FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Salah ad-Din

#1276 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Salah ad-Din »

salle_eh1986 wrote:odrezati plate ovim "herojima" večeras i nagraditi ove ljude što su išli u maribor da gledaju i bodre svoj klub
to je željo, ovo večeras nije bio željo
Stani, jel govoriš o istim onim ljudima koje ste do prije nekoliko mjeseci dizali u nebesa, one koji su rušili rekorde, ali samo u našoj ligi??

Priznajte poraz i poklopite se, krivi ste sami, digli ste se previše!
salle_eh1986

#1277 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Salah ad-Din wrote:
salle_eh1986 wrote:odrezati plate ovim "herojima" večeras i nagraditi ove ljude što su išli u maribor da gledaju i bodre svoj klub
to je željo, ovo večeras nije bio željo
Stani, jel govoriš o istim onim ljudima koje ste do prije nekoliko mjeseci dizali u nebesa, one koji su rušili rekorde, ali samo u našoj ligi??

Priznajte poraz i poklopite se, krivi ste sami, digli ste se previše!
jest
upravo o tim igračima govorim
jel nešto nejasno?
Salah ad-Din

#1278 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Salah ad-Din »

salle_eh1986 wrote: jest
jel nešto nejasno?
Ma nejasno mi, kako su prije bili šampioni, sad im treba plate rezati i sad su "heroji".
Imajte bar malo dostojanstva, eno vidim počele su priče protiv Amara, pa jel` vas stid?
Nakon što vam je osigurao duplu krunu(ne zanima me, jel je kupio, ili je zaradio).
skenderija04

#1279 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by skenderija04 »

Polako.Svi znamo u cemu je danas bio problem - fizicka pripremljenost. Ostaje sedam dana i Zeljo moze ici samo prema gore. A i utakmica je bila cudna, Maribor je imao bolji procenat suta nego 90% kosarkaskih ekipa sa linije slobodnih bacanja. Ja veceras nemam onaj osjecaj kao protiv Izraelaca. Veceras su bili bolji ali rezultat je previsok. Tesko je vjerovati u prolaz ali ja ne vidim da je bas nemoguca misija, Maribor je bio jaci,ali sad da je razvalio Zelju i nije. Sve im se otvorilo,gol u prvih pet minuta nastavka,gol u sudijskoj nadoknadi i penal. Jedina zamjerka je bila kod 3-1 niti smo napadani niti prihvatili rezultat kao relativno podnosljiv. Nije sve tako crno kako nam to veceras izgleda.
hypko_nurko

#1280 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

Salah ad-Din wrote:
salle_eh1986 wrote: jest
jel nešto nejasno?
Ma nejasno mi, kako su prije bili šampioni, sad im treba plate rezati i sad su "heroji".
Imajte bar malo dostojanstva, eno vidim počele su priče protiv Amara, pa jel` vas stid?
Nakon što vam je osigurao duplu krunu(ne zanima me, jel je kupio, ili je zaradio).
ma gdje si to vidio price protiv amara i hoces da letis na sedam dana kad se vrati plavi. ako si dosao da se pravis pametan, nemoj. ima ona zajednicka tema i tamo pricaj. ne podjebamavamo ni mi vas tamo na onoj vasoj
salle_eh1986

#1281 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Salah ad-Din wrote:Ma nejasno mi, kako su prije bili šampioni, sad im treba plate rezati i sad su "heroji".
pa ako uzmu titulu i dobiju premije kad loše odigraju ne treba ih kazniti?
valjda je logično ovo moje razmišljanje uostalom tako se radi svugdje na svijetu
ko priča protiv amara?
LunaLati

