Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1276 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Zivim na Ilidzi, tu sam odrastao!!! Ne znam za vas ali ja sam postao alergican na Memice, Mahmutovice, Fikrete, na politiku opcenito, ovaj ukr'o, onaj zavrsio 2 fakulteta ko zna kako i gdje...sta smo mi uradili da to promjenimo uvijek glasali za iste i glasacemo(glasacete ja iduce izbore preskacem jer nemam za koga glasati) samo trunite ovaj ono onaj ovo, hajde prijavi se na iduce izbore da glasamo za tebe ako si voljan da vratis stari sjaj Ilidzi...

Proljece je, ovo je doba godine kad je Ilidza najljepsa ima se o cemu pricati, Ilidza nije samo politika...
_Reds_

#1277 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

rashtiman wrote:Zivim na Ilidzi, tu sam odrastao!!! Ne znam za vas ali ja sam postao alergican na Memice, Mahmutovice, Fikrete, na politiku opcenito, ovaj ukr'o, onaj zavrsio 2 fakulteta ko zna kako i gdje...sta smo mi uradili da to promjenimo uvijek glasali za iste i glasacemo(glasacete ja iduce izbore preskacem jer nemam za koga glasati) samo trunite ovaj ono onaj ovo, hajde prijavi se na iduce izbore da glasamo za tebe ako si voljan da vratis stari sjaj Ilidzi...

Proljece je, ovo je doba godine kad je Ilidza najljepsa ima se o cemu pricati, Ilidza nije samo politika...
Pravo glasa ima oko 55.000 ! 6-7 hiljada glasa stalno za iste ljude, i tih 6-7 hiljada konstantno namece vlast ovim ostalim, 40 i nesto hiljada. I ako nista izadji daj glasom kome hoces, jer neizlaskom dajes glas tim gore nabrojanim.

P.S. O cemu da pricamo ??
_Alcatraz_

#1278 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

rashtiman wrote: Sa Igmana pogledat' je lijepo! Sta??? politika je glavna tema
Ta politika, kao sto _reds_ kaze, ne dozvoljava taj lijepi pogled sa igmana, jer ovo je svaki dan sve vece i vece ruglo, jer i ono sto opcina napravi nije kako treba.
JohnnyS. wrote: ovu odluku su izglasale sda i sbih sa svojih 16 glasova. I niko drugi. Jer je to njihov posao. Posao u koji se ugradilo par njih iz sda kao i par onih miseva opstinarskih kao sto je ona gospodja sto radi u urbanizmu (da ne imenujem) i njoj slicni.
Zato molim te uspori sa pisanjem o konkretnom problemu a svoje opste nezadovoljstvo situacijom slobodno izrazavaj. Zbog ljepse i preciznije komunikacije na forumu. Pozdrav.
SBiH je propala tako da se njihovi kandidati sada racunaju ili kao SDA ili kao SDP (bilo je govora u prethodnim postovima).

A SDP se zestoko pobunio protiv glasanja???????? Digli su frku i informisali FTV i sve svoje medije o kriminalu koji se radi na Stupu 2 i Ilidzi? Pokrenuli su ponovo spavace iz pokreta DOSTA i sl.? Sve su ucinili, kao i dok nisu dobili izbore, samo da se sprijeci kriminal? Naravno na celu sa gospodjom Smiljom. = KRIVI SU zato sto sute!

Tu nema politike i koalicije, jer u opcini NE SMIJE biti prepucavanja i zastupanja stranackih interesa zbog desavanja i prilagodjenja situaciji kakav je u vrhu drzave. Neskolovane seljacine u Vijecu su se ufurale da vode politiku i da ce istorija u udzbenicima pisati o njima i njihovim podvizima u Opcinskom vijecu. Politika iz vrha i politika u opcini ne smiju se mijesati. Na sljedecim izborima ne treba hrvatima neko iz HDZ-a da zastupa njihove interese i bori se za njihova prava. Taj cirkus je u vrhu, a ovdje treba da se kandiduje pametan, skolovan i uspjesan covjek-komsija, pa makar on bio i "vehabija", koji ce u vijecu prvenstveno zastupati interese svog komsiluka, MZ, pa i Ilidze, a ne da dodje neko iz Kovacica ili Rakovice pa da planira seljacku studiju izvodivosti i isplativosti Regulacionog plana Stup-Nukleus i drugih dijelova Ilidze.

