Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#1276 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

pemanapemani wrote: Niko nije govorio o "ujedinjavanju strančica", nego o koaliciji svih lijevo orjentisanih stranaka kojima je stalo do BiH. Ako je glupo očekivati od SDP-a kao najveće lijevo orjentisane političke stranke, a koja je bila u opoziciji osam godina, da inicira koaliciju koja bi imala konkretan plan ekonomskog razvoja, onda dobro.
Eto, nisu se mogli dogovoriti sa "nehljebovićima", ali zato se mogu dogovoriti sa SDA, koja je, između ostalih, državu srozala na prosjački štap.
Država i građani prije svega, a ne egoizam, sujete, paranoje, narcisoidnost i sl. gluposti.
Opet ponavljam, imali su skoro desetljeće da naprave plan političkog djelovanja. Druže, nije da nisu znali u kakvu će žabokrečinu upasti koalirajući sa SDA.
Mozda je odgovor u tome da su se za ovih 8 godina SDA i SDP poprilicno priblizili jedni drugima?
SDP je u medjuvremenu poprilicno 'pozelenio', a hapanju su, koalicijski srdacno, skloni i jedni i drugi.
pemanapemani

#1277 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

-LIBERO- wrote:Ja sam isto bio za takvu predizbornu koaliciju,i ne samo stranaka nego svih lijevih stranaka,organizacija i slobodnih intelektualaca. Svjetlana Broz ,Jovan Divjak,Vladimir Premec,fra. Marko Orsolic itd. itd. samo su neki od prijedloga nestranackih ljudi koji bi se sigurno svrstali na liste sveopste lijeve koalicije.

Ali jok,90% simpatizera SDPa- na ovom forumu su nas ismijali,popljuvali i sta sve ne. Glavna teza im je bila,neka svi izadju na izbore ,pa cemo u koaliciju poslije izbora ..i eto vam koalicije sa mrtvom SDA i sa njihovim ultimatima i rezonima odrzavanja statusa kvo. A cisto sumnjam da bi i sam Zlatko pristao na jednu tako jako sirok koalicioni lijevi front. Jednostavno previse bi individualaca,samomislecih velicina i intelektualaca bili u istoj,ili barem pribliznoj,ravni sa njim.
Sto je nepodnosljivo i ne prihvatljivo za njegovo shvatanje politike i vlasti kao takve.

Iskali ste ,eto vam ih (SDA). Samo ej fazon u tome sto glasaci SDP-a nece progutati knedle koje redovno gutaju disciplinovani i hipnotisani glasaci SDA ,jer se radi o jako drugacijem profilu glasackog tijela (barem veceg dijela) i zato ce ,ako se nista radikalno ne dogodi,najvise na kraju izgubiti upravo SDP.
:thumbup:

Izlaznost bi bila oko 70%.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1278 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote:
Niko nije govorio o "ujedinjavanju strančica", nego o koaliciji svih lijevo orjentisanih stranaka kojima je stalo do BiH. Ako je glupo očekivati od SDP-a kao najveće lijevo orjentisane političke stranke, a koja je bila u opoziciji osam godina, da inicira koaliciju koja bi imala konkretan plan ekonomskog razvoja, onda dobro.
Eto, nisu se mogli dogovoriti sa "nehljebovićima", ali zato se mogu dogovoriti sa SDA, koja je, između ostalih, državu srozala na prosjački štap.
Država i građani prije svega, a ne egoizam, sujete, paranoje, narcisoidnost i sl. gluposti.
Opet ponavljam, imali su skoro desetljeće da naprave plan političkog djelovanja. Druže, nije da nisu znali u kakvu će žabokrečinu upasti koalirajući sa SDA.
tačno. i ja bih volio da se nije ušlo sa SDA... nego recimo, švedskim liberalima. ali ne može paša. ne može. bila koalicija malih stranaka, pa je više glava boljela od njih, nego od opozicije.

više stranaka = više problema.

