Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#1276 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinou je sudija uvijek kriv.
- Qler
#1277 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
- Pitarrr82
#1278 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
505sCrtom wrote:Mourinou je sudija uvijek kriv.
Ma dobro njegove psiho igre su odavno poznate, s tim stvara pritisak kod drugih a skida sa svoje ekipe...
- fidoremilienko
#1279 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jesi li ti gledao utakmicu??Qler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
- madFlava
#1280 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Qler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
jesil ti ozbiljan u ovom postu?
- ultima_palabra
#1281 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Izvini, ali ti kao da ne gledaš utakmice nego samo pročitaš pokoji pristrani medijski komentar poslije utakmice. U obje utakmice je Madrid imao više šuteva i više šansi, iako je dobar dio prve igrao sa igračem manje.Qler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
A meni je ubijanje fudbala 1890453242 pasova između stopera i zadnjih veznih... vidiš da je ljepota relativna stvar
- skenderija04
#1282 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo oko sudjenja postaje komicno. U subotu je jedan portugalski radio bacio bubu da ce portugalac Pedro Proenca suditi revans u Barceloni. Reakcije iz tabora Barcelone su bile ocekivane pozivajuci se na slicnu situaciju iz prosle godine kada je takodje portugalac Bequerenca pogurao Mourinjov Inter u prvoj utakmici protiv Barcelone. Danas je potvrdjeno da ce prvu utakmicu suditi Wolfgang Stark.Nije se puno cekalo na reakciju iz Madrida. Optuzuju Starka na je Mesijev fan, i da je prosle godine nakon utakmice lige sampiona Barcelona - Arsenal trazio da sa mesijem zamjeni dres .
A do utakmice jos tri dana.................................
A do utakmice jos tri dana.................................
-
5 0 5
#1283 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@ultima: Pogledaj ovaj gol molim te i reci mi sta mislis.
- Qler
#1284 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u.. 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1285 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovdje se izgleda ne gledaju sutevi nego koliko je ko pasova imaoultima_palabra wrote:Izvini, ali ti kao da ne gledaš utakmice nego samo pročitaš pokoji pristrani medijski komentar poslije utakmice. U obje utakmice je Madrid imao više šuteva i više šansi, iako je dobar dio prve igrao sa igračem manje.Qler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
A meni je ubijanje fudbala 1890453242 pasova između stopera i zadnjih veznih... vidiš da je ljepota relativna stvar
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1286 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa ne svidja se nikome, osim navijačima Madrida. Niko ne voli kako Mourinho igra, osim navijača kluba kojeg trenira.Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u..
Ali nebitno.
- ultima_palabra
#1287 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne radi mi YT, sorry...505sCrtom wrote:@ultimate: Pogledaj ovaj gol molim te i reci mi sta mislis.
Poenta je da FCB može uništiti svaki tim koji bi došao da se nadigrava... zato niko neće postaviti takvu taktiku, što dovodi do dosadnih utakmica na jedan gol sa ponekom kontrom il opasnim prekidom za drugi tim. Ja volim utakmice u kojima ima šansi na obje strane i u kojoj svaki tim može pokazati šta zna. Zato rijetko gledam utakmice Barcelone
- ultima_palabra
#1288 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa onda kažeš da je to tvoje mišljenje i ja poštujem... meni je bezveze što simpatizeri Barce misle da imaju pravo na apsolutnu istinu.Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u..
- veljaca
#1289 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Iskreno, nema sta ....ultima_palabra wrote:Ne radi mi YT, sorry...505sCrtom wrote:@ultimate: Pogledaj ovaj gol molim te i reci mi sta mislis.
Poenta je da FCB može uništiti svaki tim koji bi došao da se nadigrava... zato niko neće postaviti takvu taktiku, što dovodi do dosadnih utakmica na jedan gol sa ponekom kontrom il opasnim prekidom za drugi tim. Ja volim utakmice u kojima ima šansi na obje strane i u kojoj svaki tim može pokazati šta zna. Zato rijetko gledam utakmice Barcelone
Evo da budem iskren - ja takodjer ne volim da gledam utakmice Reala - pogotovo protiv Barce i taktike - AUTOBUS ...( priznajem u tim utakmicama - a kada ne igra protiv Barce - nadam se da Real igra bolje - jer ja te utakmice ne gledam, ali stvarno .... )
- ultima_palabra
#1290 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Evo recimo utakmica Valencia-RM u subotu je bila melem za oči
Možda nije imala rezultatski značaj, ali opet su Kaka, Higuain i Benzema napravili show.
-
5 0 5
#1291 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Naravno da je mišljenje. Uvijek je mišljenje. Pa i kad ga Cruyff daje. Stvar je ukusa, kome se koji stil više sviđa. Meni se osobno morinhov stil nikako ne sviđa. Ni sad ni prije. Ako se tebi sviđa 10 igrača na 20m od svog gola i ispucavanje s nadom za brzu kontru, poštujem. Gledao sam zadnju realovu utakicu i bila ju je ljepota gledati. Samo je problem jakih protivnika. Gdje se Mourinho kukavički povuče. A uz to, i tzv. "psihološke igre" sa sudijama, protivničkim timom i sl. Ja nemem poštovanja prema takvom pristupu u sportu ali ne smeta mi ako se to nekome sviđa.ultima_palabra wrote:Pa onda kažeš da je to tvoje mišljenje i ja poštujem... meni je bezveze što simpatizeri Barce misle da imaju pravo na apsolutnu istinu.Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u..
-
todd_smith
#1292 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
da li ti iskreno mislis da Mourinho vodi brigu o tome? ili jos vaznije sto bi on mijenjao svoju taktiku?Qler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
njega su doveli za velike pare da osvoji trofeje, on mora da zaradi te pare sad...zar zaista mislis kad RM igra sa 6 igraca u odbrani, da je Mourinho na liniji dole i razmislja "hmm, sta li ce onaj gore na tribini reci o ovome?"
