KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
clio_dci120
#1276 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Konkurs na Sudu BiH je vec ranije objavljen,ja mislim da je od objave proslo i dvije sedmice..nisam siguran..
Nisam ja ni slao,eto slao sam u VSTV,pa me nikad ne pozvase na usmeni, vec ranije sam isao jednom (pocetkom marta) na jedan konkurs na Sud BiH i odustao sam od konkurisanja tamo..zato na ovaj nisam ni slao vise...
Nisam ja ni slao,eto slao sam u VSTV,pa me nikad ne pozvase na usmeni, vec ranije sam isao jednom (pocetkom marta) na jedan konkurs na Sud BiH i odustao sam od konkurisanja tamo..zato na ovaj nisam ni slao vise...
- _amy_
#1277 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Znaci postoji mogucnost da je konkurs i zatvoren...Ok! Thxclio_dci120 wrote:Konkurs na Sudu BiH je vec ranije objavljen,ja mislim da je od objave proslo i dvije sedmice..nisam siguran..
-
nela_13
#1278 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Konkurs za Sud BiH je zatvoren, vec pozivaju na testiranje. Ako bi neko ko je to prosao, mogao napisati kako sve izgleda i kakva su pitanja. Hvala...
-
aaynaa
-
blondina
#1280 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja sam bila prosli put na testiranju,koliko se sjecam bila su esejska pitanja al se ne mogu sjetit koja.uglavnom dobijes dvolisnicu kao u srednjoj skoli i pisiaaynaa wrote:I mene su pozvali na testiranje. Sta uglavnom dolazi na testiranjima takvog tipa? Sta uciti, ponavljatinela_13 wrote:Konkurs za Sud BiH je zatvoren, vec pozivaju na testiranje. Ako bi neko ko je to prosao, mogao napisati kako sve izgleda i kakva su pitanja. Hvala...?
-
nela_13
#1281 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Meni su rekli da pregledam njihovu stranicu i to je sve sto znam. A cuj dvolisnicu hahahah
Pa sta oni misle, da se ja sjecam toliko stvari
Hajde valjda ce nam neko javiti nesto konkretno, nije da se nadam da cu proci vec bar da se ne obrukam 
- MASTER_NO1
#1282 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam radio kao volonter i placano mi je karta i t.o u iznosu od 300 km. To nije oporezivo s toga se moze vrlo lako dogovoriti s poslodavcem o nacinu placanja.FemaleMe wrote:Odkud to da se volonteru placa topli obrok i karta. Ja kako znam volonteru se ne placa nista, niti plata, niti topli obrok, niti karta, ne ide staz, ne uplacuju se doprinosi, nista, ti si i dalje na birou.
Interesuje me da li neko zna sta je bilo s onim konkursom za pripravnike koje je raspisalo Ministarstvo za izbjeglice?
(link: http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 64&lang=en
i to da li se moze poloziti drzavni ispit ukoliko se volontira godinu dana u Nevladinom sektoru (NGO) Ovo poslednje me bas zanima obzirom da neko kaze potvrdno a neko da ne moze znate li vi ista o tome ???
B)
Raspisani pozivi za poticaje zapošljavanju: Država pomaže sa 180 KM mjesečno
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, odnosno, Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i prezapošljavanja (PIU SESER) i Federalni zavod za zapošljavanje, raspisali su danas dva poziva za poticaje zapošljavanju. opsirnije http://ekapija.ba/website/bih/page/642558
Last edited by MASTER_NO1 on 14/10/2012 17:49, edited 3 times in total.
