BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
prilagodjena

#1276 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

frndo wrote:
prilagodjena wrote:Toatalni sam laik i treba mi pomoć.Koristim kablovski internet(Elob)za koji sam kupila odgovarajući modem.Sad sam kupila laptop koji bi takođe uz postojeći računar nakačila na net i u Elobu mi kažu kako oni ne pružaju podršku bežičnom internetu te da trebam kupiti ruter i pokrenuti bežični net u vlastitom aranžmanu s tim da se njih treba kontaktirati da ga registriraju.Ne znam zaista koliko mi se sad to isplati,kupovanje rutera i zafrkancija sa Elobom....je li bolja varijanta da se prebacim na ADSL?Kako stoje stvari kod BH telecoma?Iznajmljuje li se modem ili se mora kupiti i treba li nešto specijalo za korištenje bežičnog interneta?
Ima li ko kakav pametan savjet :D
Moraš kupiti ruter kako god okreneš
Jel'?Ja sam kontala da kod telecom-a postoji modem koji bez rutera omogućava bežični net,moguće da sam ja nešto krivo shvatila :-)
Neelix

#1277 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

i sad ti shvacas da si pogrijesio sto ode s telecoma al ne bi prizno nema para :D
HomeArt

#1278 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

prilagodjena wrote:Toatalni sam laik i treba mi pomoć.Koristim kablovski internet(Elob)za koji sam kupila odgovarajući modem.Sad sam kupila laptop koji bi takođe uz postojeći računar nakačila na net i u Elobu mi kažu kako oni ne pružaju podršku bežičnom internetu te da trebam kupiti ruter i pokrenuti bežični net u vlastitom aranžmanu s tim da se njih treba kontaktirati da ga registriraju.Ne znam zaista koliko mi se sad to isplati,kupovanje rutera i zafrkancija sa Elobom....je li bolja varijanta da se prebacim na ADSL?Kako stoje stvari kod BH telecoma?Iznajmljuje li se modem ili se mora kupiti i treba li nešto specijalo za korištenje bežičnog interneta?
Ako modem koji sad imas ima antenu ne treba ti nista, ako nema kupis ruter sa antenom sad su jeftini. Sto se tice ADSL-a u zadnje vrijeme isporucuju modeme sa antenom koji su i ruter u isto vrijeme ali je antena softverski zakljucana. Stimanje bezicne konekcije ako ti je sve OK ne traje vise od 2-3 minute.
prilagodjena

#1279 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

HomeArt wrote:
Ako modem koji sad imas ima antenu ne treba ti nista, ako nema kupis ruter sa antenom sad su jeftini. Sto se tice ADSL-a u zadnje vrijeme isporucuju modeme sa antenom koji su i ruter u isto vrijeme ali je antena softverski zakljucana. Stimanje bezicne konekcije ako ti je sve OK ne traje vise od 2-3 minute.
Ovaj modem nema antenu,biće da ću kupiti ruter i naći nekoga da mi to uštima.Hvala na pomoći mada još uvijek razmišljam da li da ostavim kablovski net ili da se prebacim na ADSL :-) :-D :-D
HomeArt

#1280 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

prilagodjena wrote:
HomeArt wrote:
Ovaj modem nema antenu,biće da ću kupiti ruter i naći nekoga da mi to uštima.Hvala na pomoći mada još uvijek razmišljam da li da ostavim kablovski net ili da se prebacim na ADSL :-) :-D :-D
Zavisi sta i koliko koristis ali u svakom slucaju nije to problem sastaviti, svaki srednjoskolac "haker" to zna.
prilagodjena

#1281 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

HomeArt wrote:
Zavisi sta i koliko koristis ali u svakom slucaju nije to problem sastaviti, svaki srednjoskolac "haker" to zna.
hajde skontaću šta ću, još samo da nabavim tog nadarenog srednjoškolca i na konju sam :lol: :lol: :lol:
prilagodjena

#1282 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

Lud i ponosan wrote:
prilagodjena wrote:
HomeArt wrote:
hajde skontaću šta ću, još samo da nabavim tog nadarenog srednjoškolca i na konju sam :lol: :lol: :lol:
Ja sam u glavi registrovao "obdarenog", ne znam ni ja kako :shock: :lol: :lol:
pa po onoj "šta je babi milo to joj se i snilo" :lol: :lol: :lol: :lol:
Neelix

#1283 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

Bolan ludi, i curu ces zbarit na bihnetovoj temi...zar ne vidis gdje ti je mjesto :D
HomeArt

#1284 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

Lud i ponosan wrote:
prilagodjena wrote:
HomeArt wrote:
Pa sad ako je okin'o dvije-tri godine može svašta biti samo taj nema pojma i wireless-u garant, neka ona traži kakvog cvikeraša, što je sigurno-sigurno :D
Mustang1

#1285 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Pu :D Ja iso jutros do centrale al klinac rade tek od 8 :D A mrsko mi zvat 1422 bojim se da se ne otegne to :D
prilagodjena

#1286 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

HomeArt wrote:
Lud i ponosan wrote:
prilagodjena wrote: hajde skontaću šta ću, još samo da nabavim tog nadarenog srednjoškolca i na konju sam :lol: :lol: :lol:
Pa sad ako je okin'o dvije-tri godine može svašta biti samo taj nema pojma i wireless-u garant, neka ona traži kakvog cvikeraša, što je sigurno-sigurno :D
pikaju se samo oni sto imju cvike ko dno od galona,ostali ne dolaze u obzir :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1287 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by plain vanilla »

Bubalo1 wrote:Pu :D Ja iso jutros do centrale al klinac rade tek od 8 :D A mrsko mi zvat 1422 bojim se da se ne otegne to :D
Meni dusa njih nazvati, ne pomognu uvijek, ali su preljubazni
BarbaDue

#1288 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

Ima li sta za ove pakete Moja TV...konkretno za full paket? Fakat nam trebaju povecati brzinu bar na 2mb/s kao na 8G ADSL-a) paketu!?