#1282 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

hypko_nurko wrote:fakat sam pomislio nakon prvog poluvremena da se nesto i moze. a onda zasrasmo u drugom. izgubili se ko protiv jevereja one dvije tekme u gostima. nema nikakve fajde od nas. lafo smo ove sezone ko napravili neki napredak al opet nista. zato nam je liga na dnu dna. svaki put razocarenje i kreni ispocetka. jer nemas drugo nego njih gledati i nadati se boljim danima.
Evo, preživjela :), nakon završetka bila ljuta, ljuta na Bogija, Kvesu, Zebu, Adilovića - bez obzira što je dao gol ...zapravo ljuta na sve osim donekle Selimovića . Jedini na kojeg nisam nimalo ljuta mali je Zola, ali ni on nije mogao sve sam, masa neraspoloženih, dekoncentrisanih i samo jedan dobar, teško je tako igrati.
Maribor jeste bolji ali sigurno ne toliko da dobijemo četiri komada...izgleda da se danas poklopilo sve što se nije trebalo poklopiti.
Mi jesmo napravili napredak, al kad je naša liga u pitanju, za nešto više hmmm još smo daleko od toga.
Amaru ne zamjeram ništa osim neigranja Bekrića iako ni to ne znači da bi prošli bolje obzirom kako se ostatak tima nakon izjednačenja potpuno izgubio.
Liga nam je takva kakva jeste, i Željo je bio takav kakav je bio i nazad se ne može.

Oni koji neće na uzvratnu na Koševu ne moraju, onima koji misle da ne moraju na utakmice i da mogu voljeti Želju i pred tv ekranom poručujem da to zaista i jeste tako, ja to evo činim godinama, samo je razlika između mene i vas što to nije moj izbor budući da ne živim u BiH. I upravo zato što nisam te sreće poput vas ja ću da prevalim mojih 700 kilometara i pojavim se na Koševu. Možda to ovom utakmicom nisu zaslužili, ali moji su i volim ih...kako god završilo.
LSD

#1283 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

LunaLati wrote:
hypko_nurko wrote:fakat sam pomislio nakon prvog poluvremena da se nesto i moze. a onda zasrasmo u drugom. izgubili se ko protiv jevereja one dvije tekme u gostima. nema nikakve fajde od nas. lafo smo ove sezone ko napravili neki napredak al opet nista. zato nam je liga na dnu dna. svaki put razocarenje i kreni ispocetka. jer nemas drugo nego njih gledati i nadati se boljim danima.
Evo, preživjela :), nakon završetka bila ljuta, ljuta na Bogija, Kvesu, Zebu, Adilovića - bez obzira što je dao gol ...zapravo ljuta na sve osim donekle Selimovića . Jedini na kojeg nisam nimalo ljuta mali je Zola, ali ni on nije mogao sve sam, masa neraspoloženih, dekoncentrisanih i samo jedan dobar, teško je tako igrati.
Maribor jeste bolji ali sigurno ne toliko da dobijemo četiri komada...izgleda da se danas poklopilo sve što se nije trebalo poklopiti.
Mi jesmo napravili napredak, al kad je naša liga u pitanju, za nešto više hmmm još smo daleko od toga.
Amaru ne zamjeram ništa osim neigranja Bekrića iako ni to ne znači da bi prošli bolje obzirom kako se ostatak tima nakon izjednačenja potpuno izgubio.
Liga nam je takva kakva jeste, i Željo je bio takav kakav je bio i nazad se ne može.

Oni koji neće na uzvratnu na Koševu ne moraju, onima koji misle da ne moraju na utakmice i da mogu voljeti Želju i pred tv ekranom poručujem da to zaista i jeste tako, ja to evo činim godinama, samo je razlika između mene i vas što to nije moj izbor budući da ne živim u BiH. I upravo zato što nisam te sreće poput vas ja ću da prevalim mojih 700 kilometara i pojavim se na Koševu. Možda to ovom utakmicom nisu zaslužili, ali moji su i volim ih...kako god završilo.
Naravno da treba otici na koševo u revanšu bez obzira na rezultat veceras...svako ko može....tako ce i biti.
nosara

#1284 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

Ako im par miliona za dvije odigrane utakmice nije dobar motiv, onda ne znam sta jeste... Maribor kurac, Zeljo glup ko kurac... Prokockat dobivenu utakmicu... :-)
dert

#1285 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by dert »

