Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

eddina

#1276 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by eddina »

Pokusacu ti jos jednom detaljno pokazati gdje grijesis.

Pod 1. mi govorimo o Fiatovom povratku u Ameriku a ne u American Hat. Tako se ja ogranicavam samo na americko
trziste i americke cijene. American Hat je mnogo manje trziste.

Fiat 500 nije za onoga ko trazi najjeftiniji i najekonomicniji auto koji ce ga prevesti od tacke a do tacke b. 500 je cute, cool and fun car to drive car.
whow wrote:Citavu teoriju gradis na osnovu potpuno pogresne teze da Fiat 500 kosta 1600 dollara. Kao sta sam rekao ja sam bio u Chryslerovom auto salonu i sjedio u Fici i poredio cijene i nivoe opreme i znam da za 16000 dollara ne mozes sjesti u novoga Fiata 500.
Ne mozes porediti neke automobile na akcijama sa nekim koji nije na akciji, ili neke sa full opremom sa nekim bez klime, ili auta sa title, tax i dodatnim troskovima porediti sa cijenama iz reklama.

Zato, ako hoce pravilno uporediti dva automobila, ides na oficijelni sajt i onda build my own, gdje vidis koju ima opremu i koliko je destination, koliko moras doplatiti opreme da bi imao isto kao na drugom sa kojim poredis, itd...

$15,500 + $500 dostava je $16,000, e sad sto za Fiata 500 kao i svaki drugi automobil moras platiti title, tax,...to je druga stvar i to se ne poredi jer nije fixan trosak i zavisi od drzave do drzave.
whow wrote:Taj Fico kojeg Chrysler oglasava za 15 900 jednostavno ne postoji .
Na osvovnu cijenu od 16 k dodas 1500 za dostavu,
Dostava je $500 i sa dostavom kosta $16,000, fiatusa.com
whow wrote: onda dodaj 1500 a ne 1000 za automatic,
$1,000 je doplata za automatik (fiatusa.com), ali ko te tjera da vozis automatik
whow wrote:mnoge gluposti se smatraju dodatnom opremom i placaju extra,
Molim te nabroji mi sta je to dodatna oprema a glupost, imas u prethodnom mom postu sta je osnovna oprema
whow wrote:cak se i bilo kakava boja osim bjele dodatno naplacuje.
Fiat 500 ima 14 boja a samo se dvije doplacuju $500
whow wrote:Ponovo ponavljam Fico level opreme je bio POP sa automatskom transmisijom i svima taxsama je kostao 25 000 dollara dok novu Hondu Civic DX-G mozes dobiti za 23 K.
I osnovni Mercedes moze biti $30,000 dolara skuplji kad mu dodas opreme. Ja ne znam odakle ti te cijene. Ne mozes porediti cijenu sa window stickera sa akcijskom cijenom iz novina bez title, tax itd.
whow wrote:Treba li da napominjem da je Civik za tog ficu jednostavno plafon.
Jeste Civic za Ficu plafon ali osnovni Civic sa dostavom je $16,600, a osnovni Fiat 500 sa dostavom $16,000

Civic nema klimu, fiat ima klimu
Civic ima plasticni volan, fiat ima kozni volan
Civic nema radio komande na volanu, fiat ima radio komande, bluetooth, voice na volanu
Civic nema usb/iphone adapter, fiat ima usb/iphone adpter
Civic nema cd/mp3 radio, fiat ima cd/mp3 radio
civic nema bluetooth handsfree, fiat ima bluetooth handsfree
Civic ima zadnje bubanj kocnice, fiat ima diskove na svim tockovima