ZAKLJUCAK:
U Opcinskom vijecu su potrebni pametni, skolovani i uspjesni ljudi koji zele da rade posao za koji su izabrani. Nisu nam potrebni NK radnici, niti invalidi i sehidske porodice (ukoliko nisu strucni i skolovani), zatim generali koji ne citaju dokumente koji im stoje ispred nosa, a glasaju za iste, niti ljudi koji su prijavljeni na ilidzi, a tu ne zive.
Iz svake Mjesne zajednice bi stranke trebale za vijecnika na izborima dati minimum po jednog skolovanog i strucnog muskog/zenskog kandidata (SDA to do sada nije radila, ali su i ostale to slabo radile), a ne samo iz njima podobnih Mjesnih zajednica. Ti ljudi ce onda zastupati interese komsija, gradjana i sl.
TREBAJU NAM OSOBE KOJI CE SE TRUDITI DA SE OD ILIDZE NESTO KAKO TREBA NAPRAVI, a nije bitno da li su oni iz SDA, SBiH, SDP, SBB, SNSD, SDS, HDZ, SDU... ali nemojte da nam tamo sjede neskolovani ljudi koji misle da su zbog toga sto su izabrani oni zakon na ilidzi i da smiju da rade kako i sta hoce
JohnnyS.

#1279 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
rashtiman wrote:Zivim na Ilidzi, tu sam odrastao!!! Ne znam za vas ali ja sam postao alergican na Memice, Mahmutovice, Fikrete, na politiku opcenito, ovaj ukr'o, onaj zavrsio 2 fakulteta ko zna kako i gdje...sta smo mi uradili da to promjenimo uvijek glasali za iste i glasacemo(glasacete ja iduce izbore preskacem jer nemam za koga glasati) samo trunite ovaj ono onaj ovo, hajde prijavi se na iduce izbore da glasamo za tebe ako si voljan da vratis stari sjaj Ilidzi...

Pravo glasa ima oko 55.000 ! 6-7 hiljada glasa stalno za iste ljude, i tih 6-7 hiljada konstantno namece vlast ovim ostalim, 40 i nesto hiljada. I ako nista izadji daj glasom kome hoces, jer neizlaskom dajes glas tim gore nabrojanim.

P.S. O cemu da pricamo ??
bas tako. 6-7000 upravlja sa 55000. Al bojim se na nas ostali nema vise od 3-4000 na glavu da se nasadimo. Kako ostale animirati? Mislim da nije nikako moguce. Nazalost.
palamuda

#1280 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Tibra veze nema ni sa Ilidžom ni sa načelnikom ni sa vijećem, unazad nekoliko postova su objašnjeni interesi koji su se tu spleli, šta bi bilo da nije izmjenjen plan, srušili bi zgrade, jašta malo sutra, izmjenio bi ga neko kad tad.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1281 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

Izgleda sinoc prvo opljackan konzum u hrasnici, pa onda pljacka i ranjavanje covjeka u koloniji. na portalu sinoc pisalo obrnuto
FOČANSKI PROPISI

#1282 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

sistematski pregled wrote:
_Alcatraz_ wrote:
sistematski pregled wrote:...Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Ne treba njega da bude sram zato sto je pogrijesio datum, nego one koji se kite perjem kojeg su "zasluzili" isto kao sto "trebaju" pobijediti na izborima i uciniti nam svima ziovot boljim na osnovu strucne spremnosti i uspjesnosti u poslu koji "rade".
Borci su izginuli i zbog lose isplanirane akcije "strucnih" ljudi, koji nikada nisu niti ce priznati da su u zivotu skrivili nesto, pa tako i za glasanje kao vijecnici. Dan danas... ginemo u miru od gradskih revolverasa i bombasa, a sve zahvaljujuci "fakultetski" obrazovanim kadrovima kojima je mrsko citati, misliti, pisati itd.

