Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vancouver - New York FT: 1:1
Za New York ne igra Henry, nekoliko igraca nije moglo dobiti vizu, ima ih pun q ozlijedjenih.
Vancouver je kompletan, skoro.
Ocekujem pobjedu domacina.
Kvota: 2,80
Botafogo - Santos FT: 1:0
Kvota na Botafogo je u padu. Santos igra sa B timom jer odmaraju ekipu za CL. Ganso je povrijedjen.
Ocekujem pobjedu domacina.
Za mene je ova kvota pomalo i iznenadjujuca na ovu igru. Prvo obje ekipe igraju dosta efikasne meceve u ligi a drugo kad god da su se sastajali, koje god godine i u kojoj god ligi oni su igrali efikasne meceve. Haugesund kuci na cetiri meca ima gol razliku 11:10 a Molde u gostima na cetiri meca gol razliku 8:6. Dakle procentualno gledano Haugesund-u na mecu prosjecno pada 5,25 golova a Moldeu 3,5 ( naravno govorim o ligi i o domacinstvu odnosno gostovanju ). To mi je bio prvi znak da ce biti golova. Drugi znak su njihovi medjusobni dueli. Do sada su odigrali sest duela, sto u prvoj sto u drugoj ligi i rezultati su sledeci: 1:2, 2:4, 2:4 1:3, 1:2 i 1:2. Mislim da ste i sami zakljucili. Inace dueli su iz 2000, 2007 i 2010 godine. Pored 3+ oba tima daju go je skroz realan na ovom mecu kao i tim22+ jer u svakom duelu Molde je dao minimum dva gola. Nije iskljuceno da ovde dodje i dvojka na Molde jer im je Haugesund redovna musterija. Ipak prvi tip je 3+
Duel Aris-a i PAOK-a je za trece mjesto u grckom prvenstvu, igra se do 3 pobjede, a PAOK vodi sa 1:0, posto je prije nekoliko dana savladao dosta tesko Aris kod kuce sa 76:74. Aris je jedna sasvim solidna ekipa, koja je regularni dio prvenstva zavrsila na 4. mjestu sa ucinkom 14-12. Kod kuce su igrali dosta dobro, imali su ucinak 9-4. Aris je u polufinalu play off-a izgubio sa 3:0 u pobedama od Olympiakos-a, prosto ih je pocistio, ali mi PAOK nista nije bolje prosao protiv Panatanaikos-a, takodje su i oni vrlo lagano izbaceni.
PAOK je regularni deo zavrsio na 3. mjestu, sa ucinkom 16-10. u goste je solidno, imali su ucinak 6-7. PAOK i Aris su se do sada sastajali mnogo puta i gledajuci medjusobne duele, uglavnom je domacin skoro uvek slavio, znaci po tradiciji ko je domacin on pobedjuje. Ovo su dve podjednake ekipe, pa mislim da ce ovo biti neizvjesna borba za trece mesto, ali danas ipak dajem prednost Arisu koji je jako dobro odigrao prvi mec, pa ako ponove tu igru danas, mislim da dobijaju PAOK...
RUSSIA: Premier League
17:00h
CSKA Moscow - Kuban
tip 1 @1,45
cska ima ove godine sampionske ambicije sto obzirom na konkurenciju nece biti ni malo jednostavan zadatak. skoro su uzeli kup pobjedivsi alaniju u finalu, sto smo i predvidjeli , i pred svojim navijacima ne bi trebalo da imaju vecih problema da upisu tri boda protiv kubana... !
Kostarika nije izgubila zadnjih 7 prijateljskih. Jedino su odigrali nerijeseno sa argenitnom. Nigerija salje svoje igrace iz u21 tima, naci bez zvijezda iz europskog fudbala u reprezentaciji. Kostarika igra jos ovu utakmicu prije Copa Americe kako bi se testirali i uvjerili u svoje mogucnosti.
Legia - Polonia B. 29.5. 17:00 1 1,40
Legia kompletna danas i igra pritiv ekipe sa dna tabele. Zele osigurati mjesto koje vodi u europu buduci da sa drugoplasiranim dijele isti broj bodova, a cetvrti tim im dise za vratom. Stigurno keca.
FRIENDLY GAMES: Friendly International
20:00h
Germany - Uruguay
tip 3+ @1,60
u prva tri medjusobna susreta ove dvije reprezentacije palo je od 3 do 5 golova, na poslijednja cetiri 5 do 6... poslijednji put sastali su se 10 jula 2010, u utakmici za trece mjesto na sp u juznoafrickoj republici, bilo je 3:2 za pancere.
joakim lev i oskar tabares za vecerasnju utakmicu imaju na raspolaganju ukupno 27 igraca koji su igrali na pomenutom sp, od toga lev 13 a tabares 14.
ova prijateljska utakmica posluzice kao priprema ekipama... njemcima pred kval. utakmice za ep protiv austrije i azerbejdzana, a urugvaju pred predstojeci copa america... !
