Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
JBL

#1276 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

Lagumdzija je pokusao svojom pricom pa ja dobio ciglu u glavu.

Te nebuloze u "nacioanalistima", "tri strane", itd, itd su gluposti/propaganda iz Beograda. Nije bilo Haris u Sloveniji pa je Srbija napala Sloveniju. Nije bilo Harisa u Hrvatskoj pa je Srbija napala Hrvatsku, nije bilo Harisa na Kosovu pa je neko gazio Albance? Nema Harisa u Srbiji pa je 95% politicara fasista. Vidis neki trend u tome? Btw, politicari u "RS" su jos radikalniji od onih Srbiji.

Temeljac ovog rahatluka je plan u Beogradu. Nema tu Hare nikakve veze i svaka prica o "nacionalistima" je dio beogradske propagande.
nosara

#1277 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:Lagumdzija je pokusao svojom pricom pa ja dobio ciglu u glavu.

Te nebuloze u "nacioanalistima", "tri strane", itd, itd su gluposti/propaganda iz Beograda. Nije bilo Haris u Sloveniji pa je Srbija napala Sloveniju. Nije bilo Harisa u Hrvatskoj pa je Srbija napala Hrvatsku, nije bilo Harisa na Kosovu pa je neko gazio Albance? Nema Harisa u Srbiji pa je 95% politicara fasista. Vidis neki trend u tome? Btw, politicari u "RS" su jos radikalniji od onih Srbiji.

Temeljac ovog rahatluka je plan u Beogradu. Nema tu Hare nikakve veze i svaka prica o "nacionalistima" je dio beogradske propagande.
Niko iz beograda ne pljacka po federaciji... Rat je davno zavrsen, a rat protiv klero-naci mafija u BiH jos nije ni poceo...
Uzivaj...
JBL

#1278 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

nosara wrote:

Niko iz beograda ne pljacka po fedraciji... Rat je davno zavrsen, a rat protiv klero-naci mafija u BiH jos nije ni poceo...
Uzivaj...
Pljacka Federacije je naravno najveci problem BiH. Usput, prve i najvece pljacke u Federaciji je odradio upravo Beograd kad su citave fabrike preseljene u Srbiju.
nosara

#1279 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
nosara wrote:

Niko iz beograda ne pljacka po fedraciji... Rat je davno zavrsen, a rat protiv klero-naci mafija u BiH jos nije ni poceo...
Uzivaj...
Pljacka federacije je naravno najveci problem BiH.
Ma kakvi... Skoro ukidanje rs je najveci projekat u BiH... Al' traje u pizdu materinu, a rezultat - kita...

U medjuvremenu se "odradjuje" privatizacija, exproprijacija i akumulacija... u par dzepova se trpa bagerom...
Nepismena rulja na sve udari palac-potpis i divota...
JBL

#1280 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

Privatizacije u BiH nije nista bolje ili gora od onih u drugim exYU republikama. U biti je kradja u BiH bilo manje jer je i same "mase" bilo manje. Pa te drzave jos uvijek postoje, jedna je cak usle u EU i plata je n-ta veca nego u BiH.

Sto znaci da trenutno stanje u BiH mozda i nije bas rezultat cudne privatizacije.
nosara

#1281 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:Privatizacije u BiH nije nista bolje ili gora od onih u drugim exYU republikama. U biti je kradja u BiH bilo manje jer je i same "mase" bilo manje. Pa te drzave jos uvijek postoje, cak su usle u EU i plata je n-ta veca nego u BiH.

Sto znaci da trenutno stanje u BiH mozda i nije bas rezultat cudne privatizacije.
silajdzic se mota u vlasti od kad je ugaseno svjetlo... Kad objasni ko je potrosio 20 milijardi KM donacija za koje se zna da su dosle u Sarajevo, prestacu ga smatrat supkom...

U drugim ex-YU republikama se barem ponekad promijeni vlast, a skoro svi politicari zasluzni za raspad drzave su nestali sa lica zemlje...

