Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
callmethebreeeze

#1276 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

Irelevantan wrote:Interesantna mašina...kod nas je još nisam vidio ..
jes, ali ja najvise volim one obicne.
:D
enisss

#1277 Re: Teretana

Post by enisss »

callmethebreeeze wrote:
ma slobodan teg je zakon :)
callmethebreeeze

#1278 Re: Teretana

enisss wrote:
callmethebreeeze wrote:
ma slobodan teg je zakon :)
ovo ti je haman ko slobodan teg.
:D :D
Irelevantan

#1279 Re: Teretana

Post by Irelevantan »

Danas sam za divno čudo odradio jedan kvalitetan trening, nisam se premorio, nisam zijevao na treningu nije mi bilo pretoplo :-D

Inače je suprotno :D
callmethebreeeze

#1280 Re: Teretana

Irelevantan wrote:Danas sam za divno čudo odradio jedan kvalitetan trening, nisam se premorio, nisam zijevao na treningu nije mi bilo pretoplo :-D

meni je ovo ljeto super. pun sam neke energije. ne smeta mi sparina. bas sam zadovoljan.
kkbosna_90

#1281 Re: Teretana

Post by kkbosna_90 »

am_staff wrote:Da nisu teretana.ba botovo napali ovaj forum :(
Izgleda da se od njih ne moze pobjeci :-) :run:
Irelevantan

#1282 Re: Teretana

Post by Irelevantan »

callmethebreeeze wrote:
Irelevantan wrote:Danas sam za divno čudo odradio jedan kvalitetan trening, nisam se premorio, nisam zijevao na treningu nije mi bilo pretoplo :-D

meni je ovo ljeto super. pun sam neke energije. ne smeta mi sparina. bas sam zadovoljan.

Blago tebi,

Ja nikako da se naspavam odmorim, nikako da uhvatim pravi ritam u teretani, uvijek nekako umoran pospan, jbg

Kontam da nije došlo do zasićenja a ne pravi mi se pauza, jbg teško se nakaniti posle ponovo ... :D
callmethebreeeze

#1283 Re: Teretana

Irelevantan wrote:
callmethebreeeze wrote:

Blago tebi,

Ja nikako da se naspavam odmorim, nikako da uhvatim pravi ritam u teretani, uvijek nekako umoran pospan, jbg

Kontam da nije došlo do zasićenja a ne pravi mi se pauza, jbg teško se nakaniti posle ponovo ... :D
ne znam, valjda kako su jesen i zima bili ogavni, ovo sunce mi je daleko toliko energije. plus sto se trudim da idem bar tri puta sedmicno.
stomak mi se smanjio, bez da sam neke drasticne mjere uveo. u principu sam smanjio klopanje vani i ne stavljam previse hrane :D i ne locem tako cesto.
mislim da bih se mogao bas dovesti u red samo da dva mjeseca pazim sta jedem i pijem. ali necem :D
PerunTheGreat

#1284 Re: Teretana

Post by PerunTheGreat »

kone wrote:Mislim da optimum ima uzeti na skenderiji,ali nisam siguran.....Ne zna covjek vise ni sta da uzima....Vjerovatno cu se ja vratiti na staru provjerenu od Weidera protein 80,u kombinaciji sa bcaa...Samo podebljati dobro i nema zime :)
javi se na pp sta god zelis od suplemenata imam :)
innovision

#1285 Re: Teretana

Post by innovision »

jel jos ima ona radnja u skenderiji za suplemente?

i gdje mogu kupiti bucice .ako moze one sa osiguracem tako da kupujem samo tegove kad mi trebaju??

unaprijed hvala
burek_in_space

#1286 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

innovision wrote:jel jos ima ona radnja u skenderiji za suplemente?

i gdje mogu kupiti bucice .ako moze one sa osiguracem tako da kupujem samo tegove kad mi trebaju??

unaprijed hvala
ZA radnju ne znam, a shto se tiche bucica, nedavno sam vidio u penny-ju da imaju bash takve. Cijenu bucica nisam vidio, a od prije znam da je 1 kg tegova = 2,5 KM.
innovision

#1287 Re: Teretana

Post by innovision »

peni plus??

ja za pocetak mi trebaju osmice pa cu kupovati po potrebi
burek_in_space

#1288 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

innovision wrote:peni plus??

ja za pocetak mi trebaju osmice pa cu kupovati po potrebi
Da, da penny plus, zaboravih naglasiti. :D

Nishta osmice, odmah po cenera, da probijesh kako treba. :D
innovision

#1289 Re: Teretana

Post by innovision »

:lol: :lol: vazi
Neelix

#1290 Re: Teretana

Post by Neelix »

bila je radnja na skenderii prije 20ak dana...valjda je jos tu :)
callmethebreeeze

#1291 Re: Teretana

prije par sedmica sam konacno poceo raditi cucnjeve sa sto kila. medjutim, ne mogu jos uvijek da "cucnem" duboko, nekada cak i ne savijem noge do 90 stepeni. isplati li se raditi kilazu, ako nisi u stanju da cucnes koliko zelis?
sitna.buranija