-
testertestni1
#1283 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
evo da pitam jednu "glupost". prijavio sam se na jednu od pozicija koje je raspisao ADS. Konkurs je prilično obiman i traži se 10ak uposlenika, neke ljude koji će tu biti primljeni poznajem lično. Baš zato što ih poznajem, znam da mogu "rame uz rame" parirati takvim osobama na svakom testu, na svakom intervju, znam ih što lično - što profesionalno, no to je svakako i nebitno. Nakon 3 dana ovjeravanja i prikupljanja dokumentacije poslao sve što je navedeno u javnom oglasu. Dobio sam obavijest da je prijava formalno odbačena jer nisam potpisao prijavni obrazac
Recimo da je moguće da ga zaista i nisam potpisao (iako zaista sumnjam da mi se ovo moglo desiti - iz razloga što uvijek sve 3x provjerim), zar to uopšte može biti razlog da se prijava odbaci kao nepotpuna !? Nevjerovatno mi je da na taj način eliminišu kandidate... Ako sam kopirao ličnu kartu, unio matični broj, dostavio rodni list i uvjerenje o državljanstvu, dostavio CV... zar to nije dovoljno identifikacionog materijala, i zar nije EVIDENTNO da se radi o tehničkom propustu čak i da sam zaboravio potpisati taj pišljivi prijavni obrazac koji je njihova nepismena rulja ionako nepismeno sastavila u wordu ? Ako je sav taj materijal koji sam dostavio uredno ovjeren u opštini gdje sam MORAO prilikom ovjere deponovati potpis u knjigu ovjera prijepisa (neki dokumenti su i orginalni) čemu onda takva glupost i banalizacija tipa da se prijava odbaci jer navodno nije potpisana !? Za sve što sam naveo u prijavi postoji DOKAZ ovjeren ili orginal.
Iskreno rečeno, nisam očekivao uopšte da budem primljen na tu poziciju. I kad bi sve formalnosti ispunio, rukovodilac institucije bi poništio konkurs i tako išao sve u nedogled dok ne bude primljen kandidat za kojeg je konkurs prvobitno i raspisan. Znam gdje živim i na koji se način radi, ali me ova glupost toliko izrevoltirala da bi se nekome mogao propisno n.... svega i svačega po spisku.
Recimo da je moguće da ga zaista i nisam potpisao (iako zaista sumnjam da mi se ovo moglo desiti - iz razloga što uvijek sve 3x provjerim), zar to uopšte može biti razlog da se prijava odbaci kao nepotpuna !? Nevjerovatno mi je da na taj način eliminišu kandidate... Ako sam kopirao ličnu kartu, unio matični broj, dostavio rodni list i uvjerenje o državljanstvu, dostavio CV... zar to nije dovoljno identifikacionog materijala, i zar nije EVIDENTNO da se radi o tehničkom propustu čak i da sam zaboravio potpisati taj pišljivi prijavni obrazac koji je njihova nepismena rulja ionako nepismeno sastavila u wordu ? Ako je sav taj materijal koji sam dostavio uredno ovjeren u opštini gdje sam MORAO prilikom ovjere deponovati potpis u knjigu ovjera prijepisa (neki dokumenti su i orginalni) čemu onda takva glupost i banalizacija tipa da se prijava odbaci jer navodno nije potpisana !? Za sve što sam naveo u prijavi postoji DOKAZ ovjeren ili orginal.
Iskreno rečeno, nisam očekivao uopšte da budem primljen na tu poziciju. I kad bi sve formalnosti ispunio, rukovodilac institucije bi poništio konkurs i tako išao sve u nedogled dok ne bude primljen kandidat za kojeg je konkurs prvobitno i raspisan. Znam gdje živim i na koji se način radi, ali me ova glupost toliko izrevoltirala da bi se nekome mogao propisno n.... svega i svačega po spisku.
- kadinica
#1284 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Sam si sebi odgovorio - tako je kako je.
Moguće je odbaciti prijavu zbog potpisa, najčešće to i rade, da što više kandidata eliminišu.
Moguće je odbaciti prijavu zbog potpisa, najčešće to i rade, da što više kandidata eliminišu.
