BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zahone
#1276 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
http://www.facebook.com/pages/USVOJITE- ... 6642992478
bar ovako da pokusamo doprijeti do primitivaca..
bar ovako da pokusamo doprijeti do primitivaca..
-
chsk
#1277 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Čulo brate, kontam jel cigane il pitare, kad pitare ipaknorth wrote:Zar je bilo sviju ti toga večeras, nije se na TV-u čulo?hz__semir wrote:Ah da, kad vec spominjemo navijanje, zaboravih, pa navijalo se, siguran sam da je igracima od velike pomoci bilo kad se s juga orilo "Gazi, gazi, gazi Pitare".
Ja mislim da im je to dalo takvu snagu i da je to ustvari jedini razlog zašto su preokrenuli utakmicu.
Jbg, kad na utakmicama reprezentacije mozes cuti "Čelik je sampion", "Gazi pitare" šta dalje da ti pricam, kao što sema kaže ovo nije navijanje, na trenutke euforija ponese nakon par izglednih prilika i to je to. Ja ne znam jeste li vi ikada bili na utakmicama Sarajeva, Želje itd. pa ovo zovete navijanjem?
@zahone - vazda su imali efekta eProtesti
-
Mustang1
#1278 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja konto do mene ..al haman je ovom mogo mikrofon pregorit
- and
#1279 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ako večerašnja pobjeda nije plod naše strašne igre onda čega je???shalla
Pa druže pobjede protiv iole jačih ekipa (kakve će te sigurno čekati u baražu ili eto npr kakva je francuska) mogu doći jedino kao plod igre, ne mogu da vjerujem da ne kontate da večerašnja pobjeda NIJE u tolikoj mjeri plod naše strašne igre. I ja se slažem da su bodovi bitni ali vrlo dobro si vidio u Albaniji da je rezultat jedna jebena stavka, odigrali smo bolje nego večeras (satrali smo ih na njihovom terenu) ali nismo pobijedili i zato evo već 3 sata serem ovdje (i kao što vidim mnogima vadim živce) da ne veličamo večerašnju pobjedu sa nekim statističkim podacima kao što su posjed lopte i sl jer smo i protiv albanaca imali posjed lopte, sabili ih u 20 metara od gola, dakle odigrali vrlo slično kao večeras ali sreća nije bila na našoj strani i zijanili smo 2 boda.
Dakle sve što želim da kažem je da ne treba upasti sad u trans i euforiju zbog ovih 2:1, fantastičan je rezultat, imamo sad sve u svojim rukama ali ako selektor i igrači budu mislili da od ovoga ne može bolje strah me da nas nešto ne lupi po ušima. Ako ništa, ukazaće se opet neka prečka ili jebeni Lorik Cana pa ćemo svi kolektivno tugovati (nedaj Bože)...
@and, nisam mislio na Ibiševića ali je Medunjanin dosta ranije morao van igre jer nam je trebao impuls u napadu koji su trebali donijeti Muslimović ili Ibričić...
stvarno smo odigrali pakleni ritam 90 minuta i ličimo na jako ozbiljnu ekipu.ne sjećam se da smo nekad izgledali ovako ozbiljno i ja momcima ne bih zamjerio i da nisu dobili utakmicu.
što se izmjena tiče ne bih se baš puno petljao.mogu reće samo fala bogu pa ranije ne zamijeni ibiševića koji je bio najozbiljniji kandidat za izaći
- fosil
#1280 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
hrdjavom qurcu i dlaka smeta

-
Metefu
#1281 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja kad sam ga cuo sjetio se ove slike.Bubalo1 wrote:Ja konto do mene ..al haman je ovom mogo mikrofon pregorit![]()
![]()
![]()

-
Mustang1
#1282 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jesmo odigrali pakleno ali sve je nekako na horuk....Lulicu probij i gadjaj unutra..kao Stoke...ne kazem ja da je to lose naprotiv dok nam donosi pobjede sto se mene tice nek samo Lulic i dva napadaca igraju al nek pobjedjuju
Ali treba igru usavrsavati jer ce doci tim protiv kojeg Lulic nece moci probiti pa sta cemo onda..ili protiv kojeg nece moci nasi skakati nakon prekida...
