Jos ako je A4 to je to.Slo Burner wrote:POzdrav
Imam BMW 320 vel: 16-205-55
U ponudi imam Tigar 128,00 KM
Kleber 147,00 KM
Barun 167,00 KM
Michelin 197,00 KM
Preporuka ?
Mozda bih ti preporucio jos Continental,Dunlop ili GY UltraGrip 8
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jos ako je A4 to je to.Slo Burner wrote:POzdrav
Imam BMW 320 vel: 16-205-55
U ponudi imam Tigar 128,00 KM
Kleber 147,00 KM
Barun 167,00 KM
Michelin 197,00 KM
Preporuka ?
Mislim da je to realno sasvim. Ja sam Sava eskimo S3 na Meganu presao oko 30000 odnosno 3 sezone, a treca sezona je bila ova prosla sa onim ludim snijegom. Nikakvih problema ni priblizno necemu kriticnom nisam imao.milojicabrzi wrote:...kad smo kod guma, pitanje za znalce-koliko se moze preci sa jednim setom guma, srednje kvalitete, ako se onako normalno vozi, bez forsiranja i pretjerivanja.
Je li realno da jedan set moze dobaciti npr. 30 000 km, 2-3 sezone ili je to manje?
Ma naravno da moze, bitno je da imas set ljetnih i set zimskih...milojicabrzi wrote:...kad smo kod guma, pitanje za znalce-koliko se moze preci sa jednim setom guma, srednje kvalitete, ako se onako normalno vozi, bez forsiranja i pretjerivanja.
Je li realno da jedan set moze dobaciti npr. 30 000 km, 2-3 sezone ili je to manje?
Michelin A4 205 KM sa popustom od 20%,Better Man wrote:Kolika je cijena za GY Ultra Grip 8, Michelin Alpine 4 i ova nova Continental TS 850 u dimenziji 205/55/16, odnosno gdje se mogu naći najpovoljnije?
Ovo su krajnje cijene, u njima je popust vec.mali_milojica wrote:Michelin A4 205 KM sa popustom od 20%,Better Man wrote:Kolika je cijena za GY Ultra Grip 8, Michelin Alpine 4 i ova nova Continental TS 850 u dimenziji 205/55/16, odnosno gdje se mogu naći najpovoljnije?
GY UG8 215 KM sa popustom od 15%,
Continental TS 850 209 KM sa popustom od 10%.
Cijene su u Makbelu,popust dobijes za gotovinu
Pa to sam i rekaobasicm wrote:Ovo su krajnje cijene, u njima je popust vec.mali_milojica wrote:Michelin A4 205 KM sa popustom od 20%,Better Man wrote:Kolika je cijena za GY Ultra Grip 8, Michelin Alpine 4 i ova nova Continental TS 850 u dimenziji 205/55/16, odnosno gdje se mogu naći najpovoljnije?
GY UG8 215 KM sa popustom od 15%,
Continental TS 850 209 KM sa popustom od 10%.
Cijene su u Makbelu,popust dobijes za gotovinu
Moje su Portugal. Gdje planiras kupovati?basicm wrote:Ja juce isao gledati ts850 i a4, one su ostale u uzem krugu za izbor. Za moju dimenziju ts 850 3 marke skuplji, znaci zanemarivo, ali me odbija ono made in Romania, dok su a4 made in Spain, i sve mi se cini da ce one biti finalni izbor.
To sam i mislio,a i cijenom je puno povoljnije. Da uzimam gume u dimenziji kao što su došle na autu koštale bi me oko 820,a ovako ću sa za broj manje i još 4 čelične felge platiti oko 1000 ili malo manje i imaću dva seta da ne moram skidati gume sa felgi i stavljati druge. Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.530i wrote:Samo naprijed, auto će biti udobnije, a ionako nećeš ganjati maksimalne brzinske performanse zimi.
Danas u Avazu reklama za akciju guma u Gumi pro...Michelin oko 140, Bridgestone 120 i nešto, u toj dimenziji 15-ki. Po meni cijene nadasve korektne, Michelin neusmnjivo dobar, a Bridgestone sam imao (doduše nešto stariji model) i odlično se pokazao...Better Man wrote: Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.
KOliko to kostaju celicne felge?? Gume neces platiti vise od 550KM..Better Man wrote:To sam i mislio,a i cijenom je puno povoljnije. Da uzimam gume u dimenziji kao što su došle na autu koštale bi me oko 820,a ovako ću sa za broj manje i još 4 čelične felge platiti oko 1000 ili malo manje i imaću dva seta da ne moram skidati gume sa felgi i stavljati druge. Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.530i wrote:Samo naprijed, auto će biti udobnije, a ionako nećeš ganjati maksimalne brzinske performanse zimi.
Ček, koliko sam te skontao, hoćeš da kupiš 4 gume + felge 15 i to je sve oko 1000 KM?Better Man wrote:To sam i mislio,a i cijenom je puno povoljnije. Da uzimam gume u dimenziji kao što su došle na autu koštale bi me oko 820,a ovako ću sa za broj manje i još 4 čelične felge platiti oko 1000 ili malo manje i imaću dva seta da ne moram skidati gume sa felgi i stavljati druge. Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.530i wrote:Samo naprijed, auto će biti udobnije, a ionako nećeš ganjati maksimalne brzinske performanse zimi.
Felge koštaju oko 500 KM, a gume bi me došle između 480 KM i 520 KM.motorola01 wrote:KOliko to kostaju celicne felge?? Gume neces platiti vise od 550KM..Better Man wrote:To sam i mislio,a i cijenom je puno povoljnije. Da uzimam gume u dimenziji kao što su došle na autu koštale bi me oko 820,a ovako ću sa za broj manje i još 4 čelične felge platiti oko 1000 ili malo manje i imaću dva seta da ne moram skidati gume sa felgi i stavljati druge. Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.530i wrote:Samo naprijed, auto će biti udobnije, a ionako nećeš ganjati maksimalne brzinske performanse zimi.
Dobro si skontao!shalla wrote:Ček, koliko sam te skontao, hoćeš da kupiš 4 gume + felge 15 i to je sve oko 1000 KM?Better Man wrote:To sam i mislio,a i cijenom je puno povoljnije. Da uzimam gume u dimenziji kao što su došle na autu koštale bi me oko 820,a ovako ću sa za broj manje i još 4 čelične felge platiti oko 1000 ili malo manje i imaću dva seta da ne moram skidati gume sa felgi i stavljati druge. Opcije su mi Michelin Alpine 4, GY UG8 i Continetal TS 850. Odluka će pasti na one koje su najkvalitetnije i najdugotrajnije od ova 3 modela.530i wrote:Samo naprijed, auto će biti udobnije, a ionako nećeš ganjati maksimalne brzinske performanse zimi.
Pošto i ja razmišljam o sličnoj varijanti jer i ja hoću da uzmem manje gume za zimu (kao što već napisah trenutno su mi ljetne 205/60/16)...