MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1276 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

muhafuca wrote:Loš Loš Loš ufc 149
Kongo me najvise razocarao (ponovo)
trebao je pojest onog Jordana a on .... :-)
katastrofa lik..realno...mogao je pojesti onog u stojci...ja mislim da se on sad boji stand-up jer zna da mu brada i nije najjace oruzje :)
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1277 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Jooo Hectora ...ja mislim da je ono trema pred nastup u UFC-u ... mislim ne kontam ...lik stoji pred Boetschom i ne mrda, ono jednom dva puta kada je pokusao da ga udari mu je odmah napravio stetu (onaj kick u jetru) .
Ja mislim da ce Hector biti cudo samo da se malo "aklimatizuje" u UFC-u... steta prekinutog niza pobjeda :)
Kongo dosada prava ali na papiru lijepo izgleda...5 pobjeda za redom ...volio bih da Miocic ide na njega sljedecu.
Miocicu poslije Rosaria moraju dati nekoga iz gornjeg dijela tabele ...
Barao odlican...

Generalno los event ali nisam nista ni ocekivao posebno ...
enisss

#1278 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Jooo Hectora ...ja mislim da je ono trema pred nastup u UFC-u ... mislim ne kontam ...lik stoji pred Boetschom i ne mrda, ono jednom dva puta kada je pokusao da ga udari mu je odmah napravio stetu (onaj kick u jetru) .
Ja mislim da ce Hector biti cudo samo da se malo "aklimatizuje" u UFC-u... steta prekinutog niza pobjeda :)
Kongo dosada prava ali na papiru lijepo izgleda...5 pobjeda za redom ...volio bih da Miocic ide na njega sljedecu.
Miocicu poslije Rosaria moraju dati nekoga iz gornjeg dijela tabele ...
Barao odlican...

Generalno los event ali nisam nista ni ocekivao posebno ...
Tim Boetch je nezgodan protivnik....vidjelo se to posebno u borbi sa Okamijem...lik moze da primi udarac i da se vrati u mec...
Sto se tice MIocica...on se bori 29 septembra u Nottingemu u Engleskoj..u Main eventu protiv Struva :)...Struve nije mogao dobiti goreg protivnika od Miocica..nadam se da se ne varam :D...u stojci...Miocic je sigurno bolji...parter ide na stranu Struva ali samo BJJ...
Struve ce ici na obaranje u parter no ne vidim kako bi se to moglo desiti :)
UnscarD

#1279 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Nema sanse da Struve prevede u parter Miocica kojem je hrvanje baza.... to se samo moze desiti da se zezne kao Stojnic recimo pa da ga svijesno prati u parter i da onda zaplati neku polugu...stvarno ispade Struve "gate keeper" za nove mlade lavove a ja ne mopgu da se otmem utisku da se provlacio iz borbe u borbu jos od UFC-a 99 koji je njemu ili Stojnicu bio karta za vani....
enisss

#1280 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Nema sanse da Struve prevede u parter Miocica kojem je hrvanje baza.... to se samo moze desiti da se zezne kao Stojnic recimo pa da ga svijesno prati u parter i da onda zaplati neku polugu...stvarno ispade Struve "gate keeper" za nove mlade lavove a ja ne mopgu da se otmem utisku da se provlacio iz borbe u borbu jos od UFC-a 99 koji je njemu ili Stojnicu bio karta za vani....
nikad necu prezaliti tu borbu izmedju Denisa i Struva...
Najbolja taktika bi bila Miocicu da ovu borbu odrzi u standup-u sto bi znacilo 99% da ce je i dobiti...jedino ako ne zaluta neki udarac od strane Struva..opet..ako i odu u parter,ne mislim da je Miocic toliko los sa BJJ..ima on dobar kamp u americi,a znamo da barem tih BJJ maistora je tamo lako pronaci za sparing...
Ako zavrse i u parteru...vidjeli smo da Miocic izuzetno dobro koristi laktove..samo ne daj Boze da zavrsi kao Stojnic :)
bingov buraz

#1281 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Katastrofa od eventa....doduse otkako sam vidio Clay Guidu da bjezi od borbe nista me vise ne moze iznenaditi,Lombard :zzzz: Kongo cccc Ebersole isto tako,mene je i Faber razocarao vise voljnim momentom nego samom borbom,brazilac jeste bolji ali kad vidis da gubis mec pokusaj bar nesto.