Sta po tebi SDA moze korisno uraditi u narednom periodu za kompletnu ilidzu, a ne samo dijelove i sta mogu uraditi da postanemo primjer drugim opcinama? Imali su od rata do danas svu vlast i treba im dati jos jednu jer su sada prosvjetljeni dolaskom generala?
Ja cu glasati ZA jedino ukoliko cemo uci u rat protiv Istocne Ilidze. :lol:
"Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93". Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Prvo, dobro pročitaj post pa onda komentariši.
Drugo, b.oli me k.urac za SDA, kao i za SBiH, SDP, BPS, SBB, SDU, napredne, nazdne i kakve već postoje. Nadam se da nisam nikoga zaboravio. Ja više na izbore ne izlazim, a ti glasaj za koga hoćeš. OK?
Zaboravio si nas iz Bosanskohercegovačke narodne stranke,neka te je zato sram.
FOČANSKI PROPISI

#1283 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:
rashtiman wrote:Fuck this I give up, this topic is no longer subscribed by me...
Sa Igmana pogledat' je lijepo! Sta??? politika je glavna tema
A sta treba biti !

Daj ti neke ideje, kako unaprijediti ovo sto imamo, kako sprijeciti opce ruglo.

Ne moramo se mi baviti tom politkom, evo ja nisam clank niti jedne stranke, i prilicno sam oprecan prema svim partijama, ali ta politika se bavi nama.

Ta politika je dovela Ilidzu na niske grane, a nekad je bila na visokim.

Evo ja sam pitao ima li kakve sanse da Ilidza trazi nadoknadu za vodu, i zemljiste, da da joj se po racunu daje 1KM, to bi bile fine pare, koje bi se ulozile recimo namjenski, i sportske, kulturne i obrazovne projekte.

Hocete o turizmu, kako cemo o turizmu, kad turista koji dodje na Ilidzu, ne zna kako doci do ratnog tunela.

Hocete o informatizaciji, kad ja znam da su se par momaka sami ponudili da naprave turisticko-informativnu stranicu ILidze, stim da im ovi daju materijal, i da placaju hosting i domenu, naravno, oviz iz Opcine, i ne znaju sta je to, i samo su ih hadno pogledli, ono o čemu ovi.

Hocete o centru Ilidže, ili ti ga jednom velikom ruglu.

Hocete o Stupu, i gradnji.

Hocemo o poplavama.

Hocemo o Termama, gdje su Slovenci obecali bili i Hotele i svasta, i kamaru radnika da ce zaposliti, samo da zemljiste dobiju.

Hocemo o termalnim busotninama.

I mogo bi do jutra ovako, a sve ovo gore navede je pod direktnom kapom POLITIKE,

ODNOSNO lose POLITIKE.

p.s. ja ne znam da li ti zivis na Ilidzi, ili dodjes ponekad, ali i ja da dodjem par mjesci godisnje i meni bi bilo svjedno, ali ja tu zivim manje vise 360 dana u godini, i politika kreirda zivot oko mene.

Uskoro ce ova tema biti "Sa Igmana je bilo lijepo pogledat" !

@jhonny

9 + 5 =14, dakle nedostaju jos dva glasa.
Vreto Elvis i Kečo Sead (taj bi i dušu prodao za kakav lični šićar)
FOČANSKI PROPISI

#1284 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Truje nas politika,truju nas slastičari...
Umorio sam se i od prolaženja i od brzine prolaznosti..
Nego šala nastranu,dođi kod pravih momaka,kod pravih patriota,kod moralnih veličina..
Dođi u Bosanskohercegovačku narodnu stranku.
Molim te da povedeš i PIPIJA,zbog njega smo ukinuli ono "podrinjska"
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 17/04/2012 16:11, edited 1 time in total.
addem

#1285 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by addem »

Za tibru ce neko otici u zatvor samo je pitanje koliko ce se to cekati. Tihomir Brajic (Tibra) iz Kiseljaka unistava Ilidzu jer mu vlast na Ilidzi to dozvoljava. A kada vlast dozvoljava onakvo ruglo onda mora biti potkupljena, e sad da li stanovima il novcem pitanje je sad.
FOČANSKI PROPISI

#1286 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

addem wrote:Za tibru ce neko otici u zatvor samo je pitanje koliko ce se to cekati. Tihomir Brajic (Tibra) iz Kiseljaka unistava Ilidzu jer mu vlast na Ilidzi to dozvoljava. A kada vlast dozvoljava onakvo ruglo onda mora biti potkupljena, e sad da li stanovima il novcem pitanje je sad.
TIBRA PACIFIK je gradila i u Buća Potoku,Dobrinji..,a radnici Vranice nemaju hljeba
Mislim da je TIhomir Brajić (Tibra) otišao sa ovog svijeta,ali su mu djeca nastavila započeto ..djelo.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 17/04/2012 16:52, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#1287 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

palamuda wrote:Tibra veze nema ni sa Ilidžom ni sa načelnikom ni sa vijećem, unazad nekoliko postova su objašnjeni interesi koji su se tu spleli, šta bi bilo da nije izmjenjen plan, srušili bi zgrade, jašta malo sutra, izmjenio bi ga neko kad tad.
Slažem se da ne bi,ali mi će mo, sigurno, počupati voćnjak.
JohnnyS.