#1292 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:prije par sedmica sam konacno poceo raditi cucnjeve sa sto kila. medjutim, ne mogu jos uvijek da "cucnem" duboko, nekada cak i ne savijem noge do 90 stepeni. isplati li se raditi kilazu, ako nisi u stanju da cucnes koliko zelis?
Sta predstavlja problem? Bol u zglobovima, preveliko opterecenje na neki misic? Radi sa manjom kilazom ako ne mozes ici do paralele.
Last edited by sitna.buranija on 09/08/2010 20:52, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#1293 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:
callmethebreeeze wrote:prije par sedmica sam konacno poceo raditi cucnjeve sa sto kila. medjutim, ne mogu jos uvijek da "cucnem" duboko, nekada cak i ne savijem noge do 90 stepeni. isplati li se raditi kilazu, ako nisi u stanju da cucnes koliko zelis?
Sta predstavlja problem? Radi sa manjom kilazom ako ne mozes ici do paralele.
pa fazon je sto hocu da radim sa sto kila :D pitanje je ima li fajde od tog cucnja ako ne ides do paralele? vec sa 90 kg mogu cucnuti bez problema.
sitna.buranija

#1294 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:
sitna.buranija wrote:
Sta predstavlja problem? Radi sa manjom kilazom ako ne mozes ici do paralele.
pa fazon je sto hocu da radim sa sto kila :D pitanje je ima li fajde od tog cucnja ako ne ides do paralele? vec sa 90 kg mogu cucnuti bez problema.
Pa radi sa manje kila, nemoj raditi nepravilno ako ne mozes kako treba... Radi maksimalu jedno mjesecno/u dva mjeseca, a ostalo radi sa laganom progresijom. Jedan tip - noge dobro reaguju na trening visokog volumena i srednje visokog intenziteta, sa manjom frekvencijom (vise serija, vise ponavljanja, dosta kila, najcesce jednom u 3 dana). Recimo plan treninga 10x10 (10 serija, 10 ponavljanja) je odlican za ovo i garantuje da ce ti stepenice postati mrske par dana nakon treninga. Buduci da je ovakav trening dosta veliko opterecenje za CNS, sljedeci dan se preporucuju lakse vjezbe, i koristi se kao "shock" varijanta treninga. Ako radis ovakav trening, to ce biti dovoljno da te potrosi - nekih 45 minuta treba da se odradi... i mozes kuci. Forma na prvom mjestu, ne riskiraj povredu.
callmethebreeeze

#1295 Re: Teretana

okej, hvala na savjetu. ali to ce morati sacekati. sad radim novi program cetiri puta sedmicno, osam ili devet vjezbi: dva puta puno kila i dvije serije, dva puta manje kila, a vise repeticija i cetiri serije. po ovom programu cucanj i mrtvo dizanje idu na ist dan. na mrtvom dizanju bez problema dizem sto kg po sest ponavljanja.
sitna.buranija

#1296 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:okej, hvala na savjetu. ali to ce morati sacekati. sad radim novi program cetiri puta sedmicno, osam ili devet vjezbi: dva puta puno kila i dvije serije, dva puta manje kila, a vise repeticija i cetiri serije. po ovom programu cucanj i mrtvo dizanje idu na ist dan. na mrtvom dizanju bez problema dizem sto kg po sest ponavljanja.
Beze ti je program onda, DL i SQ ne bi trebali u isti trening jer obje stvaraju opterecenje CNS-a i posterior chaina, pa ce jedna vjezba kociti drugu. Recimo da bi kombinacija DL + OHP i SQ + BP isla dosta bolje. Za sve vjezbe drzati se 1-6 rep rangea (ove vjezbe uglavnom pogadjaju fast-twitch vlakna), osim cucnja koji moze ici i u high volume semu.

DL = Deadlift
SQ = Squat
OHP = Overhead press / Military press
BP = Bench Press
callmethebreeeze

#1297 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:
callmethebreeeze wrote:okej, hvala na savjetu. ali to ce morati sacekati. sad radim novi program cetiri puta sedmicno, osam ili devet vjezbi: dva puta puno kila i dvije serije, dva puta manje kila, a vise repeticija i cetiri serije. po ovom programu cucanj i mrtvo dizanje idu na ist dan. na mrtvom dizanju bez problema dizem sto kg po sest ponavljanja.
Beze ti je program onda, DL i SQ ne bi trebali u isti trening jer obje stvaraju opterecenje CNS-a i posterior chaina, pa ce jedna vjezba kociti drugu. Recimo da bi kombinacija DL + OHP i SQ + BP isla dosta bolje. Za sve vjezbe drzati se 1-6 rep rangea (ove vjezbe uglavnom pogadjaju fast-twitch vlakna), osim cucnja koji moze ici i u high volume semu.

DL = Deadlift
SQ = Squat
OHP = Overhead press / Military press
BP = Bench Press
okej, a imas li link za neki sajt gdje ima dobar program. najbolje bi bilo tri puta u sedmicu?
sitna.buranija

#1298 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Sta ti je cilj? Da budes samo velik, da budes jak, da budes brz? Razliciti programi za razlicite namjene.
callmethebreeeze

#1299 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:Sta ti je cilj? Da budes samo velik, da budes jak, da budes brz? Razliciti programi za razlicite namjene.
da budem taman :D da ne budem lohotinja. :D

mislim, ja najvise radi zdravlja treniram, ali ako me pitas o idealima, uvijek cu izabrati brad pitt-a iz fight club-a ispred coleman-a i slicnih.

sitna.buranija

#1300 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Ok, nadji neke programe Chada Waterburya i Joea DeFranca. Vise se fokusiraju na funkcionalnu snagu (posebno DeFranco) nego na hipertrofijski trening "za izgled". :)
Izgled Ronniea Colemana ne mozes dobiti i da hoces :lol:
Post Reply