Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
DonVVVV

#1276 Re: Renault Megane all about

Post by DonVVVV »

Jedno pitanje trazim dva nova diska i dvije nove plocice naravno boljeg kvaliteta, koliko kosta od prilike ?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1277 Re: Renault Megane all about

Post by F&N »

Pozz interesuje me za Renault Megane, na cd player-u pise "edit list". Postoji li mogucnost da se s njim spoji neki aux kabl ili neku usb..? I na koji nacin, jer nisam nigdje primjetio s prednje strane da ima ta mogucnost.

Hvalaa
biske

#1278 Re: Renault Megane all about

Post by biske »

F&N wrote:Pozz interesuje me za Renault Megane, na cd player-u pise "edit list". Postoji li mogucnost da se s njim spoji neki aux kabl ili neku usb..? I na koji nacin, jer nisam nigdje primjetio s prednje strane da ima ta mogucnost.

Hvalaa
ne znam koji ti je megane, znam samo da na generation modelima ima ulaz za aux. evo ti slika, pored ručice mjenjača, sa lijeve strane, vidi se mali crni poklopac ispod kojeg se nalazi taj ulaz.

Image
MrsJ

#1279 Re: Renault Megane all about

Post by MrsJ »

Prije nekoliko dana mi se na Scenicu pojavila porula Electronic fault i Service koja se sama iskljuci, i onda opet upali. Danas mi se umjesto te poruke pojavilo Check airbag, pa se i to samo nakon nekoliko km ugasilo. Ima li neko iskustva s tim i sta da radim? Htjela sam ga odvesti u servis ali sam negdje procitala da te stvari treba ignorisati jer kao kod Scenica je to normalno. Ne bih da bez veze placam servis ako ja sama mogu to srediti. Ima li to veze sa kvasenjem auta prilikom pranja ili kise?
shlauf

#1280 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Pokidane žice ispod vozačevih nogu (prostirača). Vadi se sjedište i prostirka i nalazi koje su sve žice u prekidu.
MrsJ

#1281 Re: Renault Megane all about

Post by MrsJ »

Nasla sam na internetu rjesenje problema i upalilo je. Iza sjedista nasla spojeve za airbag, rastavila i naspricala sa WD-40, vratila i nestalo upozorenje na displayu. :-D
Warashii

#1282 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

MrsJ wrote:Nasla sam na internetu rjesenje problema i upalilo je. Iza sjedista nasla spojeve za airbag, rastavila i naspricala sa WD-40, vratila i nestalo upozorenje na displayu. :-D
MOze WD mada se to uradi sa kontakt sprejem, WD nakon nekog vemena nakupi prasinu pa se moze desiti da opet izgubi kontakt.
MrsJ

#1283 Re: Renault Megane all about

Post by MrsJ »

OK, hvala. ;) Ako se desi onda sljedeci put uzimam to.
preludezalude

#1284 Re: Renault Megane all about

Post by preludezalude »

MrsJ wrote:Prije nekoliko dana mi se na Scenicu pojavila porula Electronic fault i Service koja se sama iskljuci, i onda opet upali. Danas mi se umjesto te poruke pojavilo Check airbag, pa se i to samo nakon nekoliko km ugasilo. Ima li neko iskustva s tim i sta da radim? Htjela sam ga odvesti u servis ali sam negdje procitala da te stvari treba ignorisati jer kao kod Scenica je to normalno. Ne bih da bez veze placam servis ako ja sama mogu to srediti. Ima li to veze sa kvasenjem auta prilikom pranja ili kise?
Kod mog rodjaka se na meganu isto to desavalo. Zatim je ponekad nesto krckalo u volanu. I na kraju je obavjest i lampica ostala ukljucena. Epilog: neki djavo u samom volanu je pukao i zbog toga vozacev zracni jastuk ne radi. Ne moze se popraviti vec samo zamijeniti mehanizam.
Lampice se ne pale bez veze i ne treba ih ignorisati.
goran16v

#1285 Re: Renault Megane all about

Post by goran16v »

