Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ZOB

#1276 eBay Kupovina?

Post by ZOB »

Vozdra raja,temu pokrećem sa razlogom :-D je li netko možda od Vas kupovao preko eBaya nebitno .de .uk ili .com ebay-a ,jer na ovome UK sam vidio neke stvari koje mi trebaju a hoće Pay Pal kojeg ja nemam,pa ako netko od Vas naručiva često nema veze ili iz DE,UK ili USA našao bi te stvari vjerovatno i na drugim eBay stranicama ja bi Vam platio da preko sebe naručite stvari pa kad Vama dođe da samo meni proslijedite ,inače stvari su oko 2-3£ a puno mi je jeftinije nego kupovati po pik-u gdje je 10X puta skuplje.Eto ako tko ima može,voljan pomoći,voljan surađivati bio bi zahvalan :D
zyymy

#1277 Re: eBay Kupovina?

Post by zyymy »

Ja cu dodji kod mene na komp kupi sta ti treba i reci koliko placas uslugu?
ZOB

#1278 Re: eBay Kupovina?

Post by ZOB »

Nisam iz Sarajeva tako nemogu doći na tvoj komp :lol: a plaćam 20KM uslugu mislim da je dovoljno,ako je malo ponovo vi recite.
arnes_king

#1279 Re: eBay Kupovina?

Post by arnes_king »

ZOB wrote:Nisam iz Sarajeva tako nemogu doći na tvoj komp :lol: a plaćam 20KM uslugu mislim da je dovoljno,ako je malo ponovo vi recite.
Evo javljam se i ja kao dobrovoljac iz Kiseljaka :P
Repetitor

#1280 Re: eBay Kupovina?

Post by Repetitor »

ZOB wrote:Nisam iz Sarajeva tako nemogu doći na tvoj komp :lol: a plaćam 20KM uslugu mislim da je dovoljno,ako je malo ponovo vi recite.
kupim ti ja dzabe(ne naplacujem uslugu) samo daj pare za sta zelis kupiti...
Chuckie

#1281 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Kasne li vam posiljke iz Engleske u zadnje vrijeme?

Sent from my iPhone using Tapatalk
holowey

#1282 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

Chuckie wrote:Kasne li vam posiljke iz Engleske u zadnje vrijeme?

narucio 8.5. stiglo na adresu 18.5. tako da pretpostavljam da je putovalo oko sedam dana...iznenadila me brzina...
zyymy

#1283 Re: eBay Kupovina?

Post by zyymy »

Ok sasvim dovoljno , ali prvo vidi sa tim nikovima sto se nude besplatno a ako ti ne upali sa njima onda svaki ostali kontakt preko pp ili na mobitel.
suzzy_q

#1284 Re: Ebay prodaja

Post by suzzy_q »

dzenan.omanovic wrote:Da li neko ima iskustva sa prodajom artikala na stranici Ebay.de ?
svi ebay su identicni, tako da ti je to sve svejedno.
Digla_da_kreci

#1285 Re: eBay Kupovina?

Post by Digla_da_kreci »

Repetitor wrote:
kupim ti ja dzabe(ne naplacujem uslugu) samo daj pare za sta zelis kupiti...
:thumbup:

Takodjer, pomoci cu bez naplacivanja usluge.
alemica

#1286 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by alemica »

jednom sam procitao da svaki drugi covjek je bio prevaren ili zna nekoga koje bio prevaren preko online shoppinga ... zato dobro paziti .. ;)

na ebayu imash zvijezdice ratinge etc ...

a treba ti kartica ili paypal acc .. ;)
Melami

#1287 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

alemica wrote:jednom sam procitao da svaki drugi covjek je bio prevaren ili zna nekoga koje bio prevaren preko online shoppinga ... zato dobro paziti .. ;)

na ebayu imash zvijezdice ratinge etc ...

a treba ti kartica ili paypal acc .. ;)
Ja sam bio prevaren al ne na ebay, mislim dobio sam pokvaren daljinski al ne smatram da sam prevaren, dobio lovu nazad.