Ovdje je kriticna masa papaka ipak prevelika...
veljaca

#1282 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

@ nosara - jedno pitanje ( ne moras odgovoriti ako neces )

Da li si ti za ukidanje RS-a kao genocidne tvorevine ?????

Hvala .
nosara

#1283 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

veljaca wrote:@ nosara - jedno pitanje ( ne moras odgovoriti ako neces )

Hvala .
:D

Apsolutno sam za ukidanje entiteta u BiH i njenu regionalizaciju po prvenstveno ekonomskim, a ultimativno multietnickim regijama...

Happy...?
veljaca

#1284 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

nosara wrote:

Hvala .

Apsolutno sam za ukidanje entiteta u BiH i njenu regionalizaciju po prvenstveno ekonomskim, a ultimativno multietnickim regijama...

Happy...?
Od ovog posta - pocinjem da te smatram pozitivnijim .... :D

Ja sam Happy a ti ????

I sljedece pitanje: Kako mislis da se ukinu entiteti? Da li ce se ukinuti - ako niko ne trazi njihovo ukidanje ? Zasto bi se onda ukinuli ? Ima teorija da ce se (samo)ukinuti jacanjem ekonomije. I ja sam blizu toga misljenja - samo sto je jacanje ekonomije u direktnoj vezi sa entitetima. To je zacarani krug ...
I posto si ti dao iskren odgovor :D evo da ti i ja kazem nesto iskreno: Haretov pristup - stalno isticanje ukidanja entiteta ( u zadnje vrijeme manje to istice ) nije dovoljno za to. Ali treba onima koji su protiv toga - stalno to govoriti. Eto mene Tihic nervira zasto pristaje na sve sto traktorista trazi . Znam neki ce reci - bolje korak po korak naprijed ( a da li je to korak naprijed - veoma je upitno ). Po meni - ako se ne moze sada ukinuti genocidna RS - onda ne treba nista donositi sto bi nasim pokoljenjima mogla biti omca oko vrata. Nadam se da ce doci bolje generacije na obje strane ( ustvari na sve tri ) i onda zasto da neki u toj situaciji imaju "losiju" startnu osnovu ....
Promjena Ustava ne smije dovesti u losiju situaciju sva ona buduca pokoljenja koja su za Drzavu Bosnu i Hercegovinu ...
nosara

#1285 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

veljaca wrote:
nosara wrote:

Hvala .

Happy...?
Od ovog posta - pocinjem da te smatram pozitivnijim .... :D

Ja sam Happy a ti ????

I sljedece pitanje: Kako mislis da se ukinu entiteti? Da li ce se ukinuti - ako niko ne trazi njihovo ukidanje ? Zasto bi se onda ukinuli ? Ima teorija da ce se (samo)ukinuti jacanjem ekonomije. I ja sam blizu toga misljenja - samo sto je jacanje ekonomije u direktnoj vezi sa entitetima. To je zacarani krug ...
I posto si ti dao iskren odgovor :D evo da ti i ja kazem nesto iskreno: Haretov pristup - stalno isticanje ukidanja entiteta ( u zadnje vrijeme manje to istice ) nije dovoljno za to. Ali treba onima koji su protiv toga - stalno to govoriti. Eto mene Tihic nervira zasto pristaje na sve sto traktorista trazi . Znam neki ce reci - bolje korak po korak naprijed ( a da li je to korak naprijed - veoma je upitno ). Po meni - ako se ne moze sada ukinuti genocidna RS - onda ne treba nista donositi sto bi nasim pokoljenjima mogla biti omca oko vrata. Nadam se da ce doci bolje generacije na obje strane ( ustvari na sve tri ) i onda zasto da neki u toj situaciji imaju "losiju" startnu osnovu ....
Promjena Ustava ne smije dovesti u losiju situaciju sva ona buduca pokoljenja koja su za Drzavu Bosnu i Hercegovinu ...
I kad ovo procita neki klinac od 16-18 godina iz Banje Luke, kakav ce stav zauzet u odnosu na ukidanje entiteta i
zivot u BiH...?

