Bosanska dolina piramida
-
Avetinho
-
nemezis
#1277 Re: Bosanska dolina piramida
@akcid, radiš ono što i Semir i ekipa. Jesi li ti svojim očima sa udjenosti od par centimetara analizirao ovo što si postavio? Ja jesam.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1278 Re: Bosanska dolina piramida
Zbog toga mi u turističkoj agenciji ''Bh. Šerpe'' ne tvrdimo da su tamo piramide, ali Vam niko ne može zabraniti da dođete i vidite.Mikro-makro wrote:I ja sam ti objasnio zasto je to nemoguce, nije nesto kao cudoviste ili duhovi ili gospa koja se cesto spominje, nije isto, nije ni slicno...Lounge Act wrote:ja ni u jednom svom postu nisam rekla da te piramide postoje nego mi je samo zao sto se ta ideja ne iskoristi za turisticki napredak nase zemlje
Shvatas. Kako bi ti to napravila? Napravis ponudu u kojoj kazes vodimo vas na piramidu blablabla, i dodju turisti kad ono nema piramide, koliko bi taj turizam trajao, dok ne bi iscrpili sve pare od tuzbi od strane prevarenih turista.
Cudoviste u lok nesu je drugo, moze bit da je tu al i ne mora, mozda ga vidis al ne mora znaciti da hoces... piramidu ne mozes sakriti?!
Zamisli koje bi budale bili Škotlanđani da zabrane turistima da love na safariju po Loh Nessu čudovište zvano Loh Nessica?!
-
Mikro-makro
#1279 Re: Bosanska dolina piramida
Salis se... ovo nije stvar misljenja... i da eto mi bosnje smo glupi necemo nista da imamo, hajd dobro. Ako mi je laganje o tom da imam piramidu u drzavi spas za mene i moju zemlju e nek sam onda glup, i to sve saonim osmanagicem koji je usput doktorirao na FPN-u (nemam nista protiv FPNa), ako si jednom gldala ili slusala tog lika trebalo ti je biti dosta,...Smiju nam se ljudi....Lounge Act wrote:Po cemu ja to vrijedjam arheologiju? Po tome sto se ne slazem s tvojim misljenjem? I ko to kaze da tamo nicega nema osim par bosnji i dvojice engleza? Uostalom iskopavanja se vec dugo vrse i bez pomoci vlade, a cisto sumnjam da je iko prisiljen na to
- Sijalica koja gori
- akcid
#1281 Re: Bosanska dolina piramida
Postavio sam pitanje i tebi i ostalim kritičarima Osmanagićevih teorija, pretpostavljajući da si stručnjak iz arheologije i istorije, i da znaš odgovor, obzirom da si na ovoj temi jako "glasan", i žestok protivnik javnog mišljenja da se u blizini Visokog nalaze piramidalne građevine.
Ne želim da mi se samo kaže, ti mi odgovori, ako znaš. Ako ne znaš, besmisleno je ulaziti dalje u raspravu s tobom, jer je tvoje pisanje onda klasično trolanje.
U mom postu prije nalaze se dvije fotografije, znaš li ih objasniti?
-
Mikro-makro
#1282 Re: Bosanska dolina piramida
javno misljenje? Mislim da trenutno ima mnogo vise skeptika i onih koji su sigurni da je to ubleha...akcid wrote:
Postavio sam pitanje i tebi i ostalim kritičarima Osmanagićevih teorija, pretpostavljajući da si stručnjak iz arheologije i istorije, i da znaš odgovor, obzirom da si na ovoj temi jako "glasan", i žestok protivnik javnog mišljenja da se u blizini Visokog nalaze piramidalne građevine.
Ne želim da mi se samo kaže, ti mi odgovori, ako znaš. Ako ne znaš, besmisleno je ulaziti dalje u raspravu s tobom, jer je tvoje pisanje onda klasično trolanje.
U mom postu prije nalaze se dvije fotografije, znaš li ih objasniti?