Sad mi ti reci koja bi bila cijena civica kada mi imao opremu kao osnovni Fica.
whow wrote:Cruize Eco jeste 19 k i trosi manje od fice od koga je tri klase veci.
Cruze eco je skuplji za $3,200 sa slicnom opremom. Fiat 500 je A klasa, a Cruze C klasa. znaci veci za 2 klase. EPA combined Fiat 500 33MPG, Cruze Eco 33MPG. Fiat trosi manje u gradu zato sto je manji, a na autoputu trosi vise iz istog razloga - zato sto je manji. Ako ti nije jasno zasto, prouci malo aerodinamiku i otpor zraka.
whow wrote:Da budem potpuno iskren ja za toga Ficu ne bih platio niti 16K
Nakon velikog broja neistina koje si iznio na racun Fiata 500, naravno da ti vjerujem da ga ne bi platio ni 16K, ja mislim da ga ne bi vozio ni da ti ga neko pokloni.
whow wrote:jer kao sto rekoh radije bih vozio Chevy Cruiz koji u realnoj prodaji kosta oko 5 hiljada manje od fice jer za 18-19 k mozda i mozes izvesti Chevy Cruize iz GM salona dok za 23 K ne mozes niti da dotaknes. Ficu
Ne mozes porediti cijenu jednog automobila iz salona sa tax, title, dodatnom opremom i neki automobil koji kao Chevrolet Cruze se reklamira da kosta $16,000 i da ima 42MPG a on u stvari startuje sa $19,300 bez tax, title i provizija. (fiatusa.com BUILD MY OWN, chevrolet.com BUILD YOUR OWN)

Upravo iz tog razloga poredim cijene samo sa dostavom. Svako drugo poredjenje je besmisleno.
whow wrote:Ako je vjerovati reklamama pocetna cijena za novu Hondu Civic koja se od prije neki dan oglasava i na vecini TV stanica je $ 14 900 CAD . Fiat 500 se oglasava za 15 900 sto je za one sto su propustili prvi razred osnovne skole 1000 dollara vise od Civica. Stvarno ne zelim diskutovati o tome zasto je Honda Civic milon puta bolje auto od Fiata 500.
Naravno da je bolja, bolje je voziti se u autu bez klime jer nije zdrava, plasticni volan u civicu je mnoog bolji od koznog u Fiatu, bolje je bez radija u civicu jer samo smeta, bluetooh ne valja jer je radioaktivan, a i ko je lud pa da mu treba iphone/ipod prikljucak, naravno da su bubanj kocnice milion puta bolje od disk kocnica u Fiatu,...
whow wrote:Prodaja mozda najbolje govori za sebe . Nova Honda Civic , uz Chevy Cruze i Hyundai Elantru je najbolje prodavan automobil u Canadi .
O cemu ti pircas? I Ford proda manje Mustanga, nego sto Honda proda Civica. Jel to znaci da je ciivc bolji od mustanga? Kad neko gleda da kupi Civica, da li on crossshopira Ford Explorer ili Nissan Xterru? Trebas porediti samo automobili u istoj klasi.
whow wrote: Fiat 500 nije niti na jednoj listi.
Pogledaj liste subcompacta. Fiat je proslog mjeseca prodao vise automobila nego cijeli Mini brend(Cooper, Cooper S, Cabrio, Countryman, Clubman). Bilo je vise prodatih Fiat 500, od ford Fieste, Mazde 2, Suzukij Swifta, Honde Fit. Ovo su ti podaci za tvoju omiljenu Kanadu.
whow wrote:Logika cijenovne politike Fiata koja model 500 postavlja u klasu automobila sa kojima realno nema sta traziti je najobicnija talijanska arogancija koja sljedi ideju talijanskih dizajenara koji drze da diesel traperice vrijede $300 dok 100% kvalitetnije i bolje Levis farmerke mozes kupiti za $ 50 , da ne govorim o tome da se Wranglerke u Wallmartu prodaju za $15.
Bordolini wrote:Jedina prava konkurencija mu je Mini koji je, ruku na srce, puno bolji auto. I skuplji je ali opravdano.
O kakvoj italijanskoj aroganciji pricas kad evo i Bordolini kaze da je glavni konkurent dosta skuplji od Fiata 500. I to je $4,000 jeftiniji od odgovarajuceg Minija. Fiat je subcompact ali je jeftiniji od svakog compacta i ima vise opreme.
Bordolini wrote:I da, ne ide im prodaja bas najbolje, ne znam kakve brojke imaju u vidu ali ako su sa ovim zadovoljni onda su jako skromni. U njihovu odbranu -usli su na trziste u pogresno vrijeme, sad se vise nego ikad gleda sta se kupuje, kriza je, nezaposlenost, gotovine nema niko a banke su kredite srezale skroz. Znaci nema razbacivanja, samo neophodno a fico nije neophodan jer bi se u vecini slucajeva koristio kao drugi auto. Da je sad recimo 1997 godina garant bi napravili bum.
[/quote][/quote]
Pa ne mozes ocekivat veliku prodaju kad su do prije 2 mjeseca radili sa samo 50% otvorenih salona. SAd je otvoreno oko 100, jos treba da se otvori 30. Kasno se pojavila Cabrio verzija. Poceli sa reklamama tek u avgustu, mnogi jos ne znaju da mogu kupiti Fiat 500 u SAD. Svaki korak vracanja Fiata na trziste Amerike je kasnio, i otvaranje dealershipa, i predstavljanje modela, i marketinska kampanja,...

