Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#1276 Re: Champions League 2011/12

Post by jeza u ledja »

bingov buraz wrote: Gotzea su povezivali zadnjih dana sa Arsenalom i sad se covjek sjeba :( cini mi se povreda vrata ili mozda cak i vilica.
Neki dan kad sam ih gledao protiv Bayerna povezivali su ih sa njima. Valjda protiv koga igraju za te ga i povezu.
bingov buraz

#1277 Re: Champions League 2011/12

Post by bingov buraz »

ultima_palabra wrote: Ono je Bender iznešen na nosilima, Gotze je na nogama izašao ;-) Arsenal iskusno i na rezultat :shock: Ne liči na njih nikako...
Onda je do mene,kombinovani prenos me zezuo :mrgreen:
bingov buraz

#1278 Re: Champions League 2011/12

Post by bingov buraz »

jeza u ledja wrote:
bingov buraz wrote: Gotzea su povezivali zadnjih dana sa Arsenalom i sad se covjek sjeba :( cini mi se povreda vrata ili mozda cak i vilica.
Neki dan kad sam ih gledao protiv Bayerna povezivali su ih sa njima. Valjda protiv koga igraju za te ga i povezu.
Molim lijepo ja samo sa-x priznajem,ko ne vjeruje portalu koji citira @better_mana :mrgreen:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111122118
ultima_palabra

#1279 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

bingov buraz wrote:
ultima_palabra wrote: Ono je Bender iznešen na nosilima, Gotze je na nogama izašao ;-) Arsenal iskusno i na rezultat :shock: Ne liči na njih nikako...
Hoće to, jebo mater ako ja znam šta sam gledao večeras :-)
BHF_Manijak

#1280 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Kako je onaj CHelsea smijesna ekipa postao! :lol: :lol: :roll: Mrtvi Leverkusen ih dobi...Bogami Villas Boas ne bi novi Mourinho, a na to se islo, ipak nije dorastao jedne velike ekipe(jos) kao trener, bice njemu noga uskoro. I protiv Liverpoola mu je ekipa na terenu smijesno izgledala!

A Starku zabrani sudjenje, lik je nevidjen diletant, fakat voli biti u centru paznje, a lik debil ne konta da je to govoto nemoguce kad sudis utakmicu gdje igraju giganti, sem ako ne seres ko veceras, sjecka igru, bezze svira, ma kloc teski!

Sto se Dortmunda tice, njih sam najvise rpatio veceras, zalosno kako ekipa koaj odigra extra dobro prvo poluvrijeme, dobro zapocne drugo, onako bezze izgubi tekmu, fali njima iskustva u Evropi, to je evidentno, pa eno City koji ima tri puta skuplji sastav od BVB-a se muci jer igraci nemaju iskustvo igranja Evrope(tako cesto) a kamo li ovi Dortmundovi klinci! Tako je bilo i prosle godine u Ligi EUFA a evo i ove, eno npr Marseja izdominiraju, fakat ih ubiju ali ne daju gola, dok Marsej samo trpa naprijed...Protiv Arsenala prvu tekmu strasno igraju, ali x na kraju...Tako i veceras, jos kad se tome doda da su kljucni igraci iz veze izasli kao povrijedjeni, poraz je neminovan!
sumirprimus

#1281 Re: Champions League 2011/12

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
bingov buraz wrote:
Hoće to, jebo mater ako ja znam šta sam gledao večeras :-)
de ba ultima pa zna se...
milan barca.pa arsenal-dortmund,pa leverkuzan-celzi...
tri tekme,standard... :D
LSD

#1282 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

@Ultima, vala i to što kažeš :thumbup: ko je lošiji neka ispadne, ma kako se zvao....samo eto, Valensija je mogla i trebala riješiti/obezbjediti prolaz dalje i mnogo ranije....a ne sad odlucivati u zadnjoj tekmi....gledao sam neke tekme Šišmiša, i Boga mi bili su bolji od Leverkusena ali su se ispromašivali , što švabe uredno kazne...protiv Genka u gostima taj isti Soldado je fulao ono što profi fudbaler ne bi smio fulati :shock: lopta nije htijela u gol nikako....i sad su se doveli u situaciju da se bore za prolaz u Londonu.
Mikado

#1283 Re: Champions League 2011/12

Post by Mikado »

Zadnje kolo kad su u pitanju grupe E, F, G i H.