- lerdi
#1283 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Komentar danafosil wrote:hrdjavom qurcu i dlaka smeta![]()
- Bosnolog
#1284 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Dobar zavrsetak i zadovoljstvo nakon nezasluzenog vodstva Rumuna,.....Cestitke zmajevima i divnoj publici,....

- Bosanski_kralj
#1285 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mnogo je ova utakmica značila za selektora, za igrače i za cijelu državu.
Koliko god je velika želja za pobjedom doprinijela ovom rezultati, toliko nas je i sputavala da igramo ljepše.
Ne sjećam se kad su naši igrači ovako sa srcem odigrali, sve do jednoga. Njihova slavlja nakon postignutih golova govore sve.
Hvala im na pobjedi (igračima i stručnom štabu)
Ne znam kako imate snage da netom nakon utakmice se raspravljate o Hasagiću, Sušiću, Ibričiću...uživajte u pobjedi, a o pobrojanim temama ćemo nakon što se emocije slegnu.
Koliko god je velika želja za pobjedom doprinijela ovom rezultati, toliko nas je i sputavala da igramo ljepše.
Ne sjećam se kad su naši igrači ovako sa srcem odigrali, sve do jednoga. Njihova slavlja nakon postignutih golova govore sve.
Ne znam kako imate snage da netom nakon utakmice se raspravljate o Hasagiću, Sušiću, Ibričiću...uživajte u pobjedi, a o pobrojanim temama ćemo nakon što se emocije slegnu.
-
The 51st State
#1286 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
safet podsjetio na svoje igracke dane, realno madzionicarski, hrpa jedne zvijezde, poluzvijezda, propale zvijezde, malog disciplinovanog svajcarskog sata, nedosanjanog arsenalovca... i tako slicne gospode, sve to sagledavsi sjajna karakterna vece.
-
The 51st State
#1287 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
tek sad upratih, rano-kasno jebajiga, ali je ovaj shalla ustvari tragikalla..., ono realni kloc...
-
3XL
#1288 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Hajde ba neseri , zar je to sad toliko bitno poslije svega sto se desavalo .. I ja sam cuo to i cuo sam isto zvizduke , culo je se isto poslije negativnog rezultata vise podrska za odlazak saveza , nego za nase momke koji su ginuli na terenu , ALI sta hocu da ti reknem "moj" Bosanac , ovo je BiH i to je tako , nebitno gdje da se igra (Zenica , Sarajevo , , Tuzla , Banja Luka , Mostar , .....) tako ti je, zalosno ali istinito i neznam sta si htio da kazes sa tim ....hz__semir wrote:Ah da, kad vec spominjemo navijanje, zaboravih, pa navijalo se, siguran sam da je igracima od velike pomoci bilo kad se s juga orilo "Gazi, gazi, gazi Pitare".
Ja mislim da im je to dalo takvu snagu i da je to ustvari jedini razlog zašto su preokrenuli utakmicu.
Meni samo nije jasno kad toliko ima tih koji se bore protiv saveza , zasto neodu pred savez i ne yebu im kevu , lako je doci na utakmicu i 20 grlatih momaka zagalame nebitno sta , podrzat ce te veci dio tribine i ti guma plastika , ustavri samo odmazes svojoj ekipi ! Nisam za trenutno vodstvo saveza , Boze sacuvaj pppppp bbuuuu sotonaaaaaaaaaaaa , ali mislim da ima puno boljih rjesenja za tu borbu protiv istih !
Ma zalosno je to sve zbog kakvih gluposti mi se prepiremo , al hajde mozda to tako treba posto smo mi ipak iz te velikodusne Bosne i Hercegovine ....