Proslog mjeseca je u Americi Fiat prodao 3100 automobila, a cijeli mini brend isto toliko ( a Cooper, Cooper S, i Cabrio oko 2000)

Na salonu u LA ce predstaviti Abarth. Prodaja bi trebala startovati oko januara.
Bordolini

#1277 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Bordolini »

johntra wrote:
@bordolini...vi što gotivite VW auta tamo preko bare mi nikad niste bili jasni, niti ćete mi biti jasni...valjda je to genetika i porijeklo, šta li...
Joj opet nazad na iste price, kako i zasto ne vozimo fordove, chevrolete i ostale americke proizvode a zivimo u Americi :-). Neko vozi. Ja ne vozim, ne svidjaju mi se. I ne vidim uopste ko je potegao pricu o vw?!? Znam da ja nisam. Bordolini vozi bmw a ne vw, ali da-itekako gotivim vw diesel. A zasto necu ponavljati, prepricali smo to davno na nekoj drugoj (ili mozda cak i ovoj) temi i ne zachatavaj. :wink:
johntra wrote:
to da je auto smijurija, može reći glupi redneck amerikanac, ali od nekoga ko je došao sa evropskog kontinenta očekujem malo više pameti...šta si očekivao od automobila gradske klase? ..
Pa cuj, ukusi su razliciti, nema to toliko veze sa tim ko je odakle. Ja recimo kupujem dosta mini cooper "s" modela, eto i to je mali bibi ali mi nije smijurija. :wink: Ne bih ga nikad kupio za licne potrebe, ali eto kupujem ih jer se dobro prodaju. Eto vidis da ne bjezim od gradskih autica, samo ih biram. :-D
Ko zna, mozda vremenom i cofi zagotivim, ovako "na prvu" nisam odusevljen. :-D
johntra

#1278 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

Onda nisi ti pričao o VW-u, nekog sam drugog pomiješoa, ko kad vas ima dosta... :D
nemoj zaboraviti da je u Evropi 500 manja klasa od Minija, iako su oba retro automobili... ;-)
@whow, oca mi, indisponiran si... :lol:
whow

