BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zecko_kupuz

#1276 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Burić je, koliko sam upućen (a nisam previše :D ), bio povrijeđen i tek se vratio na teren.
alphonse kauders

#1277 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by alphonse kauders »

Ovih dana moglo bi doći do transfera Misketa u Schalke.

Wolfsburg uveliko pregovara sa Diegom i ako ovaj pristane da dođe u WB (navodno je problem prevelika plata, oko 6 mio EUR), Miske 100% ide u Schalke ili Fiorentinu, mada je puno bliža opcija S04 (valjda zbog iskustva sa Magathom, a dje ces u 'nakvu Italiju).

Nažalost, time bi se razbio duo Miske/Džeko, ali bi nastala nova dva, jednako spektakularna: Miske / Raul i Diego / Dzeko.
Lex77

#1278 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Lex77 »

Evo čitam komentare na Hrvatskim portalima za članak o Emiru Spahiću i Missici da joj je on kupio titulu miss.
A moram priznat da se to po Zagrebu priča več neko vrijeme.

Nije valjda tako glup?
sadzak

#1279 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by sadzak »

gledah utakmicu sa katarom jednom rijecju UZAS .imamo li mi krila nemamo ali ih imamo nepozvane opet se vracam na Lulica lijevo i bukva desno krilo.puno propusta katar nas razbi sa krila,po sredini bio je bolji u svim segmentima.odakle poceti zadnja linija nesigurna sredine nema krila nema napadaca nigdje pa mi smo se branili protiv katara,sramota.dzeko nevrsi pritisak sece se i dosadjuje jest asistirao ali drugo nista,ibisevic dao gol osim toga nista.muslimovic jeli igrao?misimovic prvo poluvrijeme nesto i igrao drugo za zaborav,pjanic pa mozda pored spahica najbolji,jahic jako nesiguran na toj poziciji a trebao bi preuzeti bas tu poziciju,odbrana mora jako puno bolje i vise da je bio neko drugi zabio bi vise od jednog.mujadza za debi nije lose ali mora bolje,mravac mora bolje puno ispada iz igre.zec za kratko vrijeme uradio dosta donio zivost.medunjanin nezna lopte dobacit,stilic za par minuta odlican,alispahic takodje nije lose,pandza nije lose.sve u svemu kao kolektiv lose,a najgore je sto demek pored jake sredine idemo na duge lopte.to je moje gledanje puno se mora toga mijenjat,ovako Susicu nemoze.
alijagoro

#1280 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by alijagoro »

Zna li ko nesto vise o ovom Mariju Bozicu?.Po onome vidzenom na utakmici Crvena Zvjezda-Slovan djeluje kao dosta solidan igrac,inace ima vec upisanu utakmicu za nas ako je vjerovati vikipediji.Ono sto ja kontam mozda bi mogao igrati tog defanzivnog posto smo tu pravo tanki(da li neko zna koju tacno poziciju igra,na viki pise samo da igra sredinu).Djeluje fizicki jak,stabilan,zna dodat i napraviti faul 8-) ove Zvjezdine je bas par puta onako odalamio momacki a igra Slovana je cini mi se dosta gruba odnosna fizicka(vecinu golova im postizu ovi iz odbrane :D ).Znaci dobro bi nam dosao jedan takav igrac koji zna igrati defanzivno.Ne znam koliko ovo ima smisla sto sam napisao,ali eto reko da pokusam :D .
cyprus

#1281 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

alijagoro wrote:Zna li ko nesto vise o ovom Mariju Bozicu?.Po onome vidzenom na utakmici Crvena Zvjezda-Slovan djeluje kao dosta solidan igrac,inace ima vec upisanu utakmicu za nas ako je vjerovati vikipediji.Ono sto ja kontam mozda bi mogao igrati tog defanzivnog posto smo tu pravo tanki(da li neko zna koju tacno poziciju igra,na viki pise samo da igra sredinu).Djeluje fizicki jak,stabilan,zna dodat i napraviti faul 8-) ove Zvjezdine je bas par puta onako odalamio momacki a igra Slovana je cini mi se dosta gruba odnosna fizicka(vecinu golova im postizu ovi iz odbrane :D ).Znaci dobro bi nam dosao jedan takav igrac koji zna igrati defanzivno.Ne znam koliko ovo ima smisla sto sam napisao,ali eto reko da pokusam :D .
Toi onaj što je igro za nas protiv Mađarske? :D
Baron_Samedi

#1282 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Zovnuli ga da prevodi tamo, nista drugo.

Ali opet, mozda je i on je bolji od Jahica na zadnjem veznom. :roll: Djelcuje cvrsce. Ili se mozda neko nada u spasitelja Muratovica i Rahimica?
imamo li mi krila nemamo ali ih imamo nepozvane opet se vracam na Lulica lijevo i bukva desno
Ja bih dodao i Edina Viscu. Za jednog Alispahica, momak je- SVEMIRSKI BROD!