Ima li neko blizak telekomovim izvorima informacija?
sencobih

#1289 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by sencobih »

BarbaDue wrote:
zaritisinebrute wrote:vidim uvode novitete sto se tice flat-a i brzine ...

a sta je sa mojom tv ... tj ljudima koji imaju paket moja tv+net ... hoce li tu biti kakvih poboljsanja u vidu brzine ili barem kanala ... :S
Logicno bi bilo da nam brzinu promjene, ja ako imam full paket i placam 80 mara...hocu vecu brzinuuuu!!!
cuo sam da se povecava brzina duplo na 2048/512 a full ce ti biti 55 maraka bez pdv-a, i jos ima 10maraka ukljuceno prema mobilnoj mrezi BHT, fer osnova je 50% moguceg, tako mi rece jaran pa vidjecemo sta ce biti
neki

#1290 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

Ma bice neka promjena sigurno jer nece imati smisla..npr paket full s TV, telefon i 1Mbit za 76 KM kad mozes uzet phone za 30 i adsl 2MBit za 30 ukupno 60 KM. Logicno je da spuste cijenu za 20ak KM i povecaju brzinu na 2MBit (mada je upitno mogu li povecati brzine zbog propusnosti instalacije)
sencobih

#1291 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by sencobih »

neki wrote:Ma bice neka promjena sigurno jer nece imati smisla..npr paket full s TV, telefon i 1Mbit za 76 KM kad mozes uzet phone za 30 i adsl 2MBit za 30 ukupno 60 KM. Logicno je da spuste cijenu za 20ak KM i povecaju brzinu na 2MBit (mada je upitno mogu li povecati brzine zbog propusnosti instalacije)

cuo sam da se povecava brzina duplo na 2048/512 a full ce ti biti 55 maraka bez pdv-a, i jos ima 10maraka ukljuceno prema mobilnoj mrezi BHT, fer osnova je 50% moguceg, tako mi rece jaran pa vidjecemo sta ce biti
BarbaDue

#1292 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

sencobih wrote:
neki wrote:Ma bice neka promjena sigurno jer nece imati smisla..npr paket full s TV, telefon i 1Mbit za 76 KM kad mozes uzet phone za 30 i adsl 2MBit za 30 ukupno 60 KM. Logicno je da spuste cijenu za 20ak KM i povecaju brzinu na 2MBit (mada je upitno mogu li povecati brzine zbog propusnosti instalacije)

tek sa ovakvom promjenom bi bar malo smirili svoje pretplatnike. hajd da vidimo i to cudo, al' vjerovatno tek u maju :(
sencobih

#1293 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by sencobih »

@barbadue

i ovo oko tv-a, ide od 1 marta kao i adsl
Ali_G

#1294 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Ali_G »

U vezi ovih flat paketa. Kolko sam skonto 8g prelazi u flat sa brzinom 2mb, a tolika je i sada. Sto se onda neki zale? Il nisam dobro skonto :D
_sonic_

#1295 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Odlicno bi bilo kad bi MojaTv Full cijena bila 55+PDV uz povecanje pristupne brzine aDSL-a na 2Mbps . Korisnik sam tog paketa i zadovoljan sam sa uslugom (IPTV,VoIP,aDSL)
Mustang1

#1296 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

plain vanilla wrote:
Bubalo1 wrote:Pu :D Ja iso jutros do centrale al klinac rade tek od 8 :D A mrsko mi zvat 1422 bojim se da se ne otegne to :D
:lol: :lol: :lol: Sto ti je rec zensko :D Ja sam zvao jutros prijavio kvar :D kaze da poslat zahtjev za zamjenu uredjaja koji je pokvaren :oops: valjda ce doci sutra :D
BarbaDue

#1297 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Daj boze da bude tako, samo sa ovakvom ponudom bi licili na ozbiljnu firmu i samo na ovakav nacin bi se priblizili svojim korisnicim. Vrijeme je da skontaju da samo na ovakav nacin mogu zadrzati svoje korisnike, u protivnom svako pametan ce izabrati bolju opciju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1298 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by plain vanilla »

Bubalo1 wrote:
plain vanilla wrote:
:lol: :lol: :lol: Sto ti je rec zensko :D Ja sam zvao jutros prijavio kvar :D kaze da poslat zahtjev za zamjenu uredjaja koji je pokvaren :oops: valjda ce doci sutra :D
Pa radi i neko zeMsko, nije fina kao muski :D , ali dobra je i ona
Sarmiraj ih malo, trepci okicama i to :D
Mustang1

#1299 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Svi spominju da ima i zena al mene nikad zenska nije zapala kad zovem :D Samo ti tripci :D :oops:
HomeArt

#1300 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

prilagodjena wrote: pikaju se samo oni sto imju cvike ko dno od galona,ostali ne dolaze u obzir :oops:
Nista te cvike, taj ce satima caprkati po kompu i procitati svaki read me fajl koji imaš, nego treba ti jedan sa nako cvikama, cool da izgleda, taj radi čuda :D
Locked