A jeste skinuli gace :x pa ima jos devedeset minuta ....hajmooooooooooo Zeljo hajmoooooooo :thumbup:
hypko_nurko

#1286 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

ma nema, zasrali smo veceras i nema povratka
Artest

#1287 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Artest »

...glavni krivac je trener Osim. Prvo sto je mislio bez ijednog pojacanja proci Maribor ( ma ja djes drijesit kesu) drugo jer nije fiziciki i psihicki pripremio postojeci kadar...trece sto je ostavio Bogicevica, koji ga je kostao 5-6 golova protiv Izraelaca (ova taraba je samo za nase lige, valjda se vdjelo i tada) cetvrto, losta taktika... i peto, lose i prekasne izmjene....(Stanica vadi iz naftalina)

misio sma da je mangup, ali izgleda da se samo fura tako...da je neki fakin, izveo bi Zebu nakon prvog poluvremena, Jamaka takodjer..potpuno se pogubio...nije svjestan koliko ne zna...nek se malo presabere i spusti na zemlju. Zato se ne treba cudit ako dogodine prosjek bude 500 gledalaca...ne moze biti strategija mic po mic, kad sve godine zavrsis na istoj prepreci...

nista bez ULAGANJA i ozbiljnog rada!!...Zao mi samo navijaca... svaka im cast :thumbup:
Pokerboy11

#1288 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Pokerboy11 »

dert wrote:A jeste skinuli gace :x pa ima jos devedeset minuta ....hajmooooooooooo Zeljo hajmoooooooo :thumbup:
Da je ostalo 3:1 pa hajmo reci da bi bio optimistican ovako ODRON !
Chuckie

#1289 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Chuckie »

Artest wrote:...glavni krivac je trener Osim. Prvo sto je mislio bez ijednog pojacanja proci Maribor ( ma ja djes drijesit kesu) drugo jer nije fiziciki i psihicki pripremio postojeci kadar...trece sto je ostavio Bogicevica, koji ga je kostao 5-6 golova protiv Izraelaca (ova taraba je samo za nase lige, valjda se vdjelo i tada) cetvrto, losta taktika... i peto, lose i prekasne izmjene....(Stanica vadi iz naftalina)

misio sma da je mangup, ali izgleda da se samo fura tako...da je neki fakin, izveo bi Zebu nakon prvog poluvremena, Jamaka takodjer..potpuno se pogubio...nije svjestan koliko ne zna...nek se malo presabere i spusti na zemlju. Zato se ne treba cudit ako dogodine prosjek bude 500 gledalaca...ne moze biti strategija mic po mic, kad sve godine zavrsis na istoj prepreci...

nista bez ULAGANJA i ozbiljnog rada!!...Zao mi samo navijaca... svaka im cast :thumbup:
Mnogo dobar post, aferim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Muhamed Đakmić

#1290 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Muhamed Đakmić »

Jel Željo fakat ima para? Pitam jer nisam upućen, ako je suditi po transferima rekao bih da imaju, a ako imaju, jel toliki problem kupiti neko pojačanje? S ovolikim ulaganjima, Željo je manje - više dostigao plafon, i generalno, našoj ligi je plafon playoff Evropa Lige. Računam na to da će u dogledno vrijeme klubovi koji su redovni u Evropi osigurati koeficijent koji će im omogućiti da budu nosioci u ovom drugom pretkolu Lige prvaka i da će njega početi i da prolaze, a za sve preko treba i ulagati. I ne kontam taj rezon kod nas, daš 20 000 KM za transfer igrača, odmah si loš do bola, ne možeš to nikad vratiti. Niko ni ne pokušava da rizikuje.

