Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Locked
Komrad

#1276 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

grga307 wrote:
Komrad wrote:
grga307 wrote:
a sta ce nama entitet , pa mi ga vec imamo .A poceo si nabrajat zlocine , gdje je tu stadion u Bugojnu i mnogi zlocini Bosnjaka nad Hrvatima
a Grgicu ... gdje se nalazi taj entiet ... mozda u Jukama ili Lozancicima?
neko se pravi luud !? U svim mjestima koja su bila pod kontrolom HVO-a
Eh super... ko je premijer tog entiteta??
picek

#1277 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

lupp wrote: Po cemu ti profilises misljenje Hercegovaca? Njima vec drugi put Bosnjaci biraju hrvatskog clana u predsjednistvo i kao nacin da se zastite od treceg preglasavanja pocinju se ponovno zalagati za treci entitet koji im izborni pobjednik vecinski hrvatskih podrucja HDZ lazno obecava(kako ce se najvjerovatnije ispostaviti). I to se ne odnosi samo na Hercegovacke nego i na Bosanske Hrvate.

Ne zelim ponovno ulaziti u diskuziju Komsicevog legitimiteta jer je to prezvakana tema u kojoj se necemo sloziti.
reci ti meni kako jedan hercegovacki blentitet moze pomoci bosanskim hrvatima ??
sam i znas da nikad ne bi mogao imati blentit dalje od poteza zap. mostar-sir,brijeg-stolac-chapljina.
to je tao dio sto bi nekako hipoteticki i mogao pripasti nekom trecom hercegovackom entitetu, bez da se hvatamo za vratove. (za livno i duvno bi vec morao potegnuti oruzje.. )

ps.
hercegovce je veoma lako profilirati,
isto kao i sandzaklije.
ili recimo, shumadince u srbiji.

imate taj specifican ultra radikalni smisao razmisljanja kojeg nazivate normalnim.
mada svi oko vas stezu prsteve na nosu zbog smrada od tog "normalnog" radikalizma.

ps2.
velika , ogromna vecina bosanskih hrvata je glasalo za komsica.
on je sigurno prestavnik bosanskih hrvata.
a hercegovackih nije. niti zeli biti.
osa

#1278 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

picek wrote:
lupp wrote: Po cemu ti profilises misljenje Hercegovaca? Njima vec drugi put Bosnjaci biraju hrvatskog clana u predsjednistvo i kao nacin da se zastite od treceg preglasavanja pocinju se ponovno zalagati za treci entitet koji im izborni pobjednik vecinski hrvatskih podrucja HDZ lazno obecava(kako ce se najvjerovatnije ispostaviti). I to se ne odnosi samo na Hercegovacke nego i na Bosanske Hrvate.

Ne zelim ponovno ulaziti u diskuziju Komsicevog legitimiteta jer je to prezvakana tema u kojoj se necemo sloziti.
reci ti meni kako jedan hercegovacki blentitet moze pomoci bosanskim hrvatima ??
sam i znas da nikad ne bi mogao imati blentit dalje od poteza zap. mostar-sir,brijeg-stolac-chapljina.
to je tao dio sto bi nekako hipoteticki i mogao pripasti nekom trecom hercegovackom entitetu, bez da se hvatamo za vratove. (za livno i duvno bi vec morao potegnuti oruzje.. )

ps.
isto kao i sandzaklije.

imate taj specifican ultra radikalni smisao razmisljanja kojeg nazivate normalnim.
mada svi oko vas stezu prsteve na nosu zbog smrada od tog "normalnog" radikalizma.

ps2.
s obzirom koliko su glasova dobili u srdnjoj bosni krišto, raguž ...., bit će da su onda za njih u tim općinama glasovali bošnjaci, odvadi malo.....
Komrad

#1279 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

grga307 wrote:

ps.
isto kao i sandzaklije.

ps2.
evo doso Nurko i savjetuje kako Hrvati svoji na svome treba da se ponasaju tj . sta ocekuje od Hrvata i on ne vidi nista lose u tome .Cak sta vise svi oni koji se ne ponasaju kako Nurko zeli taj je nacista .E Nurko Nurko , necemo tako

kako ce vama u kaknju pomoci entiet u mostaru ... jel grgicu?
osa

#1280 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

Komrad wrote:
grga307 wrote:

ps.
isto kao i sandzaklije.

