Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ganjeta wrote:Porediti Maccabi i Spartu je isto kao porediti Orebo i Serifa.
Pa dobro, činjenica jeste da je Sheriff jači od Orebra, ali ne bih baš rekao jednako kao Sparta i Maccabi, naravno opet kažem pod uslovom da Sparta nije značajno oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.....
Ali haj da ne bi preraslo u onu "moj tata je jači od tvog", nek nam je svima hairli i sa srećom i da ako ništa još jednom napunimo stadion, napravimo spektakl, pa šta dragi bog da.....
Sparta je ima u Evropi za Maccabi,i jaca je bar ono iz prosle sezone sto sam gledao veliki Liverpool se mucio sa njima,pametnom dosta.Nije bas razlika kao izmedju Serifa i Orebra,ali je bolja ekipa..mada je samo teren mjerilo.
Ja se ne bi složio sa nekim ovdje da je Sheriff drastično kvalitetniji od Orebra. Imenima sigurno jesu, ali s obzirom da je Sheriff dobio dosta novih igrača i s obzirom da su se tek počeli uigravati tu je to negdje sa ekipom koja iza sebe ima odigrano već više od pola prvenstva. Po meni i nekom mom shvatanju fudbala u ovom trenutku je bilo teže igrati sa Orebrom nego sa Sheriffom. Da je u pitanju polovina augusta tad bi već rekao da je Sheriff gigant naspram Orebra. Ovako ne. Bar je to neko moje mišljenje.
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html
evo ovdje se mijenjau podaci u tekmama... sada stoji da komšije igraju u 20.30 i da im sudi nekakav šved... a nama stoji da igramo u 19.00, sudac još nije određen, a stadion je Stadium: Franz Horr Stadion, Vienna (AUT)
van Basten wrote:eno su ispravili stadion i gread na uefa.com, a počastili su nas sa nekakvim rumunom za suca... neki Decan ili slično
Taj sigurno neće suditi kao sinoć francuz, iako sam se njega pribojavao sinoć s obzirom na ljubav francuza prema nama....ali čovjek je sudio odlično!!!
Treba se samo paziti kartona, ne daj bože crvenog....Muški ući u tekmu bez straha, pa šta bog da....
cyprus wrote:
To da je Orebro jača ekipa, odnosno favorit nije bilo samo moje mišljenje. Kladionice su ga također proglasile favoritom. Ja sam samo ovdje na forumu mogo pročitat kako je Sarajevo jače
OK, ova ekipa očigledno jeste u užasnoj formi, pa je to vjerovatno olakšalo poso Sarajevu, ali mislim da su generalno jači nego što su se prikazali u duelu sa nama. Da smo se susreli s njima prije mjesec, mjesec i po, moguće da bi sve ispalo dosta drugačije...
Pa ti pratis to sve matematicki na papiru. Na papiru je FKS jace.
Od Helsingborga bilo jace. Sta treba jos kao dokaz?
Da, na papiru je Sarajevo jače na osnovu UEFA-inog koeficijenta i činjenice da je bilo nosilac. Međutim, kako pored sljedećih parametara da Sarajevo proglasim favoritom:
- Örebro ima skuplju ekipu (duplo)
- Örebro igra u jačoj ligi
- Örebro je u jačoj ligi ostvario sličan plasman kao Sarajevo u slabijoj
- Örebru je sezona u punom jeku, a Sarajevo neuštmano, sa burnim periodom iza sebe
- Örebro je bio u strašnoj formi kad su parovi izvučeni (to što su u međuvremenu otišli u drugu krajnost je drugi par čarapa)
Za mene nema nikakvih dilema da je Sarajevo prošlo jaču ekipu.
Sve je ovo važilo i za Helsingborg, koji je bio i veći favorit od Örebra...
Švedi nemaju jaču ligu nego kvalitetniju. Uređeniji su, manje korupcije, bolji stadioni, veće plate, ali ništa od toga ne znači da imaju i jače klubove. Jedno je kvalitet lige kao takmičenja, a nešto sasvim drugo jačina ekipa koje u njoj učestvuju. Pokušao sam ti to objasniti primjerom prebacivanja Barcelone u prvu grčku ligu, ali džaba kad je tebi fudbal matematika. Nipodoštavanje je i naše lige i Sarajeva tvrdnja da je Orebro daleko jači tim. Onaj Orebreo od sinoć stavi u našu ligu pod uvjetima pod kojima se naša liga igra i ja ti garantujem da bi Leotar bio na kraju ispred njih. Još onaj naš iz njihove ekipe govori "mi smo navikli u Švedskoj igrati malo jače" , ma ne seri.
edit: Kako ono reče jedan Željin igrač na snimku proslave "eto vam kamp, jebo vas kamp."
tazmaniaBAN4 wrote:hebo te ovo nismo navikli da nam oba sarajevska tima prolaze u evropi, sad nemozemo jedni druge zaebavati
na svakom mogućem planu je i bolje da prolaze, prvo od takmičarske forme i prije starta lige, pa do finansijskog aspekta. Sad što je vrlo vjerovatan problem neposjedovanja navike igranja u ritmu srijeda-subota i samim tim umora (ovo se naravno odnosi na to kad krene liga i eventualni prolazak u playoff), to je druga priča
respo wrote:
nama za pocetak trebaju strani treneri pa bi i klubovi tako profitirali
samo ovih par klubova koji izlaze u evropu dolaze do baš nešto malo love, koja je osnov i za trenera i za kvalitetne igrače, koji opet dovode do kvalitetnijih rezultata i još više love