisen banka
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/5#1mirnisan wrote:da li ima njihova poslovnica na grbavici i gdje?
- mirnisan
#1290 Re: Raiffeisen banka
zagrebacka 30,dal je to gdje je mis bio? izvini,invalid sam da ne lutam.Mehemed wrote:https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/5#1mirnisan wrote:da li ima njihova poslovnica na grbavici i gdje?
-
nedzadrk
#1291 Re: Raiffeisen banka
Jeste tamo gdje je i sunrise rade do 16 hmirnisan wrote:zagrebacka 30,dal je to gdje je mis bio? izvini,invalid sam da ne lutam.Mehemed wrote:https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/5#1mirnisan wrote:da li ima njihova poslovnica na grbavici i gdje?
- perfect_guy
#1292 Re: Raiffeisen banka
to bi bilo uz semafor prema Vracama, objekat je smedja fasada + staklomirnisan wrote:zagrebacka 30,dal je to gdje je mis bio? izvini,invalid sam da ne lutam.Mehemed wrote:https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/5#1mirnisan wrote:da li ima njihova poslovnica na grbavici i gdje?
- mirnisan
#1293 Re: Raiffeisen banka
-
razonoda
#1294 Re: Raiffeisen banka
Sto dalje od ove banke-neznaju sta rade. Radije novac drzite kuci.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1295 Re: Raiffeisen banka
zasto?razonoda wrote:Sto dalje od ove banke-neznaju sta rade. Radije novac drzite kuci.
-
razonoda
#1296 Re: Raiffeisen banka
npr, imas 2 racuna , uplatis na 1 oni bez dozvole ga prebace na 2. Onda ti treba satiiiiiii da to ispravis itd.
-
channel10
#1297 Re: Raiffeisen banka
Meni su legle pare na zatvoren racunrazonoda wrote:npr, imas 2 racuna , uplatis na 1 oni bez dozvole ga prebace na 2. Onda ti treba satiiiiiii da to ispravis itd.
- iceman ze
#1298 Re: Raiffeisen banka
Danas zatvorio sve stedne racune, koji nisu bili aktivni vec neko vrijeme. Prema informaciji sa saltera, naplacivace troskove vodjenja.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1299 Re: Raiffeisen banka
Ja imam štedni devizni račun u Raiffeisenu koji je neaktivan... nisam ga koristio 5-6 godina. Kad sam nedavno htio da ga koristim, rekli su mi da moram predati zahtjev za reaktivaciju jer je neaktivan. Otkako su uveli ovo plaćanje vođenja štednih računa, da li je moguće da će oni meni i na tom računu skidati 2 marke mjesečno, iako je neaktivan?
- iceman ze
#1300 Re: Raiffeisen banka
Kada sam bio u banci, oni su mi spomenuli i jedan stari stedni racun iz 2003.godine. Nisam ga koristio vec dugo vremena. Tako da sam sutradan otisao u banku i zatvorio sve sto ne koristim.