#1279 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Type Sedan Hatchback Sedan
Passengers 5 4 5
Doors 4 3 4
PRICE
Civic Sedan DX 500 Lounge Focus Sedan S
Price $ 14 990 $ 19 500 $ 15 999
Transport and PDI $ 1 395 $ 1 400 $ 1 450
MECHANICAL
Engine 1.8L L4 SOHC 16-valve 1.4L L4 DOHC 16-valve 2.0L L4 DOHC 16-valve
HP (hp@rpm) 140 @ 6500 101 @ 6500 @ 160 @ 6500
Torque (lb.ft@rpm) 128 @ 4300 98 @ 4000 @ 146 @ 4450
Drivetrain Front-wheel drive Front-wheel drive Front-wheel drive
Transmission 5 speed manual 5 speed manual 5 speed manual
Opt. Transmission #1 - 6 speed automatic 6 speed automatic
Brakes Front disc/rear drum 4-wheel disc Front disc/rear drum
ABS Std Std Std
Power Steering Std Std Std
Front Suspension Independent Independent Independent
Rear Suspension Independent Independent Independent
WHEELS AND TIRES
Tires P195/65R15 185/55R15 P195/65R15
Wheel Type Steel wheels with covers Alloy wheels Steel wheels with covers
PERFORMANCE
No performance data available at the moment
SECURITY
Driver Airbag Std Std Std
Passenger Airbag Std Std Std
Side Airbags Std Std Std
Knee Airbags - Std -
Side Curtains Std Std Std
Traction Control Std - Std
Stability Control Std Std Std
Anti-theft System Std - Std
SEATS
Trim Cloth seats Leather seats Cloth seats
COMFORT AND CONVENIENCE
Air Conditioning - Auto climate control Std
Cruise Control - Std -
Power Locks - Std Std
Remote Keyless Entry - Std Std
Power Windows Std Std Std
Power Mirrors - Std Std
Adjustable Steering Manual tilt / telescopic Manual tilt Manual tilt / telescopic
Sunroof - Opt -
Navigation System - Opt -
SOUND SYSTEM
AM/FM Radio Std Std Std
with cassette - - -
with CD Std Std Std
FUEL CONSUMPTION
Manual Transmission
city / highway
(L/100 km) 7.2 / 5.4 6.7 / 5.1 / 7.8 / 5.5
Automatic Transmission
city / highway
(L/100 km) - / - 7.4 / 5.7 / 7.3 / 5.2
DIMENSIONS, CAPACITY AND WEIGHT
Length (mm) 4 504 3 546 4 534
Width (mm) 1 752 1 627 1 824
Height (mm) 1 435 1 519 1 466
Wheelbase (mm) 2 670 2 300 2 649
Curbweight (kg) 1 190 1 074 -
Trunk Size (L) 353 - 374
Fuel Tank Capacity (L) 50 40 47
Towing Capacity (kg) - - 454
Gross Vehicle Weight Rating (kg) - - 1 810
CO2 EMISSIONS
No co2 emissions data available at the moment
WARRANTIES
General
(years / km) 3 / 60 000 3 / 60 000 / 3 / 60 000
Powertrain
(years / km) 5 / 100 000 5 / 100 000 / 5 / 100 000
Perforation Corrosion
(years / km) 5 / Unlimited 5 / 100 000 / 5 / Unlimited
Roadside Assistance
(years / km) 3 / Unlimited 5 / 100 000 / 5 / 100 000
Emissions
(years / km) 8 / 130 000 - / - / - / -
advertisement

@ Edina da sad ne bi bilo da ne znam sta govorim ovo su oficijalne cijene i informacije za 2012 Hondu Civic DX , Fiat 500 Launge trim te Ford Focus s trim. Dakle radi se o osnovnim verzijama u sva tri automobila. Kao sto se moze primjetiti fiat 500 je $4600 CAD skuplji od Honde Civic te $3501 Cad skuplji od novoga Forda focuca. Necu govoriti o tome da u stvarnom zivotu ovakva vozila morate naruciti i cekati 3-4 mjeseca jer se u salonima obicno prodaju skuplje verzije . Napomenucu da se ovdje radi o MRSP i nikako o nekoim promocijama. Dakle Fiat 500 ima koznu presvlaku volana ? Big deal. Honda Civic ima jednu od najboljih masina , ikada napravljenih koja je prava zujalica , uzitak u voznji i ima 42 japanska konja vise od tog Fiata. Takoder Honda i ford imaju opcije koje 500 nema . O prostranosti , udobnosti i prakticnosti necu ni govoriti. Sto se tice samog izgleda misljenja su naravno subjektivna iako moj glas uvjek ide Hondi pa nakon toga Fordu a nikako Fiatu. Mislim da 99 vozaca od 100 koji probaju Hondu i Fiata definitivno smatraju da je Honda bolje vozilo. Hondu navodim kao drastican primjer iako je na trzistu veliki broj vozila koji se izuzetno superiorni tom Fiatu. Predpostavljam da Edina radi za Fiat USA i vjerujem da 500 ima svoje kupce ali njih nazalost nema bas previse.
eddina

#1280 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by eddina »

whow wrote:da sad ne bi bilo da ne znam sta govorim ovo su oficijalne cijene i informacije za 2012 Hondu Civic DX , Fiat 500 Launge trim te Ford Focus s trim. Dakle radi se o osnovnim verzijama u sva tri automobila.
Nije mi jasno zasto izmisljas nesto sto je veoma lahko provjeriti.