- akcid
#1283 Re: Bosanska dolina piramida
nemezis wrote:@akcid, radiš ono što i Semir i ekipa. Jesi li ti svojim očima sa udjenosti od par centimetara analizirao ovo što si postavio? Ja jesam.
Ja sam svojim očima sa udaljenosti od nekoliko centimetara vidio ove ploče, ali nisam arheolog i nisam geolog, pa ih nisam znao analizirati.
Obzirom da si i ti žestok kritičar Osmanagićeve teorije i da ismijavaš njegove iskopine, pretpostavljam da znaš o čemu se radi, jer, u protivnom, ne bi se protivio.
Kad si već analizirao ove ploče sa slika, objasni i nama svoje nalaze, pretpostavljam stručne
- akcid
#1284 Re: Bosanska dolina piramida
Mikro-makro wrote:javno misljenje? Mislim da trenutno ima mnogo vise skeptika i onih koji su sigurni da je to ubleha...
Samo misliš, ili imaš neke relevantne parametre koje ostali nemaju?
-
Mikro-makro
#1285 Re: Bosanska dolina piramida
akcid wrote:Mikro-makro wrote:javno misljenje? Mislim da trenutno ima mnogo vise skeptika i onih koji su sigurni da je to ubleha...
Samo misliš, ili imaš neke relevantne parametre koje ostali nemaju?
Imas li ti?
- akcid
#1286 Re: Bosanska dolina piramida
Fakat, čemu se smiješ?Mikro-makro wrote:akcid wrote:Mikro-makro wrote:javno misljenje? Mislim da trenutno ima mnogo vise skeptika i onih koji su sigurni da je to ubleha...
Samo misliš, ili imaš neke relevantne parametre koje ostali nemaju?![]()
Imas li ti?
-
Mikro-makro
#1287 Re: Bosanska dolina piramida
Uvijek mi je smijesno kad neko sam sebi skace u stomak. Pozivas se na cinjenice i dokaze a ti ih nemas.akcid wrote:Fakat, čemu se smiješ?Mikro-makro wrote:akcid wrote:
Samo misliš, ili imaš neke relevantne parametre koje ostali nemaju?![]()
Imas li ti?
I to sto imas (2 slike nekakvih "ploca") ni u kom slucaju nije dovoljno da se pocne nazirati piramida a tek jos da se dokaze da postoji.
- akcid
#1288 Re: Bosanska dolina piramida
Znaš li ti šta pišešMikro-makro wrote:Uvijek mi je smijesno kad neko sam sebi skace u stomak. Pozivas se na cinjenice i dokaze a ti ih nemas.
I to sto imas (2 slike nekakvih "ploca") ni u kom slucaju nije dovoljno da se pocne nazirati piramida a tek jos da se dokaze da postoji.
-
Mikro-makro
#1289 Re: Bosanska dolina piramida
Daleko od tog da sam ja strucnjak, prije svega vjerujem drugim, pravim arheolozima, vjerujem svojim ocima i onda vjerujem u logiku. Dosta, zar ne?akcid wrote:Znaš li ti šta pišešMikro-makro wrote:Uvijek mi je smijesno kad neko sam sebi skace u stomak. Pozivas se na cinjenice i dokaze a ti ih nemas.
I to sto imas (2 slike nekakvih "ploca") ni u kom slucaju nije dovoljno da se pocne nazirati piramida a tek jos da se dokaze da postoji.Niti se pozivam na činjenice, niti šta tvrdim, ja samo pitam. A kako i ti, i par stručnjaka sličnih tebi na ovoj temi, kategorično tvrdi na je Osmanagić ublehaš, pitam da mi se objasne simetrije na pločama na postavljenim fotografijama. Je li to teško? Znaš li ih objasniti? Nalaze se na tzv. Piramidi sunca i Piramidi mjeseca, ako si posjetio ova dva lokaliteta, morao si ih vidjeti
Za prvu onaj britanski strucnjak rece da se radi o prirodnoj formaciji, plaži, ako se dobro sjecam. Druga, ne znam sta je, obican poplocan put.
