Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#1276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
Omerovim_Koracima wrote:Mnogo levata na ovoj temi,ne iz fudbalskih razloga,vec klubskih i mrznji prema selektoru,jer je najveci igrach iz BiH a igro za najveci klub iz BiH FK. Sarajevo... Chist aljubomora nista vise... Vela havle
Dijametralno suprotno :oops:

Mnogi hvale selektora iz razloga koje nemaju veze sa menadzerskim poslom - sto je igrao za FK Sarajevo, sto je poslije Mese bio najbolji bosanski igrac, sto je Bosnjak, sto je iz Zavidovica.... :-)
Fakat, sve si sa ovim rekao.
Nakon ovog vise nema sanse da mozes tvrditi da si prema Susicu objektivan.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Edin H. wrote:sto je poslije Mese bio najbolji bosanski igrac
:lol: šta reče i osta živ... Na stranu to što imaš još najmanje jednog, Asima Ferhatovića Haseta, ispred tog tvog, kojem treba biti čast što se uopšte našao u istoj rečenici s ovom dvojicom velikana.
Max Bunker

#1278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

:D Sigurno bolji :D :D A i Skoro je bio u ofsajdu

od srca sam se nasmijao ovoj provali
lerdi

#1279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Sad očekujem komentar u stilu "Ta vi nate šta je Meša?" :lol: :lol: :lol:
Corola

#1280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

:D :lol: Zar neko moze ozbiljno da shvati ovog Edina.H.
Kontam ima postova hejbet,emancipovan,intelegentan a on selektora farba u bordo :-)
Neboj se @edine nece on Skoru zvati ............Mese mi. :D
Omerovim_Koracima

#1281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Ovo ako nije smijesnije od naopako okrenute zastave na jugu,onda je tu negdje :lol:
mikogoago

#1282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

E svasta ovdje covjek moze da procita :?
Bas svasta da izgubi zelju da uopste nesto cita. :run:
El_comadante

#1283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

nije na selektroru da kritikuje savez niti da ga mjenja. zna se tačno kak se mjenja savez pa i statut. dakle nije to Papetov poso nego poso klubova. njegov poso je da prati igrače po evropi i da napravi rezultat. to je to.
veljaca

#1284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

El_comadante wrote:nije na selektroru da kritikuje savez niti da ga mjenja. zna se tačno kak se mjenja savez pa i statut. dakle nije to Papetov poso nego poso klubova. njegov poso je da prati igrače po evropi i da napravi rezultat. to je to.
Kao prvo - zalosno je sto Papeta brane vecinom navijaci FK Sarajevo :( :( :( :( , jer je on Selektor Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine ...

Kao drugo - itekako je selektorov posao da kritikuje savez i sve oko Reprezentacije a priznaces da je savez itekako odgovoran za reprezenatciju - pa uzrocno posljedicno - Pape bi trebao voditi racuna i o savezu ....
Druga je stvar da li to Pape hoce i moze ???? Isplatili se boriti se sa onim ko te placa i ko odlucuje o sudbini tebe kao selektora ????? E to je pravo pitanje ( po mogucnosti bez unosenja klupskih interesa ) ...
El_comadante

#1285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

veljaca wrote:
El_comadante wrote:nije na selektroru da kritikuje savez niti da ga mjenja. zna se tačno kak se mjenja savez pa i statut. dakle nije to Papetov poso nego poso klubova. njegov poso je da prati igrače po evropi i da napravi rezultat. to je to.
Kao prvo - zalosno je sto Papeta brane vecinom navijaci FK Sarajevo :( :( :( :( , jer je on Selektor Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine ...

