Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hurmasica

#1276 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by hurmasica »

trebam jedan mali savjet ako neko zna.
Naime imam prirodnu tamno smedju kosu a zeljela bih postati plavusa al ne po svaku cijenu. Kosa mi je prilicno tanka i rjietka pa ne bih bas rizikovala sa blansom nego me z anima koju nasvijetliju nijansu mogu dobiti samo sa farbom i kojom? Cudno mi je sto na svakoj plavoj farbi pise da nije preporucljivo koristiti na tamnoj kosi. Pa me zanim zasto?
Eto ako imate kakav savjet da postanem placvusa ili bar svijetlo smedja javite mi :D
ladyada

#1277 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

alica.k wrote:Gdje mi je Bloo?
kaze mi frizerka da ce ti od skidaca vjerovatno povuci s crne ili na crveno ili na cokoladno smedju :D.
mislim da ti ni jedna frizerka nece od crne na svjetlo prefarbat , vec nekako smedje, crveno i onda plavo ali to traje ............govorim iz iskustva .......meni je radila sa sarenim pramenovima ,imala sam crne crvene smedje .....tek nakon pola godine mi stavila izmedju plave ........zato sam rekla vise ne experimentisem vise sa crnom ............
alica.k

#1278 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

mah, ja i nisam crna i necu plava da budem :)
a bloo je skontala da to isto moze i sa blansom i onda nema potrebe skidac da koristi.
ladyada

#1279 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

hurmasica wrote:trebam jedan mali savjet ako neko zna.
Naime imam prirodnu tamno smedju kosu a zeljela bih postati plavusa al ne po svaku cijenu. Kosa mi je prilicno tanka i rjietka pa ne bih bas rizikovala sa blansom nego me z anima koju nasvijetliju nijansu mogu dobiti samo sa farbom i kojom? Cudno mi je sto na svakoj plavoj farbi pise da nije preporucljivo koristiti na tamnoj kosi. Pa me zanim zasto?
Eto ako imate kakav savjet da postanem placvusa ili bar svijetlo smedja javite mi :D
da li imas crveni pigment u kosi ........ po meni najbolje je raspitaj se za dobru frizerku da ti prvi put ofarba kosu.......... onda ako ide sa nekom farbom bez dodatka druge onda je ok mozes sama samo izrastak farbati svaki par sedmica.........tesko je ako ti npr treba dodati pepeljastu jer imas zutilo onda ne bi preporucila da sama pravis ostane kosa sarena ........ali ni to nije problem ja to radim godinama i evo me profi ..........ja mjesam plavu i bakarno crvenu , radim sve sa bojama za frizere ne kupujem ove u drogerijama jer sam onda zuta ko zumanjak ............ :lol: jedanom sam se tako ofarbala sa nekom najsvjetlijom od loreala , dodjem na posao , kaze mi sef , onako stidljivo , znate ta vam boja ne stoji nikako :shock: :x :x
ladyada

#1280 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

alica.k wrote:mah, ja i nisam crna i necu plava da budem :)
a bloo je skontala da to isto moze i sa blansom i onda nema potrebe skidac da koristi.
moze ali je onda kosa ko brezova metla ............ a to ti nije u cilju .........
zamzija

#1281 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

bez_ideje wrote: Ne moze odmah......nekoliko mjeseci treba kontinuiranog rada :mrgreen:
Uffff tebe, ja bi odma' :lol:
male_okice

#1282 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Partizzanka wrote:ej zene nemate vi pojma koliko je meni drago sto se i vama svidja afrodita

ja sam bila kao u borbi sa vjetrenjacama
a vidi vas sad

ja vas volem!
partizanka nema sta afrodita kupljena isprobana odlicna :D :thumbup: ide definitivno u top 3 moja sampona, a po kolicini/cijenu na broj 1. Kosu sam oprala u subotu prvi put, malo sam stavila regeneratora i kosa je bila fina razabrana, nije me nista svrbilo (prokleti syoss!) i bila sam zadovoljna, sinoc sam samo s njim oprala kosu i to samo s njim jer nisam imala puno vremena ni za masku ni za regenerator i nanijela malo ulja na vrhove i opet je kosa bila ok, i cak jutros sasvim se normalno cesljala tako da sveukupno je odlican sampon, iako je kopriva+pantenol nije mi previse isusila kosu, nastavljam sa njim i u buducnosti
zamzija