#1288 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
_Reds_ wrote:
rashtiman wrote:Fuck this I give up, this topic is no longer subscribed by me...
Sa Igmana pogledat' je lijepo! Sta??? politika je glavna tema
A sta treba biti !

Daj ti neke ideje, kako unaprijediti ovo sto imamo, kako sprijeciti opce ruglo.

Ne moramo se mi baviti tom politkom, evo ja nisam clank niti jedne stranke, i prilicno sam oprecan prema svim partijama, ali ta politika se bavi nama.

Ta politika je dovela Ilidzu na niske grane, a nekad je bila na visokim.

Evo ja sam pitao ima li kakve sanse da Ilidza trazi nadoknadu za vodu, i zemljiste, da da joj se po racunu daje 1KM, to bi bile fine pare, koje bi se ulozile recimo namjenski, i sportske, kulturne i obrazovne projekte.

Hocete o turizmu, kako cemo o turizmu, kad turista koji dodje na Ilidzu, ne zna kako doci do ratnog tunela.

Hocete o informatizaciji, kad ja znam da su se par momaka sami ponudili da naprave turisticko-informativnu stranicu ILidze, stim da im ovi daju materijal, i da placaju hosting i domenu, naravno, oviz iz Opcine, i ne znaju sta je to, i samo su ih hadno pogledli, ono o čemu ovi.

Hocete o centru Ilidže, ili ti ga jednom velikom ruglu.

Hocete o Stupu, i gradnji.

Hocemo o poplavama.

Hocemo o Termama, gdje su Slovenci obecali bili i Hotele i svasta, i kamaru radnika da ce zaposliti, samo da zemljiste dobiju.

Hocemo o termalnim busotninama.

I mogo bi do jutra ovako, a sve ovo gore navede je pod direktnom kapom POLITIKE,

ODNOSNO lose POLITIKE.

p.s. ja ne znam da li ti zivis na Ilidzi, ili dodjes ponekad, ali i ja da dodjem par mjesci godisnje i meni bi bilo svjedno, ali ja tu zivim manje vise 360 dana u godini, i politika kreirda zivot oko mene.

Uskoro ce ova tema biti "Sa Igmana je bilo lijepo pogledat" !

@jhonny

9 + 5 =14, dakle nedostaju jos dva glasa.
Vreto Elvis i Kečo Sead (taj bi i dušu prodao za kakav lični šićar)
focanski propisi hajd mi reci iz koje je patriotske stranke ovaj sead kečo sto je glasao za tibru :) :) :)
FOČANSKI PROPISI

#1289 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Ja znam da je Senaid Memić švercovao, neko, oružje,znam da je sina zavalio u zatvor,znam da je ,dok je general Fikro komandovao,ispod balvana u Hrasnici, zauzimanje Golog brda (u akciji poginuo "Čarli"),boravio u Instanbulu,u hotelu Hilton sa pet zvjezdica,znam da šuruje sa Tibrom,znam da je sadio voćke gdje ne treba,ali
i TITO je zatvarao nedužne na Goli otok,tukao studente '68,gazio Albance tenkovima,ukinuo Uskotračnu prugu '79,...,pa smo ga opet voljeli.
Zato bez obzira na sve:
JA VOLIM NAŠEG NAČELNIKA
FOČANSKI PROPISI

#1290 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Što se tiče Kečo Seada, ja o njemu malo znam.Bio je nosilac liste BPNS-a,osvojio 134 glasa,dobio mandat vijećnika i prešao u SDA.
Meša Selimović u romanu OSTRVO na jednom mjestu kaže:
"Svaki čovjek je zatvorena kutija."
JohnnyS.