Lijep submission Riddlea je jedino vrijedno za pogledati.
amra67

#1282 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

sve je ociglednije da ce doci do turnira u ufc middelweight divisiji kako bi se nasao izazivac za anderson silviju....
Strauss

#1283 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:Dosta cudna borba...prva runda se odvijala onako kako sam i pretpostavio..Sonnen je isao na izmjenu udaraca ali samo kao priprema za takedown..dok je Silva nastojao da borbu odrzi u stand-up-u sto mu nije uspjelo...
Ipak se ispostavilo da je Silva bio povrijedjen u onoj prvoj borbi...nemoguce da je covjek onako lose izgledao..pa Sonnen ga je dominirao svih 5 rundi na njegovom terenu..sto je pomalo nemoguce...
Mount poziciju je moguce iskoristiti samo onda ako sprijecis protivnika da te zakljuca rukama..inace..nema nikakve koristi od mounta...niti mozes raditi ground n pound..niti ici na polugu..jednostavno..nemocan si...Sonnen vrijedi za jednog od jacih ljudi u srednjoj kategoriji po pitanju snage a ipak nije mogao da kapitalizuje mount poziciju koja je i najdominantnija...
i u prvoj rundi je isto lose izgledao kao i u cijeloj prosloj borbi. da je gangster bio nakljokan, vjerovatno bi i ostatak borbe bio precrtan kao iz prijasnje. par udaraca u stand up kao priprema za td i onda neuspjesan g&p, jer je jasno kao dan da on ni u deset rundi dominacije u parteru ne bi bio u stanju zavrsiti silvu. al jebiga ovaj put je bio cist, pa nije bio teorije da opet odradi u onakvom tempu pet rundi. eto prosao je i ovaj hype oko sonnena sad valja dobro izvagati, jer nema fajde ostajati u mw. u welter tesko da se moze spustiti, a u poluteskoj ako predje ce biti veselo.
Strauss

#1284 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Belfort vs Belcher.. to bi trebalo biti odlicna borba..
enisss

#1285 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:
enisss wrote:Dosta cudna borba...prva runda se odvijala onako kako sam i pretpostavio..Sonnen je isao na izmjenu udaraca ali samo kao priprema za takedown..dok je Silva nastojao da borbu odrzi u stand-up-u sto mu nije uspjelo...
Ipak se ispostavilo da je Silva bio povrijedjen u onoj prvoj borbi...nemoguce da je covjek onako lose izgledao..pa Sonnen ga je dominirao svih 5 rundi na njegovom terenu..sto je pomalo nemoguce...
Mount poziciju je moguce iskoristiti samo onda ako sprijecis protivnika da te zakljuca rukama..inace..nema nikakve koristi od mounta...niti mozes raditi ground n pound..niti ici na polugu..jednostavno..nemocan si...Sonnen vrijedi za jednog od jacih ljudi u srednjoj kategoriji po pitanju snage a ipak nije mogao da kapitalizuje mount poziciju koja je i najdominantnija...
i u prvoj rundi je isto lose izgledao kao i u cijeloj prosloj borbi. da je gangster bio nakljokan, vjerovatno bi i ostatak borbe bio precrtan kao iz prijasnje. par udaraca u stand up kao priprema za td i onda neuspjesan g&p, jer je jasno kao dan da on ni u deset rundi dominacije u parteru ne bi bio u stanju zavrsiti silvu. al jebiga ovaj put je bio cist, pa nije bio teorije da opet odradi u onakvom tempu pet rundi. eto prosao je i ovaj hype oko sonnena sad valja dobro izvagati, jer nema fajde ostajati u mw. u welter tesko da se moze spustiti, a u poluteskoj ako predje ce biti veselo.
Bice veselo jer ga ceka veci protivnik...sa duzim rukama i boljim hrvanjem..i moze se reci sa boljom "kompletnom igrom"...Jon Jones uvijek moze iznenaditi sa nekim novim stvarima...i ne vjerujem da bi na podu bio nemocan kao Sonnen...sjetimo se poznatih Jonesovih laktova...pa i njegove Jiu Jitse..iako je Silva crni pojas...
Sve bi to bilo lijepo no mislim da se njih dvojica nikad nece naci jedan naspram drugog jer su uvijek izjavljivali da to ne zele...no..ko zna..vidjecemo :)
Strauss

#1286 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:
Strauss wrote:
Bice veselo jer ga ceka veci protivnik...sa duzim rukama i boljim hrvanjem..i moze se reci sa boljom "kompletnom igrom"...Jon Jones uvijek moze iznenaditi sa nekim novim stvarima...i ne vjerujem da bi na podu bio nemocan kao Sonnen...sjetimo se poznatih Jonesovih laktova...pa i njegove Jiu Jitse..iako je Silva crni pojas...
Sve bi to bilo lijepo no mislim da se njih dvojica nikad nece naci jedan naspram drugog jer su uvijek izjavljivali da to ne zele...no..ko zna..vidjecemo :)
mislio sam na sonena i njegovu karijeru : ) bas mu je u k... :d
a o silvi vs jones nema potrebe razmisljati, jer nema sanse da tog dodje.. ni jedan od boraca, pa ni zuffa nije zainteresovana za tu borbu.. a silvi se moze naci jos bar pet kvalitetnih boraca koji mogu itekako nesto pokusati protiv njeg.. bisping (vjerujem da ce dobiti stana), belfort jos jednom, shogun (trenirali su nekad zajedno?, al vjerujem da bi se borili) i evans (ovu borbu bi najvise volio vidjeti od svih mogucih).. i mozda gsp (zahvaljujuci rory-u) ..