Na jednoj stranici je bilo nesto u vezi auta, i placa se samo $2 al u uslovima koristenja je bilo ako se ne otkaze usluga mjesecno naplacuju po $30, ono za nista, al eto, cista prevara. Tako da sam ja narendi mjesec platio $30 i tek onda nazvo da otkazem. Tako ih mnogo radi. Ono, cisto varanje na pravdi Boga al hajde/
quarterback

#1288 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ja imam preko 110 transkacija i samo je jednom bila prevara i to bas kod prve narudzbe, sve ostalo je bilo ok, nije to bas tako kako se prica
Melami

#1289 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

quarterback wrote:ja imam preko 110 transkacija i samo je jednom bila prevara i to bas kod prve narudzbe, sve ostalo je bilo ok, nije to bas tako kako se prica
NA ebayu prevara?? Kako?? Ja sam prije nekoliko dana narucio nesto za auto, trebalo je najranije stici u subotu, a najkasnije do petka ovog pa cu vidjeti. Imao sam do sad 15tak transakcija na ebay i 10tak na amazon. Nema prevara, vec se moze desiti da bude proizvod loseg kvaliteta, i tako.
Ja sam narucio preko ebaya jednom audio sistem za auto, original, koristen, za $30, a nisam nigdje mogao nov naci, oni moderni cd playeri bi me izasli za ugradnjom preko $200 :D
quarterback

#1290 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Ma kako rekoh to je bila prvi narudzba, tip mi poslao usb stick ko fol 16 GB a u stvari je bio 2 GB samo nekako formatiran na 16... Kasnije sam tek vidio da je to sa USB stickovima bila klasicna navklakusa u to vrijeme. Nisam znao da se mogu zaliti preko paypala a i da sam znao prva je bila transakcija, nisam imao nikakav pozitivan rejting, pa je pitanje sta bi bilo.

Istina, tip je rekao posalji ti to meni u HK pa cu ja zamijeniti medjutim bila bi skuplja pita nego tepsija, shipping bio oko 20 KM a USB oko 10 :D
hammers

#1291 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hammers »

Može li mi neko pomoći, kako bi trebao postupiti? Je li neki imao sličnih problema?

We'd like to let you know that eBay has ended an item you were bidding on for breaching of one or more of our policies. As it's important that eBay maintains member privacy, we can't tell you exactly why the listing was removed.

Any offers or bids placed on this Fixed Price listing are now null and void. If you were the winning bidder, you're no longer obliged to pay for the item:

Here's what you can do if you've already paid for the item:

If you won the item and you've already paid for it, you can choose to reverse the payment or ask the seller for a refund. If you've already received the item you've the option of accepting it or returning it to the seller for a refund.

1) Contact the seller
2) Contact your payment provider
3) Report that the matter hasn't been resolved

- Contact the seller

At this stage, we recommend that you contact the seller and discuss the situation. These situations can often be resolved with a friendly conversation.

Check your email account for any previous emails you received from the seller - these may contain their contact information. Unfortunately, we can't give you the seller's contact details.

- Contact your payment provider

If you can't reach the seller, contact the service that you used to send payment. They may be able to reverse the payment.

If you used PayPal, copy this link into a new browser window to find out whether your purchase is protected:

If you paid by another method, such as bank transfer or credit card, contact your bank or credit card company.

- Report that the matter hasn't been resolved

If you're not able to arrange a refund and you didn't receive the item (or it wasn't as described in the listing), please let us know. You can contact us from any eBay Help page.

We assure you that your eBay record won't be negatively affected by this matter. We've told the seller that this listing has been removed and that you're no longer obliged to complete the purchase.

Finally, as the listing has been removed, no Feedback can be left for the purchase.

We hope that this information helps you decide how to proceed in this situation. If you have any questions please do not hesitate to contact us.