- perfect_guy
#1285 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nek te ne čudi. Ja sam tako jednom slao na konkurs i između ostalog se tražilo uvjerenje o državljanstvu ili kopija lične. Pošaljem kopiju lične, i poslije u odbijenici stoji da nisam dostavio uvjerenje o državljanstvutestertestni1 wrote:evo da pitam jednu "glupost". prijavio sam se na jednu od pozicija koje je raspisao ADS. Konkurs je prilično obiman i traži se 10ak uposlenika, neke ljude koji će tu biti primljeni poznajem lično. Baš zato što ih poznajem, znam da mogu "rame uz rame" parirati takvim osobama na svakom testu, na svakom intervju, znam ih što lično - što profesionalno, no to je svakako i nebitno. Nakon 3 dana ovjeravanja i prikupljanja dokumentacije poslao sve što je navedeno u javnom oglasu. Dobio sam obavijest da je prijava formalno odbačena jer nisam potpisao prijavni obrazac![]()
![]()
![]()
- _amy_
#1286 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
perfect_guy wrote:nek te ne čudi. Ja sam tako jednom slao na konkurs i između ostalog se tražilo uvjerenje o državljanstvu ili kopija lične. Pošaljem kopiju lične, i poslije u odbijenici stoji da nisam dostavio uvjerenje o državljanstvutestertestni1 wrote:evo da pitam jednu "glupost". prijavio sam se na jednu od pozicija koje je raspisao ADS. Konkurs je prilično obiman i traži se 10ak uposlenika, neke ljude koji će tu biti primljeni poznajem lično. Baš zato što ih poznajem, znam da mogu "rame uz rame" parirati takvim osobama na svakom testu, na svakom intervju, znam ih što lično - što profesionalno, no to je svakako i nebitno. Nakon 3 dana ovjeravanja i prikupljanja dokumentacije poslao sve što je navedeno u javnom oglasu. Dobio sam obavijest da je prijava formalno odbačena jer nisam potpisao prijavni obrazac![]()
![]()
![]()
Zanimljivo je kako tu "caku" za potpis obrasca cesto koriste, jer ja znam par ljudi koji su dobili istu obavjest... A cisto sumnjam da kad popunjavas obrazac, da to neko fuli...
- karanana
#1287 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pitanje: koliko obicno prodje vremena od isteka konkursa do neke vrste obavijesti vezane za nastavak konkursne procedure? koliko sam skonto sad ta obavijest dolazi sms-om i e-mailom. da li obavijeste i ako je prijava nepotpuna kao na gornjem primjeru da nije obrazac bio potpisan i slicno?
sad nisam ni ja siguran jesam li potpiso jebeni obrazac u silnom skupljanju svih ostalih govana. ma nema svrhe tamo ni slati ali hajde de.
sad nisam ni ja siguran jesam li potpiso jebeni obrazac u silnom skupljanju svih ostalih govana. ma nema svrhe tamo ni slati ali hajde de.
-
testertestni1
#1288 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma šta očekivat od institucije čiji direktor javno prizna da je konkurs za njegovu instituciju bio namješten i da je bio samo formalno raspisan. Čekam pismeno obavještenje, pa ćemo da vidimo da sud odluči treba li obrazac biti potpisan ili ne treba. Neće se to ništa promijenit dok ne budu zatrpani tužbama.karanana wrote:pitanje: koliko obicno prodje vremena od isteka konkursa do neke vrste obavijesti vezane za nastavak konkursne procedure? koliko sam skonto sad ta obavijest dolazi sms-om i e-mailom. da li obavijeste i ako je prijava nepotpuna kao na gornjem primjeru da nije obrazac bio potpisan i slicno?
-
FemaleMe
#1289 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jutros sam na birou pitala kakva primanja ima volonter, kaze nikakva! Sad sam zvala zavod za zaposljavanje, takodje mi rekao nema nikakva primanja to je volonterski, ja rekla cula sam za topli obrok i kartz, kaze sve zavisi od poslodavca. Kaze "koliko ja znam ne placa se nista volonterima".cccsancho wrote:Ja sam radio kao volonter i placano mi je karta i t.o u iznosu od 300 km. To nije oporezivo s toga se moze vrlo lako dogovoriti s poslodavcem o nacinu placanja.FemaleMe wrote:Odkud to da se volonteru placa topli obrok i karta. Ja kako znam volonteru se ne placa nista, niti plata, niti topli obrok, niti karta, ne ide staz, ne uplacuju se doprinosi, nista, ti si i dalje na birou.
Nista mi sad nije jasno, zna li neko postoji li zakon ili nesto gdje pise da se volonteru ispalcuje topli obrok i karta?
- skafiskafsnjak
#1290 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kakvi zakoni i kakvi bakraci. Kakva drzava... rade sta im je volja i kradu .
-
anita_vis
#1291 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hoce li biti uskoro kakvih konkursa za pripravnike je li iko upucen??
