Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#1276 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by burek_in_space »

Mislio sam da cesh biti odredjeniji, kao Bubalo neki dan, kad reche da cemo prvi iz Evrope obezbijediti plasman u Brazil. :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1277 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

burek_in_space wrote:Mislio sam da cesh biti odredjeniji, kao Bubalo neki dan, kad reche da cemo prvi iz Evrope obezbijediti plasman u Brazil. :D
ma jok, ja sam u prirodi umjereni pesimist kad je sport u pitanju. poštedim se razočaranja, a uspjeh bude ugodno iznenađenje.

nešto ko cyprus :D
BHF_Manijak

#1278 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Joj zamisli vas dvojicu na kafi sastavit, hebo me svak ako za sat vremena ne bi otisli po strik i trazili kakvu gredu! :lol: :mrgreen: :skoljka:
polovka

#1279 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

odesveuhonduras wrote:Paša moj, fino je to da si ti optimist ali činjenica je to da ste vi u rangu te riže i boranije.

Srbija nije satkana od zvijezda, niti ekipa mora biti satkana od zvijezda da bi bila dobra ali vi nemate ni zvijezde, ni igru, nit išta... katastrofalna ekipa, očajan trener, negledljiv fudbal.. 1 gol u 5 utakmica, hejj

belgija je 3 klase iznad vas, i iako se događalo i događa stalno da bolje ekipe ne pobjeđuju, sve osim belgije i hrvatske ispred srbije bi bilo iznenađenje.
Ekipa je sasvim solidna, povratkom par igrača u veznom redu će biti još bolja.Naravno da nije Brazil, ali nije to ni Slovenija pa je stalno velikim takmičenjima.
Belgija je prosjek ekipa i to će se vidjeti uskoro, možda već u utorak :) , ne znam na osnovu čega tvrdiš da su beton ekipa :-? Stvarno ne kontam zašto se neko treba plašiti ekipe u kojoj igraju Felaini i Vermalen :roll: :D
Oni će bitku voditi sa Makedoncima, prva dva mjesta idu na Balkan :-D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1280 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Stvarno ne kontam zašto se neko treba plašiti ekipe u kojoj igraju Felaini i Vermalen
no comment :D

ili ipak da - pitaj vidića nek ti on objasni jel se treba plašiti ekipe u kojoj igra fellaini ili ne ;-)
odesveuhonduras

#1281 Re: Kvalifikacije za SP 2014

BHF_Manijak wrote:Joj zamisli vas dvojicu na kafi sastavit, hebo me svak ako za sat vremena ne bi otisli po strik i trazili kakvu gredu! :lol: :mrgreen: :skoljka:
mi smo ba mudraci pravi, ko dedi neki, znaš ono kad ti nekad sine - dobro je babo moj meni rek'o, ne sam safete :D
polovka

#1282 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

odesveuhonduras wrote:
Stvarno ne kontam zašto se neko treba plašiti ekipe u kojoj igraju Felaini i Vermalen
no comment :D

ili ipak da - pitaj vidića nek ti on objasni jel se treba plašiti ekipe u kojoj igra fellaini ili ne ;-)
De mojne sad tih fazona "pitaj Vidića" :roll:
Radi se o Evertonu, ekipi od kojih zaziru svi na ostrvu :D
Ne kažem da je loš igrač, ali da je onakav kakvim ga predstavljaš igrao bi u većem klubu, ovako mu je Everton plafon.
Od tih belgijanaca mi je jedino Hazard onako top, s tim da i on treba da dokaže tu kvalitetu u Engleskoj.Ovo ostalo je sve prevara :roll:
just principe

#1283 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by just principe »

znalo se odmah kad je bilo http://www.klix.ba/forum/kvalifikacije- ... 1s250.html Euforija je bila
legenda reala

#1284 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by legenda reala »

Mi ćemo već u oktobru obezbjediti plasman u Brazil :mrgreen: :mrgreen:

Belgija će prva proći iz grupe gdje su Srbija i Hrvatska :|

polovka ne pratiš razvoj Belgijskog fudbala i previše ih podcjenjuješ, čovjek ti je sve fino objasnio :wink:
A nisu samo Felaini i Vermalen
Tu su i Vertongen,Hazard,Mirallas ,Kompany,Lukaku,Witsel,Dembele sve momci pred kojima je blistava budućnost, sa klupe legendarni Marc Wilmots ih predvodi 8)
+ još dosta mladih momaka koji tek dolaze, Belgijski fudbal je u expanziji :wink:
odesveuhonduras