U svakom slucaju nema veze s onim sto on tvrdi i pokusava da dokaze. Medjutim ja znam da ti nista neces prihvatiti...
-
nemezis
#1290 Re: Bosanska dolina piramida
@akcid, kakvo hoćeš objašnjenje za simetrije? Hoćeš da kažeš da simetrija ukazuje na to da je to djelo ljudskih ruku iz ćega slijedi da tamo mora biti i piramida? Shvataš li da ploča ne dokazuje piramidu i kada bi bila djelo čovjeka (a vjerovatno nije)?
Evo objašnjenje za simetrije: prirodno nastala ploča popucala usljed slijeganja tla. Da si pogledao par centimetara u dubinu izmedju ploča, vidio bi to. Pitaj dalje.
Evo objašnjenje za simetrije: prirodno nastala ploča popucala usljed slijeganja tla. Da si pogledao par centimetara u dubinu izmedju ploča, vidio bi to. Pitaj dalje.
- akcid
#1291 Re: Bosanska dolina piramida
nemezis wrote:@akcid, kakvo hoćeš objašnjenje za simetrije? Hoćeš da kažeš da simetrija ukazuje na to da je to djelo ljudskih ruku iz ćega slijedi da tamo mora biti i piramida? Shvataš li da ploča ne dokazuje piramidu i kada bi bila djelo čovjeka (a vjerovatno nije)?
Bravo, svaka Ćast, zadivljujuće je tvoje istorijsko-arheološko-geološko obrazovanje. Nemam više pitanja za tebe, sve mi je jasno nakon tvog odgovora
-
Mikro-makro
#1292 Re: Bosanska dolina piramida
akcid wrote:nemezis wrote:@akcid, kakvo hoćeš objašnjenje za simetrije? Hoćeš da kažeš da simetrija ukazuje na to da je to djelo ljudskih ruku iz ćega slijedi da tamo mora biti i piramida? Shvataš li da ploča ne dokazuje piramidu i kada bi bila djelo čovjeka (a vjerovatno nije)?
Bravo, svaka Ćast, zadivljujuće je tvoje istorijsko-arheološko-geološko obrazovanje. Nemam više pitanja za tebe, sve mi je jeasno nakon tvog odgovora
Et lika, ja sam tacno znao da ces tako reagovati. Trazio odgovor dobio ga, sad ne zna sta ce pa napada covjeka licno.
- akcid
#1293 Re: Bosanska dolina piramida
Mikro-makro wrote:akcid wrote:nemezis wrote:@akcid, kakvo hoćeš objašnjenje za simetrije? Hoćeš da kažeš da simetrija ukazuje na to da je to djelo ljudskih ruku iz ćega slijedi da tamo mora biti i piramida? Shvataš li da ploča ne dokazuje piramidu i kada bi bila djelo čovjeka (a vjerovatno nije)?
Bravo, svaka Ćast, zadivljujuće je tvoje istorijsko-arheološko-geološko obrazovanje. Nemam više pitanja za tebe, sve mi je jeasno nakon tvog odgovora![]()
Et lika, ja sam tacno znao da ces tako reagovati. Trazio odgovor dobio ga, sad ne zna sta ce pa napada covjeka licno.