- MASTER_NO1
#1292 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
dobro ti je objasnila zavisi od poslodavca do poslodavca. Ako nadjes nekoga da volontiras a dogovoris se s njim da ti placa topli obrok i kartu ( sto je neoporezivo) bolje za njega nego da ti placa platu stazera + troskove koji idu uz to (prijava pio/mio)FemaleMe wrote:Jutros sam na birou pitala kakva primanja ima volonter, kaze nikakva! Sad sam zvala zavod za zaposljavanje, takodje mi rekao nema nikakva primanja to je volonterski, ja rekla cula sam za topli obrok i kartz, kaze sve zavisi od poslodavca. Kaze "koliko ja znam ne placa se nista volonterima".cccsancho wrote:Ja sam radio kao volonter i placano mi je karta i t.o u iznosu od 300 km. To nije oporezivo s toga se moze vrlo lako dogovoriti s poslodavcem o nacinu placanja.FemaleMe wrote:Odkud to da se volonteru placa topli obrok i karta. Ja kako znam volonteru se ne placa nista, niti plata, niti topli obrok, niti karta, ne ide staz, ne uplacuju se doprinosi, nista, ti si i dalje na birou.
Nista mi sad nije jasno, zna li neko postoji li zakon ili nesto gdje pise da se volonteru ispalcuje topli obrok i karta?
Zakon nije regulisao naknadu za volontere.Osim sto ih kao nekad poslodavci kao počaste i sl.
- MASTER_NO1
#1293 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Malo sam cackao i saznao da je ovaj konkurs [url] http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 64&lang=en[/url]
objavljen samo za one koji su zavrsili stari sistem politickih nauka dakle 4 godine i upisali jednu godinu improvizovanog master studija (oko kojeg se i dan danas spore) sto im se kao broji 240 ECTS. Jer im godina nosi 60 ECTS a one 4 sto su isli po starom kao 180 ako sam dobro upucen. Što mi je opet nekako neozbiljno, ( ne mogu biti Masteri jer titula Master nosi 300ECTS a bolonja ne priznaje studij 4+2 stim da je u jednom semestru max broj kredita po bolonjskom zakonu ECTS 30) jer samo tako mogu dobiti tu magicnu cifru od 240 ECTS koja se trazila na ovom konkursu iznad .. Ako neko zna molio bih da pojasni.
Ili mi sve ovo lici na onaj konkurs gdje su trazili muzicara u bH Mac ili gdje vec ..
objavljen samo za one koji su zavrsili stari sistem politickih nauka dakle 4 godine i upisali jednu godinu improvizovanog master studija (oko kojeg se i dan danas spore) sto im se kao broji 240 ECTS. Jer im godina nosi 60 ECTS a one 4 sto su isli po starom kao 180 ako sam dobro upucen. Što mi je opet nekako neozbiljno, ( ne mogu biti Masteri jer titula Master nosi 300ECTS a bolonja ne priznaje studij 4+2 stim da je u jednom semestru max broj kredita po bolonjskom zakonu ECTS 30) jer samo tako mogu dobiti tu magicnu cifru od 240 ECTS koja se trazila na ovom konkursu iznad .. Ako neko zna molio bih da pojasni.
Ili mi sve ovo lici na onaj konkurs gdje su trazili muzicara u bH Mac ili gdje vec ..
-
žutija
#1294 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
...Hvala na infu sancho...ali šta uraditi sa 180,00 KM mjesečno...nijedan poslodavac ne želi da doplaćuje ,a kad bolje razmislim ja ovo i ne razumijem - ne znam na koji iznos će obračunati doprinose- kad mjesečno ima samo nepunih =200,00 KM .sancho wrote:Ja sam radio kao volonter i placano mi je karta i t.o u iznosu od 300 km. To nije oporezivo s toga se moze vrlo lako dogovoriti s poslodavcem o nacinu placanja.FemaleMe wrote:Odkud to da se volonteru placa topli obrok i karta. Ja kako znam volonteru se ne placa nista, niti plata, niti topli obrok, niti karta, ne ide staz, ne uplacuju se doprinosi, nista, ti si i dalje na birou.