Regards,

eBay Trust & Safety
hare_mne

#1292 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by hare_mne »

poz..pitanje za ove koji su zadnji narucivali.....do koliko se ne placa carina,kontao sam naruciti neku majcu DC i duksericu tu neđe oko 60 dolara? koja je procedura ako treba se carina platit? a kako ide ako nema carine postar donese a mene nema kuci?? :))
motorola01

#1293 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

hare_mne wrote:poz..pitanje za ove koji su zadnji narucivali.....do koliko se ne placa carina,kontao sam naruciti neku majcu DC i duksericu tu neđe oko 60 dolara? koja je procedura ako treba se carina platit? a kako ide ako nema carine postar donese a mene nema kuci?? :))
-ne placa se do 50KM
-ako bude trebalo platiti porez i carinu dobit ces obavijest od postara u vidu zutog papirica pa ces otici do poste i platiti sta treba platiti(to je ako oni procijene vrijednost robe)
-ako dolazi ups-om,dhl-om ili nekom drugom postanskom sluzbom onda ces platiti i njihovu uslugu(prvenstveno se ovdje misli na dhl,a ona nije bas jeftina(20-40KM))..moguce da ce ti traziti i racun za kupljenu robu(kopiju racuna sa paypala)
-ako te nema kuci,opet dobijes zuti papiric i pravac posta..ukoliko bi ti ocarinili te stvari,trebao bi na to sve platiti jos nekih 30-40KM
badalpur

#1294 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Chuckie wrote:
badalpur wrote:
Chuckie wrote:Hajd ti u Unicredit/Raiffeisen/Intesa banku i otvori tekuci racun, dobit ces debitnu karticu Visa electron koja je vezana za taj racun, pa cemo dalje.

Sent from my iPhone
Imam racun u Hypo Alpe Adrian banci i debitnu Visa elektron karticu. Do sada sa njom nisam mogla placati preko interneta jer oni nesto peglaju oko toga, ne dozvoljavajju online kupovinu, moras neko odobrenje traziti. Eh sad, ako dobijem to odobrenje, sta onda?? Ne zezam se nego stvarno se ne razumijem u ove stvari :-?

Nikako, bas si izabrala jedinu banku cija kartica ne radi na Paypalu, imam i ja jednu Hypo karticu i jedina ona nece da prodje na netu. Prebaci se u neku od gore pomenute 3.

He, evo mene :-D ..Otvorila sam racun u Intesi i konacno dobila karticu: Sta sad?? Ako se ne sjecas, moje je pitanje bilo kako platiti preko pay palla??? Hvalaaaa :)
baja

#1295 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by baja »

http://m.tajpi.ba/pitanje/najbolje_stra ... interneta/

prenosim link i objasnjenje jednog bivseg sax forumasha, koje je i dan danas najjasnije za ovo tvoje pitanje...
bh.tornjak

#1296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bh.tornjak »

abmar wrote:Jednostavno ako nemas karticu ili iz nekog drugog razloga ne mozes da kupujes na eBay-u. Pogledaj ovaj link i bit ce ti sve jasno.

nije tacno...!!!

upravo se vratio iz poste gdje sam uplatio pare za kupljenu stvar.
U stvari sve zavisi od prodavca dali on prihvata placanje PayPal-om, placanjem putem poste/banke...ili placanjem po preuzimanju kupljenog artikla....
do sada sam bezbroj stvari tako kupio i nisam imao nikad nikakvih problema....
badalpur

#1297 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

baja wrote:http://m.tajpi.ba/pitanje/najbolje_stra ... interneta/

prenosim link i objasnjenje jednog bivseg sax forumasha, koje je i dan danas najjasnije za ovo tvoje pitanje...
Hvala ti puno za link, puno si mi pomogao :)..Sad jos cekam ovaj kod iz banke i mogu poceti sa kupovinom :D
quarterback

#1298 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

dobar post
8-)
newklear

#1299 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Da ne tražim po temi godinu dana - koliko dana od dana plaćanja imamo pravo na resolution centre na paypalu? Platio sam 7.5. i još mi nije stiglo a neću da zakasnim da mi propane lova ako ne stigne nikako?
quarterback

#1300 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

45 dana
Post Reply