ps2.
evo doso Nurko i savjetuje kako Hrvati svoji na svome treba da se ponasaju tj . sta ocekuje od Hrvata i on ne vidi nista lose u tome .Cak sta vise svi oni koji se ne ponasaju kako Nurko zeli taj je nacista .E Nurko Nurko , necemo tako

kao da pitaš hrvata iz vojvodine, "zašto nisi protiv hrvatske države, pa ti nemaš ništa od toga"
Komrad

#1281 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

osa wrote:

kao da pitaš hrvata iz vojvodine, "zašto nisi protiv hrvatske države, pa ti nemaš ništa od toga"

ni nalik
osa

#1282 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

Komrad wrote:
osa wrote:

ni nalik
misliš....
Komrad

#1283 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

grga307 wrote:
prasina o Entitetu se dize radi preglasavanja u parlamentima , nama Entitet ne treba mi ga vec imamo samo sto nije priznat .Kada bi ga dobili (uz svjetsko priznanje) a Hrvatski politicari traze al Boga mole da ga ne dobiju , tada bi izgubili sadasnju ekonomsku poziciju u Federaciji ..

imate .. imate ..
picek

#1284 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

osa wrote:s obzirom koliko su glasova dobili u srdnjoj bosni krišto, raguž ...., bit će da su onda za njih u tim općinama glasovali bošnjaci, odvadi malo.....
i kristo i raguz su u tim dijelovima izgubili od komsica, i bez glasa jednog bosnjaka.
veliku vecinu su samo u hercegovini dobili.,
osa

#1285 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

picek wrote:
osa wrote:s obzirom koliko su glasova dobili u srdnjoj bosni krišto, raguž ...., bit će da su onda za njih u tim općinama glasovali bošnjaci, odvadi malo.....
i kristo i raguz su u tim dijelovima izgubili od komsica, i bez glasa jednog bosnjaka.
veliku vecinu su samo u hercegovini dobili.,
tko je onda glasovao za njih, a dobili su dosta glasova, srbi, možda marsovci....
picek

#1286 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

@grga,

pogledaj svoja prava i nacin razmisljanja sa pravima recimo jednog sandzaklije u srbiji.
ista prava,. isti narod.. samo druge boje 8-)
picek

#1287 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

@policajac.,.,

"dosta" glasova, ne znaci "vecinu' !

halo,, drot.
osa

#1288 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

picek wrote:@grga,

pogledaj svoja prava i nacin razmisljanja sa pravima recimo jednog sandzaklije u srbiji.
ista prava,. isti narod.. samo druge boje 8-)
bogami ovo je malo i ispod razine tvog malog, bez ljutnje, ali kako mogu pogledati svoja prava. kako razmišljaju sandžaklije ne znam, jedini sandžaklija kog osobno poznam je mirzet klimenta iz n. pazara, koji se 91. prijavio u specijalnu u sisku i borio se sa mnom, rame uz rame, ovdje se oženio, otišao u mirovinu, sve kao ja, i razmišljanja su nam slična, dakle priznajem da si dijelom u pravu, eto razmišljam kao sandžaklija ili on razmišlja kao ja, što dođe na isto...
osa

#1289 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

picek wrote:@policajac.,.,

"dosta" glasova, ne znaci "vecinu' !

halo,, drot.

ako su kandidati hdz, i hdz 1990, dobili glasova koliko otprilike i ima hrvata s pravom glasa, a kako ti kažeš ogromna većina hrvata je glasovala za komšića, tko je onda glasovao za njih, nema tko nego bošnjaci, znam da ti je ovo komplicirano, daj malom da to pročita ja vjerujem da će ti pojasniti, pa danas se djeca rađaju s malom maturom, bar tako kažu....
heckler

#1290 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by heckler »

Ovi razgovori sa separatistima su fakat shega.

Sve sve odprilike svede na ovo.

- Hocemo entitet mi smo ugrozeni.
- Nemoze, nema daljnjeg dijeljenja zemlje na etno principu.
- Ko vas jebe mi vec imamo entitet, nemoze nas ugroziti niti jednim zakonom.
- Ok, onda je sve u redu idemo dalje?
- NE! Hocemo entitet mi smo ugrozeni.