Pametnjaković, ne reče ti odakle ti podaci o broju skeptika. Ili ih izmišljaš
-
Mikro-makro
#1294 Re: Bosanska dolina piramida
Haha ne rece ti otkud ti podatci za bilo sta, kao javno misljenje je da je to piramida. Mislim sta uopste znaci javno misljenje, javno misljenje je i da nije piramida.akcid wrote:Mikro-makro wrote:akcid wrote:
Bravo, svaka Ćast, zadivljujuće je tvoje istorijsko-arheološko-geološko obrazovanje. Nemam više pitanja za tebe, sve mi je jeasno nakon tvog odgovora![]()
Pametnjaković, ne reče ti odakle ti podaci o broju skeptika. Ili ih izmišljaš
Nemam konkretne podatke, to je moja slobodna procjena na osnovu iskustva, medjutim to sto nemam podatke me ne brine jer ih nemas ni ti
- akcid
#1295 Re: Bosanska dolina piramida
Ali, ja nisam ni tvrdio većinu skeptika, napisao sam samo da postoji javno mišljenje o postojanju piramidalnih objekata. Pročitaš li ti napisano, ili samo lupetaš ovdje k'o "Maksim po diviziji", tek onako da ispadneš pametan i da nešto napišešMikro-makro wrote:Haha ne rece ti otkud ti podatci za bilo sta, kao javno misljenje je da je to piramida. Mislim sta uopste znaci javno misljenje, javno misljenje je i da nije piramida.akcid wrote:Pametnjaković, ne reče ti odakle ti podaci o broju skeptika. Ili ih izmišljaš
Nemam konkretne podatke, to je moja slobodna procjena na osnovu iskustva, medjutim to sto nemam podatke me ne brine jer ih nemas ni ti
Osmanagić je postavio svoju teoriju o postojanju tzv. piramida u području Plješevice, i za svaki objekat dao je svoje i mišljenje stručnjaka, poznatih ili manje poznatih, iz različitih oblasti.
Za razliku od njega, domaći "stručnjaci", arheolozi, istoričari, geolozi i slični, poput forumskih, kakav si i ti i još nekoliko vas na ovoj temi, samo poput papagaja ponavljaju - nema piramida, nema piramida, nema piramida... a nikako da obrazlože svoje tvrdnje, ničim da demantiraju Osmanagićevu teoriju.
Ko je ovdje smiješan, "Osmanagići" ili domaći, BiH "stručnjaci"
- Mračajski proto
#1296 Re: Bosanska dolina piramida
I šta zaključiste? Ima l' piramida ili nema?
-
Mikro-makro
#1297 Re: Bosanska dolina piramida
Eto kako ti petljas, prvo pises "strucnjaci" kad pominjes ove koji su protiv toga da ima piramida iako ima sijaset pravih strucnjaka, arheologa koji su lijepo obrazlozili zasto to nije piramida. Dakle, sta god da ti se prezentira ti neces prihvatiti jer ne znas da koristis pamet i logiku nego si se licno, emocionalno vezao za te piramide. Iz tog razloga bezveze se ubjedjivati s tobom jer ces zazmiriti na bilo koji dokaz i objasnjenje da nema piramida.akcid wrote:Ali, ja nisam ni tvrdio većinu skeptika, napisao sam samo da postoji javno mišljenje o postojanju piramidalnih objekata. Pročitaš li ti napisano, ili samo lupetaš ovdje k'o "Maksim po diviziji", tek onako da ispadneš pametan i da nešto napišešMikro-makro wrote:Haha ne rece ti otkud ti podatci za bilo sta, kao javno misljenje je da je to piramida. Mislim sta uopste znaci javno misljenje, javno misljenje je i da nije piramida.akcid wrote:Pametnjaković, ne reče ti odakle ti podaci o broju skeptika. Ili ih izmišljaš
Nemam konkretne podatke, to je moja slobodna procjena na osnovu iskustva, medjutim to sto nemam podatke me ne brine jer ih nemas ni ti![]()
![]()
Osmanagić je postavio svoju teoriju o postojanju tzv. piramida u području Plješevice, i za svaki objekat dao je svoje i mišljenje stručnjaka, poznatih ili manje poznatih, iz različitih oblasti.
Za razliku od njega, domaći "stručnjaci", arheolozi, istoričari, geolozi i slični, poput forumskih, kakav si i ti i još nekoliko vas na ovoj temi, samo poput papagaja ponavljaju - nema piramida, nema piramida, nema piramida... a nikako da obrazlože svoje tvrdnje, ničim da demantiraju Osmanagićevu teoriju.