Grupa E

Genk je otpisan, a ostale 3 ekipe su u igri za plasman dalje.

Leverkusen s pobjedom u Genku osigurava 1. mjesto, dok mu remi osigurava plasman u narednu rundu. Ako izgube u Genku, a u Londonu Chelsea i Valencia remiziraju, onda ce zavrsit kao 3. Mogu i u slucaju poraza proc, pod uslovom da utakmica u Londonu nezavrši neriješenim rezultatom.

Chelsea s pobjedom protiv Valencie ide dalje i sa remijem 0:0. Ako Leverkusen ne pobjedi, onda Chelsea moze i do 1. mjesta sa pobjedom, a isti slucaj je i sa Valenciom, kojoj pobjeda garantuje 1. mjesto ako Leverkusen ne pobjedi.

Valenciji za prolaz treba remi 1:1 ili 2:2, 3:3 itd.

Grupa F

Arsenal se plasirao u narednu rundu i osigurao 1. mjesto.

Marseille sa pobjedom u Dortmundu ide dalje. U slucaju remija, ovisit ce od rezultata u Atini, jer taj rezultat im nece biti dovoljan za prolaz dalje ukoliko Olympiacos pobjedi. Mogu i sa porazom dalje, al ne većim od 3 gola razlike, uz uslov da Olympiacos ne pobjedi. Najgori scenario za njih je poraz od Dortmunda već od 3 gola razlike uz pobjedu Olympiacosa nad Arsenalom, jer u tom slucaju bi ostali i bez plasmana u EL.

Olympiacos treba pobjedu nad Arsenalom za prolaz dalje i da Dortmund neizgubi od Marseillea. Ako odigraju neriješeno, onda će u Europsku ligu, dok je najgori scenario za njih poraz od Arsenala i pobjeda Dortmunda, jer bi u tom slucaju ostali i bez plasmana u Europsku ligu.

Njemački šampion Dortmund je u najtežoj situaciji jer ovise od drugih. Za plasman u narednu rundu treba im pobjeda protiv Marseillea od 4 gola razlike i da Olympiacos izgubi od Arsenala ili u najgorem slucaju remizira. Za plasman u europsku ligu treba im isto tako pobjeda protiv Marseilla bilo kakva, ali da Olympiacos izgubi od Arsenala. Najrealniji scenario je da njemci nece ni proci dalji, niti se plasirati u EL.

Grupa G

Apoel je osigurao prolaz dalje, a za osiguranje 1. mjesta im je potrebna pobjeda protiv Shaktara, u slucaju da Zenit pobjedi Porta. Dovoljan im je i remi, ako Porto pobjedi ili remizira Zenitom.

Zenitu za plasman dalje treba remi u Portu, a za prvo mjesto pobjeda i remi ili poraz Apoela protiv Shaktara. Ako izgube u Portu, rusi idu u EL.

Portu za plasman treba pobjeda, a mogu i do 1. mjesta, ako Shaktar pobjedi Apoela. Ako nepobjede ruse, idu u EL.

Shaktar igra revijalno zadnji meč.

Grupa H

Prve dvije pozicije su rješene, a za 3 mjesto borit će se Victoria Plzen i Bate.

