Nasi ljudi u Libiji
-
oneLove
#1276 Re: Nasi ljudi u Libiji
TV SA - za Sirt jos nema dozvole
ima li Libyano kakvih novosti
- Libyano
#1277 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bice, biceoneLove wrote:TV SA - za Sirt jos nema dozvole
- Libyano
#1278 Re: Nasi ljudi u Libiji
Brod iz Bengazija sa 26 nasih ljudi isplovio a brodu Osman Gazi i ide prema Marmaris.
Sirt je napola gotova prica, danas ce definitivno biti rijesena prica...
-
actros_truck
#1279 Re: Nasi ljudi u Libiji
Forza Lybano !Libyano wrote:Brod iz Bengazija sa 26 nasih ljudi isplovio a brodu Osman Gazi i ide prema Marmaris.
-
sumy__
#1280 Re: Nasi ljudi u Libiji
tamo ih doceka neki ambasador, Boze sacuvaj.. i ne predstavi se, samo ih popise i ode :S kaze mi babo da uopce ne zna zasto je i dosao.. prevoz do istanbula im organizovali turci, a sami kupili avio karte, mama mu prethodno ovdje u Sa rezervisala.. stvarno FUJ, ja ne znam kakva je ovo drzava.. ma nije ovo ni drzava!Libyano wrote:Brod iz Bengazija sa 26 nasih ljudi isplovio a brodu Osman Gazi i ide prema Marmaris.
-tebi Libyano svaka cast
- vesna555
#1281 Re: Nasi ljudi u Libiji
I mi taju očekujemo danas 
Sad nekad za 20-tak min bi trebao sletjeti u Beograd, pa Banja Luka, pa onda kući, nadajmo se

Redovno pratim temu, nadam se da ce se uskoro naci i rješenje za ove ljude što su u Sirtu i da ce i Libyano napustiti Libiju i javit nam se kad dođe u Sarajevo, red bi bio bar kavu da mu platimo
Sad nekad za 20-tak min bi trebao sletjeti u Beograd, pa Banja Luka, pa onda kući, nadajmo se
Redovno pratim temu, nadam se da ce se uskoro naci i rješenje za ove ljude što su u Sirtu i da ce i Libyano napustiti Libiju i javit nam se kad dođe u Sarajevo, red bi bio bar kavu da mu platimo
-
oneLove
#1282 Re: Nasi ljudi u Libiji
ma kakva kava, najveca cokolada na svijetu mu treba 
ajde jos Sirt samo
ajde jos Sirt samo
- Libyano
#1283 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bice Sirt aBd, sve ide ka tome da ce se uspjesno rijesiti...
LIbyano nece jos iz Libije, ukoliko se situacija bas ne pogorsa. Mozda u maju...
I na Malti je uposlenik nase Ambasade iz Rima dosao pred ljude, popisao i otisao... Tako da se iste stvari desavaju svugdje
LIbyano nece jos iz Libije, ukoliko se situacija bas ne pogorsa. Mozda u maju...
I na Malti je uposlenik nase Ambasade iz Rima dosao pred ljude, popisao i otisao... Tako da se iste stvari desavaju svugdje
-
Tuzla_
#1284 Re: Nasi ljudi u Libiji
ljudi moji ja sam upravo dovuko oca kuci .... znaci HK grupa iz bengazija ... kakvih sam se prica nasluso na putu sarajevo-tuzla to je da se covjek najezi, pocevsi od napada na njih u ponedeljak navece u kampu pa do naseg ambasadora u turskoj koji im je trazio po 50 dollara u luci u marmarisu za putne liste
a vamo pricaju po medijima kako je sve sredjeno hahu, sramota, kaze otac tek kad su radnici poceli urlat na njega i doslovnu mu j.... majku onda je vidio da bi mogo nagrabusit pa je ko sredio te papire gratis ... stvarno nevjerovatno
al otac kaze da po dalasku u istambul sef HK ih je ispostovo odma i za hotel i za avio karte, samo taj covjek koji ih je prvi cekao na aerodromu i trebo da im sredi karte odma kako stari kaze bukvalno je nesposoban, jer je imo pare od firme i naredbu da ljude odma salje kuci al et kaze otac jednostavno je lik glup i onda ga je direktor HK otpustio preko telefona i uzeo sve u svoje ruke te elektornski sredio i hotel i karte ..... stari kaze da druga grupa treba sutra avionom iz istambula ... ugl kaze stari da ni u jednom trenutku nisu bili gladni, zedni ( naravno nisu imali 6 obroka na dan, ali nisu bili gladni )
UGL: otac je non stop hvalio lokalce tamo libijci koji su se brinuli za njih iako nisu znali za sigurnost svojih porodica, kaze otac da su ih oni maximalno cuvali i taj neki sef fabrike tamo libijac neki kaze da nije htjeo otic iz luke dok zadnji radnik nije uso na brod, isto tako je pohvalio i turcine koji su im cak i kackete djelili u marmarisu i obezbjedili im sve na brodu (hrana, pice, ljekovi ....) jedino koga je kritikovo je vlada ova nasa ...
