pemanapemani wrote:
Nikako nećeš da obratiš pažnju na "koaliciju", koja se mogla stvarati u periodu od osam godina. To je dovoljan period da se prepozna ko je nehljebović, a ko želi raditi. Stalno se mantra sa činjenicom kako ovi nisu uspjeli skupiti dovoljno glasova i eto, ko im je kriv.
Svaka budala je znala da NS, LDS, SDU i HSS-NHI u ovakvoj konstalaciji snaga ne mogu dobaciti daleko. Koalicija ove četiri stranke i SDP-a, koja je trebala biti stvorena kao zajednički front protiv lopova i koja je imala vremena (i previše) da napravi detaljan plan, uz kvalitetno prezentiranje javnosti, osvojila bi dovoljan broj glasova da može formirati Vladu FBiH.
zar ti stvarno vjeruješ u to? na čemu su zasnovane te tvrdnje da bi tom famoznom koalicijom malih stranaka sa SDP-om ovi dobili natpolovičnu većinu, a SDA i SBB bile potučene do koljena?
zato što su ljudi željni promjena?
mislim, nemojte mi za zlo uzeti, ne podsmijavam se. forumamo, ćaskamo. samo u vašem idealizmu vidim i svoj, koji je već prije skršen. nisu stvari tako jednostavne kako ih percipirate... ili još gore, stvari su jako jednostavne gdje ih smatrate komplikovanima.
eto, bolan čovječe, kakva koalicija? ko bi prepoznavo? Zaltko bi pravio neku listu sposobnih i nesposobnih?! karikiram naravno, ali ne znam kako to percipirate međustranačke odnose.

opet ponavljam - čemu tako smjela tvrdnja da članovi malih stranaka nisu sujetni? čemu tako smjela tvrdnja da međusobni animoziteti u malim strankama ne bi doveli do udara u toj famoznoj koaliciji? pa ljudi su kvarljiva roba, ne možeš nikad za nekoga 100% garantovati da će raditi kako treba

ili mu vjerovati 100%
mislim stvarno, zašto tako pojednostavljujete stvari, samo sa jedne strane? SDP je samo trebao ući u koaliciju i osvojio bi potrebnu većinu... sigurno, garantovano. samo eto, trebo je SDP to inicirati, pripremiti, razraditi detaljan plan. dotle bi intelektualci slobodno mislili, i dijelili savjete, siguran sam.
a eto, mnogo je komplikovanije da je nastao savez lijevih stranaka pa da su one ostvarile konkretan rezultat, gdje bi poslije ušle u koaliciju sa SDP-om ili sa bilo kim. i mnogo je komplikovanije prihvatiti činjenicu da su male stranke male jer NE MOGU i NE ZNAJU osvojiti više glasova. ali eto, nekim čudom bi uz SDP osvojile više
već vidim kako komplet Gluha Bukovica glasa za tu koaliciju...
šta bi se desilo, da se desilo to što ste vi priželjkivali? desilo bi se da bi ta koalicija osvojila približan broj glasova, ili malo veći, kao i SDP sada. onda bi se opet trebalo ići u koaliciju sa SDA (bolja je udavača od SBB ponajviše zbog Federalnog parlamenta). a kakav bi tek onda cirkus nast'o? ko razumije shvatiće...

mislim, ne bi ove male stranke nikad koristile situaciju i radile besplatnu samopromociju...

nikad...
nemojte ba ljudi, neću o ovome više što se mene tiče, tema je druga sasvim, i priča se o šbb kbb. gubljenje vremena.
stanje je takvo kakvo je. poslije 3 godine na naplatu će doći učinjeno. SDP-u na obraz što je mogao a nije, a ja se iskreno nadam da će glasači 2014. izabrati one koi će im (nam) donijeti napredak. makar to bilo u vidu Partije Pravog Puta
i još nešto, ja fakat, ali fakat, ne potcjenjujem male stranke u smislu njihove ideje, pa čak i aktivizma ljudi koji su u to uključeni. potcjenjujem njihovu (onih članova koji imaju) nadmenost, aroganciju i kompleks više vrijednosti jer eto, zaboga, oni nemaju oraha u džepu... bavljenje politikom nije humanitarni rad, niti vježba za džennet. ko nije spreman da se uprlja... ali hajd, još će neko misliti da želim nešto pravdati...