Kao drugo - itekako je selektorov posao da kritikuje savez i sve oko Reprezentacije a priznaces da je savez itekako odgovoran za reprezenatciju - pa uzrocno posljedicno - Pape bi trebao voditi racuna i o savezu ....
Druga je stvar da li to Pape hoce i moze ???? Isplatili se boriti se sa onim ko te placa i ko odlucuje o sudbini tebe kao selektora ????? E to je pravo pitanje ( po mogucnosti bez unosenja klupskih interesa ) ...
Savez NIJE odgovoran za REZULTAT reprezentacije nego da im obezbjedi uslove kao je smješta, prevoz, ugovaranje prijateljski utakmica itd. a nikako ne rezultat jer je ISKLJUČIVO rezultat zavisi od selektora. dakle znaju se granice. Pape je tu da ostvari rezultat a to ko sjedi u Izvršnom odboru to nije njegov problem. on treba kritikovati savez ISKLJUČIVO AKO mu se mješaju u posao ili neče da mu obezbjede uvjete za rad ili neče da ugovore prijateljsku utakmicu. dakle netreba da krtijueš nego da mjenjaš situacju ako možeš od kritike nemaš ništa. e sad ti meni reci šta konkretno Sušić treba da prigovori savezu? i čija je tu ogovornost veča njegova ili kod klubova?
veljaca

#1286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

El_comadante wrote:
veljaca wrote:

Savez NIJE odgovoran za REZULTAT reprezentacije nego da im obezbjedi uslove kao je smješta, prevoz, ugovaranje prijateljski utakmica itd. a nikako ne rezultat jer je ISKLJUČIVO rezultat zavisi od selektora. dakle znaju se granice. Pape je tu da ostvari rezultat a to ko sjedi u Izvršnom odboru to nije njegov problem. on treba kritikovati savez ISKLJUČIVO AKO mu se mješaju u posao ili neče da mu obezbjede uvjete za rad ili neče da ugovore prijateljsku utakmicu. dakle netreba da krtijueš nego da mjenjaš situacju ako možeš od kritike nemaš ništa. e sad ti meni reci šta konkretno Sušić treba da prigovori savezu? i čija je tu ogovornost veča njegova ili kod klubova?
Ne bih da ulazim u dublje polemike - moze ako hoces ....
Savez je itekako odgovoran za rezultat reprezentacije. Po tvojoj logici - nije ni Pape odgovoran za rezultat - nego 11 igraca ( sa rezervama ) koji igraju utakmicu. Oni su najodgovorniji za rezulat - pa onda Pape, pa savez, pa publika, pa protivnik itd ...
Malo si mi nedorecen - prvo kazes da treba kritikovati savez, pa onda da ne treba jer od kritike namas nista ( :? :? :? :? ) - nego da mijenja. Koga ? Savez ????? Malo sutra - prije ce njega promijeniti ovi iz saveza nego on njih ...
Po meni Pape treba prigovoriti savezu uvijek kada on to osjeti da nesto nije u redu. Ne smije imati podanicki odnos. Samo, moje pitanje i tebi i drugima - Isplatili se boriti se sa onim ko te placa i ko odlucuje o sudbini tebe kao selektora ????? E to je pravo pitanje ....
Obuca9

#1287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H., veljaca i ostali "anti-papetovci", ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje, kako vi zamišljate selektora da pljuje po savezu i da ga mijenja, da li možda onako kako su to radili Kodro i Bola ili vi imate neku drugu viziju?
dzenan_tr

#1288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzenan_tr »

veljaca wrote: ...zalosno je sto Papeta brane vecinom navijaci FK Sarajevo, jer je on Selektor Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine ...
Da, isti oni navijači koji su mu zviždali na debiju protiv Gane kod 0:1 za goste!
El_comadante

#1289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

veljaca wrote:
El_comadante wrote:
veljaca wrote:nije na selektroru da kritikuje savez niti da ga mjenja. zna se tačno kak se mjenja savez pa i statut. dakle nije to Papetov poso nego poso klubova. njegov poso je da prati igrače po evropi i da napravi rezultat. to je to.