ja vam svima zelim da docekat svoje najmilije ko sto sam i ja oca danas, znam kroz sta prolazite ....
JOS JEDNOM LYBIANO VELIKO HVALA DRUG, TURCI I LIBIJCI ... SVAKA VAM CAST LJUDI ! ! !
UGL: otac je non stop hvalio lokalce tamo libijci koji su se brinuli za njih iako nisu znali za sigurnost svojih porodica, kaze otac da su ih oni maximalno cuvali i taj neki sef fabrike tamo libijac neki kaze da nije htjeo otic iz luke dok zadnji radnik nije uso na brod, isto tako je pohvalio i turcine koji su im cak i kackete djelili u marmarisu i obezbjedili im sve na brodu (hrana, pice, ljekovi ....) jedino koga je kritikovo je vlada ova nasa ...
ja vam svima zelim da docekat svoje najmilije ko sto sam i ja oca danas, znam kroz sta prolazite ....
JOS JEDNOM LYBIANO VELIKO HVALA DRUG, TURCI I LIBIJCI ... SVAKA VAM CAST LJUDI ! ! !
-
oneLove
#1285 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sirt ? ikakve vijesti ??? 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1286 Re: Nasi ljudi u Libiji
oneLove wrote:ma kakva kava, najveca cokolada na svijetu mu treba
ajde jos Sirt samo
- Bosanac sa dna kace
#1288 Re: Nasi ljudi u Libiji
samo da kazem ova grupa HK radnika sto je ovdje u Istanbulu u hotelu do sutra, u odlicnom su stanju danas, svi nasmijani i odmorni konacno!
juce je jedna grupa HK radnika trebala da stigne u 12 na let, 9 osoba(tako meni rekli u Turkish Airlines-u), medjutim sto i kako ih nisu poslalı ne znam, jer su mogli da stignu, danas su eto hvala Bogu svi dobro ı samo cekaju sutra
juce je jedna grupa HK radnika trebala da stigne u 12 na let, 9 osoba(tako meni rekli u Turkish Airlines-u), medjutim sto i kako ih nisu poslalı ne znam, jer su mogli da stignu, danas su eto hvala Bogu svi dobro ı samo cekaju sutra
-
djidjibufon
#1289 Re: Nasi ljudi u Libiji
actros_truck wrote:HK RADNICI :
Prva grupa od 40 ljudi sletila je u Sarajevo...Organizovan im je prevoz sa autobusom do kuca
Sutra slijece druga grupa u 13 h na Aerodrom Sarajevo !
Ja sutra ocekujem svoje !![]()
![]()
-
djidjibufon
#1290 Re: Nasi ljudi u Libiji
Evo i konacno je i moj muz dosao kuci.JUPI!Zelim vam svima da vasi najmiliji sto prije dodju svojim kucama.Zelim vam svima zahvaliti koji ste bili ovde i nesebicno djelili informacije.Bilo je tesko ovih dana ali uz vas smo znali kakvo je stanje nasih ljudi u Libiji, sto je u takvoj situaciji velika stvar. Da nije bilo vas neznam kako bih prebrodila ove dane. VELIKO HVALA SVIMA

-
oneLove
#1291 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano jesi li nam ziv ?
imamo neke info za taj cudesni Sirt, al bilo bi dobro kada bi nam mogao potvrditi jel to to?
imam info da imaju nesto preko Turske...
imamo neke info za taj cudesni Sirt, al bilo bi dobro kada bi nam mogao potvrditi jel to to?
imam info da imaju nesto preko Turske...
- Libyano
#1292 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ne pitajte ljudi vise za Sirt
Veceras se ukrcavaju na vojni avion Turske. Termin je negdje oko 20:30...
Sutra cemo samo da presaberemo koliko nas je ostalo ovdje. Najoptimisicnije prognoze ne prelaze stotinu ljudi...