Victoriji za plasman treba remi protiv Milana, dok BATE mora pobjediti Barcelonu na Camp Nou i nadati se da će Milan pobjediti u Plzenu.
cyprus

#1284 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:
hljebarnik wrote:Jebo onakav tim, realno. Gori su od Grka na onom prvenstvu. :-)
Uživaj ti u Barceloni večeras :)
E jebem ga ja ako ti je interesantnija bila utakmica u Lenjingradu nego u Milanu.
Ne bih znao, nisam gledo ni jednu ni drugu...
Baudelaire

#1285 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Nego, postavio sam par stranica ranije pitanje, da li će zaista Uefa drastično smanjiti kazne za kršenje pravila finansijskog fair playa? Bilo je priče da će ekipe koje su u minusu biti suspendovane, a evo kako sada stvari stoje, smekšali su stavove i nikoga neće na taj način kažnjavati. Pa onda bi Milan, Inter i Arsenal trebali da tuže Uefu i ogule je.
cyprus

#1286 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Ovogodišnja CL je super jer će zadnje kolo bit pravo neizvjesno gotovo u svim grupama, za razliku od prošle sezone kada čini mi se nije bilo tako...

Joj kako je Chelsea loš :-) mada nije ni neko čudo, na početku sezone sam reko da ne bih bio baš iznenađen ni da ne prođe grupu :oops: Ipak, drago mi je zbog Leverkusena, koji u zadnjem kolu ne bi trebo propustit šansu da ide dalje :)

Arsenal se osiguro, nadam se da će kombinovano izać protiv Olympiakosa, koji je nenadano dobio priliku da ide 1/8... Borussia je previše neiskusna, ali mogla bi do pobjede u zadnjem kolu... Opet mislim da sve zavisi od utakmice u Atini.

Još jednom bravo za APOEL :thumbup: i uloge totalnog outsidera obezbjediti prolaz dalje prije zadnjeg kola je velika stvar... A bilo bi strašno kad bi uspjeli ostat prvi :) A Porto - Zenit će bit vrlo neizvjesno... navijam za Ruse, ali ipak je to portugalski teren biće im pravo teško...

Čestitam i Plzenju, znao sam da mogu do evropskog proljeća :thumbup:
BHF_Manijak

#1287 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Leverkusen je svakako prosao u 1/8 finala! ;-)
just principe

#1288 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

na kraju ce jadni Apoel naletiti na Chelsea ili United, koja su samo ova kluba sreckovici
todd_smith

#1289 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

just principe wrote:na kraju ce jadni Apoel naletiti na Chelsea ili United, koja su samo ova kluba sreckovici
Manchester, Apoel moze itekako laganice uzeti :thumbup:
Kardelj01

#1290 Re: Champions League 2011/12

Post by Kardelj01 »

Titula ide u Munchen :dance:
jeza u ledja

#1291 Re: Champions League 2011/12

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote:
just principe wrote:na kraju ce jadni Apoel naletiti na Chelsea ili United, koja su samo ova kluba sreckovici
Manchester? Nece oni proc dalje.
Acheron

#1292 Re: Champions League 2011/12

Post by Acheron »

jeza u ledja wrote:
todd_smith wrote:
City? Slazem se.

Ljudi, sta je ovo, Arsenal pocinje dobijat konture polu-ozbiljnog kluba. Jeste da im sve zavisi od jednog igarca, kojem ja fakat zelim da izgura sezonu bez povrede. Uvijek sam ga cijenio kao jednog od najboljih spiceva.

Elem, da bi postali polu-ozbiljan klub, morace naucit pobjedjivat nikakvom igrom i pobjedjivati 'male ekipe' s drugim sastavom.

