Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
DIM

#1276 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by DIM »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
GOLFER wrote:Gledat forumase kako se za mrvice fataju i prave se ludi u odbrani ''svojih'' je zaista poseban gust... A pri tome dobro znaju da nisu u pravu :bih:

Hajde ba sta je to tako tesko prihvatiti, bezveze se blamiras, covjek svog ''strucnog'' brata (koji je JAKO strucan) uvalio napoziciju, ni prvi ni zadnji... paja... tako je to kod ovih sto dodju na vlast... Valja familiju koja je godinama ''ulagala'' u njih namirit :-D

Drzava za covjeka po ZAKONU :dance: :dance: :dance:
Ja kontam da su to Premijer i pomoćnici registrovali accounte na forumu i povazdan se brane. Ko bi ih drugi tako gorljivo mogao braniti... :sax:
:lol: :lol:

novi.dan.nova.nafaka

#1277 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

DIM wrote: :lol: :lol:
I kod njega je bilo: Sve po Zakonu... :-D 8-)
Pitanhe: kako ste došli do stana ?
Odgovor: ma ne sjećam se svih detalja... :x
Meni je kupovina stana životni događaj, a tip se i ne sjeća detalja.
GOLFER

#1278 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

madner wrote:Samo vas posmatram, klasicna suplja prica. Ni ne kontate sta radite i kako time devaluirate osnovanu kritiku.

Kakva je suplja prica??? SDP, koji dobio priliku zato sto (izmedju ostalog) je napadao NEPOTIZAM kod tadasnjih vladajucih, sada radi iste stvari... Nije to suplja to je realnost, a jos jedna realnost su DUPLI STANDARDI!!!

Tada ste aplaudirali na obecanja da ce se nepotizam ukinuti, a danas taj nepotizam branite... i mi pricamo suplju :-) :-) :-) E tako se ne pravi normalno drustvo, nego se tako samo produzava praksa koja gaji nepotizam, korupciju i sve ostale bolesti od kojih nase drusto boluje...

A evo rekose da BRAT nije ni strucan za tu poziciju, pa ne samo da uvaljuju svoju familiju, nego i ljude koji NISU strucni.. I eto mi pricamo suplju, jer ne znamo citirati nekakve clanove iz zakona :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1279 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Ili hoces reci da se protivis demokratskom pravu gradjana da izadju na ulice?
Ako je to jednak povod, izvoli organizuj proteste i sigurno ce gradjani da izadju na ulice.
Nisam pristalica ulice još od "dešavanja naroda 1989". Ipak, sad se vidi da je bilo čisto licemjerstvo, nikako briga za građane i njihovu sigurnost, jer se broj uboda nožem , napada i nesigurnosti u gradu i ne spominje, a kamoli prosvjeduje. Dakle, nije riječ o tome da ja organiziram ulicu, nego da su oni koji su je onomad organizirali imali jasne političke interese zapošljavanja kumova i drugova. Preko naših leđa, naravno.
GOLFER

#1280 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:Ili hoces reci da se protivis demokratskom pravu gradjana da izadju na ulice?
Ako je to jednak povod, izvoli organizuj proteste i sigurno ce gradjani da izadju na ulice.
Nisam pristalica ulice još od "dešavanja naroda 1989". Ipak, sad se vidi da je bilo čisto licemjerstvo, nikako briga za građane i njihovu sigurnost, jer se broj uboda nožem , napada i nesigurnosti u gradu i ne spominje, a kamoli prosvjeduje. Dakle, nije riječ o tome da ja organiziram ulicu, nego da su oni koji su je onomad organizirali imali jasne političke interese zapošljavanja kumova i drugova. Preko naših leđa, naravno.
Da ovdje dodam da su pojedini DOSTASI! dobili kod ovih SDP-ovaca funkcije... :-) :-) :-) :-)

I bilo bi to uredu da se nastavila prica o poboljsanju sigurnosti i efikasnosti rada gradskih funkcionera, ali SVE SE USUTILO... Dosao Behmen 10 puta gori od Semihe i dalje se suti, sto naravno namece jedan jedini LOGICAN zakljucak... Samo se radilo o POLITICKOM PROJEKTU a se dokopa kakve pozicije... nigdje rada, nigdje gadjana, nigdje nicega...

Al opet i ovo je podaleko od teme...

Tema je ipak premjer koji zaposljava (nestrucnu familiju) PO ZAKONU!!! i dupli standardi...
irvinx1

#1281 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by irvinx1 »

Nista nece promijeniti niti jedna vlada u ovoj drzavi, entitetu, kantonu, gradu... Treba krenuti od sebe prvo.

Spas je jedino u anarhokumunizmu.
GOLFER

#1282 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

irvinx1 wrote:Nista nece promijeniti niti jedna vlada u ovoj drzavi, entitetu, kantonu, gradu... Treba krenuti od sebe prvo.