Ja nisam tvrdio da je nestanak entiteta realnost... Cak sam skloniji tome da ce hrvati izgurat nekakav treci entitet, pogotovo ako se nista ne promijeni u oktobru... Prica o entitetima je prica rata koji jos uvijek traje... Sto nije dobro... Rat je zavrsen...
veljaca

#1286 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

nosara wrote:

I kad ovo procita neki klinac od 16-18 godina iz Banje Luke, kakav ce stav zauzet u odnosu na ukidanje entiteta i
zivot u BiH...?
Nisam u svome postu mislio na nekog klinca sadasnjeg od 16 - 18 godina ...... Mislio sam na buduca pokoljenja ( za jedno 100 - tinjak godina ) ..... da njima ne stvorimo omcu oko vrata nekom po njih nepovoljnom odlukom . A mi sada smo svi taoci ovog stanja .......na zalost ...

Naknadno si dodao ovo za treci entitet. Moje misljenje je da od toga nema nista - jer se direktno to tice Dejtona. A time bi najvise izgubili Hrvati - pogotovo ako on ne bi bio dijelom u RS-u ( a traktorista nece ni da cuje za to ... )
Last edited by veljaca on 16/04/2010 11:17, edited 1 time in total.
JBL

#1287 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

nosara wrote:
JBL wrote:Privatizacije u BiH nije nista bolje ili gora od onih u drugim exYU republikama. U biti je kradja u BiH bilo manje jer je i same "mase" bilo manje. Pa te drzave jos uvijek postoje, cak su usle u EU i plata je n-ta veca nego u BiH.

silajdzic se mota u vlasti od kad je ugaseno svjetlo... Kad objasni ko je potrosio 20 milijardi KM donacija za koje se zna da su dosle u Sarajevo, prestacu ga smatrat supkom...

U drugim ex-YU republikama se barem ponekad promijeni vlast, a skoro svi politicari zasluzni za raspad drzave su nestali sa lica zemlje...

Imas neki relevantan izvor za tih 20 miljardi? Ili ti i to po Tanjugu? Valjda je Haris bio vlasti 20 godina pa je on trosio tih "20 miljardi"?

Jedina exYu republika u EU je Sloveniji. U Sloveniji se je vlast mijenja manje nego u BiH. Svi politicari su manje vise isti. Trenutno najpopularniji politicar je bio ministar obrane u vrijeme raspada drzave.
drndalo

#1288 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

JBL wrote:Imas neki relevantan izvor za tih 20 miljardi? Ili ti i to po Tanjugu? Valjda je Haris bio vlasti 20 godina pa je on trosio tih "20 miljardi"?
Ne mislis valjda da ce ti bilo ko iz SDA ili iz Stranke za 100% Svoje Dzepove javno priznati koliko para su isprosili u svijetu "u nase ime", i gdje su ih zastekali? Ako to mislis onda si najblaze receno naivan...
nosara

#1289 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
nosara wrote:

Imas neki relevantan izvor za tih 20 miljardi? Ili ti i to po Tanjugu? Valjda je Haris bio vlasti 20 godina pa je on trosio tih "20 miljardi"?

Jedina exYu republika u EU je Sloveniji. U Sloveniji se je vlast mijenja manje nego u BiH. Svi politicari su manje vise isti. Trenutno najpopularniji politicar je bio ministar obrane u vrijeme raspada drzave.
Vjerujem Seferu... Ne samo u vezi toga... Mada on tvrdi oko 15 milijardi... Ako lazov nije trosio, zna ko jeste, jer je na vlasti 20 godina...