Image

www.fiatusa.com BUILD MY OWN
citroen

#1281 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

@whow,ja da sam na tvom mjestu ne bi se javljao neko vrijeme na ovaj forum, ponerstaje ti argumenata. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
whow

#1282 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

eddina wrote:
whow wrote:da sad ne bi bilo da ne znam sta govorim ovo su oficijalne cijene i informacije za 2012 Hondu Civic DX , Fiat 500 Launge trim te Ford Focus s trim. Dakle radi se o osnovnim verzijama u sva tri automobila.
Nije mi jasno zasto izmisljas nesto sto je veoma lahko provjeriti.

Image

http://www.fiatusa.com BUILD MY OWN

Nema razloga da se vrijedamo. Ja sam ti postavio copiju sa msn.ca , comapare cars na kojoj se jasno vidi da je taj Fiat 500 $4600 cad skuplji od Hond Civic . Takoder ako odes na Honda canada stranicu mozes ljepo vidjeti da je ta ista Honda $14900 CAD. Dali si ti uopce ikada usla u Chryslerov salon ili samo gledas Fiatovu web stranicu. Dakle ja ne izmisljam , jedino se mozda radi o tome si ti pomalo "delusional" glede Fiata 500 pa sad boli spoznaja da se ne radi o bog zna kakvom vozilu nego jos jednom talijanskom marketinskom triku. Uglavnom good luck sa Fiatom a jos vise srece da nadzes dobrog mehanicara za tog Fiata.

P.S.
Cak i da je info koji kopiras istinit Fico je jos uvijek 600 dollara skuplji od superiorne honda civic koja realno vrijedi kad dva fica
johntra

#1283 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

Ma jah, vrijedi u tvojoj glavi...vozi se ti u goloj Hondi, a ostavi ljude da uživaju u 500...
i da, stavili smo ti dva različita linka sa cijenama FIAT-a, i ti opet govoriš da izmišljamo...
inače, u svijetu se vrlo često stavljaju različite cijene za web i u salonima..daj, whow, odvadi malo..
eddina

#1284 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by eddina »

Jesi li svjestan da si rekao da je Fiat 500 Lounge od $19,500 osnovna verzija? To nije osnovna verzija, to je najskuplja verzija. I nije mi jasno kako si na msn.ca uspio pronaci osnovnu verziju civica i focusa a nisi fiat 500. Osnovna verzija Fiata 500 je Pop.
Cak i da je info koji kopiras istinit Fico je jos uvijek 600 dollara skuplji od superiorne honda civic koja realno vrijedi kad dva fica
Osnovni Civic sa destination a bez TTL je skuplji od Fiata sa destination bez TTL. Honda Civic je dosta veci auto od Fica, ima zadnju klupu na koju se udobno mogu smjestiti prosjecni ljudi, ima dosta veci gepek od Fica, itd. Ko hoce samo prevoz od A do B, ko prevozi svakodnevno na dulje relacije vise od 2 ljudi naravno da je Civic bolji izbor. I zbog veceg medjuosovinskog rastojanja Civic ce vjerovatno biti udobniji.

Ali ne treba izmisljati da je Fiat 500 skuplji i da ima manje opreme i da se mora doplatiti oprema koja je kod Civica standardna kad je u stvarnosti potpuno drugacije. Koliko kosta Civic sa opremom koju ima Fico od $16,000? Kozni volan (multifunkcionalni sa komandama za radio/bluetooh,..), handsfree bluetooth, zadnje disk kocnice, iphone/ipad/usb/MP3, klima, ...