#1291 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:Što se tiče Kečo Seada, ja o njemu malo znam.Bio je nosilac liste BPNS-a,osvojio 134 glasa,dobio mandat vijećnika i prešao u SDA.
Meša Selimović u romanu OSTRVO na jednom mjestu kaže:
"Svaki čovjek je zatvorena kutija."
:)
neki

#1292 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by neki »

FOČANSKI PROPISI wrote:
addem wrote:Za tibru ce neko otici u zatvor samo je pitanje koliko ce se to cekati. Tihomir Brajic (Tibra) iz Kiseljaka unistava Ilidzu jer mu vlast na Ilidzi to dozvoljava. A kada vlast dozvoljava onakvo ruglo onda mora biti potkupljena, e sad da li stanovima il novcem pitanje je sad.
TIBRA PACIFIK je gradila i u Buća Potoku,Dobrinji..,a radnici Vranice nemaju hljeba
Mislim da je TIhomir Brajić (Tibra) otišao sa ovog svijeta,ali su mu djeca nastavila započeto ..djelo.
Sta su to gradili na Dobrinji?
Da su gradili na Buca Potoku to je tacno ali im tamo nisu dozvolili korekciju regulacionog plana i povecanje spratnosti kao na oba gradilista u opstini Ilidza.
_Alcatraz_

#1293 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Ako neko bude isao na Kovacice (na dzenazu ili onako iz dosade) neka slika sa mezarja dio opcine koji se vidi jer je dobar pogled, pa da nas pocasti slikama "Sa igmana pogledat' je lijepo!" pa cemo na forumu napisati peticiju da mu nacelnik da nekoliko stabljika razlicitih vocki da moze posijati u svojoj avliji.
_Reds_

#1294 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:Ako neko bude isao na Kovacice (na dzenazu ili onako iz dosade) neka slika sa mezarja dio opcine koji se vidi jer je dobar pogled, pa da nas pocasti slikama "Sa igmana pogledat' je lijepo!" pa cemo na forumu napisati peticiju da mu nacelnik da nekoliko stabljika razlicitih vocki da moze posijati u svojoj avliji.
Danas sam bio u Reljevu nekim poslom, i popeo se gore ne brdo, pogleda dolje niz dolinu, i naravno vidis Tibrine zgrade kako strse samo tako.

Nadalje, to sehidsko mezarje se zove "Kovači", kao i naselje ispod njega, nisu to nikakvi Kovačiči, naučimo bar naselja u nasoj Opcini.

I ovaj koji vrijeda ljude na osvou mjesta na Opcini na kome zivi, nije nista bolji od ovih koje on vrijeda. Za mene je jednako vrijeda i Lasica (kao najtačnije naselje), kao i Kobiljača (kao najzapadnije naselje). Kao i ljudi iz tih naselja. Dakle nije problem gdje ljudi zive, nego sta nosu u svojim glavama, vazna su njihova djela. Ne čini čovjeka čovjekom ni mjesto u kome zivi, ni odjelo koje nosi.

A ti Focanski propisi, zar ti taj Keco nije iz te tvoje stranke. I ne razumije za sto se bori ta tvoja stranka, za Podrinje na Ilidzi jel ??

I red je da se Ilidza odluci jednom za sva vremena, ili ce biti Sarajevo, ili ce krenuti sama svojim putem.

I hajde da krenemo sa nekim pozitivnim mislima. Kako bi bilo sa Igmana tek lijepo pogledati, kada bi se skole, i osnovna i gimnazija prebacile sa druge strane Zeljeznice, tamo kod Ganicevog faksa, i time zaokruzio taj obrazovni centar na toj obali. I kad bi se svi oni kafici u centru porusili, i napravio lijep trg, i kakv moderni centar. Ja vjerujem da je ovo moguce, i da cu docekati nekad.