Ovo pod uslovom da imate pare, ako i pored solidnih transfera iz proteklih godina nemate para, onda džaba pričamo. Onda nema napretka u ovoj ligi.
Pokerboy11

#1291 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Pokerboy11 »

Sarajevo1946 wrote:Jel Željo fakat ima para? Pitam jer nisam upućen, ako je suditi po transferima rekao bih da imaju, a ako imaju, jel toliki problem kupiti neko pojačanje? S ovolikim ulaganjima, Željo je manje - više dostigao plafon, i generalno, našoj ligi je plafon playoff Evropa Lige. Računam na to da će u dogledno vrijeme klubovi koji su redovni u Evropi osigurati koeficijent koji će im omogućiti da budu nosioci u ovom drugom pretkolu Lige prvaka i da će njega početi i da prolaze, a za sve preko treba i ulagati. I ne kontam taj rezon kod nas, daš 20 000 KM za transfer igrača, odmah si loš do bola, ne možeš to nikad vratiti. Niko ni ne pokušava da rizikuje.

Ovo pod uslovom da imate pare, ako i pored solidnih transfera iz proteklih godina nemate para, onda džaba pričamo. Onda nema napretka u ovoj ligi.
Potpisujem. :thumbup: I mene interesuju gdje su te pare kako nemaju za bar 1 transfer :S Dovodimo igrace djabe ili se jos uvijek steka taj novac pa se ceka prava prilika. Treba uzeti u obzir da smo i mi bili u dugovima do guse .
Artest

#1292 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Artest »

...zar sa Benjamnom Čolicem ici na ozbiljnog protivnika? Zar se jos neko nada da ce od njega biti igrac?...na stranu sto pusi i loce, i sto je takva glava da se ozenio s 21 godinom...Ono ce biti igrac??

nije kriv Bogicevic sto je prespor i lako gubi glavu...kriv je onaj sto to nije uvidio ni nakon oba pusenja protiv izraelaca...Amar je zbog svoje tvrdoglavosti ( ma ja, dobar je Bogi) i wengerowske skrtosti ( za nase prilike. recimo da sam ockeivao da potrose makar 250.00 eura na pojacanja...imaju, znam. oni nisu marke potrosili!!) najveci krivac za ovu blamazu...medjutim, opet ce biti gro onih koji ce mu klicati...

na stranu Amar...i Kvesic me razocarao...nije postojao ni u odbrani ni u napadu...za Čolica seznalo da ne zna, ali ovaj drugi....bas je zaribao....U sustini, Zolotic je jedini polozio..sjajan malac, na njemu se moze uzet najamnje milion...

nek idu trcat po Igmanu, mozda podignu tu jebenu fizicku spremu...zalosno je da nam u 2012. godini dohaka fizicka sprema...Vise niko se ne smije cudit kad na promociju prvaka 115-e lige u svijetu, dodje i 1000 navijaca...sit je svijet ublehe i laznog sjaja
nek nam je bog na pomoci da ikad isplivamo iz ovog gliba
Last edited by Artest on 19/07/2012 00:25, edited 1 time in total.
LSD

#1293 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

Sarajevo1946 wrote:Jel Željo fakat ima para? Pitam jer nisam upućen, ako je suditi po transferima rekao bih da imaju, a ako imaju, jel toliki problem kupiti neko pojačanje? S ovolikim ulaganjima, Željo je manje - više dostigao plafon, i generalno, našoj ligi je plafon playoff Evropa Lige. Računam na to da će u dogledno vrijeme klubovi koji su redovni u Evropi osigurati koeficijent koji će im omogućiti da budu nosioci u ovom drugom pretkolu Lige prvaka i da će njega početi i da prolaze, a za sve preko treba i ulagati. I ne kontam taj rezon kod nas, daš 20 000 KM za transfer igrača, odmah si loš do bola, ne možeš to nikad vratiti. Niko ni ne pokušava da rizikuje.