A mislim da je i ovaj Alispahic nekakav prednji vezni u svom timu. Znaci PETI u ekipi danas (Miske, Pjana, Stila, Ibro, Mesa) sto opet potvdjuje onu o nedostatku vizije naseg selektora.
Ridjobrki

#1283 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Baron_Samedi wrote:Znaci PETI u ekipi danas (Miske, Pjana, Stila, Ibro, Mesa) sto opet potvdjuje onu o nedostatku vizije naseg selektora.
Ili možda onu o nedostatku kvalitetnog kadra na nekim pozicijama i neujednačenosti ekipe? :-? Mada bih se složio s tobom i o nedostatku vizije, prijeteljske i služe tome da probaš nekoga negdje ali ovo je čisto trošenje i ljudi i vremena. Ovo nije bilo traženje rješenja za kvalifikacije nego traženje rješenja za Katar. :sad:
cyprus

#1284 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Neujednačenost je trenutno najveći problem naše reprezentacije. OK, možda imamo jednu od najjačih garnitura ofanzivnih veznih na svijetu. Misimović, Pjanić, Ibričić, Štilić, Medunjanin, Muratović itd. su slične prirodne pozicije. A to što bolje solucije za bekove i krila vjerovatno ima i Moldavija, nije bitno :oops:
Baron_Samedi

#1285 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

cyprus wrote:Neujednačenost je trenutno najveći problem naše reprezentacije. OK, možda imamo jednu od najjačih garnitura ofanzivnih veznih na svijetu. Misimović, Pjanić, Ibričić, Štilić, Medunjanin, Muratović itd. su slične prirodne pozicije. A to što bolje solucije za bekove i krila vjerovatno ima i Moldavija, nije bitno
Nije da ih nema, nego se ne pozivaju. Tek kad se potvrde na djelu kao lose solucije, onda se predajem i potpisujem da ova ekipa nema kvalitet za Euro.

Do tada, selektor je glavni roblem. Pored saveza, naravno.

Zaboravih Medunajnina - znaci SEST od 19. :-)
elSaik

#1286 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

cyprus wrote:Neujednačenost je trenutno najveći problem naše reprezentacije. OK, možda imamo jednu od najjačih garnitura ofanzivnih veznih na svijetu. Misimović, Pjanić, Ibričić, Štilić, Medunjanin, Muratović itd. su slične prirodne pozicije. A to što bolje solucije za bekove i krila vjerovatno ima i Moldavija, nije bitno :oops:
Ja nisam vidio da smo isprobali ijednog novog igrača sem Alispahića i Mujdžu (obojicu na istoj poziciji). Možda griješim, i ako je tako, volio bih da mi pobrojiš sve te "solucije" koje smo isprobali i uvjerili se da nisu dovoljno kvalitetni.

Pape ima roster od nekih 20ak imena i jedino što radi jeste što svakog od njih gura na 3 do 4 pozicije. De Ubaci_ime_igrača_kojeg_hoćeš malo nazad, pa malo lijevo, pa malo desno, pa gurni ovdje, gurni ondje.
zecko_kupuz

#1287 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Naravno, to je i smisao prijateljskih mečeva. Eksperimentisati. :)

Da li je iko odgledao cijeli meč mlade selekcije? Ja sam to činio na preskok, ali sam svejedno shvatio da je Šehić zabluda, kao i Vranješ. Bunoza s druge strane djeluje onako, čvrsto. :-D
palermo

#1288 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

zecko_kupuz wrote:Naravno, to je i smisao prijateljskih mečeva. Eksperimentisati. :)

Da li je iko odgledao cijeli meč mlade selekcije? Ja sam to činio na preskok, ali sam svejedno shvatio da je Šehić zabluda, kao i Vranješ. Bunoza s druge strane djeluje onako, čvrsto. :-D
jesam ja, po meni, Vranješ, Bunoza, Subašić i Višća mogu konkurirati za mjesto u a timu.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1289 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1946 »

Samo je Bilbija otkako je otišao iz Borca nekako dosta slabiji. Ili su ga ovi danas baš dobro čuvali.
jutarnji

#1290 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jutarnji »

palermo wrote:jesam ja, po meni, Vranješ, Bunoza, Subašić i Višća mogu konkurirati za mjesto u a timu.
Posto ja ne pratim te mlade, je li neko od nabrojanih bek?
palermo

#1291 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

jutarnji wrote:
palermo wrote:jesam ja, po meni, Vranješ, Bunoza, Subašić i Višća mogu konkurirati za mjesto u a timu.
Posto ja ne pratim te mlade, je li neko od nabrojanih bek?
Pa svi su ti odbrambeni, zato ih i spomenuh. Vranješ je desni bek, Subašić lijevi bek, Bunoza half, a Višća, jebem li ga, ne znam šta je Višča :D , ali meni se čini da bi se mogao koristiti kao defanzivni vezni, čini mi se da ima brzinu, tehniku, a i borbenost. Naravno, da ovi igrači ne mogu biti nosioci reprezentacije, njih imamo već, odnosno trebali bi ih imati.
jutarnji

