Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Lincoln-Burrows

#1276 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Lincoln-Burrows »

dinosaur wrote:Pitanje za Lincol-Burrowsa:

Šta je to ALJAMIJADO književnost? :lol:
E, drago mi je da si to pitao,
muslimani su, osim veoma malobrojne literature na narodnom jeziku bosanskom (aljamijado književnost s piscima kao što su Mehmed Erdeljac,
Hevaji Uskjufi, Hasan Kaimija, itd. te rječničkim djelom Uskufija), potpuno prešli na pismenost na orijentalnim jezicima, poglavito turskom.

Aljamijado književnost je malobrojna literatura na narodnom jeziku bosanskom.
zgembo_sa

#1277 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by zgembo_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
dinosaur wrote:Pitanje za Lincol-Burrowsa:

Šta je to ALJAMIJADO književnost? :lol:
E, drago mi je da si to pitao,
muslimani su, osim veoma malobrojne literature na narodnom jeziku bosanskom (aljamijado književnost s piscima kao što su Mehmed Erdeljac,
Hevaji Uskjufi, Hasan Kaimija, itd. te rječničkim djelom Uskufija), potpuno prešli na pismenost na orijentalnim jezicima, poglavito turskom.

Aljamijado književnost je malobrojna literatura na narodnom jeziku bosanskom.
MisLJim da je covjek htio pitati sto ne kazes AlHamijado književnost.
Lincoln-Burrows

#1278 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Lincoln-Burrows »

zgembo_sa wrote:
sORRY, alhamijado je točno, nego svaki put napravim copy paste s tom riječju i nisam uočio,

sad mi jasno što je tamo postavio onog cerekajućeg smajlija ( :lol: )
JThomas

#1279 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by JThomas »

on baci bombu, vi se upalite k'o hepo kocke, i onda se oni drugi još više upale...

on se, gospodo, smije vašoj gluposti, i jednih i drugih i trećih, koja mu omogućuje da stavi neslućeno bogatstvo u svoj džep...treća vila na dedinju, a peta na kipru, stanovi u moskvi. on će otići u zemlju dembeliju kad siđe sa vlasti...a vi ćete ostati tu gdje jeste...dok god ne otvorite oči i ne shvatite sistem.
osa

#1280 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by osa »

svi oni koji objašnjavaju neistomišljenicima da bosanski jezik postoji u principu nisu sigurni u to , jer da jesu ne bi učestvovali u ovakvim debilnim raspravama i odgovarali na ovakve prizemne provokacije. ustav bih kaže ono što kaže, a misliti može tko što hoće.
JThomas

#1281 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by JThomas »

e pa ljudi se očigledno primaju, a dodikova većina na svim nivoima vlasti samo raste, skupa s cifrom na računu u švicarskoj...

k'o djeca iz predškolskog kojoj stariji baci bombu i gleda sa strane kako se tuku i smije se...
Abacija

#1282 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Abacija »

Ko ono neda Dodiku da postane proslost? :roll:
Last edited by Abacija on 17/11/2008 14:28, edited 1 time in total.
sarajevo63

#1283 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by sarajevo63 »

Ko? KO?
Maraschino

#1284 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Maraschino »

Abacija wrote:Ko ono neda Dodiku da postane proslost? :roll:
prosle godine hare ga spasava a ove godine tihi ulijece kada je kompletna mz shvatila koju politiku vodi traktorista iz laktasa

nije dodik kriv sto mi imamo takve politicare koje on vrti ono malog prsta
Abacija

#1285 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Abacija »

Maraschino wrote:
prosle godine hare ga spasava a ove godine tihi ulijece kada je kompletna mz shvatila koju politiku vodi traktorista iz laktasa

Lako je njemu vrtiti kada ima podrsku EU-a.
krivorijek

#1286 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by krivorijek »

Ama ljudi Dodik radi otvoreno protiv BiH, to je valjda svima jasno. Svima nam se smije u facu, toliko mu se moze i toliko je arogantan.

Ja nisam nikakav Haretov ljubitelj, ali se njih dvojicu, barem po onoj osnovnoj liniji politickog djelovanja, ne moze porediti.

Po vlastoljubivosti i egoizmu vec ide puno bolje.
HoustonPiramidiotIzPotaje

#1287 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by HoustonPiramidiotIzPotaje »

Meni je bio Hare naj mi je miliji kad jo ono onda dreknuo za Obmanagiceve "bosanske piramide": DOBRO JE ZA BIZNIS!
Ja boze budale.
Maraschino

#1288 Re: Odlazak u proslost Dodika i Silajdzica!?

Post by Maraschino »

Abacija wrote:
Maraschino wrote:

Lako je njemu vrtiti kada ima podrsku EU-a.
...u olicenju visokog predstavnika, ma koliko glumio neku neutralnost

valjda smo to naucili '92 - '95 god. kako izgleda njihova neutralnost :x
PalaSa Marsa

#1289 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PalaSa Marsa »

E sto ne mogu ovih supljaka, ovih tzv.Samo- nacitanih punoglavaca, nafunfanih informacijama, velikih nacionalista kao sto je Dodik i slicni njemu... Sta drugo moze reci, kad mu je um ogranicen u toliko da je samo u stanju pricati lazi i izmisljotine koje su vec odavno prerasle u apstraktno, jer te svoje ideje iznosi kao najvise poremecen um i dojmu pa i samounistenja, ali da svakako se rodi nakon toga jedan novi ili vise njih Dodika i da i dalje truju, lazu i ubijaju i stvaraju drzave na tudjoj zemlji, na krvi neduznog naroda...Od vajkada je to bilo tako kod njih..