I udri u krug. :lol:
picek

#1291 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

@policajac.,
lazes.

komsic je pobjedio hercegovacke kandidate u srednjoj bosni.
kad bi se samo brojalo katolicko stanovnistvo u toj regiiji, dobio bi vise od druga dva kandidata.
Komrad

#1292 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

heckler wrote:Ovi razgovori sa separatistima su fakat shega.

Sve sve odprilike svede na ovo.

- Hocemo entitet mi smo ugrozeni.
- Nemoze, nema daljnjeg dijeljenja zemlje na etno principu.
- Ko vas jebe mi vec imamo entitet, nemoze nas ugroziti niti jednim zakonom.
- Ok, onda je sve u redu idemo dalje?
- NE! Hocemo entitet mi smo ugrozeni.

I udri u krug. :lol:

kratak opis ... istinit i duhovit
svaka cast
Komrad

#1293 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

picek wrote:@policajac.,
lazes.

kad bi se samo brojalo katolicko stanovnistvo u toj regiiji, dobio bi vise od druga dva kandidata.
sta pobijedio?
ma razgulio, poderao, oderao guzove ... i opet ce
Komrad

#1294 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

grga307 wrote:
Komrad wrote:
picek wrote:@policajac.,
lazes.

sta pobijedio?
ma razgulio, poderao, oderao guzove ... i opet ce
super svaka njegova pobjeda preko fikreta,Dzemala , Sulejmana , dodatno homogenizira Hrvate .Ako ti je to u interesu onda eto ti dobio si ono sto ne zelis
Pa neka homogenizira ... ja bih volio da je tako ... da se homogenizirate svi oko posusja, gruda, listice itd...

A kako to da vas nije homogenizirao prije izbora pa da bude jedan kandidat?
Nije zato sto Covicu i odgovara ovakva situacija jer konstantno dobiva izbore na pricu o ugrozenosti a volio bih da mi neko kaze sta je On uradio da se status hrvata popravi
zemo_online

#1295 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by zemo_online »

poznato je da ste homogeni i ostanite i dalje.
zemo_online

#1296 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by zemo_online »

zemo ba, kakav covic i bakraci,da je crni vrag predsjednik hdz-a oni bi za njega glasali.
samo neka kukaju.
Komrad

#1297 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Komrad »

grga307 wrote:
Pa neka homogenizira ... ja bih volio da je tako ... da se homogenizirate svi oko posusja, gruda, listice itd...

A kako to da vas nije homogenizirao prije izbora pa da bude jedan kandidat?
Nije zato sto Covicu i odgovara ovakva situacija jer konstantno dobiva izbore na pricu o ugrozenosti a volio bih da mi neko kaze sta je On uradio da se status hrvata popravi
Mislis preselimo jel Sabahudine !?? eeee neces gledat taj film sem u Bolivudskim filmovima

pa ti kazes da cete se samo homogenizirati ... pa bujrum
picek

#1298 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

@grga,

shvati da hercegovci nemaju politicku podrsku (od matice) niti demografsku snagu da promjene bilo sta u postojecem stanju u bih.
tudzmanu ste bili materijal za potkusurivanje.
nama ste isto.

kada se uvlacite dodiku u dupe, samo postizete da vas svi ostali katolici i muslimani u regionu jos vise omalozavaju.
niste dovoljno narasli da bi sa vama bilo potrebno regulisati bilo sta.
evo, zamislite da je bih veliki tata,, a vi ste trogodisnje dijete u pelenama, koji vristi iz sveg grla, baci se na pod i udara nogama i rukama jer nije dobio sladoled.
sta bi tata da radi ??
nista..
pusti deriste da se izdere,, i polako vremenom smiri.
ili, izvuce kaish pa ga na brzinu smiri. :thumbup:
picek

#1299 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

pihh,, zar ti mislis da su hrvati sa bosnjacima jer ih vole ??
pa to je glupost.
narodi se spajaju samo iz interesa.

a vjeruj meni, danas je hrvatskoj interes da budu u saveznistvu sa jakim bosnjacima.
najvise zbog opste postojeceg srpskog ekspanzionizma u regionu.

kad bi se bosnjaci digli i pobacali onih 100k hercegovaca u more, oficijalna hrvatska ne bi bila toliko protiv.
korisnije je njima biti u savezu sa 2 miliona bosnjaka nego 100 hiljada hercegovaca.
Bonton

#1300 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Bonton »

To jest. Imaju kome uvaljivati robu koju ne mogu prodati u EU.
Locked