Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

bingov buraz

#1276 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bingov buraz »

Glupa je prica nek zijanimo pa nek se nesto promijeni,pa ne igra se prvenstvo svaka 3 mjeseca,izgubljene kvalifikacije 4 godine pauze,niko ni Sajo Susic nije vrijedan tolikog cekanja,takvim rezonom kad se nekad plasiramo pola danasnjih forumasa ce ponovo kakiti u pelenu a druga polovica nece ni znati ko igra od senilnosti...jos gluplja je Safetova prica preuzimam odgovornost za rezultat :-) pa jarane preuzeo si ti odgovornost kad si prihvatio da budes selektor.

Velika kocka ako je tacno ovo za golmana...

Sretno nam veceras :bih:
star(i)mo

#1277 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by star(i)mo »

jazzer wrote:Po svim pokazateljima (osim staza u reprezentaciji ali taj i nije toliko bitan) Begovic treba braniti!!

I nije stvar samo ove utakmice, vjerovatno gubimo golmana koji je mogao braniti narednih
10 godina. Ali Pape misli samo na svoj mandat (jer iz nekog samo njemu znanog razloga stavlja Hasagica na go)
i boli ga neka stvar sta ce biti sa reprezentacijom poslije njega.

Da ne bude da samo kritikujemo hajmo ovdje podastrijeti razloge zasto Begovic treba braniti, mozda neko
nekada to dohaberi i Papetu.

nastavite niz:

1. brani u najjacoj ligi na svijetu, prvotimac
2.
2. Hercegovac :D
Baudelaire

#1278 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Ja bih se suzdržao s kritikama, ipak još ništa nije zvanično. Možda je ovo interni dogovor Begovića, Sušića i Hasagića. Ono što se meni ne bi svidjelo je to da možda Pape na ovaj način vraća Asmiru, mada u to ne vjerujem, to je samo ludak i vrlo zlobna osoba spremna uraditi.
Korisničkoime

#1279 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

s3d4m wrote:Hasagic je uvijek bio tu za reprezentaciju.. to se ne smije zaboraviti. Asmir je mozda dobar golman, ali licno meni do sad nije pokazao neki patriotizam. Izmedju onog koji je mozda bolji Begovic al" mu je njegov interes na prvom mjestu i onog koji mozda nije u top formi, ali je dokazao da mu je dres reprezentacije svetinja ja bih birao Hasagica !!! Tako bih isto uradio i kad je upitanju recimo Ibrahimovic ili Ibisevic ili sta ti ja znam... :bih:
Evo u mene komšija nema većeg patriote od njega, vjerujte mi nije zezancija tip je pod strujom stalno, Hasagić mu s patriotizmom ni do koljena nije logično je onda brate da moj komšija brani ono patriotizam i to. :D
Mjesto u reprezentaciji samo onome ko je bolji nikakav drugi subjektivni kriteriji.
k3ngur

#1280 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by k3ngur »

Ovdje se bezveze digla hajka na selektora a jos nije ni tekma pocela, sacekajmo pa cemo vidjeti ko je golman veceras. Zaboravljate i drugu stvar otkle mi znamo sta se na treningu desava...
Stari

#1281 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

quasar wrote:
Stari wrote:Zamolio bih vas sve jos jednom da ...ako bi se veceras desilo da nam ga oni bjelorusi zavuku ...ipak objektivnosti radi prvo dobro pogledate jel se to desilo zbog Hasagica ili je neko drugi zasro u odbrani ... budimo toliko fer da mu ne tovarimo na ledja kixeve koji nisu njegovi

Npr ...ako neki od onih bjelouski primi loptu na prsa na mjestu oko penaltika i fino mu se da vremena da je spusti dolje - podigne pogled - odmjeri - zategne i odapne pod precku (nesto kao Marica u Zenici onomad proljetos)...nemojte sve na njega (Kenana)... sjetite se ipak da su tu i 3-4 nasa krsna momka kojima je posao da ne dozvole takve stvari na tom mjestu ...
A mozda bi bolji, istreniraniji, duzi i krakatiji golman i to skinuo...?
Ako imas dva golmana, oba dobra, ali jednog boljeg i u formi, sta treba da rizikujes?
Naravno slazem se da bi moglo postojati golmana koji i takvo nesto brane ...ali ali ...nije to sto sam htio reci ... ako se desi nesto takvo ...dajte barem pokusajte izbalansirati "krivnju" i biti objektivni ...