#1285 Re: Kvalifikacije za SP 2014

polovka, ćemo da vidimo.. znam dosta ljudi iz srbije koji bolje poznaju stanje tamo od mene i bez greške svi kažu da su očajni.. tvoj optimizam mi je tim čudniji jer fakat ne vidim na čemu se zasniva, vi definitivno imate najlošiji tim u zadnjih 20 godina, a valjda samo pižon je smiješniji trener od mihajlovića

al eto, ima još do kraja kvalifikacija pa bumo videli, a ja još uvijek mislim da je vaša jedina, jedina šansa u utakmicama protiv hrvatske jer tu kvalitet ne mora igrati presudnu ulogu.
polovka

#1286 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

legenda reala wrote:Mi ćemo već u oktobru obezbjediti plasman u Brazil :mrgreen: :mrgreen:

Belgija će prva proći iz grupe gdje su Srbija i Hrvatska :|

polovka ne pratiš razvoj Belgijskog fudbala i previše ih podcjenjuješ, čovjek ti je sve fino objasnio :wink:
A nisu samo Felaini i Vermalen
Tu su i Vertongen,Hazard,Mirallas ,Kompany,Lukaku,Witsel,Dembele sve momci pred kojima je blistava budućnost, sa klupe legendarni Marc Wilmots ih predvodi 8)
+ još dosta mladih momaka koji tek dolaze, Belgijski fudbal je u expanziji :wink:
Koja crna budućnost ovaj Dembele igre već par godina i tek je sad stigao do Totenhema, ovaj Lukaku se izgubio u Čelziju i od njega nema ništa, ovo ostalo sem Kompanija i Hazarda ništa spektakularno.Wilmots kao trener isto diskutabilan.
Pazi, ne kažem da su loši, ali brate nemojte praviti od njih Španiju.
polovka

#1287 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

odesveuhonduras wrote:polovka, ćemo da vidimo.. znam dosta ljudi iz srbije koji bolje poznaju stanje tamo od mene i bez greške svi kažu da su očajni.. tvoj optimizam mi je tim čudniji jer fakat ne vidim na čemu se zasniva, vi definitivno imate najlošiji tim u zadnjih 20 godina, a valjda samo pižon je smiješniji trener od mihajlovića

al eto, ima još do kraja kvalifikacija pa bumo videli, a ja još uvijek mislim da je vaša jedina, jedina šansa u utakmicama protiv hrvatske jer tu kvalitet ne mora igrati presudnu ulogu.
Gledaj svako ima svoje mišljenje, neko će ti reći ovako-neko onako :)
Inače ljudi su ti stoka teška, prije su jebavali majku svima, pogotovo starim nedodirljivim kljusinama tipa Stanković, Žigić, Pantelić itd i prizivali nešto novo, mlađe.Sad su okrenuli ploču pa im sad ni to ne valja.Neki možda očekuju da opet gledaju igrače ala Stojković, Jugović itd, ali njih više nema i Mihajlović tačno radi ono što treba i jedino može.To znaju i ovi što pljuju, ali to ti je svugdje nacionalni sport broj 1 :roll: pupljuj i jebi majku svima.

Ja ti kažem da je Mihajlović najbolji trener što se tiče te reprezentacije još od SFRJ :roll: , to i nije posebno teško biti kad vidiš koji su sve retardi vodili tu selekciju.Ranije je neke vadilo što je bilo nekih igrača pa su samom kvalitetom išli na takmičenja, a ti koji su ih vodili nemaju ništa sa tim, i bili su samo ikebane sa kojima se u svlačionicama tjerala šega.

Ali eto što kaže bum videl :)
hrle1976

#1288 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hrle1976 »

BiH reprezentacija ima suplju odbranu i to ce da kosta debelo ako nebude neke popravke. Dzaba soldina sredina i dobar napad kad je odbrana defacto jedna od najsmotanijih! Onaj gol Lihtenstajna je jedan od dokaza.