Ja na kraju ipak mislim da ti ovde tjeras segu i da nisi ozbiljan.
whow

#1285 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

eddina wrote:Jesi li svjestan da si rekao da je Fiat 500 Lounge od $19,500 osnovna verzija? To nije osnovna verzija, to je najskuplja verzija. I nije mi jasno kako si na msn.ca uspio pronaci osnovnu verziju civica i focusa a nisi fiat 500. Osnovna verzija Fiata 500 je Pop.
Osnovni Civic sa destination a bez TTL je skuplji od Fiata sa destination bez TTL. Honda Civic je dosta veci auto od Fica, ima zadnju klupu na koju se udobno mogu smjestiti prosjecni ljudi, ima dosta veci gepek od Fica, itd. Ko hoce samo prevoz od A do B, ko prevozi svakodnevno na dulje relacije vise od 2 ljudi naravno da je Civic bolji izbor. I zbog veceg medjuosovinskog rastojanja Civic ce vjerovatno biti udobniji.

Ali ne treba izmisljati da je Fiat 500 skuplji i da ima manje opreme i da se mora doplatiti oprema koja je kod Civica standardna kad je u stvarnosti potpuno drugacije. Koliko kosta Civic sa opremom koju ima Fico od $16,000? Kozni volan (multifunkcionalni sa komandama za radio/bluetooh,..), handsfree bluetooth, zadnje disk kocnice, iphone/ipad/usb/MP3, klima, ...

Ja na kraju ipak mislim da ti ovde tjeras segu i da nisi ozbiljan.
Meni je jedino smijesno to sto vjerujes da Fiat 500 moze biti bolji od Honde civic iako razumijem da postoje osobe kojima je najveci prioritet pri kupovini automobila boja istoga ili recimo kozne presvlaka za volan.
Ja evo odgovorno tvrdim da je zvanicna cijena osnovnog modela Honde Civic DX u Canadi $14900 CAD . Vidim da znas surfati internetom stoga te molim odi na honda.ca i pogledaj cijenu Honde Civic sedan DX . Osnovna cijena Fiata 500 ponavljam je 15995. Cijena dostave je za oko 100 dollara veca kod Fiata .
Znaci po pitanju cijene ja sam definitivno u pravu jer jer osnovni model Honde Civic definitivno jeftiniji od Fiata 500 .
U pravu si glede trima, Pop je osnovni model koji je ponovo ponavljam SKUPLJI od civica.
Po pitnju opeme ne mislim da fiat ima vise opreme jer kada je u pitanju sigurnosna oprema Honda ima jaci stepen opreme. fico ima koznu presvlaku volana za one koji bez toga ne mogu.
Slazem se da se Honda i fico ne mogu porediti jer je Honda automobil dok je fico vise kao neki statusni simbol . Civic moze voziti familiju , kucne ljubimce , prevuci zimnicu , vuci prikolicu, za nevolju mozes u njemu i prespavati a sto je najvazniji zabavan je za voziti . U ficu ne mozes staviti ni vecu torbu .
Sve u svemu nemam nista protiv tvoga osobnog misljenja da je Fico extra auto , ali me nervira kada insistiras na izvrtanju cinjenica kao sto su da je FIAT 500 skuplji od osnovnog modela Honde Civic.Koliko vozaca djeli tvoje misljenje najbolje pokazuje prodaja ova dva modela . statistika kaze da je Honda civic trenutno najprodavanije auto u Canadi dok se Fiat 500 ne nalazi niti na jednoj zvanicnoj listi. Moja prognoza i savjet pristalicama fiata je da sacekaju par godina kada se moci da kupe fiat 500 sa ogromnim popustima jer ce sa trenutnim cijenama nece micati iz salona.
johntra

#1286 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

jesi vozio FIAT-a 500, pa da ne znaš da je zabavan za vožnju? u svakom slučaju je zabavniji od Honde, iako se radi o potpuno dva različita pristupa dizajnu i namjeni vozila...
sigrunosna oprema?? to misliš da je 500 nesiguran automobil? šta, pet zvjezdica EuroNcapa je mala stvar? sumnjam da ta Honda ima išta što nema 500...na kraju krajeva, mislim da je to eddina već napisala..
daj whow, cura te je prešišala u svakom argumentu i ti se opet hvataš za slamku...još samo da ti nacrta...
ne znam, meni prodaja od 25.000 komada automobila koji je došao na takvo tržište za pet mjeseci nije loša stvar...ali, izgleda da tebi jeste...
eddina

