Vala za mene je Keno tata svim nasim golmanima do sada.mikogoago wrote:Ti ko da govoris o Bajevicu(jedino bi izostavio ono djubre).Goblin wrote:Ovaj forum je dokaz da je najveca mana/vrlina Bosanaca tvrdoglavost![]()
![]()
![]()
Pa kako vam se da vise o Begovicu i Lulicu. U dvije godine igrali smo dva dvomeca sa Portugalom,oba puta nas je Portugal sa lakocom izbacio. Da igramo jos deset puta baraz,20 utakmica,svih deset puta bi nas Portugal izbacio,mi bi u tih dvadesetak utakmica,izborili 3-4 nerijesena i to bi bio vrh vrhova. Glupo je traziti krivce,prosli put je bio Misimovic,ovaj put je Begovic,Lulic. Iduci put bi bio Spahic,Papac. Uvijek bi na nekome u timu pukla kola,jer je Portugal za klasu bolji.
Vecina vas ima nerealno visoko misljenje o nasoj repki,vecinom zelite da preko njihovih uspjeha ,lijecite svoje frustracije zbog losega zivota u domovini,gdje ni da radis tri posla ne mozes zaraditi za normalna zivota,zbog zivota u tudjini ,gdje morate trpiti oko sebe glupe Amere,Njemce,Norvezane.
Ne ide to ,dokazano since 1996.
Realnost,objektivnost,dobra procjena olaksava zivot i omugucuje mnogi bolji zivot uz rad,rad,rad,rad,rad.
A realno imamo sasvim osrednji tim,bez perspektive da ga u skoro vrijeme popravimo i zato ne treba stvarati nepotrebni pritisak na ekipu,treba se zadovoljiti uspjesima koji oni mogu postici. Recimo nerijeseno protiv Portugala je ogroman uspijeh,igraci zasluzuju sve pohvale za to.
Dobro bi bilo da za selektora dodje neki Hercegovac,cvrst,karakteran i ters, da ekipu a i euforicnu publiku stavi na pravo mjesto,jer Susic je ljudina,dobar kao hljeb a nama treba za selektora djubre i ters covjek,samo takav moze izaci sa nama na kraj.
Neka nama Saje.Covjek je uradio sto moze i izvukao maksimum iz ovoga tima ovakav kakav je.
Ja licno nisam ljubitelj Begovica,ali vala pretjeraste.Sta god vi pisali,on je trenutno najbolje sto imamo i radi se o kvalitetnom golmanu.Svako prolazi kroz uspone i padove pa tako i on.On je buducnost naseg tima i to dobra buducnost .Citam postove nekih forumasa koji su ga do juce dizali u nebesa i jebavali Susicu po spisku sto ga ne uvrsti,a sad ko strucnjaci pljuckaju po njemu.Manite se vise toga.Portugal je bio i prosao.Treba nauciti iz tih gresaka i idemo dalje.
Deset godina vise u njegovoj karijeri od Begovica i 40 i nesto nastupa za nasu reprezentaciju daje mi vise povijerenja u njega iako je Begovic trenutno u boljoj formi. Zasto? Zato sto se Keno i u najgorim svojim izdanjima nije nikada obrukao do te mjere da je primio u svetom dresu vise od tri gola. Cini mi se da jeste samo jednom primio 4 gola i to protiv Grcke u Zenici, kada su nam dali 2 gola iz penala.
Bega je mlad golman, vrhunski talent i jedan od onih nadolazecih golmana za kojeg ce se svi otimati. Medjutim mnogo jos on toga mora popraviti u svome branjenju. Definitvno mu je mjesto u nasem timu. Siguran je na crti i hvatanju lopti na petercu, ali lose se postavlja u situacijama 1 na 1 i kod slobodnjaka. U ta dva segmenta se mora popraviti.
Medjutim Bega je onu noc bio samo jedan losi pojedinac u jednom timu koji je katastrofalno podbacio u svojoj igri. Nama treba Svabinog samopouzdanja. Pape je previse mekan strucnjak, trudi se dobar je ali fali mu one bezobrastine da podigne ekipu kada mentalno padne zbog gola . On je dobar pedagog i nase ce igrace nauciti i odgojiti da budu bolji, ali kada nam bude trebao neko da ih podigne u utakmicama u kojim se lomi rezultat, on to nece moci. Zasto? Zato sto i on pada zajedno sa svojom ekipom. Nije on neinteligentan trener kako ga mnogim smatraju, ali jeste nesiguran jer nevjeruje dovoljno u svoje trenerske mogucnosti. Pape ima potencijal, ali zbog svoje dobrote i toga sto je uvijek bio insan na mjestu, tih povucen, a borben i zbog toga sto ih trenira srcem, nekada vise nego glavom nece moci nametnuti onaj autoritet koji mu treba. Vidjelo se da njemu smeta losa igra reprezentacije, popizdio je protiv Albanije tamo, protiv Rumuna tamo. Ali protiv Portugala nije mogao jer je razlika medju timovima vise nego ocigledna.
Mislim da ce se od njega reprezentativci teze odvojiti od bilo kojeg naseg selektora, upravo zbog toga sto je prije svega dobar covjek, pa potom trener.
Meni je Pape drag i definitivno uz Baku Sliskovica i Ciru nas najbolji selektor do sada. Davao sam mu podrsku i prije, da cu mu je i poslje ovoga poraza jer mislim da je poraz nerealan kada se uzme u obzir da je Lulic dobio crveni karton zbog prigovora i to u 55 minuti. A recimo Coentrao nije dobio crveni karton nakon prigovora sudiji radi dosudjenog penala vec je dobio zuti karton samo radi igranja rukom. A da negovorimo koliko je puta pokusao simulirati faul na sredini terena i kakvih je gluposti napravio na utakmici poput onoga udaranja Pjanica bez lopte.