koliko puta je Dzeko ili recimo Ibisevic pusten da uradi istu stvar u Rumunskom 16-tercu?.. . ma ne ne ne ... zbog takvih stvari i postoji odbrana majka mu stara....ma sam stekao utisak (a ponavljam, da sam ja selektor, ja bih stavio Begovica na gol veceras) da je puno lakse bacati drvlje i kamenje na golmana nego na one koji su neuporedivo vise zasluzili tavko nesto.
kokakolas

#1282 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokakolas »

Idiotski je voditi diskusiju o kvalitetu Begovica i Hasagica. Asmir je trenutno u zivotnoj formi i sigurno jedan od najboljih golmana Premiershipa. Na kraju krajeva, zar nije g. Susic sam izjavio da ce igrati samo oni koji imaju nekoliko jakih utakmica u nogama?

Hasagic je bio fenomenalan sve ove godine i Bog sam zna gdje bi bili bez njega... Ali Begovic u ovom trenutku MORA biti na golu.
žuti

#1283 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by žuti »

jazzer wrote:Po svim pokazateljima (osim staza u reprezentaciji ali taj i nije toliko bitan) Begovic treba braniti!!

I nije stvar samo ove utakmice, vjerovatno gubimo golmana koji je mogao braniti narednih
10 godina. Ali Pape misli samo na svoj mandat (jer iz nekog samo njemu znanog razloga stavlja Hasagica na go)
i boli ga neka stvar sta ce biti sa reprezentacijom poslije njega.

Da ne bude da samo kritikujemo hajmo ovdje podastrijeti razloge zasto Begovic treba braniti, mozda neko
nekada to dohaberi i Papetu.

nastavite niz:

1. brani u najjacoj ligi na svijetu, prvotimac
2.
1,2,3,4,.... Asmir je BOLJI golman od Kene.
jazzer

#1284 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

kokakolas wrote:Idiotski je voditi diskusiju o kvalitetu Begovica i Hasagica. Asmir je trenutno u zivotnoj formi i sigurno jedan od najboljih golmana Premiershipa. Na kraju krajeva, zar nije g. Susic sam izjavio da ce igrati samo oni koji imaju nekoliko jakih utakmica u nogama?
Hasagic je bio fenomenalan sve ove godine i Bog sam zna gdje bi bili bez njega... Ali Begovic u ovom trenutku MORA biti na golu.
To sam i ja napisao na drugoj temi. Skace sam sebi u usta..I kako sada njegove buduce
izjave tretirati?? Sve sto kaze moze biti tako a i ne mora a onda vise ne govorimo o ozbiljnom
covjeku nego o nekom diletantu kojem bilo sta moze promijeniti misljenje.
s3d4m

#1285 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by s3d4m »

shalla wrote:
s3d4m wrote:Hasagic je uvijek bio tu za reprezentaciju.. to se ne smije zaboraviti. Asmir je mozda dobar golman, ali licno meni do sad nije pokazao neki patriotizam. Izmedju onog koji je mozda bolji Begic al" mu je njegov interes na prvom mjestu i onog koji mozda nije u top formi, ali je dokazao da mu je dres reprezentacije svetinja ja bih birao Hasagica !!! Tako bih isto uradio i kad je upitanju recimo Ibrahimovic ili Ibisevic ili sta ti ja znam... :bih:
Opet razmišljanje zvano niđe veze...
Pričao sam par puta sa Muslimovićem, čovjeku poslije tekme sa Portugalom nije bilo dobro, dan poslije smo se vidjeli, čovjek se trese kad priča o onoj stativi poslije Džekine prečke, grize nokte, dakle vidiš da mu je stalo samo tako. Džeku izvodi u Albaniji, prosipamo 2 boda, džekson mirno izađe i mirno odgleda tekmu do kraja, haman k'o da mu je svejedno...
Jel bi zbog toga što je emotivniji trebao Muslimović da istrči prije Džeke večeras?
Ja sam vam kopirao asmirov status sa twittera poslije izvlačenja grupa za SP, napisao je "težak žrijeb za NAS bosance", a tad je još kao bio u svađi...
Bezveze ti je poredjenje, to ko gricka nokte, a ko ih lakira je nidje veze sa vezom. Džeko je dokazao svoj patriotizam nebrojeno puta do sad, Hasagic takodjer, Barbarez, Mujcin, Muratovic, Bolic itd itd. Mozda su Subotic, Petric, Srna, Savo Milosevic, bili bolji od nekih igraca koji su igrali za BiH ali su ovi srcem zeljeli i na kraju i igrali za neke druge drzave.. mozda ih se trebalo moliti, kumiti, preklinjati, placati im da igraju za nas pa bi mozda za neku cifru i dosli da igraju.. Begovicu treba isto obecati da ce biti golman broj jedan da ce igrati svaku te samo onda kad mu je cejf treba da dodje na prijateljsku, a kad mu nije cejf tad nemora..