Sto Slovenija, ona nije ratovala...? I laz je da se ne mijenja vlast u Sloveniji... Gdje su bili Turk i Pahor 1990....?
JBL

#1290 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

drndalo wrote:
JBL wrote:Imas neki relevantan izvor za tih 20 miljardi? Ili ti i to po Tanjugu? Valjda je Haris bio vlasti 20 godina pa je on trosio tih "20 miljardi"?
Ne mislis valjda da ce ti bilo ko iz SDA ili iz Stranke za 100% Svoje Dzepove javno priznati koliko para su isprosili u svijetu "u nase ime", i gdje su ih zastekali? Ako to mislis onda si najblaze receno naivan...
Aha... znaci to je nesto odokativno. Zasto samo 20 miljardi? Sto ne 200? 500? Neko, negdje, nesto, tamo. Ono, niko nece reci pa da nesto izmislimo i o tome filozofiramo jos 10 godina.
drndalo

#1291 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Pa bice onda da si ti u pravu, i da je u stvari Hare sve zivo iz svog napacenog penzionog fonda isplacivao... Zato mu je sad "tanak" fond...
nosara

#1292 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
drndalo wrote:
Aha... znaci to je nesto odokativno. Zasto samo 20 miljardi? Sto ne 200? 500? Neko, negdje, nesto, tamo. Ono, niko nece reci pa da nesto izmislimo i o tome filozofiramo jos 10 godina.
Od fukare se ne postaje milijarder tek tako, bez rada... Kad-tad polozice se racuni, nicija nije do zore...
BiH pokušava utvrditi iznos inozemnih donacija

Istražno povjerenstvo parlamenta BiH, čija je zadaća utvrđivanje iznosa i načina trošenja donatorskih sredstava pristiglih u BiH, uputit će upitnike na više od 60.000 adresa, kako bi dobilo odgovor o visini pristiglih donacija od 1996. godine do danas i načinu na koji su potrošene. Predsjednik povjerenstva Sefer Halilović kazao je da su pitanja upućena i donatorima, ali i korisnicima donacija: “Pitanje za donatore je koliko i kakve su donacije dali BiH i tko je primatelj, a za primateljee na koji način su ih potrošili”, kazao je Halilović, u izjavi koju je prenio sarajevski «Dnevni avaz».

- Brojem od blizu 60.000 adresa u BiH na koje šaljemo upitnike kao korisnicima donacija, mnogi će, vjerujem, biti iznenađeni. U to spadaju javna poduzeća, državne i humanitarne institucije, udruge građana, kaže Halilović, a po njegovim očekivanjima do kraja travnja bi povjerenstvo bi moglo imati opću sliku o tome koliko je novca stiglo u BiH. Ranije se špekuliralo o iznosima od 7, pa čak do 10 milijardi eura.

Povjerenstvo je nedavno odlučilo uputiti i javni poziv za dostavu relevantnih informacija i dokumentacije o prijemu i utrošku novčanih i nenovčanih donacija u razdoblju od 1996. do 2010. godine, i Centralnoj banci BiH, vjerskim organizacijama, kao i političkim strankama u BiH.
Last edited by nosara on 16/04/2010 11:42, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1293 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

8,6 milijardi KM, službeno :D To je od 96-e, da ne počnemo sada sa Alijinim papirićima :-)
JBL

#1294 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

nosara wrote:Sto Slovenija, ona nije ratovala...? I laz je da se ne mijenja vlast u Sloveniji... Gdje su bili Turk i Pahor 1990....?
Slovenije jeste ratovala iako to nema veze. Govor je bio privatizaciji. Pored privatizaciji u kojoj je otislo n-put vise novca nego sto je BiH uopste imala pa je Slovenija usla u EU.