ITALY: Coppa Italia
21:00h
Palermo - Inter
tip 2@1,70
finale, utakmica u rimu... bivsi evropski prvak ima priliku da donekle spasi sezonu, odnosno da osvoji barem jedan trofej u sezoni. leonardovoj ceti nece nedostajati motiva veceras, u to sam siguran, kao i u to da ce maksimalno ozbiljno pristupiti mecu...! kvota @1,70 je prilicno dobra, a u s.p. jos bolja @1,85,
mislim da ce inter ubjedljivo trijumfovati...
GL
Last edited by lester burnham on 29/05/2011 16:56, edited 1 time in total.
lester burnham wrote:ITALY: Coppa Italia
21:00h Palermo - Inter tip 1@1,70
finale, utakmica u rimu... bivsi evropski prvak ima priliku da donekle spasi sezonu, odnosno da osvoji barem jedan trofej u sezoni. leonardovoj ceti nece nedostajati motiva veceras, u to sam siguran, kao i u to da ce maksimalno ozbiljno pristupiti mecu...! kvota @1,70 je prilicno dobra, a u s.p. jos bolja @1,85,
lester burnham wrote:ITALY: Coppa Italia
21:00h Palermo - Inter tip 1@1,70
Za mene je ova kvota pomalo i iznenadjujuca na ovu igru. Prvo obje ekipe igraju dosta efikasne meceve u ligi a drugo kad god da su se sastajali, koje god godine i u kojoj god ligi oni su igrali efikasne meceve. Haugesund kuci na cetiri meca ima gol razliku 11:10 a Molde u gostima na cetiri meca gol razliku 8:6. Dakle procentualno gledano Haugesund-u na mecu prosjecno pada 5,25 golova a Moldeu 3,5 ( naravno govorim o ligi i o domacinstvu odnosno gostovanju ). To mi je bio prvi znak da ce biti golova. Drugi znak su njihovi medjusobni dueli. Do sada su odigrali sest duela, sto u prvoj sto u drugoj ligi i rezultati su sledeci: 1:2, 2:4, 2:4 1:3, 1:2 i 1:2. Mislim da ste i sami zakljucili. Inace dueli su iz 2000, 2007 i 2010 godine. Pored 3+ oba tima daju go je skroz realan na ovom mecu kao i tim22+ jer u svakom duelu Molde je dao minimum dva gola. Nije iskljuceno da ovde dodje i dvojka na Molde jer im je Haugesund redovna musterija. Ipak prvi tip je 3+
FRANCE: Ligue 1
St Etienne - PSG
tip 2@1,75
psg mora pobjediti ovu utakmicu ako hoce u ligu sampiona, pojavila se mogucnost hvatanja zadnjeg voza,
lyon ima pretesko gostovanje i postoji realna sansa da izgubi bodove na gostovanju monacu,
koji bi morao ostati u prvoj ligi, a ostaje samo ako digne lyona...
pa bi igraci psg-a trebali krenuti od pocetka da pobjede nemotivisani, nekompletni st etienne!
...koji su pobjedili u tri od poslijednja cetiri medjusobna susreta!
trebali bi ih dobiti i veceras, kada je ulog liga sampiona... !
GL
BRAZIL: Campeonato Brasileiro
Corinthians - Coritiba
tip 1@1,55
corinthians kuci 15-2-2,
cortiba u srijedu igra finale kupa i odavno su mislima na toj utakmici, sto je i pokazao trener cortibe kada je u proslom kolu izveo b sastav u porazu od goianiensea kuci. ocekujem da ce nesto slicno uraditi i veceras, i da ce to ici na ruku raspolozenom corinthiansu, koji pred svojim navijacima pruza odlicne partije.
forma dobra u proslom kolu su digli gremia na strani... veceras ocekujem ubjedljivu pobjedu domacih!
GL
Arels vec odavno ispao, nemaju sta traziti, predzadnji lens im bjezi cak 15 bodova. Imaju 3 pobjede u citavom prvenstvu sa samo 20 postignutih golova. Sochaux u odlicnoj formi, od zanjih 5 imaju 4 pobjede i jedan poraz, trenutno su drugi u francuskoj po formi...pobjedom ovdje i kiksom PSG bi mogli u liga evropu. Ocekujem pobjedu Sochaux.
Kostarika - Nigerija 29.5. 19:00 1 2,30 FT: 1:0
Kostarika nije izgubila zadnjih 7 prijateljskih. Jedino su odigrali nerijeseno sa argenitnom. Nigerija salje svoje igrace iz u21 tima, naci bez zvijezda iz europskog fudbala u reprezentaciji. Kostarika igra jos ovu utakmicu prije Copa Americe kako bi se testirali i uvjerili u svoje mogucnosti.
Legia - Polonia B. 29.5. 17:00 1 1,40 FT: 4:0
Legia kompletna danas i igra pritiv ekipe sa dna tabele. Zele osigurati mjesto koje vodi u europu buduci da sa drugoplasiranim dijele isti broj bodova, a cetvrti tim im dise za vratom. Stigurno keca.