#1283 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

male_okice wrote:
Partizzanka wrote:ej zene nemate vi pojma koliko je meni drago sto se i vama svidja afrodita

ja sam bila kao u borbi sa vjetrenjacama a vidi vas sad

ja vas volem!
partizanka nema sta afrodita kupljena isprobana odlicna :D
Ja sam baš maloprije gledala da kupim taj Kamilica šampon u CM-u i to su bili postavljeni skroooz na dnu, oni u velikom pakovanju, obični od kamilice 3 KM; a kamilica biotin - 5 KM,
Nisam znala jesu li baš to TI šamponi o kojima pričate, malo mi je veliko pakovanje, a mala cijena, možda su to predrasude, pa neka mi neko kaže jesam li zaista potrefila, da su ti šaponi upravo takvi o kojima pričamo da kupim :)
alica.k

#1284 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

je, obicno te afrodita sampone cusnu negdje gdje se moras dobro saget da nadjes jer su jeftini :D zato keune i slicne skupe drito ispred tebe ostave...
male_okice

#1285 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

zamzija wrote:
male_okice wrote:

ja sam bila kao u borbi sa vjetrenjacama a vidi vas sad

ja vas volem!
partizanka nema sta afrodita kupljena isprobana odlicna :D
Ja sam baš maloprije gledala da kupim taj Kamilica šampon u CM-u i to su bili postavljeni skroooz na dnu, oni u velikom pakovanju, obični od kamilice 3 KM; a kamilica biotin - 5 KM,
Nisam znala jesu li baš to TI šamponi o kojima pričate, malo mi je veliko pakovanje, a mala cijena, možda su to predrasude, pa neka mi neko kaže jesam li zaista potrefila, da su ti šaponi upravo takvi o kojima pričamo da kupim :)
imas na strani 51 kako izgledaju a evo i na web stranici afrodite: http://www.kozmetika-afrodita.com/bs/nj ... ntenol.php. samo pakovanje nije bog zna sta zato sam i ja dugo oklijevala da kupim jer kontam fus neki hemijski posto dobra vecina tih jeftinih sampona i je ali je super stvarno a za te pare da poslije cistis sa njim ako ti ne odgovara nije ti zao :D
Partizzanka

#1286 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

mah uz sve skupe sampone mi fakticki placamo i mjesto njihovog fizickog plasiranja oliti mjesto na polici :)
zato ako obratite paznju ... vidjet cete da su najcesce isti samponi plasirani na istoj visini ili razini u odnosu na oci tj pogled

ovdje je to recimo izrazeno u vidu sokova - oni koji stoje u friziderima su cca 1km skuplji od onih koji stoje na polici :oops:

to je taj sto je vazda dole na zadnjoj polici
NAJBOLJI heehhe
zamzija

#1287 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

male_okice wrote: imas na strani 51 kako izgledaju a evo i na web stranici afrodite: http://www.kozmetika-afrodita.com/bs/nj ... ntenol.php. samo pakovanje nije bog zna sta zato sam i ja dugo oklijevala da kupim jer kontam fus neki hemijski posto dobra vecina tih jeftinih sampona i je ali je super stvarno a za te pare da poslije cistis sa njim ako ti ne odgovara nije ti zao :D
Pa daaa, vidjela sam ja to ranije na web stranici, ali nisam znala da su onako veliki uživo :) I to što ti kažeš pakovanje im nije bog zna šta, pa sam zbog toga skeptična bila i nisam kupila, kontam kao i oni ostali jeftini šamponi :)

A mislim da je Partizanka u pravu, mi plaćamo poziciju u radnji i izgled ambalaže, a ustvari sastav - sve je to isto :)
Dakle, odvažiću se i sutra kupiti, samo koji je bolji za svjetlu kosu sa pramenovima - obična kamilica ili kamilica i bioten
tnx svima na podršci i savjetima! :-D
kinderlada