Druga je stvar da li to Pape hoce i moze ???? Isplatili se boriti se sa onim ko te placa i ko odlucuje o sudbini tebe kao selektora ????? E to je pravo pitanje ( po mogucnosti bez unosenja klupskih interesa )
Ne bih da ulazim u dublje polemike - moze ako hoces ....
Savez je itekako odgovoran za rezultat reprezentacije. Po tvojoj logici - nije ni Pape odgovoran za rezultat - nego 11 igraca ( sa rezervama ) koji igraju utakmicu. Oni su najodgovorniji za rezulat - pa onda Pape, pa savez, pa publika, pa protivnik itd ...
Malo si mi nedorecen - prvo kazes da treba kritikovati savez, pa onda da ne treba jer od kritike namas nista ( :? :? :? :? ) - nego da mijenja. Koga ? Savez ????? Malo sutra - prije ce njega promijeniti ovi iz saveza nego on njih ...
Po meni Pape treba prigovoriti savezu uvijek kada on to osjeti da nesto nije u redu. Ne smije imati podanicki odnos. Samo, moje pitanje i tebi i drugima - Isplatili se boriti se sa onim ko te placa i ko odlucuje o sudbini tebe kao selektora ????? E to je pravo pitanje ....
Pape JESTE odovoran za rezultat jer upravo on bira tih 11 igrača. a za kritikovanje si me pogrešno skonto: navijaći trebaju kritikovati savez jer samo to i mogu a nema ništa od toga a Pape netreba to da radi nego da se fokusira na igru i rezultate. a što se tiče mjenjanja saveza naravno da ih Pape nemože zamjeniti nego postoje procedure kako se to mjenja. Klubovi predlažu svoje kandidate u odbore saveza dakle klubovi su krivi za to a ne selektor.
udrch

#1290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Pape je nažalost igrao za Sarajevo :D ..
Ali to danas apsolutno ništa ne znači..
Čovjek voli Pariz više nego Zavidoviće i Sarajevo zajedno..
Smiješno mi da se prepucavate oko toga, koliko znam on ništa nije uradio da bi pomogao da Sarajevo bude bolji klub..
Čovjek je trener reprezentacije, ne kune se u ovu zemlju, nije nikakav patriota, ali pustite čovjeka da radi svoj posao..kad krene po dobru, onda ćemo da ga hvalimo zajedno, a kad krene po zlu, ima da ga pljujemo zajedno :D ..
Gdje ste navalili i jedni i drugi kad još nemamo razloga ni za jedno ni za drugo..
A biće..osaburite..
Corola

#1291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

veljaca wrote:

Vecina je normalnih ljudi kojima je stalo do BIH i repke.Ja prvi nisam navijac FK Sarajeva pa ga podrzavam i nemam ga sta braniti.Jer ti koji napadaju i nisu neki bas ozbiljni kriticari nego neki padobranci bez ikakvog normalnog argumenta.
Mozda bi i ti sam bio vise uz repku BIH da ti nick nije veljaca ili listopad ili kolovoz.Vec april,maj ili sta vec i kuda vec.
Kritikovati poslovodju i sefa koji su te zaposlili je apsolutno najveca glupost koju covijek mozeda ucini.
Jer njega nije doveo narod kojeg se ionako nista ne pita a ponekad kad se vide glupa razmisljanja to i dobro ispadne.
Ne samo Papeta vec da je i Barba bio izabran morao bi da igra kako ovi sviraju.Ili bilo,bilo koji selektor.
Ako nekom smeta savez bas u tolikoj mjeri onda ih smjenite kad se vec tako razglaba, a ne po ljudima koji pokusavaju da rade svoj posao i donesu neke radosti koji su i jedni Slovenci vec tri puta dozivjeli.
Neko kaze pobijedu su ostvarili 11 igraca.Pa koji klinac bi sa Englezima ista ekipa dva selektora i totalno razliciti uspjesi ili neuspjesi.Cak je i glavni protivnik bio isti,vjerovatno tvoj iskreni miljenik :mrgreen:
veljaca

#1292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:Edin H., veljaca i ostali "anti-papetovci", ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje, kako vi zamišljate selektora da pljuje po savezu i da ga mijenja, da li možda onako kako su to radili Kodro i Bola ili vi imate neku drugu viziju?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cuj ja anti-papetovac ...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajde navedi i jedan moj post gdje sam to naveo ili na osnovu koga si to zakljucio ( ali samo argumentima a ne citanjem izmedju redova ) ....
Prvo za mene je Kodro - pozitivac, bas kao i Barbarez i Bola ..., ali to ne znaci da mi je Pape - negativac .... Pravi selektor MORA iznositi sve nepravilnosti, a sve u cilju postizanja dobrog rezultata. Ja sam samo postavio pitanje ( evo i tebe pitam ): Kako ocekivati da neki selektor ( osim, recimo Mourinha :thumbup: pa i Barbe , a jako bih volio da je takav i Pape ) napada onoga od koga dobija platu i od koga zavisi ???? To je kljucno pitanje .....
Da uprostim - ko moze napadati onoga od koga zavisi ( dobija platu i posao ) ???? Neovisno o poslu ....