Cisto sumljam da ce Srbija da izbori bilo kakv plasman a HR najvjerovatnije baraz ali od Makedonije nisu nista jaci, a onda to znaci i da Makedonija ima jednake sanse za baraz.
BHF_Manijak

#1289 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Od Makedonije nisu jaci? Ne gotivim ih ali ti ga bas sad izvali! :lol: :lol: :roll:
Logovan

#1290 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Od Makedonije nisu jaci? Ne gotivim ih ali ti ga bas sad izvali! :lol: :lol: :roll:
Baš ga izvali, svašta možeš pročitati. :-)
ultima_palabra

#1291 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Pa i nije puno izvalio... vezni red i napad Srbije je sastavljen od totalnih anonimusa. Bar meni koji ne pratim Jelen Superligu :D
karanana

#1292 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

ultima_palabra wrote:Pa i nije puno izvalio... vezni red i napad Srbije je sastavljen od totalnih anonimusa. Bar meni koji ne pratim Jelen Superligu :D
mislim da je poredio hr i mk a ne mk i sr.
ultima_palabra

#1293 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:
ultima_palabra wrote:Pa i nije puno izvalio... vezni red i napad Srbije je sastavljen od totalnih anonimusa. Bar meni koji ne pratim Jelen Superligu :D
mislim da je poredio hr i mk a ne mk i sr.
Aha... jbg kasno je, a i ova Azarenka se dere plaho :oops:
horion_bosona

#1294 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by horion_bosona »

Srbija tesko da ce do kraja kvalifikacija dati vise od 8 golova, vjerovatno nece ni primiti puno... ali svejedno u toj grupi imaju sanse onoliko koliko Stimac bude usrao, a Wilmots eventualno platio ceh neiskustvu...

ofanzivne mogucnosti Srbije danas su na razini ispodprosjecne europske reprezentacije...
gidora

#1295 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gidora »

horion_bosona wrote:Srbija tesko da ce do kraja kvalifikacija dati vise od 8 golova, vjerovatno nece ni primiti puno... ali svejedno u toj grupi imaju sanse onoliko koliko Stimac bude usrao, a Wilmots eventualno platio ceh neiskustvu...

ofanzivne mogucnosti Srbije danas su na razini ispodprosjecne europske reprezentacije...
Srbija će na kraju imati 10-tak bodova.10 x-ova i gol razliku 3:3 :lol:
hrle1976

#1296 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hrle1976 »

Sto se tice utakmice HR - MK, igralo se u HR, a MK je ostala bez srece jer dva su gola mogli zabiti ko sale sa malo srece! Pandev kad je opalio te onaj drugi HR igrac kad spasi sa same crte. Isto tako i HR je mogla zabiti jos jedan gol u pocetku utakmice. Sve u svemu velike su sanse da HR izgubi povratnu utakmicu u MK ako budu MK igrali isto ili cak bolje nego u HR.

Protiv Belgije, HR ima slabe sanse. Evo gledam na nekim kalidonaicama Belgiji kvota manja 2,0 a HR za pobjedu skoro na 4,00.

Ali opet, lopta je okrugla i utakmica traje 90 i kusur minuta. :D
Herr Flick

#1297 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Herr Flick »

Ta Belgija je samo jaka po imena,nemaju ono kolektivnu igru a ni trenera,pa protiv Velsa si imali igraca vise i dali su 2 gola iz prekida,a jedini problem kod Hrvatske je selektor koji veze sa vezom nema :? :?
amoninan

#1298 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by amoninan »

Herr Flick wrote:Ta Belgija je samo jaka po imena,nemaju ono kolektivnu igru a ni trenera,pa protiv Velsa si imali igraca vise i dali su 2 gola iz prekida,a jedini problem kod Hrvatske je selektor koji veze sa vezom nema :? :?
Jel igraju u Belgiji?
2 razlike, ko se kladi hendikep poklon
El_comadante

#1299 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

u OFC zoni je počeo zadnji krug kvalifikacija i postignuti su slijedeće rezultati:
1 kolo
Solomonska ostrva - Tahiti 2 - 0
Nova Kaledonija - Novi Zeland 0 - 2
samo prvi ide u doigravanje sa 4tim iz concacaf zone. naravno da je ovde apsolutni favorit N. Zeland.
Herr Flick

#1300 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Herr Flick »

amoninan wrote:
Herr Flick wrote:Ta Belgija je samo jaka po imena,nemaju ono kolektivnu igru a ni trenera,pa protiv Velsa si imali igraca vise i dali su 2 gola iz prekida,a jedini problem kod Hrvatske je selektor koji veze sa vezom nema :? :?
Jel igraju u Belgiji?
2 razlike, ko se kladi hendikep poklon
Da igraju u Belgiji :-) :-)
Locked