Dabogda Sajo uzeo Evropsko
-
samko1974
#1289 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bosanski_kralj wrote:Mnogo je ova utakmica značila za selektora, za igrače i za cijelu državu.
upravo tako bosanski kralju, ni meni nije jasno kako se moze ista ruzno reci pa i kritikovati bilo sta poslije onakvog truda, zalaganja,borbe,srcanosti,htjenja i zelje i naravno poslije onakve igre.Nije mi jasno zaista da se iste te veceri moze toliko negativnog uopste pisati o svojoj repki.Ima se naravno uvijek mjesta za kritiku i vremena ali veceras bar ne , sutra prekosutra kad se sve slegne onda dolaze detaljne analize ali nakon ovakve sokantne tekme reci bilo sta negativno zaista ne mogu i pored najbolje volje da shvatim.
I da kazem jos nesto u vezi saveza.Pa ako se to zaista desi ( suspsenzijanase repke) sami smo krivi , do nas je , jer nasi navijaci, ljubitelji fudbala i reprezentacije nase to mogu sprijeciti , da mogu ako hoce i zele.Zna se i gdje je skupstina i kada i u koje vrijeme sve se zna a vi ( mislim na sve nase navijace) sjedite kuci i cekajte odluku.
Ako je moglo se iskupiti preko 20 000 bosanaca i hercegovaca u Atlanti i 15 000 u Frankfurtu i Briselu i isto toliko na Parken stadionu i u Svedskoj zasto onda bar duplo tom broju se ne iskupi u nasem glavnom gradu u danu kad se odlucuje o nasoj repki???????Kad bi oni ( predstavnici FSRS) vidjeli tu i takvu ljutu masu jel mislite da ne bi usvojili statut?
- luckylaka
#1290 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
N bi usvojili jer ne pitaju se oni.Vozd odlucuje.samko1974 wrote:Bosanski_kralj wrote:Mnogo je ova utakmica značila za selektora, za igrače i za cijelu državu.
upravo tako bosanski kralju, ni meni nije jasno kako se moze ista ruzno reci pa i kritikovati bilo sta poslije onakvog truda, zalaganja,borbe,srcanosti,htjenja i zelje i naravno poslije onakve igre.Nije mi jasno zaista da se iste te veceri moze toliko negativnog uopste pisati o svojoj repki.Ima se naravno uvijek mjesta za kritiku i vremena ali veceras bar ne , sutra prekosutra kad se sve slegne onda dolaze detaljne analize ali nakon ovakve sokantne tekme reci bilo sta negativno zaista ne mogu i pored najbolje volje da shvatim.
I da kazem jos nesto u vezi saveza.Pa ako se to zaista desi ( suspsenzijanase repke) sami smo krivi , do nas je , jer nasi navijaci, ljubitelji fudbala i reprezentacije nase to mogu sprijeciti , da mogu ako hoce i zele.Zna se i gdje je skupstina i kada i u koje vrijeme sve se zna a vi ( mislim na sve nase navijace) sjedite kuci i cekajte odluku.
Ako je moglo se iskupiti preko 20 000 bosanaca i hercegovaca u Atlanti i 15 000 u Frankfurtu i Briselu i isto toliko na Parken stadionu i u Svedskoj zasto onda bar duplo tom broju se ne iskupi u nasem glavnom gradu u danu kad se odlucuje o nasoj repki???????Kad bi oni ( predstavnici FSRS) vidjeli tu i takvu ljutu masu jel mislite da ne bi usvojili statut?
-
samko1974
#1291 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ma kakav vozd, ne bi njima on na pameti bio kad bi vidjeli da im linc od mase prijeti.Znam ja kakve su to kukavice a ovako dok god hodaju po sarajevu i otvoreno govore i rade protiv svoje drzave bez ikakvog straha uvijek ce nam ovako i biti.Treba njihovu sigurnost malo doveti u pitanje pa ces da vidis kad se uplase sta strah cini.Niko od njih dosad nije bio uplasen osim Ceke zato Bogdan im vise i ne odgovara jer Bogdan ne prica bas onako otvoreno i direktno kao ostali iza savez FSRS i zato hoce da ga njegovi i smjene jer im je vise "nepodoban"
-
Shoba
#1292 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mene licno je sramota rasistickog skandiranja "Cigani, Cigani"....pokenjam se ja na nasu pobjedu ako je trebala biti zacinjena mrznjom prema ljudima drugacije nacionalnosti i boje koze. A onda ne mozemo da shvatimo kako to da nas Bosance na zapadu tretiraju kao SMECE gdje god krenemo, da nas smatraju MANJE VRIJEDNIMA, blatom, gnjidama, vaskama, amebama.....Pa i zasluzujemo da smo bagra i otpatci cim i druge tako tretiramo. Nemamo pravo da se po bilo cemu stavljamo iznad bilo koga. Ti "cigani" su u EU imaju mnogo bolju buducnost od nase, nas koji se borimo za goli opstanak, nas koje skoro NIKO ozbiljno ne priznaje da smo drzava.....