@ Corola - ti bas sve pobrkao. Cuj, na osnovu nick-a ...... Pa ti jos zivis u predrasudama ....
El_comadante

#1293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

veljaca wrote:
hz__semir wrote:Edin H., veljaca i ostali "anti-papetovci", ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje, kako vi zamišljate selektora da pljuje po savezu i da ga mijenja, da li možda onako kako su to radili Kodro i Bola ili vi imate neku drugu viziju?

Hajde navedi i jedan moj post gdje sam to naveo ili na osnovu koga si to zakljucio ( ali samo argumentima a ne citanjem izmedju redova ) ....
Prvo za mene je Kodro - pozitivac, bas kao i Barbarez i Bola ..., ali to ne znaci da mi je Pape - negativac .... Pravi selektor MORA iznositi sve nepravilnosti, a sve u cilju postizanja dobrog rezultata. Ja sam samo postavio pitanje ( evo i tebe pitam ): Kako ocekivati da neki selektor ( osim, recimo Mourinha :thumbup: pa i Barbe , a jako bih volio da je takav i Pape ) napada onoga od koga dobija platu i od koga zavisi ???? To je kljucno pitanje .....
Da uprostim - ko moze napadati onoga od koga zavisi ( dobija platu i posao ) ???? Neovisno o poslu ....

@ Corola - ti bas sve pobrkao. Cuj, na osnovu nick-a ...... Pa ti jos zivis u predrasudama ....
Zašto? i kako če to uraditi? ovo boldirano. ako ima nepravilnosti tim stvarima se treba baviti SIPA ili Izvršni odbor i sline komisije a nikako ne selektor. živ bio kako če sve stiči dagleda PL, da običe reprezentativce itd. još i tim poslovima da se bavi. nisi ti dobar. nikako.
Corola

#1294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Ok hajmo reci da smo te ''precijenili''sto se tice tvog nika.Ali jednostavno gubi koncepciju na radiotalasnim frenkvencijama.Jer predrasude su jedno,cinjenice drugo a ko se opece na vruce mlijeko taj i u jogurt puse.
Bolje da si stavio vodopad nick ljepse bi i ''milozvucnije''zvucalo.
@Edin H mi se cini kao neizljecivi slucaj sto se ove teme tice.Jednostavno nema sanse da se ovom tipu neke cinjenice utuve u glavu.Za njega je banana crvena i bog.
ali eto vidim ti si @Veljaca kao biva ipak malo konstruktivniji tako da mozemo kranuti na posao u vezi ove teme.
Jedino vidim upao si u glib a cetiri vuce nemas sto se tice kao biva ''selektor mora da ukaze na kritike ili u grubo receno da skine savez''
To bi ti i tvoj Mourinjo rekao djecko od toga nema nista.Ne diram ruku koja me hrani.
Papetov je posao repka ,znaci pracenje ekipe ODE DA PRATI KADA JE DOSAO U REPKU A NE KAO NEKI LAVICI KOJI BAULJAJU SA FRAZOM NIJE PRATIO DOSAD REPKU.
Da sam znao da cu dozivjeti ovoliko razocarenja nebih je ni ja do sada pratio taj belaj. :roll:
Znaci tu je da ukomponuje repku,jednom za svagda dokaze da Pjana i Miske mogu zajedno.Ako bi i papca doveo bio bi definitivno kralj.Rezultati bi dosli sami po sebe.Kriticari usutili mi bili veseli.A savez kako god tu je nesto kao i drzavna vrhuska niko im nista ne moze.Sila ....ne hvala nikome se u Zenicu bas i ne ide.
Topla voda