EDIT
zna li neko, jel moguce promjeniti nick? :D
Cracked

#1287 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Sta ste se iznenadili Kongovoj borbi. KAd ga cujem u najavi zaspem od dosade, a onda mukotrpna borba. Cak i kad gubi on to mora rastegnuti do kraja. Kongo je po meni vazda kriza bio, i drago mi je gledati borbu Cain vs Kongo samo da gledam kako ga ovaj lupa 15 minuta.
dzeno123

#1288 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Mir privremeno u Strikeforce-u kao izazivac protiv Cormiera.
enisss

#1289 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:Mir privremeno u Strikeforce-u kao izazivac protiv Cormiera.
Mir ne moze oboriti Cormiera na pod...sto se tice stand-up-a...mislim da je svakome jasno kako ce Mir dozivjeti totalno demoliranje..pogotovo ako udje u mec sa onom kilazom kao protiv JDS...covjek je spor..i sto je najveca tuga..ima slabu bradu...tako da ishod ovog meca i nije tesko predviditi...
Cracked

#1290 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

A i MIr-a vise forsiraju. Ima mladih i zeljnih, ovaj trut treba u mirovinu.
dzeno123

#1291 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Slazem se da je Cormier katastrofalan match up za Mira ali mora mu se odati postovanje, koji mu je ovo put da uskace u borbe i vadi evente. On je inteligentan borac i zna da mu je ovo mozda posljednja velika borba ako izgubi a prihvatio ju je...
4m3l

#1292 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Strauss

#1293 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

znaci shogun-vera il machida-bader dobija borbu za pojas.. bas kriza odluka, ma koliko volio da shogun dobije opet priliku.. al opet kad vidim da su neki cak i pokrajca prizivali onda mozda ovo i nije losa odluka xd
enisss

#1294 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:znaci shogun-vera il machida-bader dobija borbu za pojas.. bas kriza odluka, ma koliko volio da shogun dobije opet priliku.. al opet kad vidim da su neki cak i pokrajca prizivali onda mozda ovo i nije losa odluka xd
opet je revans na vidiku...muka mi je vise od revansa..sto jest jest...ako vec imaju toliku lovu..a znam da imaju..zasto jednostavno ne dovedu jos par boraca iz drugih organizacija..a sigurno ih ima..pa da naprave neku konkurenciju ovim borcima koji su vec u UFC-u...da ne moram gledati...Jones vs Shogun 2..ili 3 ili 5...
Ovo je Veri sansa za borbu za titulu...otkud to?..Neki ljudi moraju proci put od 10 pobjeda da bi dobili sansu
Definitivno mi nije jasna politika UFC-a....
UnscarD

#1295 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Sta bi sa Hendom ... jesam to ja nesto propustio ? Nije valjda otkazan mec na UFC 151 ili to vi vec sve Henda otpisujete kao da nema nikakve sanse ? :-D
Cracked

#1296 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Tako nekako. Iako bi volio da Hendo dobije. Kod Hende je dobro sto ovaj stvarno jednim udarcem moze zavrsiti borbu.

Vidjet cemo nadajmo se ili ode jos jedna kateorija u totalnu dominaciju. GSP drzi welther, Anderson srednju i Jones polu tesku i sve izgleda da ce jos dugo biti.
enisss

#1297 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Sta bi sa Hendom ... jesam to ja nesto propustio ? Nije valjda otkazan mec na UFC 151 ili to vi vec sve Henda otpisujete kao da nema nikakve sanse ? :-D
ma ima sanse..al minimalne :D
Strauss

#1298 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

realno tesko da ista hendo moze uraditi.. a ako bi kojim cudom dobio, on bi za mene posatao broj jedan u mma, ikad..
amra67

#1299 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

http://www.youtube.com/watch?v=MNte5pRNsa4&feature=
odlican gym za treniranje jos vani :thumbup:
UnscarD

#1300 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Strauss wrote:realno tesko da ista hendo moze uraditi.. a ako bi kojim cudom dobio, on bi za mene posatao broj jedan u mma, ikad..
Ja mislim da on ima nakon Machide najnezgodniji stil za Jones-a ... mala neopreznost i moze to da se zavrsi nezgodno ...navijam za Dan-a u svakom slucaju ...cisto da se nesto desi u LHW ...
Post Reply