Sramota........
Sramota........
-
michio
#1293 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Upravo tako. Mozda bi igraci mogli na TV u vidu neke kampanje uraditi nesto u vezi toga.
- junkers
#1294 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
nije to do Koševa nego do vas koji dođete na teferičBubalo1 wrote:Oplakah![]()
"Mi na Bilinom Polju da sutimo opet bi atmosfera bila bolja nego na Kosevu"
![]()
![]()
![]()
- Nogatrans
#1295 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Picke smo ako nas ne bude 10.000 pred savezom!!
-
Corola
#1296 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bogami ti Europljani i intelektualci kao sto bi hrsuz Halilce onomad kazao.Sa bakljom ozlijedise nekog koga kao sto ti rece smatraju amebama,gnjidama itd.Shoba wrote:Mene licno je sramota rasistickog skandiranja "Cigani, Cigani"....pokenjam se ja na nasu pobjedu ako je trebala biti zacinjena mrznjom prema ljudima drugacije nacionalnosti i boje koze. A onda ne mozemo da shvatimo kako to da nas Bosance na zapadu tretiraju kao SMECE gdje god krenemo, da nas smatraju MANJE VRIJEDNIMA, blatom, gnjidama, vaskama, amebama.....Pa i zasluzujemo da smo bagra i otpatci cim i druge tako tretiramo. Nemamo pravo da se po bilo cemu stavljamo iznad bilo koga. Ti "cigani" su u EU imaju mnogo bolju buducnost od nase, nas koji se borimo za goli opstanak, nas koje skoro NIKO ozbiljno ne priznaje da smo drzava.....
Sramota........
E pa zaebi ti taj sljem na avataru i puno pametovanja, o tome ''kako treba da se ponasa''
- bailaor
#1297 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne kenjaj sviju ti...skoro na svim tekmama u Europi ima tog skandiranja...tako da ni mi nismo izuzetak.Shoba wrote:Mene licno je sramota rasistickog skandiranja "Cigani, Cigani"....pokenjam se ja na nasu pobjedu ako je trebala biti zacinjena mrznjom prema ljudima drugacije nacionalnosti i boje koze. A onda ne mozemo da shvatimo kako to da nas Bosance na zapadu tretiraju kao SMECE gdje god krenemo, da nas smatraju MANJE VRIJEDNIMA, blatom, gnjidama, vaskama, amebama.....Pa i zasluzujemo da smo bagra i otpatci cim i druge tako tretiramo. Nemamo pravo da se po bilo cemu stavljamo iznad bilo koga. Ti "cigani" su u EU imaju mnogo bolju buducnost od nase, nas koji se borimo za goli opstanak, nas koje skoro NIKO ozbiljno ne priznaje da smo drzava.....
Sramota........
- Jack Be Nimble
#1298 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ko ima download link za tekmu? Treba mi samo drugo poluvrijeme 
- bailaor
#1299 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
http://www.fileserve.com/file/6U8raDEJack Be Nimble wrote:Ko ima download link za tekmu? Treba mi samo drugo poluvrijeme
II poluvrijeme
- zimzelen
#1300 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Koliko je pobjeda znacila igracima BiH govori slika kad oni ne daju dres onoj djeci, mozda je jedan-dva dao, jer valjda zele sacuvati za sebe!