Ne znam koliko si upoznat sa milionskim dugovanjima BH klubova prema državi....pa i Željo je jedan od njih...i ovo para što se zaradi prodajom igraca ili od Evrope idu na otplatu dugova, saniranje stadiona, neka skromnija ,dosta jeftina pojacanja iz naše lige (eventualno Srbija ili Hrvatska)....ukratko, para za neka pojacanja NEMA....još ako planiraju praviti stadion, onda odakle lova za dovođenje igraca sa strane :? ....budimo realno, zasad nema od toga ništa.
Još govorim o Želji koji je finansijski ponajbolji u državi (uz Široki)...kad se bude iz budžeta izdvajalo za sport i naše najbolje klubove, onda se možemo nadati tome o cemu pišeš, o transferima jacim, o podizanju kvalitete fudbala opcenito.
salle_eh1986

#1294 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Artest wrote:...zar sa Benjamnom Čolicem ici na ozbiljnog protivnika? Zar se jos neko nada da ce od njega biti igrac?...na stranu sto pusi i loce, i sto je takva glava da se ozenio s 21 godinom...Ono ce biti igrac??
hahahahaha
pun je svijet budala onda ako je ovo mjerilo
Muhamed Đakmić

#1295 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Muhamed Đakmić »

LSD wrote:

Ne znam koliko si upoznat sa milionskim dugovanjima BH klubova prema državi....pa i Željo je jedan od njih...i ovo para što se zaradi prodajom igraca ili od Evrope idu na otplatu dugova, saniranje stadiona, neka skromnija ,dosta jeftina pojacanja iz naše lige (eventualno Srbija ili Hrvatska)....ukratko, para za neka pojacanja NEMA....još ako planiraju praviti stadion, onda odakle lova za dovođenje igraca sa strane :? ....budimo realno, zasad nema od toga ništa.
Još govorim o Želji koji je finansijski ponajbolji u državi (uz Široki)...kad se bude iz budžeta izdvajalo za sport i naše najbolje klubove, onda se možemo nadati tome o cemu pišeš, o transferima jacim, o podizanju kvalitete fudbala opcenito.
Ma znam ja da postoji kamara dugovanja, ali mislio sam da se to koliko - toliko saniralo. Još je i dobro ako se sve pare daju državi, ako se ne rastale po principu imal' mene tu.
Chuckie

#1296 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Chuckie »

Sve je to dobro, ali da u podkosuljama nastupaju u ligi sampiona ?!? Pa gdje je patrickova gostujuca garnitura od 90 KM, ovo je gora blamaza od rezultata samog.

Image

Sent from my iPhone using Tapatalk
BHF_Manijak

#1297 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BHF_Manijak »

debeljko20 wrote:fizički spremniji, mentalno jači, kvalitetniji, organizovaniji... jednom rječju bolji.

ono što mene stvarno fascinira uvijek i iznova je takva demonstracija drskosti od strane raznoranih "stručnjaka" tipa izvjesnog tarika hodžića koja je toliko bezobrazna da čovjeka ostavi bez teksta.

kaže nesretni tarik "darko milanič je bio defanzivni fudbaler on ne zna ništa o taktici". :-? :shock: a taj isti milanič godinama igrao kod ivice osima i ako je išta mogao to je da nauči o taktici od fudbalskog genija. ili zlatko zahovič koji je igrao u vrhunskim klubovima, pa valjda se i on nešto pita i nešto zna.

ili nakon utakmice "sudija dosudio penal koji to nije bio". :lol: a ono školski primjer penala.

i sve tako, a nigdje samokritike, uvijek potcjenjivanje ili je neko drugi kriv i tako godinama. isto kao i u svim drugim sferama društvenog života. a sve je euforija i sve je tipa "lako ćemo" a nakon toga obavezno ide hladan tuš i porazi, porazi, porazi, debakli, katastrofe, sramote, poniženja...

moje mišljenje je da su mnogi u ovom gradu došli do poslova i para na lak način i sve drugo kroz tu prizmu posmatraju, a stvarnog utemeljenja i kvaliteta tu s glave nema. sve se to prenosi i na fudbal. klupska košarka je već umrla, rukomet isto, odbojka i ne postoji kao ni bazični sportovi...