P.S. Sto se tice Tibre, pa zgrade u Buca Potoku su manje vise OK, uklapaju se ne strse. Znali su da tu ne mogu praviti nebodere. Pa i one na Dobrinji. Ali ove na Ilidzi ne lice ninasta, nabacane jedna na drugu, nabacne u naselje među privatne kuće, strse visinom, imaju los prilaz, obzirom na broj stanova, vjerovatno nemaju ni parking mjesta za sve stanove, itd. Napravili bi oni i na Ilidzi zgrade koje se uklapaju, ali su znali da na Ilidzi uz mito mogu kako hoce.
_Reds_

#1295 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:Što se tiče Kečo Seada, ja o njemu malo znam."
a kazes ovo :
FOČANSKI PROPISI wrote:Vreto Elvis i Kečo Sead (taj bi i dušu prodao za kakav lični šićar)
!
FOČANSKI PROPISI

#1296 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:
a kazes ovo :
FOČANSKI PROPISI wrote:Vreto Elvis i Kečo Sead (taj bi i dušu prodao za kakav lični šićar)
!
A šta bi ti rekao za nekoga ko uzme tvoje i utekne s tim kod, mrskog, komšije da s njim to dijeli?
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 17/04/2012 20:48, edited 2 times in total.
_Reds_

#1297 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
_Reds_ wrote:
a kazes ovo :
!
A šta bi ti rekao za nekoga ko uzme tuđe i utekne s tim kod mrskog komšije?
Ja o čovjeku koga malo znam, ne mogu reći da bi dušu prodao! Ti mozda mozes, jbg svi smo razliciti.
FOČANSKI PROPISI

#1298 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Ponavljam ponovo: Keču Seada malo znam,ali su mi njegova(ne)djela jako dobro poznata.
Uzeo je mandat koji je osvojila Bosanskohercegovačka narodna stranka i s njim prešao u SDA.Moralno bi bilo vratiti mandat,pa onda ići s đavlom tikve saditi.
palamuda

#1299 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

_Reds_ u zadnjih nekoliko stranica ima jedini normalnu diskusiju dostojnu teme i Ilidže i normalna pitanja :thumbup: :thumbup:

Priča o Tibri je naprđivanje i namišljanje ovako je onako je, tamo ljudi kupuju stanove i žive, lično imam prijatelja koji se uselio prije par dana i kaže da je zadovoljan, čovjek 12 godina bio podstanar sad se skrasio ništa mu ne strši nit mu smeta. kakve privatne kuće, pa i u Pejtonu dvorišta djele kuće i zgrade pa nikom ništa, iskreno j... mi se za Tibru i njihovu spratnost al se sa tim pretjeruje, mislim da je za nas sto puta važnija divlja gradnja po Sokolović Kolonije ispod koje su zahvati pitke vode nego tamo neka zgrada koja najviše liči na Alipašino.

FOČANSKI PROPISI je valjda klon onog ROGOPEKA jer mislim da nema više od jednog čovjeka koji podržava cirkus od te stranke sa prefiksom podrinjska, možeš mislit ovakvoj pameti da se desi Kečo.

Što se tiče Ilidže je li se ono gradi stambena zgrada kod Terme ili nešto grade Turci.
_Alcatraz_

#1300 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
Nadalje, to sehidsko mezarje se zove "Kovači", kao i naselje ispod njega, nisu to nikakvi Kovačiči, naučimo bar naselja u nasoj Opcini.
Slucajna greska. Budi siguran da znam vecinu naselja na opcini, ali mi nije jasno sta si htio reci sa "Lasica (kao najtačnije naselje)"

_Reds_ wrote: I red je da se Ilidza odluci jednom za sva vremena, ili ce biti Sarajevo, ili ce krenuti sama svojim putem.

I hajde da krenemo sa nekim pozitivnim mislima. Kako bi bilo sa Igmana tek lijepo pogledati, kada bi se skole, i osnovna i gimnazija prebacile sa druge strane Zeljeznice, tamo kod Ganicevog faksa, i time zaokruzio taj obrazovni centar na toj obali. I kad bi se svi oni kafici u centru porusili, i napravio lijep trg, i kakv moderni centar. Ja vjerujem da je ovo moguce, i da cu docekati nekad.
O tome i ja pricam, jer od rata do danas se desava jedno te isto, odnosno uglavnom se nista pozitivno ne desava.

_Reds_ wrote: P.S. Sto se tice Tibre...
...
Napravili bi oni i na Ilidzi zgrade koje se uklapaju, ali su znali da na Ilidzi uz mito mogu kako hoce.
Samo da ne pocnu praviti one zute zgrade na mjestu "1. Osnovne skole" (cuo sam da je to u planu nakon rusenja skole) jer zbog gradnje centra Ilidze je borba u vlasti posto ce se tu prati velike pare, a o kvalitetu, funkcionalnosti i ljepoti Ilidze...
Locked