tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
psydelija

#1276 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

cyprus wrote:Ja nešto nisam siguran da će Egipćanima bit bolje, sve i kad bi Mubarak odmah otišo...

:thumbup:

ima jos na desetine hiljada (+10.000) malih mubaraka koji bi trebali u paketu otici sa velikim vodjom.
sistem je to narode, sistem koji egiptom rukovodi vec vise od 50 g... generali, policija, tajne sluzbe, turisticki "biznismeni", kopti milijarderi, zidovski/americki interes..., svi su oni problem jadnih egipcana, svi! :evil:

ps: godisnji prihod od turizma izmedju 12-15 milijardi dolara.... tu lovu krcme mubaraci iz senke. :D
bingulesku

#1277 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by bingulesku »

oldplague wrote:
bingulesku wrote:Evo analitičari tvrde da je za sve kriv internet. Naime iz strogo kontroliranog Mubarakovog kaveza teško su izlazile istinite informacije a još teže ulazile. Strogo kontroliran medijski prostor i represivni aparat su stegli konce do te mjere da nije bilo vrdanja. Internet je probio medijski mrak i evo što se dogodilo, ali moralo se dogoditi prije ili kasnije.
Jeste, ali malo sutra. No jedno je istina: internet je zaista Amerikancima dao novi izgovor za intervencionizam, "događanja naroda", "slobodarske pokrete" i tome slično. Lego im je Wikileaks ko budali šamar, taman kad su mislili da se svijet više ne da prevarit.
A šta ćemo sa našim velikim vođama, dragim vođom Mubarakom? Represija, korupcija, sve to ima opravdanje? Da čujem koje?
Desert Wind

#1278 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Desert Wind »

izgleda da se i kod njih dogadja holidej in - pucaju snajperisti po ljudima na trgu a eto koliko je vjerovat nekim sajtovima puca se i iz teskih mitraljeza ....
Last edited by Desert Wind on 03/02/2011 18:36, edited 1 time in total.
Been

#1279 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

Makar će moći reći : "Izabrali smo sebi vlast. I sami smo krivi". Za Mubaraka koji je uzurpirao mjesto predsjednika nezakonito prije 30 godina i koji mandat produžuje urnebesnim i nedemokratskim "izborima", to se nikako ne može reći.
jeza u ledja

#1280 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

Cini mi se poprilicno bizarnim da neko ko ne barata ni maternjim jezikom kako treba napada ostale zato sto ne znaju citati arapski jezik?!? :shock:
jefferson

#1281 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Cini mi se poprilicno bizarnim da neko ko ne barata ni maternjim jezikom kako treba napada ostale zato sto ne znaju citati arapski jezik?!? :shock:
eh i ti sad nasao da gledas u detalje :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1282 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Chmoljo »

čuj arapski... ja pričam srpski breeeee, mene celi svet razume :D
zonbirile

#1283 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

bingulesku wrote:
cyprus wrote:Ja nešto nisam siguran da će Egipćanima bit bolje, sve i kad bi Mubarak odmah otišo...
Nije ti to suština stvari, suština je da je Egipat prevalio jedan neminovan istorijski proces i da sada isto tako neminovno mora uči u drugi neminovan istorijski proces isto kao i mi devedesetih
---------------------------------------------------------------
jadni oni ako uđu u naš proces.Nego odmori ti malo,kao da kucaš na prazan stomak
jefferson

#1284 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

zonbirile wrote:
bingulesku wrote:
Nije ti to suština stvari, suština je da je Egipat prevalio jedan neminovan istorijski proces i da sada isto tako neminovno mora uči u drugi neminovan istorijski proces isto kao i mi devedesetih
---------------------------------------------------------------
jadni oni ako uđu u naš proces.Nego odmori ti malo,kao da kucaš na prazan stomak
Pa kazem ja, poslat im Bicakcica, princa, Brankovica i sl koji su nama svjetlo upalili da ih konsultuju na jacini svjetlosti :D
Point.

#1285 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Point. »

bingulesku wrote:Ma ja, glavna ti je stvar u životu šutanje usrane lopte i vrlo si pogodna osoba da daješ ocjene o bingu i diskutuješ smrtno ozbiljnim temama,
Samo sto imam avatar jednog fudbalskog kluba, tvoj mocni centar zapazanja je zakljucio da mi je glavna stvar u zivotu "sutanje lopte". :) . Frajeru nisi ni prvi ni posljednji pametnjakovic koji zaluta na ovaj forum sa stavom "sta vi znate, ja znam najbolje, ja znam istinu". Zvucis kao kakav iranski ayatolla. A najjace sto sam u zivotu cuo je to da nemamo pravo komentarisati desavanje naroda u Egiptu zato jer neznamo arapski citati i pisati? Ne zna ga ni Hillary Clintog pa komentarise dogadjaje svakodnevno. :dance:
To sto si ti naucio nesto arapskog u mejtefu citajuci Ilmihal ne cini te hodzom.