#1295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Topla voda »

pape je dosad zajebo samo jednu stvar.

izjava da ce se bih boriti za drugo mjesto je pogresna,kontraprodiktivna i destimulirajuca za tim.

idiotizam je postaviti stvari tako da ce se neko drugacije odnositi prema nama ,ako mi idemo na prvo ili drugo mjesto i necemo s tom izjavom navuci francuze da igraju s manje motiva protiv nas.

boli ostale ,sta mi mislimo ,gdje nam je domet.

al zbog atmosfere u svlacionici,mora se poticati zelja da se ide na prvo mjesto i da nam je tu mjesto.

zamislite dzeku,spahica,misketa,pjanica,rahimica...kad im selektor izjavi da ce se boriti za drugo mjesto.....ono,bas motivirajuce :-)

nidje veze
Corola

#1296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Jest treba im punit adrenalin sa hebat cemo im mateeer.A jel dodje ozbiljnija repka pusiona i po usima.
Ne vodi Pape dijeciji vrtic da nekome prodaje sarenu lazu,vec svijesne ljude.
Sta mislis koliko je puta selektor San Marina probao motivirati svoje igrace..............al ne ide ebiga. :-)
haubica_i_to_teshka

#1297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

8)
Topla voda wrote:pape je dosad zajebo samo jednu stvar.

izjava da ce se bih boriti za drugo mjesto je pogresna,kontraprodiktivna i destimulirajuca za tim.

idiotizam je postaviti stvari tako da ce se neko drugacije odnositi prema nama ,ako mi idemo na prvo ili drugo mjesto i necemo s tom izjavom navuci francuze da igraju s manje motiva protiv nas.

al zbog atmosfere u svlacionici,mora se poticati zelja da se ide na prvo mjesto i da nam je tu mjesto.

zamislite dzeku,spahica,misketa,pjanica,rahimica...kad im selektor izjavi da ce se boriti za drugo mjesto.....ono,bas motivirajuce :-)

nidje veze
ma Pape slozio" laznjak" francuzima da se opuste :-D
josh kad Henry-a Andrea "umori" 8) prije tekme...6 bodova sigurica :lol:
Omerovim_Koracima

#1298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

veljaca wrote:

HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAH ovo za Barbareza :lol: :lol: :lol: :lol: ,pa on je vishe lizo guzice glavama u savezu nego Pape...Bukvalno im je virio iz guzice,zanjih par mjeseci. On je veci izdajnik od Cire...Jao jao hahahahahaah..svaka chast zaista svaka chast,uljepsa mi jutro :lol: :lol: :lol: :lol: ..Hvala majkemi :lol: :lol: :lol:

Zato je Murinjo jos uvjek trner Chelsea :thumbup:
Omerovim_Koracima

#1299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Topla voda wrote:pape je dosad zajebo samo jednu stvar.

nidje veze
Bash je nidje veze to tvoje.Eto oni su navikli osvajat sve zivo,bit prvi uvjek,pa im sad to nesta nezgodno.Covjek je reko realno,nije ko Chiro pa da kazhe idemo 10000000% na takmichenje,jebatcemo im mater i ostale slejakluke. Da vam kazhem da jedete govna pravo. Dobio je Ganu,radi dobro,gleda utakmice itd. tj radi ono sto selektor i treba da radi. Ako se ne plasira,dovidjenja prijatno il bude imo slabe rezultate pa kritikovat,a ne ovako,serete napamet,bukvalno.
veljaca

#1300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

El_comadante wrote:
veljaca wrote:

Zašto? i kako če to uraditi? ovo boldirano. ako ima nepravilnosti tim stvarima se treba baviti SIPA ili Izvršni odbor i sline komisije a nikako ne selektor. živ bio kako če sve stiči dagleda PL, da običe reprezentativce itd. još i tim poslovima da se bavi. nisi ti dobar. nikako.
Valja li ovo - obojeno crvenim El-comadante????? Zar se treba vrijedjati - ako neko ne misli kao ti ?????

:( :( :( :( :( :( :( :(
Locked