#1288 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kinderlada »

Hocu i ja neki taj sampon od Afrodite da probam. Samo koji ja da uzmem? :roll:

Kosa mi je premasna, farbana u plavo sa ponekad plavim pramenovima, ali naglasak je da se masti kao luda. Eh sad koji?? :?
bijela

#1289 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bijela »

kinderlada wrote:Hocu i ja neki taj sampon od Afrodite da probam. Samo koji ja da uzmem? :roll:

Kosa mi je premasna, farbana u plavo sa ponekad plavim pramenovima, ali naglasak je da se masti kao luda. Eh sad koji?? :?
kopriva?
blue_sky

#1290 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by blue_sky »

afroditinu koprivu sam dugo koristila i mogu samo reci da je odlican :thumbup: kosa shkripi kad se opere, bas se osjeti da je prirodan nekako i uopste ne opada tokom pranja (jer sam ga ja pocela koristiti kad mi je kosa jedno vrijeme malo vise opadala).
Trenutno koristim syoss i odlican mi je, kosa ima sjaj i bez feniranja i nekih peglanja se fino slegne.
male_okice

#1291 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

semlaca wrote:Ja sam Afrodita šampon jedva u DM.u našla u BBI, čak pošla pitati jednu od djevojaka gdje stoje ima li ih, kao ono iza stuba na samom kraju police sa šamponima, još ispred nekakva 'vješalica' sa cvikama. Tako da Partizanka je potpuno upravu što se tiče toga, pored sve plaćamo i mjesto na policama.
pa zapravo nije, jer ne placamo mi mjesto na policama ali placaju kompanije tj proizvodjaci tako da ako zelite da se vas proizvod nalazi na poliama u ravnini ociju prosjecanog covjeka gdje je najveca sansa da ce ga vidjeti i kupiti onda to kompanija placa trgovini i oni ga sloze tamo a one koji ne placaju cuhnu tamo u neki cosak. Zato su uvijek loreal, garnier, keune proizvodi gore a tamo neki obicni no name dole. I da afroditu sam ja kupila u Konzumu a vidjela sam da ima i u interexu tako da ne morate ganjati po dm cm...
yellow cat

#1292 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

blue_sky wrote:afroditinu koprivu sam dugo koristila i mogu samo reci da je odlican :thumbup: kosa shkripi kad se opere, bas se osjeti da je prirodan nekako i uopste ne opada tokom pranja (jer sam ga ja pocela koristiti kad mi je kosa jedno vrijeme malo vise opadala).
Trenutno koristim syoss i odlican mi je, kosa ima sjaj i bez feniranja i nekih peglanja se fino slegne.
ja sam čula da os syossa tjeme svrbi? Znači, dobar je... ali vele da zato pjeni jako dobro i da ga treba samo kap nanijeti..
Strpljiva

#1293 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Strpljiva »

male_okice wrote:
semlaca wrote:Ja sam Afrodita šampon jedva u DM.u našla u BBI, čak pošla pitati jednu od djevojaka gdje stoje ima li ih, kao ono iza stuba na samom kraju police sa šamponima, još ispred nekakva 'vješalica' sa cvikama. Tako da Partizanka je potpuno upravu što se tiče toga, pored sve plaćamo i mjesto na policama.
pa zapravo nije, jer ne placamo mi mjesto na policama ali placaju kompanije tj proizvodjaci tako da ako zelite da se vas proizvod nalazi na poliama u ravnini ociju prosjecanog covjeka gdje je najveca sansa da ce ga vidjeti i kupiti onda to kompanija placa trgovini i oni ga sloze tamo a one koji ne placaju cuhnu tamo u neki cosak. Zato su uvijek loreal, garnier, keune proizvodi gore a tamo neki obicni no name dole. I da afroditu sam ja kupila u Konzumu a vidjela sam da ima i u interexu tako da ne morate ganjati po dm cm...
Pa naravno da plaćaju kompanije, ali sigurno to ne urade iz svog džepa. Cijenu proizvoda uvećaju u visini troškova izlaganja koju plaćaju trgovcima. I naravno da je mi platimo na kraju. Nadam se da ćemo ovdje završitis, te da se ženske teme neće pretvoriti u pdf ekonomija, zbog carine i pojedinih troškova kompanija. :)