Interesuje me da li neko zna sta je bilo s onim konkursom za pripravnike koje je raspisalo Ministarstvo za izbjeglice?
i to da li se moze poloziti drzavni ispit ukoliko se volontira godinu dana u Nevladinom sektoru (NGO) Ovo poslednje me bas zanima obzirom da neko kaze potvrdno a neko da ne moze znate li vi ista o tome ???
B))) da ne bih pisao novi post i zauzimao prostor jedno obavještenje koje ce mnoge obradovati nadam se :
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, odnosno, Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i prezapošljavanja (PIU SESER) i Federalni zavod za zapošljavanje, raspisali su danas dva poziva za poticaje zapošljavanju. opsirnije http://ekapija.ba/website/bih/page/642558
Unbelieveable !!! neka mi neko objasni ovo
- MASTER_NO1
#1295 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Cuj pa za 180 km mozes svastažutija wrote:...Hvala na infu sancho...ali šta uraditi sa 180,00 KM mjesečno...nijedan poslodavac ne želi da doplaćuje ,a kad bolje razmislim ja ovo i ne razumijem - ne znam na koji iznos će obračunati doprinose- kad mjesečno ima samo nepunih =200,00 KM .sancho wrote:Ja sam radio kao volonter i placano mi je karta i t.o u iznosu od 300 km. To nije oporezivo s toga se moze vrlo lako dogovoriti s poslodavcem o nacinu placanja.FemaleMe wrote:Odkud to da se volonteru placa topli obrok i karta. Ja kako znam volonteru se ne placa nista, niti plata, niti topli obrok, niti karta, ne ide staz, ne uplacuju se doprinosi, nista, ti si i dalje na birou.
B))) da ne bih pisao novi post i zauzimao prostor jedno obavještenje koje ce mnoge obradovati nadam se :
Unbelieveable !!! neka mi neko objasni ovo![]()
Najbolje ti je nazovi ili jos bolje otidji licno u Biro u opcinu kojoj pripadas. Znam da je nesto slicno bilo i prosle godine ali uslov je bio da si odredjeno vrijeme na birou (ovako cca 2 godine od stjecanja diplome) te da nadjes poslodavca i oni odmah pare isplacuju poslodavcu.. Zato ti kazem provjeri dole s njima pitaj dva puta obzirom da na biroima svi razlicite price pricaju. Svi su kao neki šefovi a niko nije upucen ni u sto pa te stalno salju negdje nekog drugog da pitas.Jedino sto su znali je djeliti letke za koga ces glasati :PP (Bajro Biber op.a)
-
clio_dci120
#1296 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo jos jednom da pitam,zar stvarno nema niko da je ljetos isao 18.07. na testiranje u VSTV i da je prosao na pismenom,pa da je obavjesten da je usmeni odgodjen??
Evo proso je vec tri mjeseca a niko nista jos nije javio...pitanje je da li ce uposte i javiti...
Evo proso je vec tri mjeseca a niko nista jos nije javio...pitanje je da li ce uposte i javiti...
- MASTER_NO1
#1297 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imao bih jedno pitanje vezano za ove famozne prijavne obrasce
Naime, ne mogu nikako da nadjem prijavni obrazac za pripravnike za ADSBiH, našao sam obrazac na stranici ADS za Federaciju BiH da li je to isti obrazac.???
Da li postoji neki univerzalni obrazac ili je poseban za svaki konkurs?
ko zna da mi odg thks
)
Naime, ne mogu nikako da nadjem prijavni obrazac za pripravnike za ADSBiH, našao sam obrazac na stranici ADS za Federaciju BiH da li je to isti obrazac.???
Da li postoji neki univerzalni obrazac ili je poseban za svaki konkurs?
ko zna da mi odg thks
-
Sanja111
#1298 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko sta je sa rezultatima sa Suda BiH, kad ce biti ?
-
malena14
#1299 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene to zanima,pošto sam bila na testiranju.Da li neko zna neso?Sanja111 wrote:Zna li neko sta je sa rezultatima sa Suda BiH, kad ce biti ?
-
Sanja111
#1300 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dobila sam izvjestaj o prispjecu posiljke, nisam bila kuci kad su dolazili
Ne mogu cekati sutra da podignem, pa ako neko ima u rukama ko je primljen, neka napise plssss..ne mora prezime.. ali eto, bar ime i prvo slovo prezimena