Libero priča o ismijavanju OVDJE... OVDJE!!! pa otkad se politika vodi na saxu? onda da mi neko kaže ako jeste, da počnem i ja te paušale uzimati, majku mu :mrgreen:

SDA, govnarska stranka vazda bila. o Konakoviću malo šta dobroga imam za reći, ali tako je kako je. pojelo se govno još veće u Tuzli, jer su oni znali biti i jače naguženi od SDA...

ali brojke su neuomljive, a nesposobnost ostalih "lijevih" stranaka da osvoje više glasova, samo više govori u prilog činjenici da bi to bio veći uteg i od SDA. ne znam sa kojim pravom se podrazumijeva da su u malim strankama sve, amanzaman pošteni ljudi, i da te male stranke ne bi počele puniti prelivode u slučaju ulaskau vlast...
Chmoljo

#1279 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote:
:thumbup:

Izlaznost bi bila oko 70%.
bi. isto ko i '90 :mrgreen:
Chmoljo

#1280 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Dobro buraz,super im (vam) je sa Dinom Konakovicem,Dzaferagicem,Zukicem,Setom i SDA-om u paketu;-) :thumbup:
pa eto, oni znaju namaknuti glasove. kad nauči "intelektualna elita" bujrum joj u vlast. :-) možeš se duriti koliko hoćeš, ali stvari tako stoje.
pemanapemani

#1281 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote:
Niko nije govorio o "ujedinjavanju strančica", nego o koaliciji svih lijevo orjentisanih stranaka kojima je stalo do BiH. Ako je glupo očekivati od SDP-a kao najveće lijevo orjentisane političke stranke, a koja je bila u opoziciji osam godina, da inicira koaliciju koja bi imala konkretan plan ekonomskog razvoja, onda dobro.
tačno. i ja bih volio da se nije ušlo sa SDA... nego recimo, švedskim liberalima. ali ne može paša. ne može. bila koalicija malih stranaka, pa je više glava boljela od njih, nego od opozicije.

više stranaka = više problema.

Libero priča o ismijavanju OVDJE... OVDJE!!! pa otkad se politika vodi na saxu? onda da mi neko kaže ako jeste, da počnem i ja te paušale uzimati, majku mu :mrgreen:

SDA, govnarska stranka vazda bila. o Konakoviću malo šta dobroga imam za reći, ali tako je kako je. pojelo se govno još veće u Tuzli, jer su oni znali biti i jače naguženi od SDA...

ali brojke su neuomljive, a nesposobnost ostalih "lijevih" stranaka da osvoje više glasova, samo više govori u prilog činjenici da bi to bio veći uteg i od SDA. ne znam sa kojim pravom se podrazumijeva da su u malim strankama sve, amanzaman pošteni ljudi, i da te male stranke ne bi počele puniti prelivode u slučaju ulaskau vlast...
Nikako nećeš da obratiš pažnju na "koaliciju", koja se mogla stvarati u periodu od osam godina. To je dovoljan period da se prepozna ko je nehljebović, a ko želi raditi. Stalno se mantra sa činjenicom kako ovi nisu uspjeli skupiti dovoljno glasova i eto, ko im je kriv.
Svaka budala je znala da NS, LDS, SDU i HSS-NHI u ovakvoj konstalaciji snaga ne mogu dobaciti daleko. Koalicija ove četiri stranke i SDP-a, koja je trebala biti stvorena kao zajednički front protiv lopova i koja je imala vremena (i previše) da napravi detaljan plan, uz kvalitetno prezentiranje javnosti, osvojila bi dovoljan broj glasova da može formirati Vladu FBiH.
Chmoljo

#1282 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote: Nikako nećeš da obratiš pažnju na "koaliciju", koja se mogla stvarati u periodu od osam godina. To je dovoljan period da se prepozna ko je nehljebović, a ko želi raditi. Stalno se mantra sa činjenicom kako ovi nisu uspjeli skupiti dovoljno glasova i eto, ko im je kriv.
Svaka budala je znala da NS, LDS, SDU i HSS-NHI u ovakvoj konstalaciji snaga ne mogu dobaciti daleko. Koalicija ove četiri stranke i SDP-a, koja je trebala biti stvorena kao zajednički front protiv lopova i koja je imala vremena (i previše) da napravi detaljan plan, uz kvalitetno prezentiranje javnosti, osvojila bi dovoljan broj glasova da može formirati Vladu FBiH.
zar ti stvarno vjeruješ u to? na čemu su zasnovane te tvrdnje da bi tom famoznom koalicijom malih stranaka sa SDP-om ovi dobili natpolovičnu većinu, a SDA i SBB bile potučene do koljena?