#1287 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by eddina »

whow wrote:Ja evo odgovorno tvrdim da je zvanicna cijena osnovnog modela Honde Civic DX u Canadi $14900 CAD . Vidim da znas surfati internetom stoga te molim odi na honda.ca i pogledaj cijenu Honde Civic sedan DX . Osnovna cijena Fiata 500 ponavljam je 15995. Cijena dostave je za oko 100 dollara veca kod Fiata .
Kako mozes ponavljati da je Fiat 500 skuplji $1,000 kad si juce odgovorno tvrdio da je skuplji $4,600 u osnovnoj verziji.
whow wrote:Dakle radi se o osnovnim verzijama u sva tri automobila. Kao sto se moze primjetiti fiat 500 je $4600 CAD skuplji od Honde Civic
Niko ne govori o povratku Fiata u Kanadu, nego u Ameriku, pa se poredila cijena i oprema u Americi. Kanada je 10 puta manje trziste. Ali osim sto je drasticno manje trziste i kupci vole drugacija auta, i voljni su platiti vise za male automobile, pa zbog toga mozda Fiat ide sa drugacijim cijenama na kanadskom trzistu.
whow wrote:Po pitnju opeme ne mislim da fiat ima vise opreme jer kada je u pitanju sigurnosna oprema Honda ima jaci stepen opreme. fico ima koznu presvlaku volana za one koji bez toga ne mogu.
Mislio ti ili ne mislio Fiat ima mnogo vise opreme. Evo, na honda.ca i sto je kod Fiata u osnovnoj opremi to je kod Civica u visim nivoima opreme.

Civic ovu opremu daje tek za $17,490
-intelligent Multi-Information Display (i-Mid)
-Handsfreelink™ -bilingual Bluetooth® wireless mobile phone interface
-Illuminated steering wheel-mounted audio, cruise, i-Mid and phone controls
-USB device connector
-retrovizori u boji automobila
-kvake u boji automobila (kod Fica kromirane jos u osnovnoj opremi)

I tek ako ako das $19,490, mozes dobiti
-Leather-wrapped steering wheel
-Power-assisted, ventilated front disc/solid rear disc brakes

Iako imaju slican nivo sigurnosne opreme ipak je Fiat ima vise, jer ima ventilated disk brakes na svim tockovima i ima airbag za koljena.

http://www.trudelta.com dobaar sajt za poredjenje opreme i cijena, kao i o kvaliteti auta
whow wrote: U ficu ne mozes staviti ni vecu torbu .
Image
Image
Sve u svemu nemam nista protiv tvoga osobnog misljenja da je Fico extra auto , ali me nervira kada insistiras na izvrtanju cinjenica kao sto su da je FIAT 500 skuplji od osnovnog modela Honde Civic
Naravno da je u Americi osnovni Civic sa destination (heavily decontented) skuplji od osnovnog Pop 500 (feature rich).
statistika kaze da je Honda civic trenutno najprodavanije auto u Canadi dok se Fiat 500 ne nalazi niti na jednoj zvanicnoj listi.
Nije tacno, trenutno a i prethodnog mjeseca u Kanadi Civic je bio sesti najprodavaniji auto u svojoj klasi, iza Elantre, focusa, Cruze, Mazde 3 i Corole. Prosle godine jeste bio u ubjedljivo najprodavaniji, ali trenutno i svakog mjeseca ove godine mu ide sve losije i losije.
whow

#1288 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

lol
Bas si pravi demagog :lol: . Nemam zelju dalje pladmuditi sa tobom jer mi se cini. Eto vozi Fiata 500 sa koznim volanom za kojeg ces dati " arm & leg" a koji nece biti nista kvalitetniji , udubniji, brzi , dugotrajniji od klase kojoj pripada a koja kosta i do $ 10 000 cad manje.
johntra

#1289 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

whow, da sam na tvom mjestu, ja bih samo :run:
Chemist

#1290 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Chemist »