Ja licno bih ga drzao na klupi do kraja ovih kvalifikacija, a ako bi se kojim slucajem kvalifikovali tad ga ne bih ni zvao na klupu, tek bi dobio poziv za sledece kvalifiakcije i tad mu poceo davati sansu do tad nek na facebooku i twiteru podrzava BiH..
s3d4m

#1286 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by s3d4m »

Korisničkoime wrote:
s3d4m wrote:Hasagic je uvijek bio tu za reprezentaciju.. to se ne smije zaboraviti. Asmir je mozda dobar golman, ali licno meni do sad nije pokazao neki patriotizam. Izmedju onog koji je mozda bolji Begovic al" mu je njegov interes na prvom mjestu i onog koji mozda nije u top formi, ali je dokazao da mu je dres reprezentacije svetinja ja bih birao Hasagica !!! Tako bih isto uradio i kad je upitanju recimo Ibrahimovic ili Ibisevic ili sta ti ja znam... :bih:
Evo u mene komšija nema većeg patriote od njega, vjerujte mi nije zezancija tip je pod strujom stalno, Hasagić mu s patriotizmom ni do koljena nije logično je onda brate da moj komšija brani ono patriotizam i to. :D
Mjesto u reprezentaciji samo onome ko je bolji nikakav drugi subjektivni kriteriji.
Mah samo kad bi tvog komsu neko zvao da gleda utakmicu reprezentacije nebi se dvoumio dal da gleda ili da sunca jaja na nekoj plazi.. Nebi postavio uslov gledacu samo ako je daljinski kod mene.. :D
Tamna Strana Mjeseca

#1287 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Tamna Strana Mjeseca »

Htio sam 100 maraka dati na Bosnu. Dobra kuota. Dzeko u formi, Pjanic dobar, Papac se vraca...

Gledam selektorov sastav....sestorica u odbrani..."smrdi" na nerijeseno :)
Izgleda da cemo se sa Bjelorusima na sredini terena neutralizovati.

P.S. Bjelorusija se ne smije podcijeniti. Nisu dzabe u kladionicama blago favorizirani. Nisu jos nijednu u kvalifikacijama kod kuce izgubili. Sa Francuzima zadnja 1:1.
Last edited by Tamna Strana Mjeseca on 02/09/2011 15:27, edited 1 time in total.
johnny_blazze

#1288 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by johnny_blazze »

shalla wrote:
johnny_blazze wrote:ee sto me zaboli ko ce igrat i braniti 3 boda se broje ;) ostalo je nebitno sam je safet rekao da on preuzima potpuno odgovornost za vecerasnji rezultat, do tad postujem ako izgubi bolje da promjeni identitet jer pape vise nece biti legenda
Da, pošto nakon večerašnje tekme reprezentacija BiH odlazi u istoriju i neće odigrati više nijednu tekmu :-)
Ne govorim ja za večerašnju tekmu, nek brani Keno yebo ga on ali šta ćemo za narednih 10 godina?

Šta ćemo sljedeće kvalifikacije, da nam Šeha brani jel ;-)
pa bit ce begovic i dalje tu kao i novi selektor, ne kontam znaci ako begovic veceras ne bude branio on vise nikad nece igrat za BiH, ako je tako onda i ne treba, ucijenjivacka politika ne smije proci
žuti

#1289 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by žuti »

a mozda ovo sve nije tacno... ja imam neki osjecaj da ce begovic ipak na go... :thumbup: :bih:
AS_sa

#1290 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by AS_sa »

mislim da Pape sa ovim zestoko grijesi ... nemam nista protiv Hasagica koji je ruku na srce zaista dobar golman, ali Begovic koji je trenutno jedan od najboljih golmana najjace lige na svijetu .... i da ne brani ... :x
a pape je mogao lahko naci i izvlaku hasagicu jer im jos ni sezona nije pocela ... al kod nas nije tako, hasagic ima kredita jos da brani ... hebo ih vise kredit... trebo je onda i barbareza zvat ...
quasar