Spas je jedino u anarhokumunizmu.

Mislim da nas ipak USA treba zauzeti :-D i osloboditi :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1283 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Ne branim je SDP nego vi ne shvatate sta propagirate. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
A sta mislis ,onako licno,o moralnim i etickim "zakonima"
Istina,mozda nisu doslovce propisanji clanovima zakona,ali realno,da morala i etike nema gdje bi sve ovo odvelo... ;-)

Koliko godina ima Niksicem sin,mog'o bi se i on gdje "uzgraditi" :D
Al' bez zezancije,mora se jednom stati u kraj rezonovanima da se zaposljavaju na jako bitna i operetivna mjesta,likovi samo jer su dio tala,stranke,porodice i sl.

Vlada(sve vlade) experata...ali to je utopija za ovako klanovski(lafo stranacki) podjeljeno drustvo kakvo je ovo nase.
madner

#1284 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

-LIBERO- wrote:
madner wrote:Ne branim je SDP nego vi ne shvatate sta propagirate. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
Istina,mozda nisu doslovce propisanji clanovima zakona,ali realno,da morala i etike nema gdje bi sve ovo odvelo... ;-)

Al' bez zezancije,mora se jednom stati u kraj rezonovanima da se zaposljavaju na jako bitna i operetivna mjesta,likovi samo jer su dio tala,stranke,porodice i sl.

Vlada(sve vlade) experata...ali to je utopija za ovako klanovski(lafo stranacki) podjeljeno drustvo kakvo je ovo nase.
Zavisi ko pita, recimo ako su simpatizeri SBiH/SBB ne uzimam to bas previse ozbiljno jer znam da nije princip u pitanju nego ih jos boli kako su prosli na izborima.

Mislim da sve eticke zakone treba staviti na papir. Zamisli da napises da brat od nekog funkcionera ne moze obnasati javne funkcije. To je ono sto se ovdje predlaze. Zar ne mislis da je to apriori diskriminacija?

Sada, 80% si u pravu. Ali postoji 20% sansa da je to pokusaj da se stavi prioritet na tu direkciju i razvije FBiH preko iste bez talova.

I
Skijaš

#1285 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

madner wrote:Mislim da sve eticke zakone treba staviti na papir. Zamisli da napises da brat od nekog funkcionera ne moze obnasati javne funkcije. To je ono sto se ovdje predlaze. Zar ne mislis da je to apriori diskriminacija?

Sada, 80% si u pravu. Ali postoji 20% sansa da je to pokusaj da se stavi prioritet na tu direkciju i razvije FBiH preko iste bez talova.
Pa im nestalo povjerljivih ljudi u SDP-u i krenuli među ukućanima tražiti rješenja za kadrovsku križaljku ? :-D Nemoj zafrkavati, ako je SDP pala tako nisko, sa kakvim onda kadrovima misli ići na državni nivo ? Hoće li se tada mobilisati poznanike iz haustora ?

Ovdje su pogriješili i ne možemo ih braniti. To naravno ne znači da ih treba izjednačiti sa ostalim strankama, kao što to ova armija trolova na forumu pokušava, ali nema smisla ni da se ovo relativizira. Odluku trebaju staviti van snage i imenovati nekog drugog kako bi se fokus vratilo na druga, bitnija pitanja.
Šef

#1286 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Šef »

Jadan brat od premijera nije imao za hljeba pa mu braco našao pošao. Ni manje ni više nego direktor javnog preduzeća. Kako smo samo okrutni što kritikujemo braću koja samo radi po zakonu. Inače, kakve reference braco Mirso ima, osim što je braco? Došao ppk iz Konjica prije par godina u Sarajevo, braco ga uliva u SDP-ovski Revicon dok se ne snadje, i nakon toga odmah za direktora.
Od same farse postavljanja brata na funkciju samo je farsičnije premijerovo objašnjenje. Ne mogu da vjerujem da ima bezobraznijih, arogantnijih, drskijih i od Brankovića.

Karizmatični premijer:

Image

:D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1287 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:

Zavisi ko pita, recimo ako su simpatizeri SBiH/SBB ne uzimam to bas previse ozbiljno jer znam da nije princip u pitanju nego ih jos boli kako su prosli na izborima.

Mislim da sve eticke zakone treba staviti na papir. Zamisli da napises da brat od nekog funkcionera ne moze obnasati javne funkcije. To je ono sto se ovdje predlaze. Zar ne mislis da je to apriori diskriminacija?