Whow, nemoj da porediz kruske i jabuke, a Boga mi nemozes ni babe i zabe...sta mislis da mi tebe malo usporedimo sa Halle Berry...oboje ste ljudi, zivite na americkom kontinentu i oboje pricate engleski, samo sto je ona daleko ljepse drustvo od tebe...
Kio

#1291 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Kio »

mere'l ko prepricati oko cega su se ovo dvoje svadjali, ima puno :lol:
akteri su Fiat 500 i Civic, ko pobjedi na kraju :D
whow

#1292 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Kada je u pitanju automobilizam misljenja su uvijek podjeljena.. Odlucivati o tome sta je bolje , ljepse , udobnije i slicno je krajnje subjektivno stoga uvazavam da gospoda edinna ima oprecno misljenje. Izvjesne velicine se daju izmjeriti ali takoder postoji i taj neki X faktor zbog kojega se odredeni automobili prodaju bolje ili slabije od konkurecije iako su pribliznih karakteristika i cijene. Takoder postoje automobili koji na neki nacin odredzuju historiju . Fiat 500 je automobil zasluzan za motorizaciju jednog djela posljeratne Europe i kao takav zasluzuje naziv auto legende stoga i retro edicija koja nas posjeca na proslost ovoga malisana. Dakle sto zbog nostalgije sto zbog same historije koju Fiat mozda zeli da ponovi Fiat 500 je ponovo na cestama pa cak i ovim americkim na kojima djeli asfalt sa Chyslerima , Mazdama , Hondama i svim ostalim cetverotockasima. U slucaju 500 sasvim je izvjesno da se historija nece ponoviti i da ce popularni Fico u Americi biti nesto manje popularan ali ca stoga uzivati mozda malo povlasteniji retro - cool status .
whow

#1293 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Razmisljam o ovome ; 2011 BMW 323 i Luxury Edition. Trenutno ima popust od $10 000 za 2011 modele. Treba dobro razmisliti.
Image
cucamonga

#1294 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by cucamonga »

Image

cim izadje razmisljam o tome da ga kupim pa eto da znate vi auto-sax-ovci da vam najavim sta cu da vozim :D
trebam dobro razmisliti :mrgreen:
madner

#1295 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Whow ako kupis javi, zanimaju me iskustva sa tim manjim BMW-ima. Isplati li se to uzet zeni za oko kuce?
drndalo

#1296 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drndalo »

Ako ti je kuca povelika, pa time i okucnica, itekako se isplati... Jos sa BMW-om zena moze driftati oko kuce...
madner

#1297 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Pa jeste, zbog toga i pitam. Razmisljam mini moris ili taj mali BMW :D
drndalo

#1298 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drndalo »

Pa Mini je mali BMW... :thumbup:

Ako je za drifta, BMW joj uzmi, ako voli precizno "nisaniti" oko kuce, onda Mini... :lol:
citroen

#1299 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

madner wrote:Whow ako kupis javi, zanimaju me iskustva sa tim manjim BMW-ima. Isplati li se to uzet zeni za oko kuce?
haj se ti fino prvo ozeni.., :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
whow

#1300 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Pa ne bih reko' da je trojka mala . Ima tu dovoljno mjesta. Ja sam oduvjek gotivio BMW ali budget nije za novoga BMW-a . Trenutno u lokalnom BMW salonu imaju zescu akciju tako da se recimo ovaj 323i luxury edition moze dobiti za $ 36 000 CAD sto je popust od $9500 . Sa porezima i taxama jos uvjek ispod 40 K. Vozio sam ga jucer i vozilo je stvarno extra , 200ks je sasvim dovoljno za ovaj BMW , jedino nisam siguran kako se ovaj bimer ponasa po snjegu obzirom da je to zadnja vuca . Prodavac kao prodavac hvali auto i tvrdi da BMW nema nikakih problema kada je u pitanju voznja po zimskim uvjetima zbog tih nekih sistema koji su ugradzeni te zbog svoje izbalansiranosti. Ja bih opet volio da cujem ( procitam) misljenje onih koji su vozili ovaj BMW po zimskim uvjetima.Sto se tice driftanja ja bas i nisam u tom folu .
Post Reply