#1291 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

johnny_blazze wrote:
shalla wrote:
johnny_blazze wrote:ee sto me zaboli ko ce igrat i braniti 3 boda se broje ;) ostalo je nebitno sam je safet rekao da on preuzima potpuno odgovornost za vecerasnji rezultat, do tad postujem ako izgubi bolje da promjeni identitet jer pape vise nece biti legenda
Da, pošto nakon večerašnje tekme reprezentacija BiH odlazi u istoriju i neće odigrati više nijednu tekmu :-)
Ne govorim ja za večerašnju tekmu, nek brani Keno yebo ga on ali šta ćemo za narednih 10 godina?

pa bit ce begovic i dalje tu kao i novi selektor, ne kontam znaci ako begovic veceras ne bude branio on vise nikad nece igrat za BiH, ako je tako onda i ne treba, ucijenjivacka politika ne smije proci
Kakva ba ucjenjivacaka politika? Pa Begu ucjenjuje Pape. Sjedi na klupu ili te nikad vise necu zvati. A Keno da malo sjedi na klupi to nema sanse, ne smije. Doktor mu zabranio zbog isijasa.
Timotije

#1292 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Timotije »

Niti mogu pisati, a nemam vas vala zivaca ni citati :D
Sastav je tu, svi cemo biti pametniji u 21.30!
Nervoza pocinje drmati, kako postedjeti okolinu od samog sebe... :-D , zmija bi se otrovala!
shalla

#1293 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

johnny_blazze wrote:
shalla wrote:

Naravno da ucjenjivanje ne smije prolaziti ali zar ovo nije jebavanje igrača u zdrav mozak?
Eto, povukao sam vam paralelu Džeko-Muslimović, niko ne reče bil to bilo opravdano?
IlijaLadin

#1294 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by IlijaLadin »

Svako od nas bi stavio Begovića na gol. No, dok ne počne utakmica i u nedotatku pravih i zvaničnih informacija, suzdržat ću se od komentara.

Inače, ne sjećam se da je ikad ijedan selektor za nas bio dobar. Svakog se pljuvalo. Nije se stiglo jedino Mehu popljuvati ili se ja toga ne sjećam. Može se kazati da se to čini iz nekoliko razloga.

Prvi je naše viđenje samih nas, naših kvaliteta u poređenju sa drugima i sa konkretnim ishodima utakmica. Imamo izuzetno visoko mišljenje o sebi a omalovažavamo druge. Zaboravljamo da su individualni kvaliteti podređeni kolektivnoj igri 11 igrača. Negativan rezultat je uvijek greška selektora, bez obzira na zalaganje igrača, neku grešku pojedinca, gol iz kornera i sl. Zašto tako? Zato što se poistovjećujemo sa ekipom, a ne sa selektorom. Zato što igrači izvršavaju naredbe a selektor ih zadaje. Zato što je lakše optužiti drugog nego priznati da je do tebe (dakle, ekipe).

Drugi bi razlog mogao biti pronađen u misli jednog našeg poznatog književnika: '...u Bosni ako si za centimetar visočiji od prosjeka nastoje te skratiti za glavu.' Osim toga mi ne podnosimo i ne priznajemo autoritete. Za nas niko nije bolji od nas samih. Takvi smo, uglavnom, skoro pa svi. To je taj naš mentalitet - 'ko ga jebe!', 'ta će on?'

Treći je razlog, po mom skromnom mišljenju, u činjenici da smo se navikli na poraze i da nam trebaju uspjesi, pozivne novosti, lijepe vijesti. Pa, koliko god da se puta razočaramo uvijek se vraćamo našem optimizmu. Ukoliko se i najmanje pojavi određena barijera prije ostvarenja nama potrebnih uspjeha, bezbeli, postajemo agresivni. Nema, ja mislim, nacije koja je više puta obarana u prašinu a da se nakon toga vraćala u ring.

Kako god, ne mislim da neko mrzi Sušića kao čovjeka pa kritikuje njegove stavove, mislim da ga kritikuju prije svega zato što vole svoju reprezentaciju i što se plaše njegovih odluka.
DoradO

#1295 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by DoradO »

Timotije wrote:Niti mogu pisati, a nemam vas vala zivaca ni citati :D
Sastav je tu, svi cemo biti pametniji u 21.30!
Nervoza pocinje drmati, kako postedjeti okolinu od samog sebe... :-D , zmija bi se otrovala!
gledaj tekmu sam, ko i ja.. tako mi je najlakse i za mene i okolinu :D
Tamna Strana Mjeseca

#1296 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Tamna Strana Mjeseca »

Nije ni Hasagic los golman. Jeste Begovic u zivotnoj formi ali Safet ima svoje razloge. Mozda se Hasagic pokazao na treningu...mozda je sujeta...mozda je Hasagic bolji dribler :wink: ...mozda smatra da imamo jaku odbranu pa nema veze ko ce na go ;-)

Naravno selektor zna i odlucuje i mora da snosi ODGOVORNOST za svoje odluke. Nismo u politici..ovo je Fudbal.. :wink:

P.S. Ne razumem samo sto je zvao Begovica da dodje. :? Samo da ima jakog golmana na klupi :-)
shalla

#1297 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

IlijaLadin wrote:Svako od nas bi stavio Begovića na gol. No, dok ne počne utakmica i u nedotatku pravih i zvaničnih informacija, suzdržat ću se od komentara.

