paprica29 wrote:@kone
iz tvog cjelokupnog pisanja se da naslutiti da si ti u više navrata naručivao/la parfeme i prolazio/la kako si prolazio/la. nisu te carinili na količinama od 3-4 parfema a sad ti carinili samo jedan. zar misliš da neko ne skonta tvoje ime i prezime kada se ponavlja više puta u godinu dana??? plati to i tišu, a sljedeću narudžbu odradi na neko drugo ime i prezime.
i još jedno pitanje. Pretpostavljam da je toliki broj parfema za vlastitu upoterbu??
1.bold:Narucio dva puta parfeme,sada i prije tacno godinu dana(tada 4 parfema i ocarinjena su ta 4 parfema sa 64,50KM,tako da ako zelis da se ukljucis u diskusiju malo procitaj o cemu se pise pa tek onda ostavljaj komentar

)
2.bold:jedan parfem uzeo ja sebi,dva sestri i cetvrti kao poklon....zanima li te kad se koji parfem stavlja i gdje se stavlja
Placeno je sve,ne sekiraj se kad se ja toliko ne sekiram..Neko je napisao da se treba platiti carina na parfeme i upravu je,ali da se bas na 50KM placa 32,50KM dadzbina je moras priznati previse...
Evo vidis iz iskustva ostalih clanova foruma da to sve ide kako ko hoce.Nekoga oderu kvalitetno,a neko prodje glat..Ili jednom te oderu,a drugi put puste

...Evo vidis primjer:40funti je oko 100KM i platice se dadzbina oko 20-30,a meni je na 50 uzeto toliko..O tome ja svo vrijeme govorim.Nije problem sto se placa,ali da s eto placa kako treba pa hajde...
A sto se tice narudzbi,ja sam odavno ohladio od toga..Ne zbog carina itd,nego sto mi nista ne treba..Kad nesto zatreba,onda pogledam ima li gdje na netu i isplatili se narucivati...U zadnjih godinu dana sam imao samo ove dvije narudzbe parfema(to je sve sto sam sa neta placao i porucivao u godinu dana)..Prva je bila u decembru 2009.,a druga u istom mjesecu 2010.godine,tako da oni vjerovatno nista ne gledaju kad je ko narucio i koliko puta...pozdrav
I jos nesti