PS. Odoh odigrati sa rajom na male, fale nam dvojica, hoce li ko? Igramo u gajbu pive. :D
bingulesku

#1286 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by bingulesku »

Point. wrote:
bingulesku wrote:Ma ja, glavna ti je stvar u životu šutanje usrane lopte i vrlo si pogodna osoba da daješ ocjene o bingu i diskutuješ smrtno ozbiljnim temama,
Samo sto imam avatar jednog fudbalskog kluba, tvoj mocni centar zapazanja je zakljucio da mi je glavna stvar u zivotu "sutanje lopte". :) . Frajeru nisi ni prvi ni posljednji pametnjakovic koji zaluta na ovaj forum sa stavom "sta vi znate, ja znam najbolje, ja znam istinu". Zvucis kao kakav iranski ayatolla. A najjace sto sam u zivotu cuo je to da nemamo pravo komentarisati desavanje naroda u Egiptu zato jer neznamo arapski citati i pisati? Ne zna ga ni Hillary Clintog pa komentarise dogadjaje svakodnevno. :dance:
To sto si ti naucio nesto arapskog u mejtefu citajuci Ilmihal ne cini te hodzom.

PS. Odoh odigrati sa rajom na male, fale nam dvojica, hoce li ko? Igramo u gajbu pive. :D
Široko ti polje
Haettenschweiler

#1287 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Haettenschweiler »

evo pregaziše čovjeka
Desert Wind

#1288 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Desert Wind »

jbote kakva tipa idiota moras bit da naletis autom hladno na grupu ljudi....
Been

#1289 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

Desert Wind wrote:jbote kakva tipa idiota moras bit da naletis autom hladno na grupu ljudi....
Ćuti.. Sad će doći veliki Mubarakov fan i reći da je to neophodna mjera zaštite ustava Egipta od nasilnih islamista. :D
snaga_znanja

#1290 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by snaga_znanja »

Been wrote:
Desert Wind wrote:jbote kakva tipa idiota moras bit da naletis autom hladno na grupu ljudi....
Ćuti.. Sad će doći veliki Mubarakov fan i reći da je to neophodna mjera zaštite ustava Egipta od nasilnih islamista. :D
Da bude se set'o po cesti!

ironija!
Bosnolog

#1291 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

Haettenschweiler wrote:evo pregaziše čovjeka
Iza ovoga zla stoji novoustoliceno pseto PM.(minisar Vlade)Suleiman (ovo brkato gologlavo zlo ) http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... 20&bih=952 .Inace je bio bivsi glavni pas Mubarakove policije smrti, poznate po najvecim torturama nad ljudima a mnogi su ubijeni i nestali,....

Ovaj fasisticko diktatrski rezim nece moci jos dugo,.mnogi ce se morati suociti sa svojim zlocinima koje su pocinili za vrijeme visedecenijske diktature.

Njihov strah od gubitka vlasti je upravo zbog onog sto ih ceka nakon sto izgube diktaturu.Stoga ne treba biti iznenaden sto ovako hladnogrvno gaze ljude ti dvonogi bezosjecajni Sulejmanovi i Mubarekovi kerovi,....

Amerika se sve vise oglasava sto je dobor trazeci da ovo zlo ode na smece gdje ce zavrsiti na sramotnim i krvavim stranicama egiptske historije,....

Trebaju imati vise molotoljevih kotela,...(Litar benzina u flasi sa komadom krpe) i docekivati ove Mubarakove i Sulejmanove policijske pse zla,.....
jefferson

#1292 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

@Bosnolog:
Molim te da se ostavis cuka! Pas je domaca zivotinja i covjekov najbolji prijatelj, stoga zamolio bi....
#SemiR#

#1293 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by #SemiR# »

jefferson wrote:@Bosnolog:
Molim te da se ostavis cuka! Pas je domaca zivotinja i covjekov najbolji prijatelj, stoga zamolio bi....
Jebo te pas koji plasi gradjane, da ne kazem teze rijeci...
baxul

#1294 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by baxul »

Image
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1295 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Privatna poruka »

Deseti je dan od kako su počeli veliki protesti u Egiptu. Kršćani i muslimani, žene sa maramom i bez marame, siromašni i bogati, studenti i profesori, ustali su zajedno protiv režima koji već trideset godina narod Egipta drži u svojevrsnoj pat poziciji, ugrožavajući pritom njihova osnovna prava. Svijetom kruže agencijske vijesti, naš je cilj približiti Vam dešavanja u Egiptu iz prve ruke.
kamen spoticanja

#1296 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

Dva novinara El Džazire koji su danas prijavljeni kao nestali, nakon šest sati su pronađeni brutalno pretučeni, prenosi istoimena televizijska kuća.
Murat Sabanovic

#1297 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Murat Sabanovic »

BOLI HUSNIJU , ON SE I DALJE CESKA PO JAJIMA . NE DAJ SE HUSNIJA, VOJSKA JE UZ TEBE !
kamen spoticanja

#1298 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

Cristiane Amanpour, upravo je završila intervju s predsjednikom Mubarakom, na svom twitteru objavila je: "Pitala sam Mubaraka da li je spreman da napusti predsjedničko mjesto. Odgvorio je: Dosta mi je svega. Nakon 62 godine u javnoj službi dosta mi je svega. Želim otići".

CBS glavni reporter u Kairu je uhapšen, prema istoimenom televizijskoj kući.
femme

#1299 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by femme »

Been

#1300 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Been »

kamen spoticanja wrote:Cristiane Amanpour, upravo je završila intervju s predsjednikom Mubarakom, na svom twitteru objavila je: "Pitala sam Mubaraka da li je spreman da napusti predsjedničko mjesto. Odgvorio je: Dosta mi je svega. Nakon 62 godine u javnoj službi dosta mi je svega. Želim otići".

CBS glavni reporter u Kairu je uhapšen, prema istoimenom televizijskoj kući.
Srećom, Vlado Marić se vratio živ i zdrav ! :D Živjo !
Post Reply