I
nisam za to da se zabranjuje bilo sta,pa tako ni to da neciji brat pa taman i premijerov,ako je adekvatno rjesenje, bude na bilo kojoj od bitnih pozicija. Ali.... :D

Ti zaista mislis da je Niksicev burazer najadekvatniji na toj poziciji? Mislis da niko adekvatniji,strucniji,potentniji i sa vise iskustva nije mogao biti imenovan na to mjesto??

Znaci samo se bratu vjeruje,pa je zato to i uradjeno..e hebi ga onda,onda je stanje u vladi i strankama platforme k'o u filmovima spijunaze i prevara..CIA,MOSAD,KGB...pa ko koga prevari. :-) Duboko se nadam da stanje i nije bas tako ;-)

I da ,slazem se...ponistenje imenovanja i pronalazak puno kvalitetnijeg i potentnijeg covjeka. Pa eto nek' je iz SDP-a,to vise niko i ne dovodi u pitanje :D .

Nekada (najcesce) treba i glas puka osluskivati i znati iskoristiti cak i neke nepromisljene poteze u svoju korist.
vee-jay

#1288 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
GOLFER wrote:Ko bi rekao da ce SDP-ovci na ovaj nacin braniti svoje predstavnike (tj sad predstavnike svih nas) :lol: :lol: :lol:
Ja bih rekla. I napisala sam to ovdje i prije 3 godine. Dupli standardi su osnova članstva. ;-)
Ne clanstva nego drustva.
levana

#1289 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by levana »

SDP je najvece razocarenje od rata do sada. Razgovaram sa masom ljudi koji su glasali za njih, vjerujuci im svaku rijec u predizbornoj kampanji. Svi do jednog su danas, nakon nebrojenih dokaza kako su tada ama bas sve lagali, izgubili svaku nadu u bolje sutra i posranu drzavu za Covjeka.
Na stranu sto su jednaki lopovi kao i subraca im u ostalim partijama, jos su i arogantniji, bahatiji i odvratniji u nastupima i "objasnjenjima". Podvlacim, nakon nekoliko direktnih iskustava sa socijalistima, zgrozena i najdublje deprimirana. Kako ce odrasti moja djeca?!
DIM

#1290 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by DIM »

[/quote]

I[/quote]

:lol:
jeste li mozda primjetili da ovdje je napisao samo SBIH I SBB nigdje nema SDA oni su sada totalno nova i postena stranka :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1291 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:Ti zaista mislis da je Niksicev burazer najadekvatniji na toj poziciji? Mislis da niko adekvatniji,strucniji,potentniji i sa vise iskustva nije mogao biti imenovan na to mjesto??

Znaci samo se bratu vjeruje,pa je zato to i uradjeno..e hebi ga onda,onda je stanje u vladi i strankama platforme k'o u filmovima spijunaze i prevara..CIA,MOSAD,KGB...pa ko koga prevari. :-) Duboko se nadam da stanje i nije bas tako ;-)

I da ,slazem se...ponistenje imenovanja i pronalazak puno kvalitetnijeg i potentnijeg covjeka. Pa eto nek' je iz SDP-a,to vise niko i ne dovodi u pitanje :D .
Mogli su se na primjer oglasiti iz SDP-a sa detaljima konkursa, pa makar između 100 kandidata Nerkinog brata provući. Ovako, ne možeš SDP pionirima dokazat ono što svi vide osim njih (ili su pak plaćeni da ne vide).
I za ovo drugo se također slažem - zašto nisu našli nekog sposobnijeg od dotičnog g-dina (za kojeg se btw ispostavilo da nema ama baš nikakve veze sa poslom koji će raditi, slično kao i dir. EP-a Grabovica). Na drugom sam topicu navodio primjer svog prijatelja kojem su u SDP-u bukvalno i otvoreno rekli da za njega nema mjesta, iako je mlad, perspektivan, ambiciozan, uspješan. Zato da ne bi on braći, i bratićima, i amidžićima, i poznanicima iz haustora što neko reče zauzeo mjesto danas-sutra.
Kakva je poruka našoj djeci za budućnost - nećete se nikad ništa pitati, sve dok imamo braću i očeve i asistente potrčkala da im udjeljujemo stolice! Blago nama...
ultima_palabra

#1292 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

levana wrote:SDP je najvece razocarenje od rata do sada. Razgovaram sa masom ljudi koji su glasali za njih, vjerujuci im svaku rijec u predizbornoj kampanji. Svi do jednog su danas, nakon nebrojenih dokaza kako su tada ama bas sve lagali, izgubili svaku nadu u bolje sutra i posranu drzavu za Covjeka.
Na stranu sto su jednaki lopovi kao i subraca im u ostalim partijama, jos su i arogantniji, bahatiji i odvratniji u nastupima i "objasnjenjima". Podvlacim, nakon nekoliko direktnih iskustava sa socijalistima, zgrozena i najdublje deprimirana. Kako ce odrasti moja djeca?!
:lol: :sax:
Uhvati se lopate, krpe, jal tastature pa im zaradi, jer od kuknjave nema ništa... Do 2014. ti je trpiti, i tebi i "armiji razočaranih"...
skojotovski