Ko je ovdje smiješan, "Osmanagići" ili domaći, BiH "stručnjaci"
O misljenju i teoriji osmanagica je vec sve receno, ne vrijedi nista, obicna ubleha jednog zanesenjaka i zaljubljenika i kojekakve misterije i nestale civilizacije, jedino mi jos nije jasno kako postoji tolika masa ljudi koje moze da vuce za nos, i ja ne kazem da on laze, naprotiv, ja sam siguran da on vjeruje u sve to sto prica.
- akcid
#1298 Re: Bosanska dolina piramida
Mladiću, po zadnji put ti napominjem da ja nisam tema, da ne koristiš "ad hominem" način diskusije, jer bi mogao jednostvno "odskakutati".... Tema su tzv. piramide u Bosanskoj dolini. Sljedeće obraćannje na sličan način prijavljujem moderaciji.Mikro-makro wrote:Eto kako ti petljas, prvo pises "strucnjaci" kad pominjes ove koji su protiv toga da ima piramida iako ima sijaset pravih strucnjaka, arheologa koji su lijepo obrazlozili zasto to nije piramida. Dakle, sta god da ti se prezentira ti neces prihvatiti jer ne znas da koristis pamet i logiku nego si se licno, emocionalno vezao za te piramide. Iz tog razloga bezveze se ubjedjivati s tobom jer ces zazmiriti na bilo koji dokaz i objasnjenje da nema piramida.
Dakle, ti samo prenosiš tuđa mišljenja i tuđe stavove, ti nemaš svoja znanja iz ove oblastiO misljenju i teoriji osmanagica je vec sve receno, ne vrijedi nista, obicna ubleha jednog zanesenjaka i zaljubljenika i kojekakve misterije i nestale civilizacije, jedino mi jos nije jasno kako postoji tolika masa ljudi koje moze da vuce za nos, i ja ne kazem da on laze, naprotiv, ja sam siguran da on vjeruje u sve to sto prica.
Ti, zapravo, ovdje samo trolaš temu
-
Mikro-makro
#1299 Re: Bosanska dolina piramida
Haha joj. Maloprije ti isto tako napade covjeka, a ja tebe nisam napao samo ti objasnjavam sto nikad neces prihvatiti cinjenice, jer ne razmisljas glavom nego emocijama, licno si se vezao za te piramide, nesto kao kad bi neko dosao i rekao ja osjecam da je brzina svjetlosti tolika i tolika, elem u nauci se ne osjeca.akcid wrote:Mladiću, po zadnji put ti napominjem da ja nisam tema, da ne koristiš "ad hominem" način diskusije, jer bi mogao jednostvno "odskakutati".... Tema su tzv. piramide u Bosanskoj dolini. Sljedeće obraćannje na sličan način prijavljujem moderaciji.Mikro-makro wrote:Eto kako ti petljas, prvo pises "strucnjaci" kad pominjes ove koji su protiv toga da ima piramida iako ima sijaset pravih strucnjaka, arheologa koji su lijepo obrazlozili zasto to nije piramida. Dakle, sta god da ti se prezentira ti neces prihvatiti jer ne znas da koristis pamet i logiku nego si se licno, emocionalno vezao za te piramide. Iz tog razloga bezveze se ubjedjivati s tobom jer ces zazmiriti na bilo koji dokaz i objasnjenje da nema piramida.
Dakle, ti samo prenosiš tuđa mišljenja i tuđe stavove, ti nemaš svoja znanja iz ove oblastiO misljenju i teoriji osmanagica je vec sve receno, ne vrijedi nista, obicna ubleha jednog zanesenjaka i zaljubljenika i kojekakve misterije i nestale civilizacije, jedino mi jos nije jasno kako postoji tolika masa ljudi koje moze da vuce za nos, i ja ne kazem da on laze, naprotiv, ja sam siguran da on vjeruje u sve to sto prica.![]()
Pa kako onda uopće i uzimaš pravo da pobijaš Osmanagićeve tvrdnje samo na osnovi nečijeg interesa ili nečijeg papagajskog - nema piramida
![]()
Ti, zapravo, ovdje samo trolaš temu![]()
Ja prenosim cinjenice i vlasita iskustva.