A da bi usli u rang, onog sto zovem 'ozbiljan klub' :mrgreen: ...e to je jos SF za njih. Te zahtjeve je tesko doseci.

gosn Boas, pozdravite doma!
Corola

#1293 Re: Champions League 2011/12

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:
todd_smith wrote:
Vrlo mogucNo i to ni carsijasi ni Jedinstvo.
steven8

#1294 Re: Champions League 2011/12

Post by steven8 »

SaPnA wrote:
sumirprimus wrote:tekma zvijer....
posteno 3:3
nadam se... :skoljka:
bilo koji nerjesen rezultat bi bio realan
a boa je posao decenije u milanu(neko je to prije napisao) 8-) 8-)
:thumbup: :D :D
Riddle

#1295 Re: Champion League 2011/12

Post by Riddle »

Bosanski_kralj wrote:
Riddle wrote: Koga to jos ocekujes u grupi ako je United prvi nosilac? Barcelonu, Inter, Bayern? Ostalih 7 nosioca su raspoređeni u drugim grupama. Bolji timovi od Uniteda se ne nalaze bas na svakom koraku. Naravno da ce u njihovoj grupi svaki tim biti slabiji od njih.
Klasična prepotencija navijača Uniteda. :roll:

Hajde navedi neku "grupu smrti" u posljednjih 10 godina u kojoj se nalazio United, svake godine u LP bude minimalno jedna takva grupa.
Ovo sam nekako propustio. Je li ti mene zezas legendo? :lol: Ne kontam sta ti nije jasno. I sam znas kako United kotira u tom evropskom fudbalu. Ako je ostalih 7 nosioca (najboljih timova) u ostalim grupama, sta preostaje? To je tebi prepotencija? Not arrogant, just better. :mrgreen:

Grupe smrti nema. Zasto? Vec sam objasnio - 2 puta. Ovo sto se desilo u ovosezonskoj grupi A je anomalija. Okolnosti i razloge ti ne trebam objasnjavati.
ultima_palabra

#1296 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Riddle wrote: Koga to jos ocekujes u grupi ako je United prvi nosilac? Barcelonu, Inter, Bayern? Ostalih 7 nosioca su raspoređeni u drugim grupama. Bolji timovi od Uniteda se ne nalaze bas na svakom koraku. Naravno da ce u njihovoj grupi svaki tim biti slabiji od njih.
Klasična prepotencija navijača Uniteda. :roll:

Hajde navedi neku "grupu smrti" u posljednjih 10 godina u kojoj se nalazio United, svake godine u LP bude minimalno jedna takva grupa.
Ovo sam nekako propustio. Je li ti mene zezas legendo? :lol: Ne kontam sta ti nije jasno. I sam znas kako United kotira u tom evropskom fudbalu. Ako je ostalih 7 nosioca (najboljih timova) u ostalim grupama, sta preostaje? To je tebi prepotencija? Not arrogant, just better. :mrgreen:

Grupe smrti nema. Zasto? Vec sam objasnio - 2 puta. Ovo sto se desilo u ovosezonskoj grupi A je anomalija. Okolnosti i razloge ti ne trebam objasnjavati.
Pa dobro, njima je osim što su nosioci dodatno olakšano i što ne mogu dobiti drugi engleski klub. Ali ipak su mogli dobiti neku grupu tipa: Milan, Ajax/Leverkusen, Dortmund/Napoli. To definitivno ne bi bio lagan prolaz... ustvari zakomplikovali su i u ovoj smiješnoj grupi :-D
skafiskafsnjak

#1297 Re: Champions League 2011/12

Post by skafiskafsnjak »

Ja predvidjam rastavljanje BAsela na proste faktore u sred' Svice :P
simonese

#1298 Re: Champions League 2011/12

Post by simonese »

L00d wrote:Ja predvidjam rastavljanje BAsela na proste faktore u sred' Svice :P
:-) :run:
Better Man

#1299 Re: Champions League 2011/12

Post by Better Man »

L00d wrote:Ja predvidjam rastavljanje BAsela na proste faktore u sred' Svice :P
I ja predviđam da će ih United izbušiti ko Švicarski sir!
Better Man

#1300 Re: Champions League 2011/12

Post by Better Man »

Kardelj01 wrote:Titula ide u Munchen :dance:
Nema šanse! Po prikazanom do sada Real prvi favorit!
Locked