zato što su ljudi željni promjena? :lol:

mislim, nemojte mi za zlo uzeti, ne podsmijavam se. forumamo, ćaskamo. samo u vašem idealizmu vidim i svoj, koji je već prije skršen. nisu stvari tako jednostavne kako ih percipirate... ili još gore, stvari su jako jednostavne gdje ih smatrate komplikovanima.

eto, bolan čovječe, kakva koalicija? ko bi prepoznavo? Zaltko bi pravio neku listu sposobnih i nesposobnih?! karikiram naravno, ali ne znam kako to percipirate međustranačke odnose. :-) opet ponavljam - čemu tako smjela tvrdnja da članovi malih stranaka nisu sujetni? čemu tako smjela tvrdnja da međusobni animoziteti u malim strankama ne bi doveli do udara u toj famoznoj koaliciji? pa ljudi su kvarljiva roba, ne možeš nikad za nekoga 100% garantovati da će raditi kako treba :roll: ili mu vjerovati 100% :roll:

mislim stvarno, zašto tako pojednostavljujete stvari, samo sa jedne strane? SDP je samo trebao ući u koaliciju i osvojio bi potrebnu većinu... sigurno, garantovano. samo eto, trebo je SDP to inicirati, pripremiti, razraditi detaljan plan. dotle bi intelektualci slobodno mislili, i dijelili savjete, siguran sam.

a eto, mnogo je komplikovanije da je nastao savez lijevih stranaka pa da su one ostvarile konkretan rezultat, gdje bi poslije ušle u koaliciju sa SDP-om ili sa bilo kim. i mnogo je komplikovanije prihvatiti činjenicu da su male stranke male jer NE MOGU i NE ZNAJU osvojiti više glasova. ali eto, nekim čudom bi uz SDP osvojile više :roll:

već vidim kako komplet Gluha Bukovica glasa za tu koaliciju...

šta bi se desilo, da se desilo to što ste vi priželjkivali? desilo bi se da bi ta koalicija osvojila približan broj glasova, ili malo veći, kao i SDP sada. onda bi se opet trebalo ići u koaliciju sa SDA (bolja je udavača od SBB ponajviše zbog Federalnog parlamenta). a kakav bi tek onda cirkus nast'o? ko razumije shvatiće... :oops: mislim, ne bi ove male stranke nikad koristile situaciju i radile besplatnu samopromociju... :oops: nikad...

nemojte ba ljudi, neću o ovome više što se mene tiče, tema je druga sasvim, i priča se o šbb kbb. gubljenje vremena.

stanje je takvo kakvo je. poslije 3 godine na naplatu će doći učinjeno. SDP-u na obraz što je mogao a nije, a ja se iskreno nadam da će glasači 2014. izabrati one koi će im (nam) donijeti napredak. makar to bilo u vidu Partije Pravog Puta :wink: :sax:

i još nešto, ja fakat, ali fakat, ne potcjenjujem male stranke u smislu njihove ideje, pa čak i aktivizma ljudi koji su u to uključeni. potcjenjujem njihovu (onih članova koji imaju) nadmenost, aroganciju i kompleks više vrijednosti jer eto, zaboga, oni nemaju oraha u džepu... bavljenje politikom nije humanitarni rad, niti vježba za džennet. ko nije spreman da se uprlja... ali hajd, još će neko misliti da želim nešto pravdati... :)
pemanapemani

#1283 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote: Nikako nećeš da obratiš pažnju na "koaliciju", koja se mogla stvarati u periodu od osam godina. To je dovoljan period da se prepozna ko je nehljebović, a ko želi raditi. Stalno se mantra sa činjenicom kako ovi nisu uspjeli skupiti dovoljno glasova i eto, ko im je kriv.
zar ti stvarno vjeruješ u to? na čemu su zasnovane te tvrdnje da bi tom famoznom koalicijom malih stranaka sa SDP-om ovi dobili natpolovičnu većinu, a SDA i SBB bile potučene do koljena?