jedini odgovor se nameće sam po sebi a to je reći tariku hodžiću i "taricima" mrš se više svi u tri p.m. odoh da živim život u nekoj normalnoj zemlji sa normalnim ljudima. za poraze nisu krivi ni amar osim ni jadranko bigičević nego upravo "tarici" koji se nalaze u svim porama društva. poslušati pjesmu virus od marčela, sve je tu rečeno.
Jest da se u mnogo cemu ne slazemo kada je tenis u pitanju i taj Novak, ali ovdje aferim za post!! Brutalno realan, ali nazalost po nas istinit, kapa dole majstore! :( :thumbup:
Dead Man Walking

#1298 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Dead Man Walking »

Za nasu ligu smo dobri i ovakvi kakvi jesmo, ali eto u Evropu jos nismo pristali. Ovaj Maribor nije bauk i ne znam sto nismo doveli 1-2 igraca kako treba nakon sto smo saznali ime protivnika, te pare bi se prolaskom Janeza automatski vratile. Jel fakat moguce da ne postoji dobar igrac koji se mogao dovesti za nekih 100-150 hiljada? Ako nemamo te pare ne znam koji se qratz zavaravamo i mislimo da cemo ikad ikoga proci? Liga nam je gora iz godine u godinu, i iako je lijepo dominirati u njoj, cinjenica je da Borac ispade od drugoligaske ekipe iz CG ekipe u kojoj je Kuduz do juce bio uzdanica, da pitari naletjese na preopasne Maltezane, vec za godinu-dvije cemo i ispadati od tih Maltezana kako smo krenuli. Hebeni Vardar je do zadnje minute vodio u Bjelorusiji protiv, za nase uslove, prestrasnog BATE a mi se opet izblamirasmo cim naletjesmo na ozbiljnijeg protivnika. Meni je ovo gore nego prosla godina jer su nas oni Izraelci ubili sakama u oci bas, a Maribor je realno samo malo manja hopa nego mi. Uopste nisu toliko dobri koliko smo mi bili ocajni. Igrali smo bez muda, nabijali lopte na Adila, posrecilo se da jedna udje, ali realno tankosava. I Amar je rekao da bi volio i izgubiti ali da se vidi da mozemo s njima igrati, radije nego iscupati 0-0 uz neku ludu srecu. Bas to mi je naumpalo pred kraj prvog jer smo vodili uz tu ludu srecu, ali se vidjelo da se 90% utakmice igra na nasoj polovini. Kad se branis vise se i trosis fizicki, i to bez lopte, pa je logicno da smo na tom planu totalno pali u drugom poluvremenu. Ko je ikad igrao lopte zna da covjek kad je umoran pravi nerezonske poteze i greske, sto se pokazalo na nasoj odbrani. Maribor nije toliko dobar da nas izdominira 90 miunta, ali je Maribor taman toliko opasan da iskoristi sve poklone koji su posljedica nasih gresaka i umora. Tako je i bilo. Volio bih da ih muski napadnemo u revansu pa sta bude, ne nadam se prolazu ali mislim da ih mozemo dobiti uz hrabriju igru, pa makar 1-0. I nadam se da vise Jamak nece izvoditi kornere kad imamo zivog Zaju, ne kontam sto Zaja bar kornere nije izvodio kad su mu Slovenci zatvorili sve ostale prilaze lopti.
plejka2

#1299 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by plejka2 »

Necu puno pametovat al nije nemoguce po ovom veceras bez obzira sto je maribor iskusniji,bolji.zabit 3 komada i proci dalje.Zeljo nema sta izgubit al isto tako ako ga primi sve pada u vodu.Mora se smislit dobra taktika za uzvrat i ne predat se.U 90 minuta se moze svasta desit nista nije izgubljeno.
nermin.padez

#1300 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nermin.padez »

plejka2 wrote:Necu puno pametovat al nije nemoguce po ovom veceras bez obzira sto je maribor iskusniji,bolji.zabit 3 komada i proci dalje.Zeljo nema sta izgubit al isto tako ako ga primi sve pada u vodu.Mora se smislit dobra taktika za uzvrat i ne predat se.U 90 minuta se moze svasta desit nista nije izgubljeno.
Ti si gori od onoga Tarika Hodzica :-) :zzzz:
Post Reply