Cuo sam zanimljivu vijest, svi koji su izasli iz zemlje tokom ovog perioda, imace zabranu ulaska u zemlju 2 godine, a Egipcani i Tunizani 5. Cini se da vlada zeli da izvrsi preuredjenje sistema u potpunosti...
ISto tako, kada se pojavila vijest da Amerikanci razmisljaju o vojnom napadu, sve strane su izrazile spremnost da se dogovore u najkracem roku
Inace, vec tri dana traju pregovori dvije strane gdje treba da se napravi neki program gdje ce sve strane biti zadovoljne, sa ciljem da se prije svega drzava zastiti od vanjskog uticaja, napada, embarga i sl.
Koliko ih poznajem, stvar je minute kada ce se dogovoriti. Opet, sa njima se nikada ne zna...
Veceras se ukrcavaju na vojni avion Turske. Termin je negdje oko 20:30...
Sutra cemo samo da presaberemo koliko nas je ostalo ovdje. Najoptimisicnije prognoze ne prelaze stotinu ljudi...
Cuo sam zanimljivu vijest, svi koji su izasli iz zemlje tokom ovog perioda, imace zabranu ulaska u zemlju 2 godine, a Egipcani i Tunizani 5. Cini se da vlada zeli da izvrsi preuredjenje sistema u potpunosti...
ISto tako, kada se pojavila vijest da Amerikanci razmisljaju o vojnom napadu, sve strane su izrazile spremnost da se dogovore u najkracem roku
Inace, vec tri dana traju pregovori dvije strane gdje treba da se napravi neki program gdje ce sve strane biti zadovoljne, sa ciljem da se prije svega drzava zastiti od vanjskog uticaja, napada, embarga i sl.
Koliko ih poznajem, stvar je minute kada ce se dogovoriti. Opet, sa njima se nikada ne zna...
- quasar
#1293 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ovo su stvarno lijepe vijesti, i ako je istina, vrlo mudre odluke.
-
oneLove
#1294 Re: Nasi ljudi u Libiji
Hvala Libyano, izvini sto sam pegla, sta cu moram pitati, evo me ko na iglama vazdan 
- Libyano
#1295 Re: Nasi ljudi u Libiji
U ovakvim stvarima niko se ne bi trebao ljutiti kada se upita...
Drago mi je sto konacno svi stizu na svoja odredista, ljudi su se napatili, nacekali, ali na kraju su svi zivi i zdravi dosli kuci...
Drago mi je sto konacno svi stizu na svoja odredista, ljudi su se napatili, nacekali, ali na kraju su svi zivi i zdravi dosli kuci...
-
no2
#1296 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:U ovakvim stvarima niko se ne bi trebao ljutiti kada se upita...![]()
-
oneLove
#1297 Re: Nasi ljudi u Libiji
-
Enticer
#1298 Re: Nasi ljudi u Libiji
Taj turski vojni avion iz Sirita jel ide direktno u Sarajevo ili u Tursku. Ako ide za Tursku kada ce iz iz Turske za Sarajevo?
- eluna
#1299 Re: Nasi ljudi u Libiji
redovne avionske letove možete bukirati i platiti karticama na
http://www.jeftineavionskekarte.com/
is dugogodišnjeg iskustva znam da imaju najpovoljnije cijene, a vaši će elektronsku kartu na svoje ime preuzeti na aerodromu odakle god da lete
PAŽNJA:
OBAVEZNI PODACI ZA REZERVACIJU:
Tačno mjesto polaska, nemojte pisati naša slova š, č, itd, za sve pišite s, c, z ...., i obavezno si isprintajte rezervacijski kod da ga imate kod sebe
http://www.jeftineavionskekarte.com/
is dugogodišnjeg iskustva znam da imaju najpovoljnije cijene, a vaši će elektronsku kartu na svoje ime preuzeti na aerodromu odakle god da lete
PAŽNJA:
OBAVEZNI PODACI ZA REZERVACIJU:
Tačno mjesto polaska, nemojte pisati naša slova š, č, itd, za sve pišite s, c, z ...., i obavezno si isprintajte rezervacijski kod da ga imate kod sebe
-
no2
#1300 Re: Nasi ljudi u Libiji
Avion ce prvo do ankare pa bi nasi ljudi navodno sutra trebali za sarajevo..u 9h po nasem vremenu radnici hidrogradnje nisu jos uvijek bili napustili kamp..sli su spremni za polazakEnticer wrote:Taj turski vojni avion iz Sirita jel ide direktno u Sarajevo ili u Tursku. Ako ide za Tursku kada ce iz iz Turske za Sarajevo?