mislim, nemojte mi za zlo uzeti, ne podsmijavam se. forumamo, ćaskamo. samo u vašem idealizmu vidim i svoj, koji je već prije skršen. nisu stvari tako jednostavne kako ih percipirate... ili još gore, stvari su jako jednostavne gdje ih smatrate komplikovanima.

eto, bolan čovječe, kakva koalicija? ko bi prepoznavo? Zaltko bi pravio neku listu sposobnih i nesposobnih?! karikiram naravno, ali ne znam kako to percipirate međustranačke odnose. :-) opet ponavljam - čemu tako smjela tvrdnja da članovi malih stranaka nisu sujetni? čemu tako smjela tvrdnja da međusobni animoziteti u malim strankama ne bi doveli do udara u toj famoznoj koaliciji? pa ljudi su kvarljiva roba, ne možeš nikad za nekoga 100% garantovati da će raditi kako treba :roll: ili mu vjerovati 100% :roll:

mislim stvarno, zašto tako pojednostavljujete stvari, samo sa jedne strane? SDP je samo trebao ući u koaliciju i osvojio bi potrebnu većinu... sigurno, garantovano. samo eto, trebo je SDP to inicirati, pripremiti, razraditi detaljan plan. dotle bi intelektualci slobodno mislili, i dijelili savjete, siguran sam.

a eto, mnogo je komplikovanije da je nastao savez lijevih stranaka pa da su one ostvarile konkretan rezultat, gdje bi poslije ušle u koaliciju sa SDP-om ili sa bilo kim. i mnogo je komplikovanije prihvatiti činjenicu da su male stranke male jer NE MOGU i NE ZNAJU osvojiti više glasova. ali eto, nekim čudom bi uz SDP osvojile više :roll:

šta bi se desilo, da se desilo to što ste vi priželjkivali? desilo bi se da bi ta koalicija osvojila približan broj glasova, ili malo veći, kao i SDP sada. onda bi se opet trebalo ići u koaliciju sa SDA (bolja je udavača od SBB ponajviše zbog Federalnog parlamenta). a kakav bi tek onda cirkus nast'o? ko razumije shvatiće... :oops: mislim, ne bi ove male stranke nikad koristile situaciju i radile besplatnu samopromociju... :oops: nikad...

nemojte ba ljudi, neću o ovome više što se mene tiče, tema je druga sasvim, i priča se o šbb kbb. gubljenje vremena.

stanje je takvo kakvo je. poslije 3 godine na naplatu će doći učinjeno. SDP-u na obraz što je mogao a nije, a ja se iskreno nadam da će glasači 2014. izabrati one koi će im (nam) donijeti napredak. makar to bilo u vidu Partije Pravog Puta :wink: :sax:

i još nešto, ja fakat, ali fakat, ne potcjenjujem male stranke u smislu njihove ideje, pa čak i aktivizma ljudi koji su u to uključeni. potcjenjujem njihovu (onih članova koji imaju) nadmenost, aroganciju i kompleks više vrijednosti jer eto, zaboga, oni nemaju oraha u džepu... bavljenje politikom nije humanitarni rad, niti vježba za džennet. ko nije spreman da se uprlja... ali hajd, još će neko misliti da želim nešto pravdati... :)
Samo sam pokušao reći da su imali dosta vremena da smisle šta i kako. Od pretprošlih izbora su mogli sjesti sa strankama koje sam naveo i potpisati neki načelan sporazum. Predizborna kampanja za njih je trebala početi u oktobru 2006., kada su izgubili izbore.
Znali su da ne mogu sami. Bolje je okupiti hiljadu stranaka oko sebe, nego koalirati sa onima koji su sjeb.li državu. U startu su bili u prednosti nad Fahrudinom, jer su imali više vremena.
Šta je sa 50% ljudi koji ne izlaze na izbore. Većinom su to ljudi koji su razočarani ili nezainteresirani. Trebalo je osmisliti plan kako njih privući. Mogli su pozvati Divjaka, Markešića, Oršolića, Cenićku, Topićku... To je trebala biti široka koalicija za spas svih nas.
Politika je komplikovana i jednostavna u isto vrijeme, ljudi isto. Imaš period od nekoliko godina i možeš probati šta funkcioniše.
SDP ima infrastrukturu i pametnim potezima je mogao okupiti nekoliko stranaka i pojedinaca. Kao što sam napisao, uz predizbornu kampanju koja bi trajala četiri godine, uvjeren sam da bi rezulatat bio puno bolji nego što je bio.
Chmoljo