Inače, ne sjećam se da je ikad ijedan selektor za nas bio dobar. Svakog se pljuvalo. Nije se stiglo jedino Mehu popljuvati ili se ja toga ne sjećam. Može se kazati da se to čini iz nekoliko razloga.

Prvi je naše viđenje samih nas, naših kvaliteta u poređenju sa drugima i sa konkretnim ishodima utakmica. Imamo izuzetno visoko mišljenje o sebi a omalovažavamo druge. Zaboravljamo da su individualni kvaliteti podređeni kolektivnoj igri 11 igrača. Negativan rezultat je uvijek greška selektora, bez obzira na zalaganje igrača, neku grešku pojedinca, gol iz kornera i sl. Zašto tako? Zato što se poistovjećujemo sa ekipom, a ne sa selektorom. Zato što igrači izvršavaju naredbe a selektor ih zadaje. Zato što je lakše optužiti drugog nego priznati da je do tebe (dakle, ekipe).

Drugi bi razlog mogao biti pronađen u misli jednog našeg poznatog književnika: '...u Bosni ako si za centimetar visočiji od prosjeka nastoje te skratiti za glavu.' Osim toga mi ne podnosimo i ne priznajemo autoritete. Za nas niko nije bolji od nas samih. Takvi smo, uglavnom, skoro pa svi. To je taj naš mentalitet - 'ko ga jebe!', 'ta će on?'

Treći je razlog, po mom skromnom mišljenju, u činjenici da smo se navikli na poraze i da nam trebaju uspjesi, pozivne novosti, lijepe vijesti. Pa, koliko god da se puta razočaramo uvijek se vraćamo našem optimizmu. Ukoliko se i najmanje pojavi određena barijera prije ostvarenja nama potrebnih uspjeha, bezbeli, postajemo agresivni. Nema, ja mislim, nacije koja je više puta obarana u prašinu a da se nakon toga vraćala u ring.

Kako god, ne mislim da neko mrzi Sušića kao čovjeka pa kritikuje njegove stavove, mislim da ga kritikuju prije svega zato što vole svoju reprezentaciju i što se plaše njegovih odluka.
:thumbup:
north

#1298 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by north »

Ukoliko Sušić ne pruži Begoviću šansu makar u revanšu, onda mi stvarno ovdje nešto smrdi, preko večeras bi se nekako moglo preći, pod uslovom da Hasagić ne napravi neku glupost, ali i ako će u narednoj utakmici ili utakmicama sjediti na klupi, onda se fakat može opravdano pitati što ga uopšte zove, da se zagrijava uz aut liniju sa Avdukićem (bez potcjenjivanja golmana Borca)????....

Jebi ga Pape, drag si mi, ali kako se tekma sve više bliži, meni sve više krivo što nema Begovića, još i ako narednu ili naredne ga ne vidimo, koji qrac ga uopšte zoveš...

I ja sam mišljenja da je Begović ispao šupak sa onim hoće/neće, ali evo sad se odazvao, zakopane su ratne sjekire i šta sad treba da sjedi na klupi, a u životnoj formi, treba nam ko hlljeb.....

Ne znam, samo da na hajr večeras izađe....
Baudelaire

#1299 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Sad gledam ovim Bjelorusima rezultate u posljednja dva kvalifikaciona ciklusa. Jesu papci majko mila, dobiju Holandiju 1-0 kući, i to vode jako dugo, a izgube 0-1 od Luksemburga. Mrzim takve ekipe :(
JThomas

#1300 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JThomas »

iz raznih razloga, a najviše finansijskih - najveći trener koji nas je ikad vodio je bio ćiro ubleha. a njemu je većina nacije htjela spomenik sagraditi kad smo ušli u baraž. ostali, realno govoreći, nisu ni prosjek za evropske kriterije, nego daleko ispod prosjeka. možda jedino faruk hadžibegić da odskače, ovo ostalo je zajebancija: baka, smajlović, muzurović, mušović :lol: mislim gdje i koga navedeni sad treniraju?
Locked