#1292 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jutarnji »

palermo wrote:Pa svi su ti odbrambeni, zato ih i spomenuh. Vranješ je desni bek, Subašić lijevi bek, Bunoza half, a Višća, jebem li ga, ne znam šta je Višča , ali meni se čini da bi se mogao koristiti kao defanzivni vezni, čini mi se da ima brzinu, tehniku, a i borbenost. Naravno, da ovi igrači ne mogu biti nosioci reprezentacije, njih imamo već, odnosno trebali bi ih imati.
Pa ne moraju biti nosioci igre, samo mi nije jasno zasto ih onaj mUto nije probao u ovim prijateljskim utakmicama.
Kako god da odigraju ne mogu biti losiji od onog Mravca.
palermo

#1293 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

jutarnji wrote:
palermo wrote:Pa svi su ti odbrambeni, zato ih i spomenuh. Vranješ je desni bek, Subašić lijevi bek, Bunoza half, a Višća, jebem li ga, ne znam šta je Višča , ali meni se čini da bi se mogao koristiti kao defanzivni vezni, čini mi se da ima brzinu, tehniku, a i borbenost. Naravno, da ovi igrači ne mogu biti nosioci reprezentacije, njih imamo već, odnosno trebali bi ih imati.
Pa ne moraju biti nosioci igre, samo mi nije jasno zasto ih onaj mUto nije probao u ovim prijateljskim utakmicama.
iskreno, i ja se pitam. Mislim, kad imaš iza sebe Spahića, kad sa tobom igraju Džeko i Pjanić, i tvoj nivo igre bi se trebao dizati......ja stvarno mislim da iz ove mlade reprezentacije se može izvući par upotrebljivih igrača u ovom trenutku
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1294 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1946 »

http://scsport.ba/bs/tekst.php?ID=6341
Kapiten je komentirao i igru reprezentacije s tri napadača.

”Nije dobro što se stalno mi prilagođavamo protivnicima. Neka se malo Luksemburg prilagodi nama, a mi bismo trebali igrati ono što najbolje znamo - kaže Spahić.
:lol:
Image
elSaik

#1295 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

palermo wrote:
jutarnji wrote:
iskreno, i ja se pitam. Mislim, kad imaš iza sebe Spahića, kad sa tobom igraju Džeko i Pjanić, i tvoj nivo igre bi se trebao dizati......ja stvarno mislim da iz ove mlade reprezentacije se može izvući par upotrebljivih igrača u ovom trenutku
Zato što lik ne zna šta radi. Odigrati 4 prijateljske utakmice a probati svega 2 nova čovjeka i to ovog jednog samo u jednoj utakmici (a nama škripi na jedno 5 mjesta u ekipi, te na još 3 nemam adekvatne zamjene) nije odlika nekoga ko se zna baviti selektorskim poslom. Pape uopšte ne prati naše igrače niti kontaktira sa njima. Ne zna da su mu 2 odustala od repke nego sazna od novinara i još se ibreti. Papcu "ide" mjesecima, da bi na kraju Piplica išao (navodno) porazgovarati sa likom. Nema pojma koliko i gdje imamo potencijalnih reprezentativaca. Daje nebulozne izjave da bi opravdao činjenicu da je najdalja destinacija gdje je otišao Šibenik. Neupućen je maksimalno i neka nam je Bog napomoći.
Baron_Samedi

#1296 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

:D

Evo Mamic pregovara sa Vahom. Da ima imalo pameti, vec sutra bi ga nasi doveli za selektora. Zasto ne? :roll: OK, OK...znam da nista od toga. Ali sve ukazuje na blamazu i kraj kvalifikacija vec nakon dva kola.
klixober

#1297 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Ja bih Vranjesa prebacio u A selekciju da se polako kali,obzirom da je Tulic uprskao i ove kvalifikacije,nema potrebe za u-21,a nemamo rezervnog desnog beka.Protiv Madarske se bas nije proslavio,ali svako moze imati los dan.Momak je standardan u ekipi koja ce igrati minimalno Ligu Uefa,mlad i perspektivan.
Visca je isto strasan talenat,ali mislim da bi na krilnoj poziciji prvo trebalo isprobati Bukvu iz Sturma,a tu je naravno i Vladavic.Mislim i da Ibricic sasvim dobro moze igrati po desnoj strani.
Eborg

#1298 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Vala osim brzine Vladavić je glede reprezentacije maksimalno ograničen igrač. Ja ga ne bih ni pozivao više, od njega sigurno neće ništa biti, bolje dati priliku mlađima.
jeza u ledja

#1299 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

A sta je s onim Subasicem? Ko je igrao lijevog beka protiv Madjara?
luckylaka

#1300 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:A sta je s onim Subasicem? Ko je igrao lijevog beka protiv Madjara?
Ma pravo dobar onaj Subasic(ko nekad ofanzivni Baljic)premda jos on treba pure jesti.Jest da ga je trebalo probati u A protiv Katara ajl jebi ga ...
Post Reply