#1284 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

svi ti što si nabrojao, ili nikad ne bi u SDP, ili su već tu, ili ih jednostavno treba pustiti na miru, jer im je dosta ponižavanja za jedan život.

ja opet ne vidim taj faktor koji bi pokrenuo ljude da mhaom glasaju za tu koaliciju... :oops: šta je to što bi te male stranke donijele SDP-u? jer, glasovi to evidentno nisu...

mislim, mogli bi mi do sutra ovako naklapati... ja bih ti uz kafu mogao pričati dva sata, kako stvari u stvarnosti šetaju, kako je raditi na terenu, kakav je narod, kako te percipira i šta možeš očekivati... to o čemu vi pričate, izvinite, to su bajke za malu djecu, zasnovane na argumentima tipa dobre volje... te stvari ljudi moji ne postoje. što prije skontate, manje ćete se u životu razočarati.
pemanapemani

#1285 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:svi ti što si nabrojao, ili nikad ne bi u SDP, ili su već tu, ili ih jednostavno treba pustiti na miru, jer im je dosta ponižavanja za jedan život.

ja opet ne vidim taj faktor koji bi pokrenuo ljude da mhaom glasaju za tu koaliciju... :oops: šta je to što bi te male stranke donijele SDP-u? jer, glasovi to evidentno nisu...

mislim, mogli bi mi do sutra ovako naklapati... ja bih ti uz kafu mogao pričati dva sata, kako stvari u stvarnosti šetaju, kako je raditi na terenu, kakav je narod, kako te percipira i šta možeš očekivati... to o čemu vi pričate, izvinite, to su bajke za malu djecu, zasnovane na argumentima tipa dobre volje... te stvari ljudi moji ne postoje. što prije skontate, manje ćete se u životu razočarati.
Razumijem sve. Nemam se šta razočarati kada ništa posebno nisam očekivao. Ovo što sam pisao je kao bajka. Nisam u zabludi da su u malim strankama sve poštenjačine i radnici, koji kao zapete puške čekaju da im se otvori prilika da preporode društvo.
Volio bih da su pokušali kako sam napisao. Vjerujem da bi više ljudi izašlo na izbore. Vjerujem da bi nam bilo bar malo bolje.
Narod te percipira kroz rezultate. Damir Hadžić je imao rezultate u prvom mandatu. Zato je osvojio drugi. Općinu Novi grad čine i "neurbani, brdski predjeli", oni koji zajebu "urbane" na izborima. Opet su njega izabrali, zato jer je imao neke rezultate. Misliš li da bi ga izabrali ponovo? Malo sutra.
Krvavim radom na općinskim i kantonalnim nivoima se dobivaju izbori na entitetskom i državnom nivou.
Chmoljo

#1286 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote:
Krvavim radom na općinskim i kantonalnim nivoima se dobivaju izbori na entitetskom i državnom nivou.
sve dobro napišeš (ono o preporođenju duštva ti je isto bajka... otkad političke stranke preporođavaju društvo?!) i onda ovo citirano. :mrgreen: kojim je to krvavim radom na kantonalnom i općinskom nivou Fahrina stranka ostvarila odličan rezultat? :mrgreen:
pemanapemani