#1293 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by skojotovski »

2014.? :lol:
samo se ti tjesi!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1294 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:
levana wrote:SDP je najvece razocarenje od rata do sada. Razgovaram sa masom ljudi koji su glasali za njih, vjerujuci im svaku rijec u predizbornoj kampanji. Svi do jednog su danas, nakon nebrojenih dokaza kako su tada ama bas sve lagali, izgubili svaku nadu u bolje sutra i posranu drzavu za Covjeka.
Uhvati se lopate, krpe, jal tastature pa im zaradi, jer od kuknjave nema ništa... Do 2014. ti je trpiti, i tebi i "armiji razočaranih"...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ni mene nisu baš oduševili,ali nepotizam i jaranska postavljanja na kojekakve pozicije su mi irelevantne,
sve dok ne ustuknu pred HDZ-om i četnicima,nema popuštanja ni milimetra! 8-)
prljavi Hare

#1295 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by prljavi Hare »

skojotovski wrote:2014.? :lol:
samo se ti tjesi!
Da se nije mijenjao izborni zakon u međuvremenu? :roll:
DIM

#1296 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by DIM »

Ni mene nisu baš oduševili,ali nepotizam i jaranska postavljanja na kojekakve pozicije su mi irelevantne,
E vidis ti se ne razlikujes ni 5% od ovih nacionalista koje toliko mrzis.Jer vecini nas 90% sigurno nije vazan HDZ ni SNSD itd... nama je vazna ekonomija!Nama su vazna jaranaska postavljanja,jer ce ti ljudi o nasim cestama itd odlucivat o EP itd..
Skijaš

#1297 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Ne bih da ih pravdam, ali mislim da je još rano za konačan sud. Vlast nije uspostavljena prije godinu dana pa da su imali vremena za neke značajne promjene a i sada se vrši opstrukcije, od Vlade se krije informacije o računima firmi koje su u vlasništvu entiteta, fizički se opstruira reviziju budžetskih korisnika itd. Ne može se te smicalice tek tako ignorisati. SDP ne radi u normalnim uslovima, dajmo im vremena prije nego što donesemo konačan sud.
pemanapemani

#1298 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by pemanapemani »

ultima_palabra wrote:
Da li neko iz SDP-a priča sa ljudima čije su povjerenje dobili na izborima? Svih ovih godina sam glasao za SDP (ponavljam se, jebi ga), ako se budu trudili i u budućnosti ću glasati za njih. Ne tražim ništa i ne očekujem ništa osim truda da poprave situaciju gdje obnašaju vlast. Isto tako, činjenica je da su ljudi baš razočarani, valjda su previše očekivali. Ako se nastavi raditi "po zakonu", na slijedećim izborima će nas uzjahati kleronacionalisti i više ih ni krampom nećeš moći otjerati.
Ne mogu se svi koji kritikuju SDP proglašavati ovcama, klonovima, zlobnicima, onima koji su bili uhljebljeni pa sad cmizdre jer će morati raditi i sl. Šta vam je ljudi? Da li možete razumijeti običnog čovjeka koji grbači za privatnika za 500KM, koji je svjestan da će i dalje tako biti, ali koji bi volio da napokon vidi sposobne ljude na rukovodećim mjestima, čiste ulice, azil za pse lutalice, kriminalce adekvatno osuđene... Da li je navedeno toliko teško shvatiti?
Ovo etiketiranje svakoga ko progovori o greškama je svojstveno onima koji su ovo društvo doveli do ovog stadija u kojem jeste.
Eto, sad nastavite o klonovima, zlonamjernicima i nehljebovićima.
Skijaš

#1299 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

DIM wrote:
E vidis ti se ne razlikujes ni 5% od ovih nacionalista koje toliko mrzis.Jer vecini nas 90% sigurno nije vazan HDZ ni SNSD itd... nama je vazna ekonomija!Nama su vazna jaranaska postavljanja,jer ce ti ljudi o nasim cestama itd odlucivat o EP itd..
Imenovanje Nikšićevog brata je komarac. Popuštanje pred ultimatumima HDZ-a ili Dodika je slon. I opet nisam siguran da je ovakvo poređenje dovoljno slikovito kako bi se ukazalo na svu štetnost popuštanja neprijateljima države.
prljavi Hare

#1300 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by prljavi Hare »

DIM wrote:

Možeš čekati 2014,ili se žaliti CIK-u! :D

P.S.Nisam rekao da nema mjesta kritikama,ima i to velikih,ali postoje prioriteti! 8-)
Post Reply