Barca ima svoju taktiku, Mourinho svoju...i tu je takmicenje i to je fudbal, ako ti se ne svidja slobodno imas neku drugu utakmicu prebacis i gledas
Ocigledno se zna da ne mogu igraci RM nadigrati Barcu, i zato zasto igrati tu njihovu igru? Postave svoju taktiku i pobijede kao u Kupu...
sto se tice onog klipa iznad...moze Barca po 5-6 komada zabijati Shaktaru/Panathonaikosu skolskim akcijama...jer manji timovi kao ti, su dosli da igraju Barcinu igru sa Barcom...timovi kao Liverpool(iz 2007/08), Chelsea(koji je Barci 5 zabio u 2 utakmice sa Mourinhom), Manchester imaju svoj stil igre dosli su protiv Barce i svojim stilom dobili utakmice, isto kao sto sada RM radi
- ultima_palabra
#1293 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Naravno da mi se ne sviđa, ali mi je lakše to podnijeti nego poraz od 5-0505sCrtom wrote:Naravno da je mišljenje. Uvijek je mišljenje. Pa i kad ga Cruyff daje. Stvar je ukusa, kome se koji stil više sviđa. Meni se osobno morinhov stil nikako ne sviđa. Ni sad ni prije. Ako se tebi sviđa 10 igrača na 20m od svog gola i ispucavanje s nadom za brzu kontru, poštujem. Gledao sam zadnju realovu utakicu i bila ju je ljepota gledati. Samo je problem jakih protivnika. Gdje se Mourinho kukavički povuče. A uz to, i tzv. "psihološke igre" sa sudijama, protivničkim timom i sl. Ja nemem poštovanja prema takvom pristupu u sportu ali ne smeta mi ako se to nekome sviđa.ultima_palabra wrote:Pa onda kažeš da je to tvoje mišljenje i ja poštujem... meni je bezveze što simpatizeri Barce misle da imaju pravo na apsolutnu istinu.Qler wrote:Ne znam, gledao sam tekmu, i opet kazem, meni se ne svidja RM stil igre. Barca mi je je ljepsa. Da se razumijemo, ne navijam i ne favoriziram ni jedne ni druge, ali Barca mi ljepse igra. A i ovi su svi nafurani u RM-u..
I ne mislim da su tako igrali cijelo vrijeme, drugo poluvrijeme prve utakmice (sa 10-com) i prvo poluvrijeme druge su napadali itekako.
-
MrSejo38
#1294 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
MrSejo38 wrote:Ocekujem poslije svake utakmice teme na ovom forumu "Fuj gadi mi se ovaj fudbal" , " Ne pobijedi uvijek bolji" , "Mourinho noob" , "Proklete sudije" itd...
Evo ja sam odgovorio ovako kad se tek otvorila tema , a ti sad prelistaj postove pa vidi jesam li se dobro izrazio505sCrtom wrote:@MrSejo38:
Zapamti sta si rek'o.
-
leo karan
#1295 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
i ja kad sam bio 8. razred istoooo 'vako sam razmisljaoQler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
- skafiskafsnjak
#1296 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mah Barsa redovno derala guzove Realu u zadnjim utakmicama... ali kada kazem derala, bas derala ... i sad Real dobio jednu utakmicu i odmah ih u nebesa dizu ...
ebo vas Real i sMorinnjo
ebo vas Real i sMorinnjo
- Qler
#1297 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
leo karan wrote:i ja kad sam bio 8. razred istoooo 'vako sam razmisljaoQler wrote:Meni samo nije jasan Murnjov stil igre, i Inter kad je trenirao a gledam sa i RM, ista taktika. Shupacki do kraja. Barcu ljepota gledati, pasove, dodavanja, sutevi, igra generalno. Ovi se i ne vide. Ubiju fudbal. I onda ga zavuku u 102 minuti i oni bolji..
A sad si 1. srednje i veliki momak, jel tako?
Fino je 505 s crtom objasnio sta sam htio reci, a i naravno da je to moje misljenje, i ne ocekujem da se svi slazu sa njim. Jednostavno meni je ono shupacka taktika, nemanje muda i sl. Svi se svezali mog posta, kao da je sveto pismo....
- ultima_palabra
#1298 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Koga je jebo?L00d wrote:Mah Barsa redovno derala guzove Realu u zadnjim utakmicama... ali kada kazem derala, bas derala ... i sad Real dobio jednu utakmicu i odmah ih u nebesa dizu ...
ebo vas Real i sMorinnjo
-
Baudelaire
#1299 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kad vi svi pođete od realnosti a ne od subjektivnosti onda ćete shvatiti da je Mourinho genije i shvatit ćete zašto onako igra. Prva stvar, fudbal se ne igra za navijače, tj da vi uživate u nekakvoj ljepoti, nego se igra za trofeje, tj. za pare. Mourinho neće igrati lijepo ( ovo je malo ružna riječ, jer lijepo je stvar percepcije pojedinca, meni je lično sto puta ljepša bila igra Njemačke na prošlom Svjetskom nego sadašnja igra Barcelone, ali to je samo mišljenje ) zato što to hoće bilo koji od gledalaca na Bernabeu, igrat će onako kako treba i mora da bi osvojio titule, što mu je zadao Perez, a u krajnjoj liniji, i navijačima će biti bitnije te titule jer se samo one broje, stil igre se brzo zaboravlja ako ne donese nikakav naslov.
- skafiskafsnjak
#1300 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
U tom slucaju, nadam se da ce Barsa ebati sMorinja i Real Madrid ...