#1287 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote:
sve dobro napišeš (ono o preporođenju duštva ti je isto bajka... otkad političke stranke preporođavaju društvo?!) i onda ovo citirano. :mrgreen: kojim je to krvavim radom na kantonalnom i općinskom nivou Fahrina stranka ostvarila odličan rezultat? :mrgreen:
Političke stranke svojim direktnim i indirektnim djelovanjem mogu preporoditi određeno društvo. Zar Platforma ne bi preporodila društvo u KS kada bi napravila azil za pse lutalice i obračunala se sa kriminalom na ulicama? To bi za mene bio jedan vid preporoda, jer u psima lutaliacma "uživamo" već dvije godine, a u kriminalu puno duže.
Uspijeh graditelja staklenog pe.isa leži u slabosti lijevo orjentisanih stranaka da naprave zajednički blok, a za to su imali bruku vremena.
Nije mi jasno, SDP sa partnerima je "svemoguć" u odbrani od fašista. Tu se kroje planovi, kalkuliše se sve u šesnaest, povlače se pametni potezi, lobira...
S druge strane, kada se pokrene priča o saradnji sa manjim strankama, onda SDP čine samo ljudi sa svim svojim nedostatcima. Spominje se pohlepa, indiferentnost, grabežljivost, "pa šta mislite da su to nadljudi"...
Na državnom i entitetskom nivou SDP je supermen, a na kantonalnom i oćinskom obični blećak :-) . Jebi ga, ali baš ne ide.
ultima_palabra

#1288 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:

Ma kakvih 70%, izlaznost bi bila 95%... samo da taj dan bude sunčano vrijeme, i da prethodnu noć nije bila prejaka rakija u kinu Bosna, i da je biralište blizu Delikatesne :-D Horde lijevo orijentisanih apstitenata sa crvenim zastavama bi se slile na birališta koja bi bila premala da ih sve prime, ali nasmijana lica članova biračkih odbora bi im poručivala da će oni raditi i treću smjenu... ali će svaki glas biti prebrojan jer svako ima pravo da izabere svoju bolju budućnost...

Bajke su na drugom spratu :mrgreen: Nekim ljudima još nije jasno koja smo mi stoka u ovoj državi... da nam je super i ovo što imamo, kakvi smo...
nosara

#1289 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote:

Jesi se raspistoljio... A dovoljno je par recenica...

Nece oni da talasaju, jer je vlast, pa makar i sa dojucerasnjim din-dusmanima VLAST... Ima se, moze se, narodu ionako nije do promjena (onih 40% koji ne glasaju ko jebe :oops: ) i sve udure... Da su ono sto nisu dizali bi bugiju, to se, uostalom, od njih i ocekivalo, jer, niko nije blesav, nece se nas narod prodobrit i postat konstruktivniji preko noci, ali do sad je ta koalicija trebala ne puc, nego eksplodirat zbog sukoba dva svijeta, dvije politicke koncepcije, da su dvije... A nisu, to je sada jasno... 8 godina su skrckali niusta, odnosno u ono sto im je i bio cilj kad jednom nasankaju dovoljno blesana i dokopaju se n'ak'e vlasti...

Samo me interesuje, kad micko potpise evropski paket, ko ce onda bit dzoker na kojem ce zlaja bildat misice...? sda, reis, ni pod razno, ne smiju, boje se... Ko, onda...?

Jos jedna sitnica, nevezano za ovo :evil: ... Ako je optuznica za "reket" odbacena kao neosnovana, kako to da Imamovic nije vec u zatvoru...? Ili sam nesto propustio...?
madner

#1290 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Taj cirkus sa malim strankama se zvao alijansa za promjene. Od tada pa nadalje i ubuduce mislim da niko ne moze kriviti SDP sto ne zeli da bude lokomotiva za ove male.
Kao sto Chmoljo rece, ne bi bili mali da
a) znaju kako treba raditi
b) imaju znacajno sljedbenistvo u drustvu.

Ko bi prihvatio da neko ima 1% ucesce ali 10% kapitala u nekoj firmi :wink:
nosara

#1291 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

madner wrote:Taj cirkus sa malim strankama se zvao alijansa za promjene. Od tada pa nadalje i ubuduce mislim da niko ne moze kriviti SDP sto ne zeli da bude lokomotiva za ove male.
Kao sto Chmoljo rece, ne bi bili mali da
a) znaju kako treba raditi
b) imaju znacajno sljedbenistvo u drustvu.