Evo dakle, sve sam kazala na cistom Bosanskom Jeziku...I nema polemike, da to nije tako...Sta sam ja ustvari htjela reci..kazati...Jasno je nama ko je Dodik i Dodikovici, prema tome..ne bih da se nadovezujem na ovako male "ljude" na njihove izjave tipa "Gencid" :x :x :x :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1290 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PipiDugaDevetka »

Ovaj,...hm,...Samo da pojedini delegati utvrde gradivo kod blogera-tersologa na stranici broj:2. ove teme:

http://bosanskijezik.blogger.ba/arhiva/2006/10/14/467843 wrote: "Šališ se? Bosanski jezik ne samo da postoji, nego su od njega nastali i hrvatski i srpski''.

Nemam ja ništa protiv da mi beru šljive i dunje iz bašče, naprotiv. Bujrum, rodilo je, i rodit će opet, grehota je da istruhne, a sevap je da se podijeli. Ali da mi bez pitanja pomjeraš međe, da mi zajmiš i samu bašču, e to ne može! Ne dam! Ni komšijama, ni susjedima. Jasno?
Baš volim zatvarati ovakve teme, merak mi je to odraditi,.... Argumentima (Ovog bloggera - tersera)!
zgembo_sa

#1291 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by zgembo_sa »

Ja mislim da nacin na koji mi ovdje komuniciramo je presofisticiran za dodika. Mozda bi nas najbolje razumio da mu kazemo "yebe nam se" :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1292 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by pici »

A ljudi moji ša je vama pa Dodiju pišu i govore ša da rekne.......sve je to mašinerija iz nama poznatih krugova "Velikih spisatelja" SANU kuhinje.Njegovo prebacivanje s teme na temu za koje nije kompententan da pomisli a kamoli progovori je ocit primjer beogradske propagande s predvodnicima RTS,Blic,Kurir itd itd........i da njegova jedina formulacija jezickog dijaloga je proformurisana u jednoj jedinoj recenici"yebe mi se" :shock: .........dok je Tihi svrsavao od posmjeha na tu gadost i oni predstavnici nekoga i nečega :shock:
feral.tribune

#1293 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

Lincoln-Burrows wrote:
zgembo_sa wrote:
sORRY, alhamijado je točno, nego svaki put napravim copy paste s tom riječju i nisam uočio,

sad mi jasno što je tamo postavio onog cerekajućeg smajlija ( :lol: )
:-? jedan nike osmijeh za tebeka
and

#1294 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by and »

mora se priznati da su se mnogo trudili da nauče srpski,čak su pokušavali i na rtrs-u,ali nije išlo pa su odustali.bilo je smiješno slušati malo ekavice malo ijekavice.
CLIO

#1295 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by CLIO »

Postoji i bosanska i srpska Coca Cola. :lol: :lol: :lol:

http://www.haberkutija.com/haberdetay.a ... 17&uyeid=0
feral.tribune

#1296 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

and wrote:mora se priznati da su se mnogo trudili da nauče srpski,čak su pokušavali i na rtrs-u,ali nije išlo pa su odustali.bilo je smiješno slušati malo ekavice malo ijekavice.
a tek da cujes bh Hrvate iz Kiseljaka i Gruda kako govore promidzba , kava , tisuca , samokrijes , nazocan............ :lol: a ja jucer bio na Krku i ljudi govore > reklama , ajmo na kafe ,,, hiljada , pistolj , prisutan / svasta covjek vidi kakvijeh mazdrmana na kugli zivljase :-)
bijelo_dugme

#1297 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by bijelo_dugme »

CLIO wrote:Postoji i bosanska i srpska Coca Cola. :lol: :lol: :lol:

Aj boze dragi, pa to je najgluplji narod u Evropi. Jest materemi :lol:
jasko_ba

#1298 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by jasko_ba »

bijelo_dugme wrote:
CLIO wrote:Postoji i bosanska i srpska Coca Cola. :lol: :lol: :lol:

Aj boze dragi, pa to je najgluplji narod u Evropi. Jest materemi :lol:
Ideološki komponirana. „Ta zloupotreba ima i ideološku komponentu. Na primjer, preskupa reklama kompanije Koka-Kola, ekskluzivno napravljena za prostor BiH, urađena je u tipičnom sarajevskom uličnom žargonu gde porodica uglas govori 'jako dobra fora', a pre toga se spominje 'cener', 'dernek'... Tom reklamnom kampanjom ovaj planetarni brend nam indirektno, 'ispod žita', nameće sarajevski jezički substandard kao jezičku meru u projektovanom 'bosančenju' srpskog jezika. Nimalo naivno! – rekla je profesorica banjalučkog Filozofskog fakulteta Mirjana Vlaisavljević.
:run: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#1299 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by JThomas »

zgembo_sa wrote:Ja mislim da nacin na koji mi ovdje komuniciramo je presofisticiran za dodika. Mozda bi nas najbolje razumio da mu kazemo "yebe nam se" :D
sofisticiran je on dovoljno da ovu državu drži na dlanu, on se samo pravi sirovina...glup, seljak, ovo, ono, a najmoćniji čovjek u bih, pazi tog čuda...

moj stari je oduvijek govorio "glupi seljak, hajde ga ti zakini i za jednu marku kad si ti pametan..."
CLIO

#1300 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by CLIO »

JThomas wrote:
zgembo_sa wrote:Ja mislim da nacin na koji mi ovdje komuniciramo je presofisticiran za dodika. Mozda bi nas najbolje razumio da mu kazemo "yebe nam se" :D
sofisticiran je on dovoljno da ovu državu drži na dlanu, on se samo pravi sirovina...glup, seljak, ovo, ono, a najmoćniji čovjek u bih, pazi tog čuda...

moj stari je oduvijek govorio "glupi seljak, hajde ga ti zakini i za jednu marku kad si ti pametan..."
Pravo zbori tvoj stari.
Locked