Spula za airbag.
Warashii

#1286 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

goran16v wrote:Spula za airbag.
I sirenu i tempomat, ukoliko ga posjeduje.
MrsJ

#1287 Re: Renault Megane all about

Post by MrsJ »

preludezalude wrote:
MrsJ wrote:Prije nekoliko dana mi se na Scenicu pojavila porula Electronic fault i Service koja se sama iskljuci, i onda opet upali. Danas mi se umjesto te poruke pojavilo Check airbag, pa se i to samo nakon nekoliko km ugasilo. Ima li neko iskustva s tim i sta da radim? Htjela sam ga odvesti u servis ali sam negdje procitala da te stvari treba ignorisati jer kao kod Scenica je to normalno. Ne bih da bez veze placam servis ako ja sama mogu to srediti. Ima li to veze sa kvasenjem auta prilikom pranja ili kise?
Kod mog rodjaka se na meganu isto to desavalo. Zatim je ponekad nesto krckalo u volanu. I na kraju je obavjest i lampica ostala ukljucena. Epilog: neki djavo u samom volanu je pukao i zbog toga vozacev zracni jastuk ne radi. Ne moze se popraviti vec samo zamijeniti mehanizam.
Lampice se ne pale bez veze i ne treba ih ignorisati.
Ali meni se nakon spricanja sa wd40 ugasilo upozorenje sto znaci da je vjerovatno bio problem u kontaktu. Da je ostalo upaljeno sigurno ne bih ignorisala i otisla bih u servis. Nemam nikakvih drugih problema niti sa volanom niti s necim drugim.
channel10

#1288 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

Dok vozim u autu se cuje kao da kakve prazne flase prevozim :D , samo slabiji zvuk. Kad ubrzavam, kad kocim, kad je auto na neravnom terenu. Vise ne znam ni ja kad se sve cuje. Uglavnom zvoni kao da se sudaraju dvije prazne flase, samo je dosta tisi zvuk. Sta bi moglo biti?

edit:cini mi se da se cuje iz zadnjeg dijela auta, od rucne pa nazad.
romeomoraprezivjeti

#1289 Re: Renault Megane all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Amortizeri....ili nesto vezano za amortizeri

poslano s moga Sonija Ze:-D
channel10

#1290 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

romeomoraprezivjeti wrote:Amortizeri....ili nesto vezano za amortizeri

poslano s moga Sonija Ze:-D
I ja sam na to pomislio, ali mi se cini da su jos uvijek ok. Trebam prvo rijesiti zadnji kocioni cilindar pa cu onda vidjeti da li se jos uvijek cuje jer mislim da bi moglo biti nesto i u vezi rucne kocnice koja jos uvijek lijepi jer mi malo pusta ulje na zadnjem kocionom cilindru.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1291 Re: Renault Megane all about

Post by suad-sarajevo »

Kakva su iskustva sa meganom 1.5 dizelašem, danas naletih na jednog povoljno. 2005 godina 5800 KM, prešao 160.000. :izet:
golfiista

#1292 Re: Renault Megane all about

Post by golfiista »

160.000 funti, drug.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
basicm

#1293 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Ih, milina... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
citroen xm

#1294 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Cijena i kilometraža se deru da bježiš što dalje.
drndalo

#1295 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

A auti-otpadi savjetuju da ga kupis...!
vanjki

#1296 Re: Renault Megane all about

Post by vanjki »

Na mome megane sedan 2004 su prestali raditi prednji brisaci..Kojeg mi majstora savjetujete?
iSwagga

#1297 Re: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

Od kad sam promjenio filter u kabine (ako se tako zove) stakla nenormalno magle.. da li je to fkt do filter ili??
Warashii

#1298 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

iSwagga wrote:Od kad sam promjenio filter u kabine (ako se tako zove) stakla nenormalno magle.. da li je to fkt do filter ili??
Ona "sklopka" , mislim ljevo od "sklopke" kojom regulises brzinu ventilatora , koja usmjerava da li ce zrak cirkulisati u kabini, tj. reciklirati se, ili ce ulaziti s polja. Probaj da prebacis na polozaj da zrak ulazi s polja . :-)
A jesam ga iskomplikovao .
golfiista

#1299 Re: Odg: Renault Megane all about

Post by golfiista »

Warashii wrote:
iSwagga wrote:Od kad sam promjenio filter u kabine (ako se tako zove) stakla nenormalno magle.. da li je to fkt do filter ili??
Ona "sklopka" , mislim ljevo od "sklopke" kojom regulises brzinu ventilatora , koja usmjerava da li ce zrak cirkulisati u kabini, tj. reciklirati se, ili ce ulaziti s polja. Probaj da prebacis na polozaj da zrak ulazi s polja . :-)
Tako si mu objasnio da mu na pamet nece pasti da bilo sta pita..
Warashii

#1300 Re: Odg: Renault Megane all about

Post by Warashii »

golfiista wrote:
Warashii wrote:
Tako si mu objasnio da mu na pamet nece pasti da bilo sta pita..
hehehe vidim :) .
Uglavnom nek proba prebaciti da zrak ulazi s vana a ne da se zrak reciklira . :D
Post Reply