Ovaj drugi dio posta ti je upravo ono za sto me optuzujes u prvom dijelu. Dakle u ovih nekoliko postova si mi pokazao da nisi dovoljno pametan i sposoban da vodis raspravu o ovom, tako da cu ja da zavrsim i cekam da mi doneses neki konkretan dokaz.
-
Lounge Act
#1300 Re: Bosanska dolina piramida
@Mikro-makro - i ja koliko vidim i ti si se emocionalno vezao za to da tu nema piramidaMikro-makro wrote:Haha joj. Maloprije ti isto tako napade covjeka, a ja tebe nisam napao samo ti objasnjavam sto nikad neces prihvatiti cinjenice, jer ne razmisljas glavom nego emocijama, licno si se vezao za te piramide, nesto kao kad bi neko dosao i rekao ja osjecam da je brzina svjetlosti tolika i tolika, elem u nauci se ne osjeca.akcid wrote:Mladiću, po zadnji put ti napominjem da ja nisam tema, da ne koristiš "ad hominem" način diskusije, jer bi mogao jednostvno "odskakutati".... Tema su tzv. piramide u Bosanskoj dolini. Sljedeće obraćannje na sličan način prijavljujem moderaciji.Mikro-makro wrote:Eto kako ti petljas, prvo pises "strucnjaci" kad pominjes ove koji su protiv toga da ima piramida iako ima sijaset pravih strucnjaka, arheologa koji su lijepo obrazlozili zasto to nije piramida. Dakle, sta god da ti se prezentira ti neces prihvatiti jer ne znas da koristis pamet i logiku nego si se licno, emocionalno vezao za te piramide. Iz tog razloga bezveze se ubjedjivati s tobom jer ces zazmiriti na bilo koji dokaz i objasnjenje da nema piramida.
Dakle, ti samo prenosiš tuđa mišljenja i tuđe stavove, ti nemaš svoja znanja iz ove oblastiO misljenju i teoriji osmanagica je vec sve receno, ne vrijedi nista, obicna ubleha jednog zanesenjaka i zaljubljenika i kojekakve misterije i nestale civilizacije, jedino mi jos nije jasno kako postoji tolika masa ljudi koje moze da vuce za nos, i ja ne kazem da on laze, naprotiv, ja sam siguran da on vjeruje u sve to sto prica.![]()
Pa kako onda uopće i uzimaš pravo da pobijaš Osmanagićeve tvrdnje samo na osnovi nečijeg interesa ili nečijeg papagajskog - nema piramida
![]()
Ti, zapravo, ovdje samo trolaš temu![]()
Ja prenosim cinjenice i vlasita iskustva.
Ovaj drugi dio posta ti je upravo ono za sto me optuzujes u prvom dijelu. Dakle u ovih nekoliko postova si mi pokazao da nisi dovoljno pametan i sposoban da vodis raspravu o ovom, tako da cu ja da zavrsim i cekam da mi doneses neki konkretan dokaz.
Kako ti prenosis cinjenice onih koji tvrde da piramida nema tako neki drugi prenose cinjenice onih koji tvrde da piramida ima, a strucnjaka ima i na jednoj i na drugoj strani izgleda
A sto se tice vlastitog iskustva- sve je to relativno- ti vidio ravnu plocu i mislis nista posebno, priroda napravila, neko drugi vidio ravnu plocu i misli to je nesto posebno, nije moglo nastati bez ljudske ruke, a ni ti ni taj drugi niste strucnjaci da se razbacujete nekim vlastitim iskustvom
Cije su cinjenice tacne u skorije vrijeme necemo saznati, ali bezze napadas covjeka samo zato sto ne dijeli tvoje misljenje