Ko bi prihvatio da neko ima 1% ucesce ali 10% kapitala u nekoj firmi :wink:
Posteno... Treba se drzat svog svjetonazora, svog politickog kruga, takorec "prave raje"... :wink:

Malo se naguze (malo vise), prime bocu, za obecanja ih boli cuna, a prinadleznosti redovne... :D
madner

#1292 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by madner »

Naravno, kada zajebes da znas da si barem ti zajebao.
A za 3 godine cemo vidjet sta ce njihova baza reci o uspjesima.
Chmoljo

#1293 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote: Uspijeh graditelja staklenog pe.isa leži u slabosti lijevo orjentisanih stranaka da naprave zajednički blok, a za to su imali bruku vremena.
.
ja opet ne vidim nijedan argument na čemu ti zasnivaš ovu tvrdnju... ovo je toliko proizvoljno da je poezija.
Chmoljo

#1294 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

nosara wrote: Jesi se raspistoljio... A dovoljno je par recenica...

Nece oni da talasaju, jer je vlast, pa makar i sa dojucerasnjim din-dusmanima VLAST... Ima se, moze se, narodu ionako nije do promjena (onih 40% koji ne glasaju ko jebe :oops: ) i sve udure... Da su ono sto nisu dizali bi bugiju, to se, uostalom, od njih i ocekivalo, jer, niko nije blesav, nece se nas narod prodobrit i postat konstruktivniji preko noci, ali do sad je ta koalicija trebala ne puc, nego eksplodirat zbog sukoba dva svijeta, dvije politicke koncepcije, da su dvije... A nisu, to je sada jasno... 8 godina su skrckali niusta, odnosno u ono sto im je i bio cilj kad jednom nasankaju dovoljno blesana i dokopaju se n'ak'e vlasti...

Samo me interesuje, kad micko potpise evropski paket, ko ce onda bit dzoker na kojem ce zlaja bildat misice...? sda, reis, ni pod razno, ne smiju, boje se... Ko, onda...?

Jos jedna sitnica, nevezano za ovo :evil: ... Ako je optuznica za "reket" odbacena kao neosnovana, kako to da Imamovic nije vec u zatvoru...? Ili sam nesto propustio...?
ma jest, sve se može, samo se treba isplanirati. u pravu ste :thumbup: :mrgreen:
Chmoljo

#1295 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

madner wrote:Naravno, kada zajebes da znas da si barem ti zajebao.
ah madneru, ali treba bazu proširiti, sa onih 50% apstinenata :mrgreen: :lol:
nosara

#1296 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote:
madner wrote:Naravno, kada zajebes da znas da si barem ti zajebao.
ah madneru, ali treba bazu proširiti, sa onih 50% apstinenata :mrgreen: :lol:
Neka se zlaja samo drzi reisa i baza ce probit plafon... :D
VjecitiStudent

#1297 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Kako god, buducnost belongs to him, zahvaljujuci iskljucivo ovakvom SDP-u

Image
Chmoljo

#1298 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

nosara wrote:
Neka se zlaja samo drzi reisa i baza ce probit plafon... :D
;-)
nosara

#1299 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:Kako god, buducnost belongs to him, zahvaljujuci iskljucivo ovakvom SDP-u

Image
Samo ako sdp ne doda gas, pa u kljucnom momentu ne postane jos gori...? :D
StupskaBitanga

#1300 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Kako god, buducnost belongs to him, zahvaljujuci iskljucivo ovakvom SDP-u

Image
gluho bilo
Mislim da bi to bio kraj KSu
SDP samo neka insistira da se konačno krene u infrastrukturne radove S.petlja do Aerodroma i od mosta Suade i Olge do Hrasnog će biti dobro
K tome dodati da ako Vlada FBiH pogura Obilaaznicu onda će Sarajevo imati bolju cestovnu infrastrukturu
Očekivanja minimalna i mislim da je to sasvim ok
Post Reply