A glede ove Afrodite, ima li neki protiv peruti? Ja već dugo koristim H&S, ali izgleda da više ne djeluje na mojoj glavi.
male_okice

#1294 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Pa naravno da plaćaju kompanije, ali sigurno to ne urade iz svog džepa. Cijenu proizvoda uvećaju u visini troškova izlaganja koju plaćaju trgovcima. I naravno da je mi platimo na kraju. Nadam se da ćemo ovdje završitis, te da se ženske teme neće pretvoriti u pdf ekonomija, zbog carine i pojedinih troškova kompanija. :)

A glede ove Afrodite, ima li neki protiv peruti? Ja već dugo koristim H&S, ali izgleda da više ne djeluje na mojoj glavi.[/quote]

ima...breza i kopriva ili tako nesto ali sam procitala na njemu da je bas protiv peruti. razgledaj malo taj njihov asortiman vjerovatno ima nesto
zamzija

#1295 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ja još nisam dobila odgovor za svijetlu kosu, jel bolja obična kamilica šampon Afrodita ili onaj kamilica - biotin
Ko je probao, nek mi da savjet please, tnx :)
Strpljiva

#1296 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Strpljiva »

male_okice wrote:Pa naravno da plaćaju kompanije, ali sigurno to ne urade iz svog džepa. Cijenu proizvoda uvećaju u visini troškova izlaganja koju plaćaju trgovcima. I naravno da je mi platimo na kraju. Nadam se da ćemo ovdje završitis, te da se ženske teme neće pretvoriti u pdf ekonomija, zbog carine i pojedinih troškova kompanija. :)

A glede ove Afrodite, ima li neki protiv peruti? Ja već dugo koristim H&S, ali izgleda da više ne djeluje na mojoj glavi.
ima...breza i kopriva ili tako nesto ali sam procitala na njemu da je bas protiv peruti. razgledaj malo taj njihov asortiman vjerovatno ima nesto[/quote]

Hvala, pogledam. :)
saga

#1297 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Ja da se pohvalim da sam sinoc kupila masinicu, i da sam se danas osisala saaama :D
Prvo me malo bilo strah (ne znam sto), a onda sam plaho uzivala (cak i previse... sad cu se malo malo sisat) :-D
Vid'te mi glaave :D

Nego... sada pitanje...
Otkako sam se osisala javio se novi problem - perut. Kako se rijesit toga, postoje li neke maske koje to mogu umiriti ili mora sampon (bas mi se i ne mijenja).
Samo mi nemojte preporucivat H&S, to sam jednom davno davno koristila i bas mi je grozan bio.
E da, ne bih ni afroditu... ranije sam koristila neki, pa me me koza glave pocela svrbiti, em ga sad necu potrosit ni za 3 godine.
alica.k

#1298 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

saga wrote:Ja da se pohvalim da sam sinoc kupila masinicu, i da sam se danas osisala saaama :D
Prvo me malo bilo strah (ne znam sto), a onda sam plaho uzivala (cak i previse... sad cu se malo malo sisat) :-D
Vid'te mi glaave :D

Nego... sada pitanje...
Otkako sam se osisala javio se novi problem - perut. Kako se rijesit toga, postoje li neke maske koje to mogu umiriti ili mora sampon (bas mi se i ne mijenja).
Samo mi nemojte preporucivat H&S, to sam jednom davno davno koristila i bas mi je grozan bio.
E da, ne bih ni afroditu... ranije sam koristila neki, pa me me koza glave pocela svrbiti, em ga sad necu potrosit ni za 3 godine.
GENIJALNO!
saga

#1299 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Hvala hvala :D

Kakva maska... kupovna il' iz kuhinje? :-D
Koji efekat, za sta?
saga

#1300 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Eh, sa kupovnim bas nemam iskustva... kao ni sa suhom kosom, hah.
Post Reply