Pahor vodi bivsih komunista koja je na vlasti vise manje od raspada drzave. Turk je u slovenskom politickom sistemu samo figura. Isto vazi za partnere iz vladajuce koalcije (LDS/exLDS/DESUS).
JBL

#1295 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

nosara wrote:Brojem od blizu 60.000 adresa u BiH na koje šaljemo upitnike kao korisnicima donacija, mnogi će, vjerujem, biti iznenađeni. U to spadaju javna poduzeća, državne i humanitarne institucije, udruge građana, kaže Halilović, a po njegovim očekivanjima do kraja travnja bi povjerenstvo bi moglo imati opću sliku o tome koliko je novca stiglo u BiH. Ranije se špekuliralo o iznosima od 7, pa čak do 10 milijardi eura

Od "spekuliralo se da je ukradeno do 10miljardi" si ti stigao na "ukrao je 20 miljardi". Odoaktivno :lol:
nosara

#1296 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
nosara wrote:Sto Slovenija, ona nije ratovala...? I laz je da se ne mijenja vlast u Sloveniji... Gdje su bili Turk i Pahor 1990....?
Slovenije jeste ratovala iako to nema veze. Govor je bio privatizaciji. Pored privatizaciji u kojoj je otislo n-put vise novca nego sto je BiH uopste imala pa je Slovenija usla u EU.

Pahor vodi bivsih komunista koja je na vlasti vise manje od raspada drzave. Turk je u slovenskom politickom sistemu samo figura. Isto vazi za partnere iz vladajuce koalcije (LDS/exLDS/DESUS).
Bavljenje politikom i ucestvovanje u vlasti su dvije razlicite stvari... Znaci Turk je slovenacki lepi hare...? :lol:
nosara

#1297 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
nosara wrote:Brojem od blizu 60.000 adresa u BiH na koje šaljemo upitnike kao korisnicima donacija, mnogi će, vjerujem, biti iznenađeni. U to spadaju javna poduzeća, državne i humanitarne institucije, udruge građana, kaže Halilović, a po njegovim očekivanjima do kraja travnja bi povjerenstvo bi moglo imati opću sliku o tome koliko je novca stiglo u BiH. Ranije se špekuliralo o iznosima od 7, pa čak do 10 milijardi eura

Od "spekuliralo se da je ukradeno do 10miljardi" si ti stigao na "ukrao je 20 miljardi". Odoaktivno :lol:

Marke i euri... Nauci citat...
JBL

#1298 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

ultima_palabra wrote:8,6 milijardi KM, službeno :D To je od 96-e, da ne počnemo sada sa Alijinim papirićima :-)
Alija je papiricima placao i oruzje ARBiH koje drugacije ionako nije mogao zbog embarga. Pa kad neko odbije papiric ostavljao raznu opremu kao garanciju. Da ti sve skupa nebude bas toliko smijesno....
Adriatic

#1299 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

JBL wrote:
drndalo wrote:
Pa o tome se i radi. Zašto Bakir ne izađe sa cifrom koliko su para potrošili on i njegov babo od donacija, pa da vidimo.
Naravno da neće, nije lud.
Jer bi se onda počeli javljati i oni koji ne bi bili navedeni i govoriti "a gdje su naše pare"?
Dakle, ne pravi se previše naivan. Ovdje je maknuto najmanje 20 milijardi ako ne i više.
Zato su danas Izetbegovići, Šaje, Čengići ....najbogatiji ljudi.
Ili možda postoji neko drugo logično objašnjenje enormnog bogaćenja predratnih kokuza i marginalaca?
nosara

#1300 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

JBL wrote:
ultima_palabra wrote:8,6 milijardi KM, službeno :D To je od 96-e, da ne počnemo sada sa Alijinim papirićima :-)
Alija je papiricima placao i oruzje ARBiH koje drugacije ionako nije mogao zbog embarga. Pa kad neko odbije papiric ostavljao raznu opremu kao garanciju. Da ti sve skupa nebude bas toliko smijesno....
Odosmo od teme o "politicaru", ali sto papirici, drzava je, kako tako, funkcionisala...? Nije ni na papiricima pisalo "daj mu 2 miliona za haubicu"... Bitno je da se ne zna ni izvor, ni stvarna suma, ni koliko je "skrenuto" za razne taldzije, a posebno se ne zna za sta je papiricem placano...

Drzite se teme, smokljo to zasluzuje... :lol:
Last edited by nosara on 16/04/2010 11:55, edited 1 time in total.
Post Reply